vissza a bejegyzésekhez

A kis mellimplantátumok egyre közkedveltebbek

Cikkek 2016. szeptember 22.

Vége a „Baywatch-korszaknak”: egyre több mellnagyobbításra vágyó páciens jelzi, hogy B-s kosárméretű, teljesen természetes hatású kebleket szeretne.

Változó ideálok

Az ideális mellméret és –forma sok mindentől függ, hiszen több alkati és ízlésbeli tényező is befolyásolja. Ezek közé tartozik például a váll szélessége, a mellkas és a derék körfogata, valamint a fenék domborulataival való arányosság is. Az egyes kultúrák ugyancsak eltérően definiálják a tökéletes idomokat: az Amerikai Egyesült Államokban sokáig a nagy és kerek mellek hódítottak, amelyeken felöltözve is látszik, hogy plasztikai beavatkozás eredményei, míg Franciaországban régóta a minél kevésbé észrevehető, ám szép vonalakat biztosító mellnagyobbítás számít „slágernek”.

2015-ben viszont a világ minden táján ugrásszerűen megnőtt az európai ízlésnek megfelelő „mini mellnagyobbítás” népszerűsége, melynek során a hölgyek B-s, esetleg alkatukhoz illő módon nagynak semmiképpen sem mondható „gyenge” C-s méretet kapnak – immáron optimális formával.

„A nők majdnem fele B-s melleket szeretne. Öt évvel ezelőtt még senki sem fordult hozzám ilyen kéréssel” – nyilatkozta a New York Post-nak Dr. Alexes Hazen, a New York-i Egyetem Langone Orvosi Központjának munkatársa a friss amerikai trenddel kapcsolatban.

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész szerint a vékony testalkatú nőknél a kicsi – jellemzően 300 köbcentiméter alatti – implantátum kiválasztásánál is rendkívüli gondossággal kell eljárni, hiszen a megfelelő forma, méret, projekció és texturáltság kulcsfontosságú az esztétikus összhatás kialakításához. A páciensek túlnyomó többségénél anatómiás, tehát csepp alakú és texturált felszínű fajtával lehet a legtökéletesebb végeredményt elérni.

Emellett a behelyezés módjának szintén óriási jelentősége van: a természetességhez többnyire dual plane technikára, s gyakran úgynevezett „multiplane reshaping”-re van szükség.

A kis mellimplantátumok előnyei

Jól sikerült mini mellnagyobbítás esetén még fürdőruhában vagy fehérneműben sem látszik a hölgyeken, hogy „egy kis segítséget” vettek igénybe a testi-lelki harmóniájuk eléréséhez. Sőt, mell alatti redőből elvégzett mellnagyobbítás esetén ruha nélkül is csupán egy nagyon közelről látható, pár centiméteres cérnavékony fehér vonalka árulkodik a beavatkozás tényéről, hiszen az általunk is használt prémium kategóriás, élettartam-garanciás kohezív szilikongél implantátumokkal látványra és tapintásra is természetes eredményt lehet elérni.

Kisebb mellimplantátum behelyezése után a mellek sokkal tovább megőrzik a formájukat, hiszen kevésbé sújtja őket a gravitáció hatása. Így későbbi korrekciós műtétre – például mellfelvarrásra vagy implantátumcserére – jellemzően csak számottevő testalkat-változás esetén van szükség. Persze, mindez csak az említett minőségi és szakmai szempontok figyelembe vétele mellett érvényes, hiszen a gyengébb minőségű, vagy pedig „izom fölé” beültetett implantátumok nem szolgálhatnak évtizedekig.

Igények széles skálája

Noha a kis mellimplantátumok egyre népszerűbbek, és egyre több hölgy él velük elégedetten, továbbra is csak egyféle opciót jelentenek. Lehet, hogy valakinek ennél kisebb vagy nagyobb keblekre van szüksége a felhőtlenül boldog tükörbe nézéshez; illetve az is elképzelhető, hogy implantátum helyett (vagy amellett) mikrostrukturális sajátzsír-átültetést érdemes alkalmazni, esetleg a mellnagyobbítást mellfelvarrással kombinálni.

(SAV)

Kapcsolódó hírek:


Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!