dr. Pataki Gergely plasztikai sebész válaszol

Kérdezzen dr. Pataki Gergely plasztikai sebésztől, illetve nézze meg az eddigiekre adott válaszokat.

Itt az érdeklődésének megfelelően tetszőleges kifejezésekre és szóösszetételekre kereshet, pl. „mellnagyobbítás mellfelvarrással”.


Leggyakoribb témák



Kedves Doktor úr ! A Bethesda kórházban az egyik plasztikai sebész 7 éves gyermekem a korábbi égési sérüléséből adódó hegét egy luftbalonnal (szövettágítóval) szeretné megműteni. Szabad-e ezt bevállalni, helyes-e amit az orvos mond ? Köszönettel, János és Éva

Tovább a válaszhoz 2017-03-20

Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam homlokán 5 mm-es veleszületett jóindulatú daganat, naevus sebaceus van, ami malignus daganattá alakulhat, illetve növekedés, verrucosussá válás miatt esztétikailag zavaró lesz. Az lenne a kérdésem, hogy melyik az az életkor, amikor műtéti eltávolítást követően a legszebb esztétikai eredmény érhető el? Illetve melyik az az életkor, amikor jóindulatú daganat eltávolítása miatt elaltatják a gyerekeket? Köszönettel! Edina

Tovább a válaszhoz 2016-02-14

Tisztelt Doktor úr! Az alábbi problémával kapcsolatban szeretném a szakvélemènyét kérni. A 3 éves kislányomnak van egy veleszületett szőrös anyajegye a comb és fenék találkozásánál, melynek aktuális mérete 4,5×2,5 cm. A bőrgyógyászati szakvélemény alapján javasolt a levétele. Jelenleg minden rendben találtak vele. Szeretnénk levetetni. Mellékelten küldöm az anyajegy fotóját. Válaszát előre is köszönöm! Gabriella

Tovább a válaszhoz 2015-07-14

Tisztelt Dr. Pataki Gergely, Egy hónapja megszületett kislányunk. A jobb fülét egy kicsit elfeküdte, így az picit csálén áll. Nem tudjuk lehet e, illetve ha lehet meddig, valamit tenni ennek ügyében. Próbáltunk időpontot kérni a magánrendelőben, de az aszisztense csak áprilisra tudott volna időpontot adni. Nagyon kedves volt, és azt javasolta, írjunk önnek és csatoljunk képet. Egyedűl csak az ídő miatt aggódunk nehogy túl késő legyen. A hugom kisfiának is hasonló problémája van ahol is ön adott tanácsot neki. Igaz már későn, mert későn keresték fel önt. A háziorvos és a fül-orr gégész sem mondták neki, hogy ilyen picin is van megoldás, nem kell várni amíg nagyobb lesz. Segítségét előre is köszönjük, Üdvözlettel András

Tovább a válaszhoz 2015-02-22

Tisztelt Doktor Úr! Nyúlszájjal és farkastorokkal születtem, volt már 3 műtétem. Szükség lenne egy negyedikre is, és az érdekelne, hogy mennyibe kerül egy olyan műtét, amellyel az orr alakján és nagyságán javítanak? Azért érdekelne, mert szükségem lenne egy ilyen jellegű plasztikai műtétre. Tisztelettel, Szidónia.

Tovább a válaszhoz 2013-08-30

Tisztelt Doktor Úr! A kérdésem az lenne ,hogy a 3 éves lánykámnak születése óta van (szerintünk) egy plusz melle .Jóval kisebb minta a másik 2. Jobb oldalon a cicije alatt pár centivel.Van pici bimbója,és körülötte sötétebb a bőr...Kb fél centis. A házi orvos azt mondta,hogy nem kell vele csinálni semmit.Nem tudom hogyha elkezd serdülni nem kezd -e esetleg az is fejlődni .Hol lehet utána járni,hogy van-e benne mirigy állomány. Vagy egyáltalán hol lehet utána olvasni? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel:Egy aggódó anyuka.

Tovább a válaszhoz 2013-08-27

Tisztelt doktor úr. Kislányom fejbőrén 2 éve kinyomtam egy fehér fejű kis pattanást vagy egy szőrtüsző volt begyulladva nem tudom.Utána még egyszer-kétszer visszagyűlt neki megint ki lehetett nyomni,azonban a helyén maradt egy kis kemény göböcske ami a mai napig ott van,kb.2-3 mm átmérőjű és 1-2 mm magasságú.A fejbőr szintjéből nem emelkedik ki a bőr alatt van.Egy kis szín eltérés van ezen a kis mm-es helyen itt nem olyan fehér a bőr mint a fejbőr többi része hanem halvány rózsaszín és kicsit csillogóbb a bőr.A mérete kb.akkora mint 2 éve volt vagy esetleg egy nagyonpicivel kisebb,nőlni nem nőtt semmiképp.Kérdezni azt szeretném,hogy mi lehet ez a göböcske ami megmaradt neki?Ez most már itt fog maradni mindig vagy idővel lassan felszívódhat?Ha itt is marad lehet ettől-ebből valami baj,valami rosszindulatú valami kialakulhat belőle,vagy csak esztétikailag okozhat gondot? Válaszát előre is köszönöm.

Tovább a válaszhoz 2013-01-08

Tisztelt Doktor Úr! Pár napos kisfiamnak először azt mondták,hogy hypospandiasis-os a kukaca,de a sebész mégis csak annyit írt a papírra,hogy köpenyszerű fityma.És,hogy 6 hónaposan kontroll vizsgálat.Mivel nem volt lehetőségem beszélni a doktorúrral öntől szeretnék információt kérni erről a problémáról. Kérdésem a következő,előfordulhat,hogy ez az idő folyamán kiegyenesedik,illetve javul,vagy műtétre lesz szükség?Azt úgy tudom, hogy testileg nem jelent problémát,de nagyon félek tőle,hogy ez lelkileg meg fogja majd viselni a kisfiamat! És műteni kell, lehet neki normális kukaca? Válaszát előre is köszönöm: Egy aggódó anyuka

Tovább a válaszhoz 2012-09-12

Tisztelt Doktor úr! A 17 éves lányomnak befelé forduló mellbimbója van. Az lenne a kérdésem, hogy ezek korrekciója milyen árban van és valamilyen támogatás jár-e hozzá illetve, hogy ez a műtét mennyire kockázatos, lehet-e később a szoptatásnál problémája miatta? Válaszát előre is köszönöm.

Tovább a válaszhoz 2012-08-24

Tisztelt Doktor Úr! Tíz éves gyermekem herezacskóján-lágyékhajlatán anyajegy található. Mivel ahogy telnek az évek, egyre nagyobbnak láttuk, elvittük bőrgyógyászhoz, aki a serdülőkor előtt még az anyajegy eltávolítást javasolta. A kiemelkedő kölesnyi anyajegy (Naevus fibromatosus) nagyon rossz helyen van (irritálhatja a kisnadrág is), hiszen nagyon vékony a bőr, és erek hálózzák be ezt a területet, közvetlenül az anyajegy alatt is. Jövőre szeretnénk levetetni. Kérem, írja meg gondolatait azzal kapcsolatban, hogy ilyen kényes és érzékeny helyen mi az eltávolítás módja, menete, az érzéstelenítés miként történik, és csak én aggódom-e túl a dolgot, hogy esetleg valami szövődmény felnőttkori létére hatással lehet-e. Ön plasztikai sebészt javasol, vagy ha jól sejtem ez nem egy egyszerű bőrgyógyászati rutinműtét a gyerek életkorát és az anyajegy elhelyezkedését illetőleg? Meddig érdemes várni a műtéttel? Úgy 12 -13 éves koráig, vagy érdemes jövőre megcsináltatni? Ön vállalná-e? Köszönöm a szakértelmét, és kedves segítségét. Üdvözlöm: Vacskamati

Tovább a válaszhoz 2012-08-14

Tisztelt Dr. Pataki Gergely! Van egy 4.éves kisfiunk. Születése óta észlelt bujtatott penis miatt 3. hónapja penis kiemelést végeztek. A műtét másnapján bárányhimlős lett. A fájdalmat okozó fityma oedema miatt a fityma incisioit végezték. A nyomókötés eltávolítása után a duzzanat ismét jelentkezett. A tartósa megmaradó oedema miatt hegkimetszést, Z plasztikát és részleges oedema lebocsájtását végeztek. A nyomókötés levétele után az oedema ismét jelentkezett. Vizelési panasz,fájdalomról nem panaszkodik a gyerek. Egy hónap múlva kell jelentkeznünk az orvosnál. ha nem múlik a duzzanat, a bőr resectioja mérlegelendő. Kérdésem a következő: Tudok-e tenni valamit,hogy az oedema mérete csökkenjen,vagy megszűnjön? Miért jön vissza az oedema? Van-e más megoldás az újabb műtét helyett? Ha csak a műtét jön számításba utána plasztikai műtéttel lehet-e pótolni a bőrt? Ez a műtét mennyibe kerül,a TB támogatja? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Edina

Tovább a válaszhoz 2012-08-14

T. Doktor Úr! A fiamnak az urologus circumcisiót javasolt. A fityma hátrahúzható,de szoros gyűrűt képez,fék is kissé rövid,egyebekben negativ. kenőcsös kezelés javitott, de nem oldotta meg.Ön,ha a saját gyerekéről lenne szó - kérem igy válaszoljon - beleegyezne? Esztétikai, egyéb problémákat nem okoz ez majd neki?Nincs más mód, hogy a fityma megmaradjon? köszönettel előre is

Tovább a válaszhoz 2011-09-08

3 eve iker fiaim borzasztoan osszekarmoljak egymas arcat( termeszetesen vagjuk a kormuket es probaljuk megakadalyozni,de pillanatok alatt osszekapnak). Szeretnem tudni hogy van-e olyan krem amitol ezek a hegek begyogyulnak,mert nagyon csunya lett az arcuk. koszonom valaszat!

Tovább a válaszhoz 2011-06-06

Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam álla mellett, pontosan a bal állkapocs ívnél egy L alakú sebzés keletkezett egy évesen. Három öltéssel varrták, a seb mély volt. A heg most öt hónapos. A varrat szedés óta napi két alkalommal Bioptron lámpázom és Dermatix géllel kenem. Ami nagyon zavar a heg mellett közvetlen egy púp van ami kemény. Két bőrgyógyász már látta, de nem mondtak egyformát. Az egyik szerint kenjem a púpot contractubexel, próbáljam lazítani. A másik azt mondta ez csak engem zavar, nem keloidos a heg, ne csináljak vele semmit majd idővel húzódik szét a púp ha nő az arca. Reménykedem az utóbbiban, tisztában vagyok vele nem egyenes volt a sebzés meg mély is, talán a szövet ott így forrt össze sajnos, nem tudom. Továbbra is lámpázom, és dermatixel kenem. Gondolom ilyen kicsi korban nem tudok mást tenni, lézer alá nem vethetem, meg gyakorlatilag a púppal van bajom. Köszöni véleményét egy aggódó anyuka.

Tovább a válaszhoz 2011-02-26

Kedves Doktor úr! Kérem véleményét kislányom problémájával kapcsolatban. Lányom 16,5 éves. 12 éve kora óta menstruál, de mellei nem egyformán fejlődtek. Endokrinológus szerint kifejlett nőnek számít. A mellek méretei az egyik 1084cm3 (megnyúlt lógó) a másik 878cm3 ( kicsi hegyes). Az orvosunk szerint implantátum beültetésével lehet ezt orvosolni. Valóban kell beültetés? A műtét 18 éves kor előtt elvégezhető?

Tovább a válaszhoz 2011-01-23

Tisztelt Doktor Úr! 9,5 hónapos kislányom térdelve kapaszkodott a pihenőszékébe,amikor is egy váratlan pillanatban hátraesett a faparkettára és nagyot koppant a fejecskéje,azonnal sírva fakadt,de megnyugtatásomra ez abbamaradt és nem tapasztaltam kedélyállapotán változást,azaz folytatta jókedvűen tovább a játékot,dudor nem lett a koponyáján,a tarkó tájékon,vérzés sem. Nagyon megijedtem,de szeretném Öntől megkérdezni,hogy mit figyeljek esetleg rajta vagy lehet-e ebből betegség,vagy mivel nincs panaszra utaló jel,így talán probléma sem lehet az esésből? Várom válaszát mielőbb!-egy aggódó anyuka! Hálás köszönettel:Béres Szilvia.

Tovább a válaszhoz 2011-01-23

Kedves Doktor Úr, Kislányom(1.5éves) tegnap este 1csésze frissen forralt teával leforrázta magát. Ettől bőre kipirosodott és hólyagok keletkeztek rajta. (Arca jobb oldalán a fülcimpa és az áll között félúton 1db folt. Méretre kb. 2db50Ft-os méretű összefüggő nagy hólyag.A nyaka jobb oldalán 1db 20Ft-os méretű hólyag, és a jobb karján 4db 20ff-os méretű hólyag.) Otthoni hűtés után a kórházba érve, bódító orrcsepp és kúp után a hólyagokról a bőrt ledörzsölték, betadinos kötözést kapott, ezt a kötés ma is cserélték, ill holnap is fogják.) A diagnózis szerint II/a típusú és inkább felszíninek mondható sérülése van. (viszont az orvosa, azt mondta, hogy 2-3 nap alatt akár romolhat is a seb állapota és mélyülhet is, és lehet az is, hogy a vége II/b lesz, de jelenleg úgy fest, hogy II/a és TALÁN(!!!??) 2-3 hét alatt meg is gyógyul, de azt nem tudni, hogy milyen heg vagy folt marad utána, de lehet, hogy hosszú távon szépen rendbe is jöhet..... (ezt valahol meg is értem, hogy nem lehet előre jósolgatni, és azt is megértem, hogy nem biztatgathatnak, csak úgy megalapozatlanul) Szeretném kérdezni, hogy Ön mit gondol, milyenek az esélyek? Illetve ami számomra nagyon fontos, van-e , létezik-e (teljesen lényegtelen mennyi pénzért!!!!) olyan krém, zselé, fény vagy lézer vagy bármiféle kezelés, bármiféle terápia, amivel (az egyébként nagyon lelkiismeretes) kórházi(Bethesda) ellátásunkat kiegészíthetjük, a sebgyógyulást meggyorsíthatjuk, és ami a legfontosabb, hogy amivel az esetleges hegeket elkerülhetjük? (sajnos több alkalommal jártam egészségügyi dologgal úgy, hogy "háát ha előbb jöttem volna akkor lehetett volna segíteni, de most már nem...." Nem szeretnék legalább a kislányommal úgy járni, hogy pl egy bizonyos krémmel lehetett volna segíteni ekkor meg akkor, de most már kialakultak a hegek, foltok stbstb....így most már késő. Köszönöm , hogy a hosszú történetet végigolvasta, és kérem szépen szíves segítségét. Egy aggódó Anyuka :-(

Tovább a válaszhoz 2010-12-10

korrekció 2010-09-19 Tisztelt Dr. Pataki Gergely! 13 éves lányomnál 10 évvel ezelőtt szívműtétet hajtottak végre. A heg véleményem szerint nem csúnya, de őt zavarja, szégyelli, ezért nyáron is csak olyan felsőruházatot hajlandó felvenni, ami a mellkas részét eltakarja. Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e ezen segíteni, és ha igen, a TB támogatja-e? Köszönettel: egy anyuka

Tovább a válaszhoz 2010-09-19

Köszönöm Válaszát!Nekem csak az egyik fülem áll el,de már születésem óta ugyhogy akkor valószinű hogy ez rendellenesség,ugyhogy először megyek a háziorvosomhoz és megvizsgáltatom,és valószinű hogy még jelentkezek! Köszönöm,További Kellemes Napot Kati

Tovább a válaszhoz 2010-06-24

Tisztelt Doktorúr! Informálódni szeretnék hogy a fülplasztika milyen műtéti beavatkozásokkal jár?és erre hol van lehetőség?és hogy 18 év alatt jár e valami kedvezmény? Előre is köszönöm a válaszát!:)

Tovább a válaszhoz 2010-06-22

Tisztelt Doktor Úr! Fiam még 5 évesen forróvízzel sérült a bal vállán, kis mértékben a hátán és a mellkasán. Most már 23 éves és még mindig nagyon csúnya kiemelkedő a bőre. Szeretné megműttetni, mert nagyon zavarja, strandra egyáltalán nem mer menni miatta. Kérdésem, hogy ez TB támogatott lehet-e. És vajon mennyire tüntethető el ez a rózsaszínes kiemelkedő bőr. Válaszát előre is köszönöm.

Tovább a válaszhoz 2010-06-08

Tisztelt Doktor úr. 4 éves kisfiamnak keloidos hajlama van és eléggé visszatetsző hegei vannak.Mivel az ovodában elkapta a bárányhimlő járványt igy a kérdésem az lenne,hogy ki van-e téve a gyermekem a sebei miatt újjabb keloid kialakulásnak a himlők elkaparása végett,????????????,Üdvözlettel Ildiko.

Tovább a válaszhoz 2010-05-03

Kedves Dr. Úr! Kislányom most 9 hónapos. Születése óta egy vastag, V alakú piros folt van a homlokán. A gyermekorvosunk szerint majd szépen felszívódik idővel, de én nagyon aggódok, mert nem látom hogy halványulna. Van valamilyen lehetőség arra, hogy ez eltűnjön? (Vagy valóban az idő előrehaladtával el fog halványulni?) Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Anikó

Tovább a válaszhoz 2010-04-20