A drpataki.hu-n található minden tartalom, illetve azok elrendezése szerzői jogvédelem alatt állnak. Azoknak – a személyes használatot meghaladó mértékű – bármilyen formában történő felhasználása kizárólag Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész írásos engedélyével lehetséges, közvetlenül hivatkozó forrásmegjelölés mellett.

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész válaszol

Tisztelt Doktor Úr!

Komoly önbizalmi problémákat okoz a mellem mérete már hosszú évek óta. (Fiatal vagyok,nincsenek gyermekeim,szóval lógással nincs baj,csak a mérettel). Rengeteget olvastam a különböző módszerekről és a választásom az implantátumra esett. Mielőtt belevágnék,felmerült néhány kérdés a fejemben,amikre nem kaptam pontos választ az internet más felületein.

1. Ha hirtelen a bőr alá kerül egy viszonylag nagy objektum,nem nyúlik meg tőle annyira a bőr,hogy később "striákat" hagyjon maga után? Ha igen,ezt meg lehet előzni például hialuronsavas kenegetéssel?

2. Mi miatt válik olyan merevvé néhány implantátumos mell? Sokszor azt látni hogy meg sem mozdul,teljesen kifeszíti a melltartót is és olykor úgy néz ki mint két lufi a testre operálva. Ilyekor túl nagy implantátumot választanak a páciensek?

3. Mivel külföldön élek,felmerül az a kérdés is,hogy mi történik ha megsérül az implantátum,de sajnos nincs lehetőségem azonnal Önhöz fordulni vele? Pár nap alatt mekkora kárt tud okozni a testben?

4. Ugyanebből az okból kérdezem,hiszen sokat repülök: mi igaz abból,hogy a magasban a nyomás miatt szétrobbanhat az implantátum? Sokan rémisztgetnek vele,én pedig csak remélni tudom hogy nincs sok igazság benne.

5. Mi alapján dől el,hogy melyik típusú implantátum való egy adott nőnek? Mindenhol csak annyit írnak,hogy a mell formájától,de ezen belül mik azok a tényezők amik megadják,hogy például a csepp alak,vagy a kerek megfelelő?

6. A műtét után miben lesznek mások (már,ha mások lesznek)az általános rutinvizsgálatok? (például lehet-e röntgenezni, más lesz-e a mammográfiai vizsgálat,stb..)

7. Az implantátum helyzete befolyásolja-e a későbbi szoptatás miatti fájdalmat? (Szóval ha izom alatt helyezkedik el,van-e esélye,hogy kevésbé lesz fájdalmas)

8. Mennyire lesz terhelhető? Például tudok-e majd hason feküdni rajta?

9. Mennyire erős fájdalomcsillapítót írnak fel a felépülési időre?

10. Sok szilikonos mellműtét előtte-utána fényképein láttam,hogy a műtét után a hölgyeknek természetellenesen előre állnak a mellbimbói. Ezt ki lehet kerülni valahogyan?

11. Az árak változnak az implantátum méretétől, illetve formájától függően?

12. A szolárium,vagy napozás tehet kárt a teljes gyógyulás után?

13. Minden esetben érezhető,ha megsérül a tok? Ha nem,bajt okozhat,ha pont szoptatás alatt történik?

A válaszát előre is nagyon köszönöm!

Üdvözlettel,
Csilla

Kedves Csilla!

 

Mindig jó, ha a páciens eleve kérdéslistával érkezik, hiszen a válaszok nagyban elősegítik a tájékozottan és megalapozottan hozott döntést.

1. A mellnagyobbítás nem okoz stríákat, sőt a környező bőr feszesebbé tételével gyakran „eltünteti” (kifeszíti és ezáltal kevésbé láthatóvá teszi) a meglévőket. Klinikánkon szövetkímélő műtéti eszközöket és technikákat alkalmazunk, az implantátum behelyezésénél, ami... Tovább a többi válaszhoz

mellnagyobbítás, mellimplantátum, magyarország szépe, mellkisebbítés, mellplasztika, hasplasztika, zsírleszívás, hialuronsavas ránctöltés, arcfiatalítás, hyaluronsav, mellnagyobbítás saját zsírszövettel, plasztikai sebészet, hooters 2014 szépségverseny, legjobb