fbpx
vissza a bejegyzésekhez

A lélek is gyógyul, miközben a mell lesz formásabb – riport (Fit in the City Magazin)

Hírek 2013. december 10.

A legtöbb nő szeretne tökéletes alakú lenni. Kimondatlan vágya, hogy a strandon, uszodában elismerőleg forduljanak utána, és valahányszor együtt van a párjával, ne kelljen leoltani a villanyt. Unalomig ismert a recept: alakformáló edzés, helyes táplálkozás stb. De mi van, ha ez kevés a tökéletes eredményhez, és hatásosabb változtatásra szánja el magát valaki? (Részlet a Fitt in the City Magazin SZÉPSÉG ÉS DIVAT rovatában megjelent interjúból – 2013. december 10.)

Erről beszélgettünk dr. Pataki Gergely plasztikai sebésszel. A Doktor úr súlyos fejlődési rendellenességgel született és balesetet, égési sérülést szenvedett gyerekek helyreállítási műtétjeit végzi egy állami kórházban; ugyanakkor európai szintű bel-budai magánrendelőjében és az általa vezetett kórházi részlegen a vonzóbb külsőt óhajtó hölgyek a leggyakoribb páciensek.

Mit javasol annak, aki túlsúlyos, és karcsúbb szeretne lenni?

Először is, amennyire tud, fogyjon le. Utána kerülhet sor, a has a derék, a külső és belső combok vagy egyéb területek megmaradt zsírfeleslegének leszívására, eltávolítására, azért, hogy az arányos testfelépítés helyreálljon. A zsírleszívás nem fogyasztó, hanem alakformáló eljárás. Ha szükséges – ez alkattól és életkortól függ –, a fogyás után létrejött bőrfelesleget is kimetsszük. Drasztikus fogyás esetén például az arcbőr is megereszkedhet, ezt – a szükséges bőr- és szövetfeszítés mellett – általában sajátzsír-feltöltéssel állítjuk helyre.

Mit várhat az, aki mérete, lazább szövetei vagy sportolóként éppen a kidolgozott izomzata miatt nincs megelégedve mellével?

A kebel a nőiesség egyik leglátványosabb szimbóluma, ezt mindenki kicsit másképp éli meg. A mellplasztikához sok kérdés és kétség fűződik. A szebb mellforma és az optimális mellméret kialakítása leggyakrabban mellnagyobbítással, mellfelvarrással, ritkábban kisebbítéssel érhető el. Óriási a fejlődés az implantátumok technológiájában, több mint száz minőségellenőrző ponton megy át egyes élenjáró gyártók terméke, mielőtt sterilizálásra és csomagolásra kerül. A szilikon falú és formatartó, szilikon géllel töltött implantátumok ma már gyakorlatilag egy életre szólnak. A páciens alkatától és kívánságától függően különböző formájú (kerek, csepp alakú, ovális alapú) és méretű implantátumból választhat. Melyeket legtöbbször az izomszövet és a mirigyállomány alá ültetjük, tökéletesen természetes hatást adnak, és nem tapinthatóak. Végzünk még kompozit (összetett, két technikát alkalmazó) mellnagyobbítást is, ennek során az implantátum mellett sajátzsír-visszaültetéssel javítjuk a mell formáját és méretét. A sajátzsír-visszatöltés önállóan is alkalmazható mellnagyobbításra.

Mikor nem vállalja, amit a páciens szeretne, esetleg lebeszéli valamiről?

Amikor nem realisztikusak az elvárásai. A plasztikai beavatkozás jóval kisebb általános rizikóval jár, mint mondjuk egy hasűri műtét. Abból a szempontból mégis kényes, hogy a test esztétikai alakításával a jó közérzetet, a személyiség magabiztosságát erősítjük, sőt bizonyos esetekben a beavatkozással a „lelket is gyógyítjuk”. Fontos, hogy az eredmény egyensúlyban legyen a páciens egyéniségével, ne változtassa túl a karakterét. Véleményem, hogy az extrém méreteknél az egészség szempontjából jobb és esztétikailag is szebb az, ami éppen harmonizál az illető testarányaival. Adott esetben a kevesebb, több. Mindig az orvosi etika határain belül kell maradnunk – mondta megnyugtató mosolyával Pataki doktor.

 

 

Lejegyezte: Vajda János

Forrás: http://www.fitinthecity.hu/szepseg-es-divat/45_a-lelek-is-gyogyul-mikozb…


Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.