dr. Pataki Gergely plasztikai sebész válaszol

Kérdezzen dr. Pataki Gergely plasztikai sebésztől, illetve nézze meg az eddigiekre adott válaszokat.

Itt az érdeklődésének megfelelően tetszőleges kifejezésekre és szóösszetételekre kereshet, pl. „mellnagyobbítás mellfelvarrással”.


Leggyakoribb témák



Kedves dr. Pataki Gergely és Munkatársai! Hat év többszörösen elrontott fogszabályozó kezelések miatt, amely során az előreívelő felső fogsoromat (állkapcsomat) - ívét megszüntetve - hátratolták ("kilapították"), az ajánlott további szabályoztatás folytatása helyett inkább arcesztétikai korrekció mellett döntöttem. Az orvosról jókat hallottam, de sajnos nem plasztikai sebész. Arc- és ajakfeltöltést (saját zsírral) kérve jelentkeztem egy konzultációra, amelyen megbeszélve az alapproblémáimat - 1. hátratolt belapított ív nélküli felső állkapocscsont, ajak és áll, 2. szájzug melletti mélyebb gödrök, 3. fogak alá becsúszott keskeny ajak, 4. egész arcon tükröződő depresszív vonások - orvosi javaslatot kérve az alábbi változtatásokat fogadtam el: - szájpír, ajakfeltöltés (alsó, felső ajak) - orr és felsőajak közti terület feltöltése (íveltté, plasztikussá formálása) - szájzug alatti gödrök feltöltése - áll feltöltése (plasztikussá formálása) - közvetlenül az orrcimpák melletti terület feltöltése - arccsont környéki területek feltöltése - szem alatti és feletti (szemöldök alatt) külső részek feltöltése (megemelése) - halánték környéki terület feltöltése, megemelése (szemöldökemelés céljából) - homlokon szemöldökök közötti terület feltöltése - teljes arc területén lévő depresszív vonások, arcredők megemelése beültetett szálakkal (ún. felszívódó műanyag szálak) - operáció altatásban - zsírleszívás területe: has és csípő (A konzultáción nem készült fotó, ezt pótlandó, a műtőterembe lépésem előtt fotóztak.) Operáció utáni, közvetlenül az ébredést követő - kézzel letapogatott - észrevételeim: - alsó állkapocscsont jobb és bal oldalán nagyon erős duzzanat - alsó ajak bal oldalán nagyon erős duzzanat (jobb oldaltól eltérően lényegesen nagyobb) - felső ajak mérsékelt duzzanata - szájzug melletti mélyedésekben közepesen erős duzzanat - orr és felső ajak közötti terület szinte duzzanatmentes - állon enyhe duzzanat - szájzugtól felfelé az orr mentén egy csíkban nagyon erős duzzanat - arcszéleken és halánték környékén közepes duzzanat - arccsont környékén enyhe duzzanat - szemek körül erős duzzanat - szemöldökköz, homlok duzzanatmentes - jellemzően aszimmetrikus arc (az arc bal oldalán tapasztalható duzzanatok jelentősen erősebek a jobb oldalon tapasztalhatóknál) (Zárójelentést nem kaptam, viszont az Önöktől kapott tanácsokat megfogadva jeleztem erre az igényt - várhatóan megkapom azt kézhez a fotókkal együtt.) Az első kontrollon az alábbi észrevételeimet, aggályaimat jeleztem: 1. nem a megbeszélt feltöltési helyeken tapasztalható erős duzzanatok: - alsó állkapocscsont alatti terület mindkét oldalán ("pofazacskó") - szájzug melletti külső területtől az orr mentén ("hörcsögszerű arc") 2. tervezett helyeken nem vagy csak kisebb mértékben észlelhető duzzanatok: - orr és felső ajak közti terület - áll - arccsont környéki terület - homlok és szemöldök közötti rész 3. nagyobb csomó a bal felső szemhéjban 4. alsó ajak aszimmetrikus deformáltsága (jobb oldal elkeskenyedő és lelógó) Orvosi szakvélemény (1. kontroll): - helyrehozható minden - felső szemhéjon zsírödéma (várható kezelési mód: "visszaszívás") - ajakdeformáció oka idegsérülés - nem várt módon kevésbé megduzzadt területeken zsírfelszívódás történt - nem várt módon erősen megduzzadt alsó állkapocscsont területén vérsavó gyülemlett ("lecsorgott") Kezelés : - (azonnali) kollagéninjekció az orr és felsőajak közötti területen és az arccsont környéki területeken - (távlati) újbóli feltöltés Levelemmel azért kerestem meg, mert a tapasztalható eredmény elkeserít (a leírtak mellett a karakteremben zavaró jelleg lényegében nem változott, inkább fokozódott), ezért szeretném kérni a véleményét, és ha szükséges, a további segítségét is. Köszönöm a figyelmet. Üdvözlettel; Erika

Tovább a válaszhoz 2017-09-10

Kedves Doktor Úr! Zsírleszívással kapcsolatban jártam Önnél konzultáción. Hi-Definition zsírleszívást tervezünk PAL-lal combokról és deréktájékról. A kérdésem az lenne, hogy ha 3-4 hónapon belül belevágnánk a babaprojektbe a párommal, akkor a műtétet előtte vagy utána csináljuk? Deformálódik-e a testem, vagy ebben az esetben mi legyen? Köszönettel, Bernadett

Tovább a válaszhoz 2017-09-06

Jó napot kívánok doktor úr! Azzal fordulok önhöz, hogy az egyik mellem kétszer nagyobb, mint a másik és ez engem nagyon zavar. Tisztában vagyok azzal, hogy több nőnek is va ilyen poroblémája, de én ezt eddig tűrtem amennyire csak tudtam és most már nem birom ki, hogy ne törjön el a mécses mikor rá gondolok. 14 éves vagyok és most készülök középiskolába. Az első hétvégén megyünk strandra az új osztálytársaimmal és félek, hogy észre fogják venni a hatalmas különbséget. Az lenne a kérdésem, hogy olvastam valahol, hogy az orvos ajánlotta egy korombelinek a fogamzásgátló tablettát mert neki is különböző méretű mellei voltak, hogy ez maga szerint jót tenne nekem? Továbbá affelől érdeklődöm, hogy nem lehetne a plasztikai műtétet minnél előbb megcsinálni mondjuk 16 vagy 17 éves koromba, mert nekem az orvosom és a védőnőm is azt mondták, hogy csak 18 éves koromba csinálják meg ingyen? Maga szerint ez igaz és mit javasol nekem? Válaszát előre is köszönöm! További szép napot! Mira

Tovább a válaszhoz 2017-08-17

Kedves Doktor úr, Szeretnek mellfelvarrást implantátummal es az altatassal egyidejüleg arcfeltöltést saját zsírral es arcimplantátumot allkapocshoz es a járomcsontra. Talán állkicsinyítést és szemránc felvarrást is. Ebben szeretném kikérni a doktor ur véleményét, ugyanis az altatás során szeretnék minél több mindent "letudni", persze a biztonságos keretek között. Köszönöm Üdvözlettel: Izabella

Tovább a válaszhoz 2017-07-31

Tisztelt Doktor úr ! Önöknél és másoknál is jártam hasplasztikai konzultáción, de nem értem azt hogy miért van ilyen nagy szórás a plasztikai sebészeti árak között. Van sokkal olcsóbb is, de drágább is. Mindenhol mást mondanak nekem az alkalmazandó műtéti lépésekre. Mivel bíznék Önben, szeretném ha elmagyarázná, hogy miért és mire van szükségem és miért van ekkora eltérés az árak között. Később a haszplasztika mellett szeretném majd a mellemet is megcsináltatni, olyan módon, ahogyan azt Ön a konzultáción berajzolta. Köszönet a válaszért előre is ! Gabriella

Tovább a válaszhoz 2017-05-10

Tisztelt Doktor Úr, Kolléganőjével történt megbeszélésünkre hivatkozva csatoltan küldöm a képeket a tokámról. Néhány napja voltam egy klinikán konzultáción Belkyra zsírbontó injekción, ahol 3x 2 ampullát javasoltak a tokám kezelésére. Azonban előtte elküldtek egy nyaki ultrahangra, hogy kiderüljön nem duzzadtak-e a nyálmirigyeim esetleg. Érdeklődni szeretnék, hogy Önnél mennyibe kerülne a fent említett kezelés? Köszönettel, Ágota

Tovább a válaszhoz 2017-04-29

Kedves Doktor úr ! A Bethesda kórházban az egyik plasztikai sebész 7 éves gyermekem a korábbi égési sérüléséből adódó hegét egy luftbalonnal (szövettágítóval) szeretné megműteni. Szabad-e ezt bevállalni, helyes-e amit az orvos mond ? Köszönettel, János és Éva

Tovább a válaszhoz 2017-03-20

Kedves Doktor ur.Mini arcplasztikam volt a fulem elott es picivel mogotte van a vagas.2 honapos a heg.A ful elott szep vekony a heg de a ful mogott vastagabb es nem vmi szep.A kerdesem az lenne hogy mikor lehet eloszor lezereztetni a heget onnel,vagyis hany honapot varjak vele.A masik kerdesem pedig az hogy a fulcimpa alatt ahogy osszevartak lett ket nagy mely ranc mind a ket oldalon es fut lefele a nyakon...nagyon ledobbentem mert errol senki sem tajekoztatott.most szembol jo az arcom de oldalrol a nyakam rancos. Elore is koszonom a valaszat.Magahoz szerettem volna menni arcplasztikara de mivel rengetegen mennek onhoz,igy nagyon kesore kaptam konzultacios idopontot. En meg nyarra mar nem akartam friss hegeket..Elore is koszonom a valaszat, T.né Mária

Tovább a válaszhoz 2017-03-12

Kedves Doktor úr ! Kedves Asszisztensek ! Konzultációs időpontot szeretnék kérni az esetleges jövőbeli "mommy makeover" műtétekkel kapcsolatban. Elnézést, de fotót interneten keresztül nem szívesen küldök. A telefonos érdeklődésem során az asszisztense ezt javasolta. Doktor úr ! Úgy érti, ruha nélküli fotókat? Milyen szögből? Mekkora méretben? Egy telefonnal készített selfie mondana bármit is...? Egyébként javaslatra, köszönöm, tulajdonképpen nincs szükségem, csak egy időpontra...ahol reményeim szerint majd egy orvos megnéz, és a megbeszélés után javasol valamit.Vagy Önök ezt komolyan gondolják, hogy egy - ki tudja milyen minőségű - fotó alapján fognak javaslatot tenni a konkrét műtét(ek)re?? Ez őszintén szólva megdöbbent. Magamról most írásban: 42 éves vagyok, a harmadik gyermekemnél decemberben hagytam abba a szoptatást, több gyermeket nem tervezünk.Betegségem, allergiám, stb nincs, gyógyszert nem szedek, alkoholt nagyon ritkán fogyasztok, nem dohányzom.Vékony testalkatú vagyok, rendszeresen mozgok, jelentős súlyfelesleg nincs rajtam, a bőrfelesleg kifejezett. Gyerekként volt orrmandula műtétem, illetve a mindhárom gyermekem császármetszéssel született.Problémának a szétvált hasizmaim miatti "pufi" hasam, a lógó bőr, a kis köldöksérv miatti kiálló köldököm illetve a megereszkedett melleim érzem. Esetleg orrplasztika érdekelne még. Mindezekről szeretnék szakorvostól tájékoztatást, mivel ha a műtét mellett döntenék, az ez év május-június jöhetne leginkábbb szóba. Szóval fotót nem küldök, de szeretnék egy orvossal konzultálni. Üdvözlettel: Viola

Tovább a válaszhoz 2017-03-12

Kedves Klinika! Kérdés: Helyileg hol végzik, mennyiért, mennyi időt vesz igénybe, hol kell bejelentkezni az injekciós kezelésre? Tisztelettel: Sándor.

Tovább a válaszhoz 2017-02-01

Kedves Doktor Úr ! Kérdés: keloidra vagyok hajlamos mütét után most lessz egy pajzsmirigymütét a nyakamom. mi lenne erre a legjobb ami meggátolná a nyakamon a heget Köszönöm a választ, Zsuzsa

Tovább a válaszhoz 2017-01-31

Tisztelt Doktor úr! Azon ügyben fordulok önhöz, hogy a december 27.-én volt egy kisebb balesetem (fűrész okozta arcsérülés), és ennek a hegkezelésére szeretnék öntől tanácsot kérni. 2db.,kb 3centiméteres sérülés képződött (az egyik kb. 1 cm mély) melyet összevarrtak. Jelen állás szerint, kedden kiveszik a varratokat, és a tanácsát szeretném kérni, hogy mit javasol ezen sérülés kezelésére, hogy a legkevesebb látható nyom maradjon utána. Kb 7x4cm-es a sérült terület.Válaszát előre is köszönöm,és várom. Tisztelettel: Péter

Tovább a válaszhoz 2017-01-14

Tisztelt doktor úr! 1 éve műtötték a herémet... csakhogy a sebhely a herezacskómon még mindig iszonyatosan fáj, főleg nyomásra ! normális ez ? mert tényleg nagyon fáj pedig szépen be gyógyult a seb és kívülről sem látok rajta semmi különöset.

Tovább a válaszhoz 2016-12-23

Kedves Klinika! Péniszvastagítást szeretnék a lehető legjobb és legtartósabb módszerrel. Mivel több helyen érdeklődöm a téma iránt, önöknél miért kerül ilyen sokba ugyanaz (?) a szolgáltatás mint hasonló terülten? Mibe jobb az önök szolgáltatása, hogy ilyen magas áron dolgoznak? Gondolom, hogy a minőség lehet más, de rákérdezek, ha megengedik. Boldog Karácsonyt! Köszönettel a válaszért, Zsolt

Tovább a válaszhoz 2016-12-23

Kedves Klinika! Üdvözlöm. Érdeklődni szeretnék pénisz vastagítás, zsír átültetéssel mi a menete, mennyi időt vesz igénybe ? Egy kérdés felmerült bennem hogy az összeget alkalmanként kell érteni vagy benne foglalja a 3x-i kezelést? mert olvastam, hogy egyszeri alkalom nem elegendő legalább 3 alkalom kell mire elérhető a kívánt eredmény. Tisztelettel: András

Tovább a válaszhoz 2016-12-23

Kedves Pataki doktor ! Lézerrel szeretném eltávolíttatni anyajegyeimet. Sok bőrgyógyászaton kínálnak erre lehetőséget, de rosszat is olvastam a lehetőségekről. Van-e Önnél lehetőség lézeres anyajegyeltávolításra? Nagyon köszönöm, ha kapnék időpontot. Köszönettel, Bakos Diána

Tovább a válaszhoz 2016-12-20

Tisztelt Doktor úr! Olvastam a weboldalán hogy van valami speciális, ujjonan kifejlesztett módszer, amivel ha a műtét után közvetlenül megkezdik a hegkezelést nem marad csak egy nagyon vékony, halvány heg. Nem tudom hogy önnél elérhető e ez a kezelés, mintha úgy olvastam volna hogy igen de nem vagyok benne biztos mert nem találom a cikket amiben le volt írva. Erről szeretnék részletes információt kérni öntől. Kerestem már magát egy másik email címen is ez ügyben de nem sikerült elérnem, valószínűleg az email fiókom hibájából, mert azt a levelet sem találtam meg amit elküldtem magának. De most ezt egy teljesen új email címről küldöm úgyhogy remélem megérkezik. :) Telefonon a munkám miatt nem nagyon vagyok elérhető, így ha nem gond akkor nem adom meg. Esetleg majd ha időpont egyeztetésre kerülne sor. A válaszát előre is köszönöm!

Tovább a válaszhoz 2016-12-18

Kedves Doktor Úr! 4 gyermekem szülése után ami 4 éve volt, hiába mozgok rendszeresen, nagyon sok felesleges megnyúlt bőr és némi zsír maradt a hasamon. ezt szeretném helyrehozatni. diétázom és rendszeresen sportolok. A melleim a 4 gyerek szoptatásától és a terhesség alatti hízástól megereszkedtek és megnyúltak. Nagyon szeretnék már hosszú idő óta nő lenni újra. A 4 gyermekemből 3 már majdnem felnőtt, ezért most van lehetőségem az életemet újra a magamévá tenni. Szeretném ha ebben segítséget kapnák. most 42 éves vagyok. Köszönöm szépen, hogy segítenek. Üdvözlettel, Rita

Tovább a válaszhoz 2016-11-27

Tisztelt Doktor ur ! Also törzs (hasplasztika es zsírszivas) és felsötörzs plasztikàt szeretnék + orrplasztikàt, legföképp a has csipö részen rakodott le a felesleg. 20 kg-ot hiztam a terhesség utàn. Két hetet tartozkodnék Budapesten ez idö alatt elvégezhetök a beavatkozàsok ? Személyesen csak a mütétkor tudnék elmenni, ezért a küldött képek alapjàn is kitudna dolgozni a mütét menetét ? Tàjékoztato àrat kaphatnék ? Àr engedmény van hogyha egyszerre több beavatkozàst végez? Köszönettel : Adrienn

Tovább a válaszhoz 2016-11-20

Kedves Doktor úr! Nagyon köszönöm a konzultációs lehetőséget. Meggyőzött, hogy a szülés után nekem erre a műtétre van szükségem. Köszönöm, hogy lelkiismeretesen válaszol mindenre, ezt nem kaptam meg mindenhol, ahol voltam. A gond az az, hogy más árat beszéltünk telefonon asszisztensével augusztusban, és ehhez képest más, drágább kalkulált árat kaptam. Miért lehet ez ? Nem lehetett tudni előre, hogy mire számítsak ? Milyen módon kalkulálják az árat Önök hasplasztikánál és a mellbe történő zsírvisszatöltésnél ? Szeretném megérteni, amennyire lehetséges ! Bíztam benne, hogy meg tudjuk csinálni a műtétet a Doktor úrral, de megnövekedett árat anyagilag sajnos nem tudjuk most vállalni. Később próbálok majd jelentkezni, ha életem úgy alakul. Nagyon köszönöm a segítségedet és Doktor úr segítségét is! Üdv, Clara

Tovább a válaszhoz 2016-11-15

Kedves Doktor úr! 2 konzultáción is voltam korábban más helyen, ezt követően Önök mellett döntenék, de mégis bizalmam kicsit megingott, így lehet, hogy még sem kerül sor a műtétre. Az Önnel folytatott beszélgetések meggyőzőek voltak, de munkatársai a műtétemre a 'mommy makeover' kifejezést használják és felvetették, hogy a műtétem egy másik kórházban lenne, ha elfogadom. Én az Ön által először mondott Kórházhoz ragaszkodék, mint az műtét helyszínéhez, máskülönben nem válallnám a műtétet. Ön bevállalna egy ilyen rizikós műtétet, mint a hasplasztika egy kisebb kórházban? Köszönöm a válaszát és ennek függvényében hozom meg a döntést a családdal, de nagy valószínűségge egyelőre halasztanám a műtétet. Köszönöm a türelmét ! Zsófia

Tovább a válaszhoz 2016-10-03

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a tanácsát kérni(mivel legjközelebb Önnek akkora lenne mutetre időpontja, mire pont korrigálni lehetne ha ismételten nem sikerül a műtétem) azügyben hogy Ön mit javasolna, ugyanis már két orvos rajtra készen várja a döntésem más más teoriával mi lenne jó. Számomra az Ön szava dőntő, egyetlen véleménnyel is életet mentene. Rengeteget járom a világot sajnos nem egyzserű megoldani hogy bejussak konzultációra, főleg ilyen méltán híres és elfoglalt sebészhez. ELOZMENYEIM: Kicsit logos melleimbe fogyás utan kaptam ket 500as implantot félig izom alá(német nemcserés texturált feluletu kerek)... a bal már mutet utan egyre csunyább, mint kiderult tokzsugoros lett, a gyulladás összekapata a szilikont és bekeményedett...vártam fél évet amig ujramutotték...mindhiába....rogton operácio után már látszott, hogy az izom ami felulrol rásimulna már az implant ujboli visszhelyezése utan nem fedi szepen a szilikont un. double bubble effektje van, a bal mellemen csak részlegesen fed, illetve ha befeszitem a mellizmom teljesen kettéválik a mellembe helyezett implanttol(tánc kozben pl ha akrobatikus amit csinálok olyan mintha két mellem lenne és ezt nem engedhetem meg magamnak). Alul ahol a szilikon miatt lejebb van kicist az egyik mellem buggyosodik is a felület. Jelenleg a kovetlező két teljesen eltérő műtettechnikát javasolják az életemet mentené meg ha segitene a jobbikat választani ha már önhöz nem is kerulök egyenlőre, de a szaktudásával még pislákol bennem a remény hogy sikerulhet a megfelelő technikát kiválasztani a kettő közül, már nem szeretnék tobbé kés alá fekudni nekem nagy riziko egy mutet a szivritmus- es veralvadás-zavarom miatt. KÖZÖS A JAVASLATOKBAN: egy jobb, kicsit nagyobb 600as, kitapadós szivacsos minőségimm emeltebb, szinten kerek szilkonfajta, ami nem cserés kellene ELTÉRŐ: 1. feljebb vágná az izmot jobban betenné alá a szilikont, rafeszesitene bimbo koruli vagy t-vagassal és egy kis plusz toltessel 2. kivenné izom alol (szerintem eleg abszurd 600at csak a mirigyállományom és bőröm tartson, de valoban csoffadt már az izom felül a gyulaadásos ujramutés után, viszont semiképp sem akarom hogy kettéváljon ha ráfeszitek mutatványozásnál a rudon vagy karikán) aztán még rátoltene kicsit, elvileg akkor nem olyan éles a kontúr... Előre is köszönöm életmentő lenne a doktorúr szakmai rálátásával egy jótanács! Orsolya

Tovább a válaszhoz 2016-09-17

Kedves Doktor úr! Jövô héten szülök. Szeretném a megereszkedett melleimet megműttetni ,és a hasammal is lesz valószínűleg teendő. Mikor kereshetem fel konzultàciòra? Üdvözlettel: Niki

Tovább a válaszhoz 2016-09-11

Tisztelt Doktor Úr! 1,5 hónapja volt porckorongsérv műtétem fixációval. Szeretném a heget eltávolíttatni a derekamról. Van erre mód? Köszönöm: Viktória

Tovább a válaszhoz 2016-06-22

Kedves Doktor úr ! Amerikai orvosok által újabban a szem alatti sötét karikák eltüntetésére alkalmazott széndioxid injekciót veszélyes-e és hatékony eljárásnak tartja-e ? Mi a hatása, hogyan hat ? A szem alatti sötét karikákra, a szem alatti táskákra mely eljárások a leghatásosabbak tapasztalatai szerint ? Ajánlja-e a saját zsírt ? köszönettel, Anita

Tovább a válaszhoz 2016-06-21

Kedves Doktor Úr! Műtött-e már laparoszkópos epeműtét után jelentkező letapadást? Üdvözlettel: Imre

Tovább a válaszhoz 2016-06-13

Tisztelt Doktor ur! Erdeklodni szeretnek a karikas szem ( szemarok) feltoltesevel kapcsolatban. Pontosan milyen termeket hasznalnak es milyen technikaval juttatjak be a bor ala illetve hasznalnak e tompa kanult a feltolteshez? Van e lehetoseg ultrahangos szem koruli bor atvizsgalasra a muvelet kozben illetve megelozoen, a lehetseges komplikaciok (arteriaba injektalas) elkerulese erdekeben? Nagyon aggodom a lehetseges kovetkezmenyek miatt es szeretnek egy olyan orvost talalni, aki mar nagyon sok ilyen kezelest vegrehajtott, legfokeppen a szem koruli teruletre specializalodott. A hialuronsavas es zsir feltoltes is erdekelne, attol fuggoen melyik preferalt az en esetemben. Koszonettel: Netti

Tovább a válaszhoz 2016-06-06

Tisztelt Doktor Úr! Telefonon történt előzetes megbeszélés alapján mellékelek néhány képet a hegről ami nagyon zavaró számomra, 20 éves, mellfelvarrásból keletkezett. A felvarrást az ,,indokolta,, hogy sokat fogytam többek közt a mellemről is, a műtétet követően viszont visszahíztam az elvesztegetett kilókat talán ezért szélesedtek ki annyira. Az alsó részein túlságosan kidudorodó egyenetlen felületű, a jobb felső része ellenben be van mélyedve. Kisebb, rövidebb megszakításokkal próbálkoztam lézeres korrekcióval (orvosi valamint kozmetikai iparban használatossal), kifejezetten hegre készített krémekkel, tapaszokkal, ,,gyógylámpákkal", gyémántfejes bőrcsiszolással... több, kevesebb sikerrel jártak. Szeretném megtudni érdemes lenne tovább ,,kísérleteznem" pl. orvosi hegtetoválással, vagy egy hegkorrekciós műtét segítene a problémámon esetleg egyik sem váltaná be a hozzá fűzött reményeimet? Köszönöm szépen válaszát. Tisztelettel: Marina

Tovább a válaszhoz 2016-05-23

Tisztelt Doktor Úr! Nagyon örülök, hogy rátaláltam az Ön oldalára és lehetőségem van feltenni a kérdéseimet. 20 éves lány vagyok, tinédzserkorom óta jelentős forma- és méretbeli különbség volt a melleim között: a jobb oldali 2-3 kosármérettel nagyobb volt, a bimbóudvar mérete is nagyobb a másiknál. Így 3 évvel ezelőtt az aszimmetria miatt plasztikai sebészhez fordultam, így a jobb mellemet felvarrták és egy részét eltávolították. A műtét eredményével azonban egyáltalán nem vagyok elégedett. A mellbimbóm túl magasra került, nincs egy vonalban a bal oldalival, emiatt melltartót nem tudok megfelelően hordani, mert akármit veszek fel, kilátszik (fürdőruhánál szintén problémás). Mérete nagyjából egyezik a másik oldallal, de még érezhetően nagyobb egy kicsit. Műtét előtt azt mondta a sebész, hogy többet nem vehetett ki, nehogy elhaljon a mellbimbó. A heg nem gyógyult megfelelően mindenhol, a függőleges vonal a bimbótól lefelé teljesen bőrszínű és a bőrrel egy szintben van, de a mellbimbó körüli terület élénk piros, duzzadt, kiemelkedik és többször kellemetlenül fáj. Korábban szilikon géllel kezeltem, de nem segített. Az olvasottak alapján azt gyanítom, hogy hipertrófiás, bár nem értek ehhez, így nem tudom megállapítani. Nem tudom, van-e jelentősége, de a varratokat csak 10 nap után távolították el, és addigra eléggé összenőtt a bőrrel, nagyon nehezen sikerült kiszedni. Ezzel kapcsolatban is sok kérdés felmerül bennem, ugyanis a korábbi hasi műtéteimből származó hegek sem gyógyultak megfelelően. Nem tudom eldönteni, hogy hajlamos lehetek-e a kóros hegképzésre, vagy csak a véletlenek összejátszásának köszönhető ez. Az első heget vakbélműtét kapcsán szereztem, fele tökéletesen gyógyult, másik felénél viszont széthúzódtak a kapcsok (nem volt összevarrva, csak kapcsokkal rögzítették), így ez a rész vastagabb, kiemelkedőbb, viszont teljesen bőrszínű és nem okoz fájdalmat. Második hasi műtétem eredménye egy 10-12 centi hosszú és 1 centi széles vonal köldöktől lefelé függőlegesen. Ugyanezen a területen kétszer operáltak, harmadik műtétemnél úgy döntött a sebész hogy kimetszi az előző heget és ugyanazon a területen nyitja meg a hasfalat. Mikor ezt a területet először operálták, akkor tökéletesen gyógyult. Amikor újra műtöttek, viszont nem gyógyult teljesen jól, egyértelműen kitapintható, rózsaszínes színű, néhol egy vonalban van az eredeti bőrfelülettel, de néhol kiemelkedik. Ezek tudatában félek egy újabb mellkorrekciós műtéttől, de úgy vélem a problémámat csak azzal lehetne orvosolni. Felmerülhetne-e valamilyen extra kockázat egy helyreállító műtét során? Lehet-e belül is valamilyen hegesedési probléma, valamilyen szövődmény az előző műtét miatt, ami befolyásolná a következőt? Sokszor érzek fájdalmat is a jobb mellemben, ami szintén aggodalommal tölt el. Mennyi esélyem lehet arra, hogy megint hegképződési problémával kell szembenéznem egy újabb műtétet követően? Válaszát előre is nagyon köszönöm. Anita

Tovább a válaszhoz 2016-05-09

Tisztelt doktor Úr! Születésemkor oxigénhiány lépett fel nálam, a nervus facialis az arcom bal oldalán bénult le, s emiatt tozult az egész arcom, ptózisom is, van, egyre nehezebb így élnem, mindennaposak a beszólások és a megalázások, a plasztikai sebészet terén, milyen lehetőségeim lehetnek? Kihez fordulhatok? válaszát előre is köszönöm, Ágnes

Tovább a válaszhoz 2016-05-09

TISZTELT DR ÚR ! AZÉRT FORDULOK MAGÁHOZ ÉS A VÉLEMÉNYÉRE KIVÁNCSIAN MIT TANÁCSOL VOLT NEKEM EGY VASELINOS PÉNIS MŰTÉTEM AMIT NAGY HÜLYESÉGEMRE MEGTETTEM. DE TAVALY MEGMŰTÖTEK VELE ÉS UGY HOGY A HERZACSKÓBA BELE ÉPÍTETTÉK A HIMVEZSŐT. ÉS MOST AZ SZERETNÉM ONNAN KIVETETNI MERT EZ IGY NEKEM NEM FELEL MEG. ÉS A DEBRECENI KLINIKÁN CSINÁLTÁK EZT MEG DE ODA VISZONT NEM AKAROK MENNI. AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI HOGY NEM E VÁLLALNÁ BE EZT A MŰTÉTET ÉS MENNYIBE KERÜLNE EGY ILYEN MŰTÉT. VÁRNÁM VISSZA VÁLASZÁT IMRE

Tovább a válaszhoz 2016-05-04

Jó napot Doktor Úr! Nekem egy olyan problémám lenne hogy a várandósságaim alatt eléggé megereszkedtek a melleim, szinte alig van. Még az első szülés után valamennyire elfogadható volt de a mostani után már szinte borzasztó. Nekem egy olyan kérdésem lenne hogy ebben a "mommy makeover" csomagban mennyivel lenne olcsóbb egy műtét? Köszönöm: Veronika

Tovább a válaszhoz 2016-05-03

Kedves Doktor Úr ! Rengeteg jót hallottam Önről, sajnos még nem ismertem amikor megcsináltattam a mellemet (felvarrattam és megnagyobbíttattam) fél évvel ezelőtt. Máig vártam, de nem bírom tovább, “fordított T metszést csinált az egyik legjobb pesti sebész” , de borzasztó eredménnyel. Nem világosított fel, hogy mi várható. Fél és egy centis vörös hegeim vannak és felemás a melleim mérete és a bimbó állapota. Nem merek a férjem előtt levetközni, pedig szexi szerettem volna lenni. Mit lehet csinálni, javul e még az állapot. vissza lehet-e csinálni ezt és van –e garancia. Köszönöm, ha megnyugtat, Mária

Tovább a válaszhoz 2016-04-27

Tisztelt Doktor Úr! Olvastam az ön honlapján, hogy a túlzott izzadás botoxos kezeléssel megszüntethető, illetve mérsékelhető talpon, kézen, hónaljban. Nekem olyan problémám lenne, ami nem az említett területeken van sajnos! A legkisebb fizikai megterhelés esetén is illetve nyáron nagy melegben még ez sem kell hozzá, a fej, homlok, mellkas, hát, és ami leginkább zavar az a fenék részen nagyon erőteljesen izzadok! Ez azért is kínos, mert gyakorlatilag leülni sem merek sehol, mert ha fel kell állnom, akkor nedves marad utánam a pad, szék, vagy bármilyen ülő alkalmatosság! Elég stresszes életet élek, ez tény, de szeretném megkérdezni, hogy botoxos kezeléssel a fentiekben leírt testrész is kezelhető-e? Válaszát előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: Attila

Tovább a válaszhoz 2016-04-26

Tisztelt Doktor Úr! Asszisztense mondta, hogy írjam meg a problémámat, illetve küldjek képet. Szeretném az ősszel valamikor megműttetni a térdemet /elülsô keresztszalag+meniscus s./, és ha lenne rá mód Önnel pedig a hasamat egy idôben, úgy tudom egy Klinikán zajlanak a műtétek... Szemhéj illetve orrmûtétet is tervezek, de lehet, hogy ez már sok lenne egyszerre- az elôzô térdmûtét utáni rehabilitációm kissé hosszúra nyúlt, Sjögren szindrómám van, ami talán hátrányosan befolyásolta a gyógyulást. Érdekelne az is, hogy végez-e Ön endoszkóppal egyenes hasizom- összevarrást, mert nem ragaszkodnék a hosszú vágáshoz, bár már volt két császármetszésem. Kicsi gyermekeimre való tekintettel /6 és 2é/ szeretném " összevonni" a mûtéteket, mert így kevesebbszer kellene segítséget kérnem pár hétre. A térdműtétben illetékes orvossal még nem találkoztam ez ügyben, csak az asszisztensével beszéltem, aki elzárkózott a dologtól. Válaszát elôre is köszönöm és nagyon várom! Üdvözlettel: Zsanett

Tovább a válaszhoz 2016-04-21

Tisztelt Doktor Úr! Én 4 hónapja anyajegyeket szedettem le és elektromos kauterrel végezték az eltávolítást. Nagyon csúnya hegek maradtak utánna. A mellkasomon és a hasamon vannak ezek a hegek. Pirossak és kiemelkedőek. Állandóan takargatom. Az önbizalma a nullára csökkent. Nagyon félek, hogy nyáron milyenek lesznek a nap hatására. 2 hete kezdtem el használni a Dermatix gélt de még nincs változás. Teljesen magamba fordultam. Van rá valamilyen módszer ami segíthetne? Nagyon szépen köszönöm a válaszát! Liza

Tovább a válaszhoz 2016-03-26

Tisztelt Doktor Úr! 2 hónapja voltam máshol teljes arcplasztikán. A sebhelyeim botrányosak, el vagyok keseredve, sapkában járok mindenhova, mert a hajam nem is takarja el teljesen az öltések helyét. Láttam más páciens 2 hetes sebhelyeit, szinte alig észrevehető volt, az enyém a kalóz hegekre emlékeztet. Nem beszélve arról, hogy a tokámnál a bőröm sokkal csúnyább, mint volt. A műtétet végző orvos, jövő hétre korrekciós műtétet javasol, de nagyon félek a szakmai hiányosságtól, mitől lenne most szebb vagy jobb, mint elsőre. Esetleg küldhetnék fényképet, vagy bemehetnék konzultációra Önhöz? Az idő sürget és nagyon bizonytalan és tanácstalan vagyok. Köszönettel! Válaszát várva! Daniella

Tovább a válaszhoz 2016-03-14

Kedves Doktor úr ! 4 hónapja szültem, 3 hónapig szoptattam. Próbálok eddzeni és a felszedett kilókat is leadtam, mégis pocakos maradtam és lóg a bőr a hasamon. Már a szexuális életben is kezdenek komplexusaim lenni. Tud segíteni a kérdések megválaszolásában ? Szeretnék majd Önhöz személyesen is eljutni, ha nem nyerem vissza hasam alakját. Nagyon sok jót hallottam plasztikai módszereiről. Alább a kérdéseim: - Milyen problémát okozhat a hasfalam kitágulása és a felesleges ráncos bőr ? . Honnan lehet tudni, hogy már biztosan nem rendeződik vissza a hasfalam szülés után ? - Mikor érdemes plasztikai sebészhez fordulni ? Szülés után mennyi idővel végzi ált. a műtétet? - Sokféle hasfalregeneráló torna létezik, legismertebb a Love Your Belly (www.loveyourbelly.hu), hallott már erről? Mi a véleménye róla? Nagyon köszönöm, ha válaszol ! Tisztelettel, Léda

Tovább a válaszhoz 2016-02-24

Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam homlokán 5 mm-es veleszületett jóindulatú daganat, naevus sebaceus van, ami malignus daganattá alakulhat, illetve növekedés, verrucosussá válás miatt esztétikailag zavaró lesz. Az lenne a kérdésem, hogy melyik az az életkor, amikor műtéti eltávolítást követően a legszebb esztétikai eredmény érhető el? Illetve melyik az az életkor, amikor jóindulatú daganat eltávolítása miatt elaltatják a gyerekeket? Köszönettel! Edina

Tovább a válaszhoz 2016-02-14

Tisztelt Doktor úr! Lábformázással kapcsolatban szeretnék Önhöz fordulni. 164cm vagyok 50kg. 32 éves. Felülről nagyon vékony a lábaim, mint egy 90 kilós hölgynek. A bokámon is és a térdemen is vastag zsírréteg van, amit sajnos nem tudok lefogyni. Fiatalabb koromban voltam soványabb is, de a lábam formája ugyan olyan csúnya volt es felülről meg úgy néztem ki, mint egy anorexiás. Tavaly voltam más orvosnál, aki ultrahangos zsírbontással is foglalkozik. Ő azt javasolta, hogy plasztikai sebészhez forduljak, mert nem csak zsírréteg, de rost és kötőszövet is van a bokán, alsó lábszáron. Vékonyabbá tudná tenni a bokát és a térdet, de amit én szeretnék, ahhoz plasztikai műtet kell. Csatoltam képet magamról, ahol magas sarkú szandálban vagyok, de meg így is lehet látni, hogy bokám milyen vastag, Kérdéseim: 1 Lehet e az ilyen műtétet érzéstelenítéssel altatás nélkül végezni? 2 A bokáról és a térdről leszívott zsírt be lehet e ültetni a mellekbe és a szem alatti részre a sötét karikák eltüntetése céljából? 3 Mennyi időn belül kaphatok műteti időpontot kérni a konzultáció után? Jelenleg külföldön tartózkodom, március 18- 31 között leszek otthon Magyarországon és szeretném, ha sikerülne a konzultációt a műtét es az 1 hetes kontrollt megoldani ebben a 2 hétben. Válaszát előre is köszönöm, Petra

Tovább a válaszhoz 2016-02-09

Tisztelt Doktor Úr! Az alábbiakban szeretnék tájékoztatást kéni: Zsírfelesleggel küszködök és szeretnék megszabadulni tőle. Jelenleg 114 kg, vagyok és a zsírfelesleg elsősorban a combjain rakódott le és ennek eltávolítása-csökkentése lenne fontos. Évekkel ezelőtt már jártam plasztikai sebésznél, aki altatásos műtétet javasolt, belgyógyászom ezt nem támogatta, így azóta sem történt semmi. Most valahol hallottam egy "hideg zsírleszívásnak" nevezett módszerről, ami szerintem nagyobb műtét nélkül megvalósítható. Jelenleg folyamatosan szedek vérhigítót ill. a vércukorszintem magasabb a normálisnál. Kérdésem az, létezik-e ilyen módszer ill. mi az Ön javaslata a probléma megoldására? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel Zénó

Tovább a válaszhoz 2016-02-04

Tisztelt Doktor úr! Mellnövelés iránt szeretnék érdeklődni. (hyaluronsavval) Konzultációra kérnék időpontot. Várom válaszát! Enikő

Tovább a válaszhoz 2016-01-28

Tisztelt Doktor Úr! Szülés következtében kinyúlt hasizom lehetséges korrekciója ügyében szeretnék konzultálni Őnnel és ehhez egy időpontot kérni. Háromgyerekes családanya vagyok és vidéken, Jászberényben lakunk. Mivel nem egyszerű a gyerekfelügyelet megszervezése, munkahelyről eljövetel, arra kérném, hogy legyen kedves több időpontot vagy rendelési időt is megadni, melyekből választani lehet. Ugyanezen indokból kifolyólag azt is szeretném kérni, hogy amennyiben műtét a megoldás, legyen egy kis idő váltani pár szót a körülményekről, gondolok itt akár még a szerződésre is, melyet az intézmény a beteggel köt ez esetben. Remélem, megoldható. Előre is köszönöm. Tisztelettel, Noémi

Tovább a válaszhoz 2015-11-18

Tisztelt Doktor Úr! Én egy három gyerekes anyuka vagyok a terhesség és a szoptatás nagyon megviselték a melleimet és nem vagyok már velük megelégedve és sajnos sokkal kisebb lett mind volt és már fürdőruhát sem veszek fel. Olyan kérdésem lenne, hogy mit javasolna? A mellnagyobbítás érdekelne engem és hallottam a saját zsírból megnagyobbításról hogy ez meddig tartós? Vagy inkább jobb az implantátum? Válaszát előre is köszönőm Mária

Tovább a válaszhoz 2015-09-03

Tisztelt Dr. Pataki Gergely! Annyi szépet és jót hallottam Önről, hogy szeretnék érdeklődni két témában is. 1,5 éves koromban szenvedtem harmadfokú égési sérülést, ennek a nyoma látszik a két felkaromon, a nyakam egy részén és az egyik mellemen. Érdekelne, hogy égési sérülés plasztikázásában tud-e esetleg segíteni, tanácsot adni. Üdvözlettel: Edit

Tovább a válaszhoz 2015-08-02

Tisztelt Pataki doktor úr! A kérdésem az lenne, hogy a 164 cm-hez képest 103,4 Kg-mal kezdtem a fogyókúrát, jelenleg 75 kg vagyok. Így már elvégezhető a has plasztika TB- támogatással? Köszönettel:Ildikó Tovább a válaszhoz

Tovább a válaszhoz 2015-08-01

Tisztelt Doktor Úr! Svédországban élek, szeretnék hasi zsírleszívást csináltatni a felesleges bőrt levágatni a hasamról és a mellműtétben is gondolkodok, lehetőleg sajátzsír visszatöltéssel. A két terhesség a hasizmaim eltávolodásához vezettek. (40 éves vagyok, sportos életmódot folytatok, kevés súlyfelesleg van a hasamon, már nem szoptatok, melleim kicsik és kicsit lógnak. Szeretném megkérdezni, hogy megoldható e minden egy időben, mennyi időre kell haza mennem? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Klaudia

Tovább a válaszhoz 2015-08-01

Tisztelt Hölgyem, Tisztelt Klinika! Tegnapi telefoni megbeszélésünkhöz kapcsolódóan összefoglalom, hogy a Kútvölgyi Prémium Plasztikai Sebészet milyen szolgáltatásával kapcsolatban érdeklődöm: • hasplasztika, • megbeszélés szerint kapcsolódó kezelés (pl. szeméremdombról zsírleszívás). Kérem szíves tájékoztatását, hogy Pataki doktor úrral személyes konzultációra hogyan tudunk időpontot egyeztetni, előtte hol és milyen vizsgálatokra kell, hogy sor kerüljön, műtét várható időpontja. A konzultáción a beavatkozásra tett javaslaton túl orvostechnikai kérdésekről is tájékoztatást szeretnék kapni, mint pl. műtétnél felhasznált varrófonál, műtétet követően „hasplasztika-ruha” viselése, és természetesen a szolgáltatás költsége. Szíves válaszát várva. Üdvözlettel: Ildikó

Tovább a válaszhoz 2015-07-23

Tisztelt Dr. Pataki Gergely! Annyi szépet és jót hallottam Önről, hogy szeretnék érdeklődni két témában is. 1,5 éves koromban szenvedtem harmadfokú égési sérülést, ennek a nyoma látszik a két felkaromon, a nyakam egy részén és az egyik mellemen. Érdekelne, hogy égési sérülés plasztikázásában tud-e esetleg segíteni, tanácsot adni. A másik, kicsit hétköznapibb. 3 gyermek szoptatása után az egyébként sem nagy melleim még összébb mentek és többször felmerült bennem a mellnagyobbítás kérdése. Ami nálam probléma, hogy az egyik mellemen van égési sérülés, így nem tudom lehetséges-e mellnagyobbítás. Láttam a honlapján a munkáit, nagyon szépek. Válaszát előre is köszönöm, üdvözlettel:

Tovább a válaszhoz 2015-07-16

Tisztelt Doktor úr! Az alábbi problémával kapcsolatban szeretném a szakvélemènyét kérni. A 3 éves kislányomnak van egy veleszületett szőrös anyajegye a comb és fenék találkozásánál, melynek aktuális mérete 4,5×2,5 cm. A bőrgyógyászati szakvélemény alapján javasolt a levétele. Jelenleg minden rendben találtak vele. Szeretnénk levetetni. Mellékelten küldöm az anyajegy fotóját. Válaszát előre is köszönöm! Gabriella

Tovább a válaszhoz 2015-07-14

Tisztelt Pataki Doktor Úr, kolléganőjével folytatott telefonos beszélgetésemre hivatkozva, azzal a problémával fordulnék Önhöz, hogy 5 és fél éve csináltattam (nem Önnél) egy hialuronsavas ráncfeltöltést a szemem alatti árkok megszüntetésének érdekében. Meglepő módon, csak az utóbbi pár hónapban kezdett el felszivódni, de nem egyenletesen és a jobb szemem alatt olyan hatást kelt, mintha be lenne dagadva. Próbáltam róla fotót késziteni, de nem adja vissza a valóságot. Létezik valamilyen eljárás, amivel meg lehet gyorsitani a maradék anyag felszivódását? Ha minden igaz egy Restylane nevű anyagot használtak. Nagyon sokat jelentene nekem, ha tudna a közeljövőben fogadni, mert borzasztóan zavar ez az állapot. De természetesen egyelőre az emailes válaszának is nagyon örülnék! Üdvözlettel: Judit

Tovább a válaszhoz 2015-06-04

Kedves Sarolta, először is köszönöm válasz levelét. A hyaluronsavat most is szoktam rakatni a nasiolabialis redőbe, de hát pont azért szeretnék sajat zsir töltetni, hogy az már ne kelljen?! Kérem ezt magyarázza el nekem, hogy ha van zsírfeltöltés, akkor még minek kell hyaluronsav, ami így is úgy is felszívódik? Ezenkívül tudna nekem kérem egy árat mondani? Meg azt is szeretném megkérdezni, miért kell a zsírfeltöltést altatásban végezni???? Ahogy olvastam idáig az interneten, ezt mindig lokalis aneszteziában végzik általában. Nem tartom pozitív dolognak a testet terhelni egy mély altaltással egy ilyen "könnyü" műtethez. Volt mar zsirleszívásom Dämmerschlafban (ezt nem tudom hogy mondjak magyarul- ugymond könnyü alvas, amikor a paciens meg maganal van) és az arc feltöltését is pont hogy úgy képzelem hogy jobb eredmények várhatók , ha még megvan a páciens mimikája és nem elaléltan fekve alszik. Arról már nem is beszélve, hogy az ember bőre alvás közben még jobban lóg. Van rá esély, nem altatásban végezni nálam ezt a műtétet? Arra is meg szeretném kérni, hogy tudna-e nekem egy pár referenciás képet zsirfeltöltesről arcon küldeni? Elöre is köszönöm válaszát, üdvözlettel Reka

Tovább a válaszhoz 2015-06-01

Jó napot kívánok Doktor Úr, érdeklődni szeretnék saját zsírral történő arcfeltöltésről és a doktor úr véleményét szeretném kikérni. Mivel Németországban lakom, igy nem tudok konzultációra eljönni, mert abban reménykedem, hogy ha júliusban otthon vagyok, talán meg tudnám egyből csinaltatni a feltöltést. Én a járomcsont alatti résszel vagyok egyre jobban elégedetlen, ott valahogy elfogyott a zsir, az arcom e része nem volt régen ilyen "lyukas". Ugy értem hogy oldalról egy bizonyos szögből nézve nincs ott már bőr/zsír, szemből annyira nem vészes a helyzet. Szerintem talán a nasilabial vonalnal is egy kicsit lehetne tölteni, hogy az arcom egy kicsit teltebb legyen es talán a kövezkező években sorra következendő buldogszerű csüggése az arc alsó részének igy talán egy kicsit késleltethető. Ön hogy gondolja, milyen eredmény érhető el nálam? Köszönöm szépen a véleményét, ahogy a telefonon a hölgy mondta, csináltam egy pár képet magamról, remélem érzékelni fogja a képek alapján, hogy mi a problémám. Két emailben csatolom a fotókat, mert nem fértek be mind egybe. Szivélyes üdvözlettel: Réka

Tovább a válaszhoz 2015-05-29

Tisztelt Doktor Úr! Kedves asszisztensétől kaptam meg az e-mail címét, mert csak június végén lenne Önhöz időpont. Szeretném a véleményét kérni, 14 hónapja van a klitorisz tetejében vagy a csuklya részén viszketésem. 54 éves vagyok, klimax korban. Voltam több területi kivizsgáláson, negatív eredményeim vannak a mikrobiológia, urológia és nőgyógyászat terén. Bőrgyógyásznál is voltam, Kontakt bőrgyulladás volt egy egészségügyi betét használata miatt. Abból kikezeltek, de a problémám megmaradt. Ez a viszketés nappal érezhető nagyon, amikor mozgásban vagyok. Az éjszakáim majdnem tünetmentesek. Ez az érzés még a vizelés utáni törléskor is van. A viszketés szinte elviselhetetlen, már odáig jutottam, hogy akár sebészetileg is megszüntetném. Kérem tanácsát, találkozott-e ilyen jellegű problémával? Köszönettel Zsuzsanna

Tovább a válaszhoz 2015-05-11

Kedves Saci! Pénteken, március 13-án voltam egy újabb konzultáción Doktor Úrnál. Most újabb kérdésem adódott. Egy "szakmai" kérdés. A nagy fibroadenoma eltávolítása után, a helyét a hasról leszívott zsírral tervezi visszatölteni Doktor Úr. Ezzel kapcsolatban az lenne a kérdésem, hogy ahonnan leszívja a hasfalról, ott egyenletesen kerül gondolom leszívásra, tehát nem csak egy helyről, hogy olyan sima maradjon a felszín, mint most. Tehát nem lesz egy "lyuk", amit betölt a fibroadenoma helyére. Másik kérdés, a hasi zsír beültetésével kapcsolatban egy másik honlapról vett információ () alapján merült föl, igaz, ezt a mellnagyobbítás saját zsírral témakörben jegyezték meg: "Mindemellett a betöltött zsír 2-4 év alatt folyamatosan szívódik fel, így a térfogat is csökken. A legsúlyosabb probléma, hogy a betöltött zsír a szervezet biológiai reakciója következtében elszappanosodhat, azaz kalcium tartalmú meszesedéses gócokat hozhat létre. Ez azért jelent problémát, mert az emlőrák diagnosztikája során pontosan ezen meszesedések jelzik egy esetleges emlőrák jelenlétét. Így a mellekben történt zsírfeltöltés később akadályozhatja az emlőrák időbeli felfedezését, téves diagnózishoz vezethet." Ez alapján a saját zsír visszatöltése mintha aggályos lenne. Köszönettel, Brigitta

Tovább a válaszhoz 2015-03-19

Kedves Sarolta! Tegnap reggeli telefonbeszelgetesunkre hivatkozva kuldom emailemet Pataki Doktor Urnak. Csatolom a fotokat amelyeket a baratnom keszitett a mellemrol minden oldalrol illetve egesz alakos kepeket is. Remelem , hogy a minoseg jo ha esetleg nem legyen szives megirni s akkor keszitunk ujakat. Csatolok par kepet az elkepzelesemrol amelyeket interneten talaltam s amelyek mutatjak hogy korulbelul milyen lenne az a mell amely az almom vagy amely tetszik. Elnezest de csak ezeket a kepeket talaltam amelyek mutatjak hogy mely az a forma es meret amelyet korulbelul szeretnek. Amit szeretnek megirni/kerni, hogy a vagas/metszes a leheto legkevesbe lathato helyen legyen, semmikeppen sem kozepen. Lehet mellemeles is szukseges lesz sajnos mert mint emlitettem a telefonban 14 eves koromban nagy sulyveszteseg utan a mellem nagyon rossz allapotba kerult amelyeket a kepeken is latnak. Szeretnem megnovelni es teltebbe tenni oket. A DD vagyis magyar E meretre gondoltam amelyet a multkori emailemben osszekevertem. A mellbimbo udvar meg van nagyobbodva ami nem tudom miert van s nem vagyok benne biztos, hogy hagyjam -e igy vagy nem mert attol tartok esetleges kissebites helye nagyon latszana. S kozelebb kellene, hogy essenek a mellek mert valamiert nagyon tavol vannak egymastol. Mivel a zsir belulteteset sem zarom ki csatoltam egesz alakos fotokat amelyeken latszik , hogy a comb kornyeken sok felesleges zsir van. De persze nem tudom, hogy ez az en esetemben szoba johet -e. A szemelyes konzultaciora mint tegnap emlitettem augusztusban tudnek elmenni es az esetleges mutetet szeptemberre terveznem s igy akkor arra az idore Magyarorszagon maradok. Elore is nagyon koszonom a segitseguket es remelem tudnak segiteni nem remenytelen az elkepzelesem/almom. Varom valaszukat! Koszonettel es Udvozlettel, Eva

Tovább a válaszhoz 2015-02-27

Kedves Doktor úr ! Két éve volt sajátzsír visszatöltésem a mellbe Önnél és meg vagyok elégedve az eredménnyel. Nagy asszimetriám volt, nagy volt a különbség melleim között. Mivel maximalista vagyok, szeretnék még tökéletesebb eredményt. Típusból és méretből mennyire lesz még inkább szembetűnő a két mell közti különbség, ha rátöltünk? Ill. korrigálható-e valamennyire a két mell, közti különbség a sajátzsírbetöltés technikával, pl. egyikbe csak felülre tölteni, a másikba, ami a fejlődési rendellenes volt, de most tankönyvi, alulra is és felülre is? Mit javasol ? Tímea

Tovább a válaszhoz 2015-02-22

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék érdeklődni egy anyajegyeltávolításról. Nekem bőrgyógyász már megállapította, hogy egy anyajegyemet le kell szedni a hasamról, viszont nagyon szeretném ha ez hegek és egyéb maradandó sebek nélkül gyógyulna. Már van erre beutalóm is, de nem szeretném a helyi szakorvosi rendelőben megcsináltatni. Érdeklődnék, hogy milyen árban van ennek a levétele és a szövettan, illetve milyen gyorsan gyógyulna? A "műtét" fájdalmassága is érdekelne. Maga az anyajegy nem áll ki a hasamból, hanem a felületén fekszik. Érdekelne még,hogy mennyi a gyógyulási idő (nap és víz mikortól érheti)? Illetve,hogy mennyire fajdalmas a műtét és mekkora heg maradhat utána? Köszönöm, Üdvözlettel: Zsuzsanna Tovább a válaszhoz

Tovább a válaszhoz 2015-01-23

Kedves Pataki Doktor! Önnek nagyon jó híre van országok kívül is, ezért fordulok Önhöz. Arcom esztétikai és öregedési problémáival keresem meg Önt. Mivel külföldön élek küldök Önnek részletes fotókat mellékelve. Több plasztikai sebésznél jártam már, mindenki mást javasolt, ezért tisztában vagyok a legtöbb arcfiatalításnál használt fogalommal. Zavar megereszkedett arcközepem, alsó és felső szemhéjaim, homlokom, szemöldököm, halántékom, kis mértékben állkapocs tájékon kialakult bőrfeleslegem. Zavarnak a szem oldalsó részén jelentkező szarkalábak, a kialakult orrszárny-szájzug redő és a marionett-ráncok. Milyen eljárásokat tudna nekem javasolni ? Lehet-e már arcplasztikában gondolkodnom ? Milyen előkészületek vannak ? Milyen alternatívák vannak, ha nem szeretnék műtétet? Nagy köszönettel, L. Vilma USA

Tovább a válaszhoz 2015-01-06

T. Doktor Úr! 46 éves elmúltam, 4 gyermeket szültem. A 158 cm-es magasságomhoz 56 kg vagyok. A hasamról leszívott zsírt szeretném a vádlimba átültetni, ami alkatilag formátlan, pedig rendszeresen futok, de nem alakult szépen a lábformám. Tanítónőként dolgozom, így bármikor nem tudok kivenni szabadságot, de van téli szünetem, tavaszi és nyári. Mikor érdemes megcsináltatni, hogy a munkában ne hátráltasson? Katalin

Tovább a válaszhoz 2014-11-26

Kedves Doktor úr! Nagyon köszönöm a megértésüket, végtelenül hálás vagyok érte! Természetesen elfogadom a novemberi időpontot nagy örömmel és remélve hogy most még az utolsó pillanatokban sikerül másvalakit beiktatni a helyemre. Úgy érzem most már nincs szükségem több konzultációra, ugyanis ez a legutóbbi érzés, ellenérzés, tiltakozás , ami kialakult a lelkemben az implantátum iránt , megmutatta, hogy nem ez az én utam. De ehhez meg kellett először hozzam mellette a döntést, és azt éreznem, hogy ez már nem csak egy lehetőség, hanem egy hamarosan bekövetkező életreszóló esemény. Mindaddig míg csak egy opció volt, elfogadható megoldásnak tűnt és sajnos nem tudtam, hogy így fogok rá reagálni. Mióta visszamondtam az implantátumot, olyan béke van a lelkemben, mint még eddig soha az egész döntési procedúra alatt. Teljesen megbékéltem azzal, hogy legyen inkább kisebb mértékű a változás, de természetes. A sajátzsírral történő mellkorrekcióra késznek érzem magam, ezzel kapcsolatban nincsenek félelmeim. Köszönöm szépen mindkettőjük türelmét! Cecília

Tovább a válaszhoz 2014-10-27

Kedves Doktor úr! Most, hogy az implantátum mellett döntöttem, megírtam és lefixáltuk, elég erős félelmeim lettek. Nem azért, mert műteni fognak pár napon belül, ugyanis mindenképpen szeretnék javíttatni a melleim állapotán Pataki doktor úr kezei által. Magától az implantátumtól és annak végérvényes hatásától bátortalanodtam el. Van még lehetôségem módosítani a sajátzsír beültetésre? Tudom, hogy azzal nem hibázhatunk, legfeljebb, ha nem leszek megelégedve az elért mérettel, és akkor még mindig bevállalhatom az implantátumot. Elnézést kérek, hogy ilyen nehéz eset vagyok. Semmiképpen sem szeretnék bonyodalmat okozni Önöknek. Cecília

Tovább a válaszhoz 2014-10-25

Kedves Doktor úr ! Korábbi arcon található kis hegemet egy plasztikai sebészeten hat hete kimetszették, de az eredmény jelenleg rosszabb, mint volt. Kérdésem lenne, hogy mire számíthatok, illetve Ön hogyan szokta végezni a kis hegkimetszéseket az arcon? Köszönöm a válaszokat! P. Tivadarné

Tovább a válaszhoz 2014-01-19

Tisztelt Doktor ur! Nem tudom, hogy az Ön területehez tartozik-e a kerdesem. Szörtelenittetni szeretnem az allamat. Igazabol vizsgalatokkal nem sikerült kideriteni, hogy mi okozhatja a tulzott szörösödest, de evek ota csak rosszabbodik a helyzet. Szeretnem megkerdezni, hogy a lezeres beavatkozas a biztosabb, vagy a villanofenyes (IPL) is jo? Van valami ellenjavallata a kezelesnek? Vernyomascsökkentö (Metroprolol) gyogyszert szedek. Ezenkivül azt is szeretnem megkerdezni, hogy javallott-e a kezeles szoptatas alatt, vagy varnom kell, amig elapad a tejem? Köszönettel: E

Tovább a válaszhoz 2013-12-28

Tisztelt Doktor Úr ! Sok jót hallotunk Önről, ezért Önt keressük meg problémánk kapcsán. Lenne egy-két kérdésem hasplasztika előtt. Fiatal és gyönyörű Párom 1 hónapja szült egészséges gyermeket. A szülés alatt ugye a nők többsége megváltozik, felszed némi kg mennyiséget. Párom esetében ez 62 kg ről 93 kg lett. 168 cm magas. Szülés után leadott a gyerek meg a magzat víz kb. 10 kg-ot. Csökkent a súlya 1-2 kg- ezt ő észre is veszi, 1 dolog ami nem változik ez a hasa, olyan maradt mint terhesség alatt, Ez most már ilyen nagy marad? Császárral szült, végső döntés volt a császár, mivel 6 órás vajúdás után sem indult be a szülés természetes úton. A kérdésem az lenne, hogy a has miért nem ment le, ha nem is teljesen de legalább centiket, ha a baba már nincs is ott?Az ilyen nagy hasat, berepedezett bőrt mennyire lehet eltüntetni sebészetileg, zsír leszívással, vagy hasplasztikával. Megjegyzem, tudom, hogy szülésen ment át, nem kis dolog, de miért kell az ember testének így megváltoznia, ezt nem tudom feldolgozni. Egy ilyen műtetnek kb. mi az ára? Valamint legfontosabb kérdésem, hogy milyen komplikációk léphetnek fel a műtét alatt, után ? Szeretném, ha megszépülne feleségem, de nem szeretném komplikációknak kitenni. Várom válaszát, Köszönöm, János

Tovább a válaszhoz 2013-12-22

Tisztelt Dr úr: pénisz rekonstrukciós műtétre lenne szükségem,egy teljes helyre állításra.meg akarom műttetni hogy olyan legyen amilyen eredetileg gyárilag volt.az hogy 17 évesen erőszakkal akaratom ellenére megcsonkítottak hát ezt nem tudom feldolgozni,és nem tudom túl tenni magamat rajta,nem tudok ezzel együtt élni.a másik probléma hogy egyáltalán nem élvezem a szexet nem érzek szinte semmi ingert.utána jártam a netten a dolgoknak már hónapok Otta lassan 1 éve foglalkozok ezzel a témával és bújom a nettet a megfelelő megoldásra és orvosra vagy kórházra ,de nem találtam semmit.a fitymának 3 fő funkciója van védi a makkot a külvilágtól hogy ne érjen hozzá semmi,védi a kiszáradástól,és mint a makkon ezen is ideg rostok vannak hogy normálisan élvezzük a szexet.ha nincs fityma mert levágták akkor már csak a makkot érik az ingerek tehát nemigazán élvezi a férfi a szexet vagy csak kicsit.ha nincs ami védje a makkot akkor az kiszárad ki kérgesedik és teljesen érzéketlené válik,ráadásul elsorvadnak és teljesen elhalnak az ideg rostok és ideg szálak ez a legvégső stádium 40 éves korban jelentkezik.nálam ez már jelentkezett,és csak harminc éves vagyok.pont most mikor már megtaláltam az igazit ,végre van egy normális párom és nem tudok vele szexelni mert nem érzek külső ingereket meg kellemetlen a szex számomra,a lelki részéről ne is beszéljünk .hónapokon keresztül minden éjszaka sírtam,mikor együtt voltunk.hát csak ennyi a problémám, tudna ebben segíteni ?illetve azt szeretném tudni hogy,a TB támogat e ilyen műtéteket ?

Tovább a válaszhoz 2013-12-16

Tisztelt Doktor Úr! Egy elég kényes kérdéssel fordulok Önhöz, olyan fél évvel ezelőtt jelentkezett vizelettartási gondjaim majdnem ezzel egy időben pedig a férjem érzékelte , hogy a vaginám már nem olyan feszes, mint régen azt mondta olyan tág vagyok , hogy szex közben nem érez semmit így csak nagyon nehezen tud elmenni. Megpróbáltam a vaginaszűkítő krémet, ami javított a helyzeten , de attól allergiás reakciók léptek fel a péniszén el kezdett vedleni, majd kipróbáltam a vagina tornát, ami nem hozott nagy eredményt. Olvastam az interneten a vaginaszűkítő műtétről azt szeretném megkérdezni, hogy mi a véleménye Önnek róla? 40 éves vagyok és van egy 18 éves gyerekem. Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Petra

Tovább a válaszhoz 2013-12-11

Üdvözlöm ! Nekem csak az lenne a kérdésem hogy milyen árkategóriába vagy esetleg pontos árat tud e írni péniszvastagítás ügyben ! Sokat olvastam utána de árat sehol nem írtak !! Tudna nekem erről felvilágosítást adni ?? Köszönöm előre is válaszát !

Tovább a válaszhoz 2013-11-28

Kedves Doktor úr! A fejtetőmön van egy tűzfolt. Szeretném tudni hogyan/mitől/miért alakulnak ki ezek? Fodrászt váltottam és az új fodrászom hívta fel a figyelmemet rá. Üdvözlettel: Magdi

Tovább a válaszhoz 2013-09-26

Tisztelt Doktor Úr! Felnőtt lányom combja belső felületén kb. 20 cm hosszú 8 cm széles szabálytalan alakú több részből álló tűzfolt van. Kisgyermek, később serdülő korában is megpróbáltuk kezeltetni, sajnos eredménytelenül. Utoljára kb. egy éve lézerrel kezelték sikertelenül. Sajnos az eredetileg sima bőrfelszín a beavatkozások helyén egyenetlen, hegesedett lett. Ez a tűzfoltos felület nagyjából 40 százaléka. Miután az általunk ismert lehetőséget kimerítettünk, meg tudja-e Ön oldani a leírt problémát plasztikai szépészeti műtéttel? Sürgős válaszát várom! Tisztelettel: G. Sándor

Tovább a válaszhoz 2013-09-10

Tisztelt Doktor Úr! Én a véleményére lennék kíváncsi a hasplasztikával kapcsolatban tb finanszírozás kapcsán. 13 hónapja szültem császármetszéssel egy 4kg feletti babát. Én 48 kg ról kezdtem a terhességet 156 cm vagyok. A szülés hetében már 72 kg voltam, most megint 48 kg vagyok. Úgy tudom, hogy a súly ingadozásom az nem felel meg a feltételnek, mert, ahhoz több, 30 kg kellett volna vissza fogynom. Viszont a hasamon a bőr redőkbe rendeződve lóg, viszket, az esztétikai dologtól eltekintve egészségügyi problémákat is okoz, mert az egyenes hasizmom jelenleg is (kb. 2 ujjnyi távolságban szét van nyílva), emiatt a gyomrom nagyon előredomborik és sokszor fájdalmat is okoz, főleg étkezések után. Plussz gondot okoznak a bélmozgások is, begörcsöl a hasam gyakran. Pár hónapja jelentkezett egy nagyon erős, leírhatatlan fájdalom a jobb oldali bordáim alatt, mintha valami oda becsípődne, tapasztalataim szerint olyankor jelentkezik, ha lehajlok a gyerekért és felemelem vagy cipőt veszek fel..stb. Tartok tőle, hogy rekeszizomsérvet kaphattam. Orvosi tapintási vizsgálat során köldöksérv kizárható, viszont az utóbb leírt problémán nem rég jelentkezett és addig nem szeretnék orvoshoz menni vele, amíg teljesen ki nem zárható a tb-s hasplasztika vagy rekonstrukció. Tehát a kérdésem az lenne, hogy Ön szerint ilyen esetben a súly feltétele el hanyagolható-e és mint hasfal rekonstrukció beleférne e a támogatásba? Vagy esetleg olyan létezik e, hogy a fele tb-s finanszírozàsú, amire járna, a felét az esztétikait én fizetném? Ha igen, akkor mi a menete ennek a folyamatnak, hol kell intézni, igazolásokat gondolom be kell szerezni..stb? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel.: L. Mária

Tovább a válaszhoz 2013-09-08

melyen tusztelt doktor ur.29 eves ferfi vagyok,es van egy kicsi problemam.a penisem merete erekcios allapotban csupan11,3cm.tudom,hogy ez kicsi sot.es mar tobb problemam volt ezzel parkapcsolataimban.mar anyira durva a helyzet,hogy mar nem tudom magam ferfinak erezni a sok megalaztatas miatt.a kerdesem a kovetkezo,van e barmilyen modszer a penis meretenek megnovelesere?es ha igen akkor mi?elore koszonom valaszat.

Tovább a válaszhoz 2013-09-01

Tisztelt Doktor Úr! Én egy 27 lány vagyok,aki Ön tanácsát szeretné kérni.Nagyon régen történt baleset velem,kb. 1éves koroman.Egy szerencsétlenség következtében leforráztam magam.A testem több pontján vannak ezek a hegek,főleg a felkaromon található zavar a legjobban,nem kis önbizalomhiányt okozva nekem ezzel.Annak idején plaszitkai mütétre is került sor nálam,a hegek olyan helyen találhatóak amelyek takarhaóak,mégis szeretném,megkérdezni,hogy lehetséges-e bármilyen mütéti megoldás ezek eltávolítására,korrekciójára?Bármi?!franciska....

Tovább a válaszhoz 2013-08-30

Tisztelt Doktor Úr. A lábam mostanában illetve a lábszáram,elég sokat fájdogál.Sajnos vannak rajta lila erek is elég sok.De most észrevettem egy pici foltot is a lábszáramon,ami ojan mintha egy genny folt lenne mármint kinézetre de nem az.Csak egy sárgás barna folt.Ön szerint mi lehet ez?A megpattant hajszálerek miatt lehet esetleg?Vagy ne foglalkozzam vele?Én itt beirtam a keresőbe de rögtön a kaposi szarkomát irta ki amiért nagyon megijedtem.28 éves vagyok ön szerint lehet ez komoly,vagy ez a kaposi? Válaszát elöre is köszönöm. emma

Tovább a válaszhoz 2013-08-30

Üdvözlöm! 3 éve történt baleset miatt, kiterjedőbb égési hegek vannak a homlokom amelyek lenyúlnak egészen a szemöldököm közé. Mind atrófiás. Azt szeretném kérdezni hogy ezeket sebészetileg el lehet-e távolítani vagy az egyetlen remény valamilyen lézeres kezelés lehet? Köszönöm! Tamás

Tovább a válaszhoz 2013-08-27

Kedves Doktor Úr! Érdeklődnék, hogy egy enyhe szívritmuszavar mennyiben befolyásolja a plasztikai műtétet? Előfordulhat, hogy emiatt nem műthető a páciens?

Tovább a válaszhoz 2013-07-07

A párom hasán a gyermekek születése után olyan szakadásos nyomok maradtak meg, végülis bőr megszakadásról beszélhetünk, jól gondolom? Erre a problémára van-e megoldás, van-e jelenleg működő orvosi beavatkozás, kockázatosnak mondható-e, milyen ár kategóriáról beszélhetünk. Előre is köszönöm mindenkinek a válaszát aki -e kérdésben tud nekem valamit mondani. Tisztelettel: Zoltán

Tovább a válaszhoz 2013-06-03

Tisztelt doktor úr, két gyermekem van a legkisebb 8 hónapos és zsírleszivást szeretnék. Lehet e már és menyibe kerülne az úszógumim eltüntetese es a popsim formázása. Válaszát kköszönöm: Móni

Tovább a válaszhoz 2013-06-03

Én Németorszàgba élek és szeretném megkérdezni hogy legközelebb hol végeznek zsírleszívàst? A hasamon meg a combomon szeretnék javítani egyszerre.Az is érdekelne hogy kb.mennyibe kerülne?köszönöm mielöbbi válaszát. Marina

Tovább a válaszhoz 2013-06-03

T.Doktor úr Kb.20 évvel ezelött öncsonkítást végeztem ,több vágás van a felkaromon,kérem írja meg nekem kb.mennyibe kerülne ezt nekem kevésbé feltünővé tenni,nagyon zavar a minden napi életemben,eddig is csak anyagi okok miatt nem csináltattam meg a műtétet,de sajnos most már forditanom kell rá pénzt,nem könnyű azzal élni amit az ember 14 évessen elkövetett. Válaszát köszönöm, anikó

Tovább a válaszhoz 2013-06-01

Kedves doktor Úr! Anyajegy eltávolítás után a hasamon maradt egy két cm-es keloidos heg, holott az anyajegy, amit eltávolított a sebész, mindössze fél cm-es és lapos volt. Tényleg ekkorát szokott vágni minden sebész, vagy rossz orvost választottam? A hasamon pont középpen, feltűnő helyen van a heg. A keloidos, kidudorodó hegre milyen fajta kezelés használ a legjobban? Ezzel egy időben a hátamról is levetettem egy anyajegyet az is lapos volt, de az nem lett keloidos, viszont nagyon kiszélesedett a heg és az is van vagy 2 cm. Ezt lehet valahogy keskenyíteni, szebbé tenni, hogy ne legyen feltűnő? Ha igen, milyen módszerrel? Válaszát előre is köszönöm! Amaretta

Tovább a válaszhoz 2013-06-01

Kedves Dr.Ur ! En egy 25 eves lany vagyok ...sajnos nagyon visszeresedik a labam es itt a nyar nem szeretnem oket igy mutogatni...ersebeszeten injekciozas van de hallottam a leteres es mas kezelesrol is ami orokre elmulasztja...errol szeretnek jerdezni hog tenyleg meg lehet e oldani plasztikai sebeszeten es hogy ez nennyibe jerul onnel...lenne meg egy kerdesem ...egy par helyen heges az arcom es szeretnem kerdezni hogy ezt el lehet e teljesen tuntetni...annyira nem durva de engem zavar...koszonom valaszat Bea

Tovább a válaszhoz 2013-04-07

Tisztel Doktór Úr! Kevert szorongásos és depressziós zavarral kezelnek. Ezek a problémáim önértékelésem miatt vannak főként. Az orvosomnak sem merek beszélni róla,hogy szégyenlem a testem,és ezáltal nem tudom magam elfogadni. A testem terhesség alatt változott meg,főként a melleim és a hasam zavar.Nagyon bánt hogy már sosem érezhetem magam szépnek,és nem tudok felvenni fürdőruhát sem.Ráadásul a magánéletemben is gondot okoz,sajnos azt érzem hogy nem fogok így megfelelni senkinek. Olvastam TBáltal támogatott plasztikai műtétről,Ön szerint lenne rá esélyem? És ha igen,ezt hol tudnám intézni? Köszönöm előre is! (Ibolya23)

Tovább a válaszhoz 2013-01-21

Tisztelt Dr. Pataki Gergely! Október hónapban az arcomról a nyakamról vettek le anyajegyek sebészi úton, ennek már lassan 3 hónapja, érdeklődni szeretnék lehet e már szoláriumot használnom? Köszönettel: Zsóka

Tovább a válaszhoz 2013-01-12

Kedves Doktor Úr! A véleményét szeretném kérni az ínszalagszakadásommal kapcsolatba. 30-án történt hogy egy éles üveg elvágta a hüvelykujjam felső részét úgy hogy az ínszalagot is sikerült elvágnom.hétfőn lesz a műtétem sebész csinálja, nem kézspecialista, nem tudom hogy emiatt hátrányom származhat? nagyon sokat kellett volna várnom, de szretnék mihamarabb túllenni az ínszalag összevarráson. így is már 2 hét eltelt. nem tudom h ez is mennyire probléma. lehet %os arányt tudni h ilyen esetben az adott ujj mennyire fog jól működni, nagyon félek h nem tudok majd vele fogni. válaszát köszönöm

Tovább a válaszhoz 2013-01-12

Tisztelt Doktor Úr! 21 éves vagyok,másfél évvel ezelőtt melyvénás thrombozisom volt amiről később kiderült,hogy genetikai okai is voltak!Azóta napi 1,5 syncumar mite tablettát szedek! Az inr-em teljesen jól beállt,nem volt vele gond eddig. Szeretnék tetoválást csináltatni,és arra lennék kiváncsi,hogy lehetséges e ez valaha? Előre is köszönöm válaszát: Nikolett

Tovább a válaszhoz 2013-01-12

Tisztelt Dr.Úr! 2012.aug.11.én császárral szültem sajnos a terhességem nagyon nehéz volt!a belső nyomás miatt a köldököm nagyon érzékeny volt de ezt a terhesség miatt előfordul köztudott.szülés után sajnos nem enyhültek ezek a panaszok hanem erősödtek a köldökömben tapintható egy kis dudor,ami a köldök gyűrűn belül maradt de a köldöksérvet nem mondták rá hogy az lenne!sajnos most már ott tartok hogy az egész hasfalam fáj,voltam szakorvosnál ezzel a problémámmal hasplasztikát javasoltak nem tudom mekkora kockázatai vannak a műtétnek és azon kívül hogy a felesleges részt eltávolítják ilyenkor az egész hasfalat rendbe hozzák? vagy csak a szépészeti részével foglalkoznak?Válaszát előre is köszönöm!

Tovább a válaszhoz 2013-01-08

Tisztelt doktor úr. Kislányom fejbőrén 2 éve kinyomtam egy fehér fejű kis pattanást vagy egy szőrtüsző volt begyulladva nem tudom.Utána még egyszer-kétszer visszagyűlt neki megint ki lehetett nyomni,azonban a helyén maradt egy kis kemény göböcske ami a mai napig ott van,kb.2-3 mm átmérőjű és 1-2 mm magasságú.A fejbőr szintjéből nem emelkedik ki a bőr alatt van.Egy kis szín eltérés van ezen a kis mm-es helyen itt nem olyan fehér a bőr mint a fejbőr többi része hanem halvány rózsaszín és kicsit csillogóbb a bőr.A mérete kb.akkora mint 2 éve volt vagy esetleg egy nagyonpicivel kisebb,nőlni nem nőtt semmiképp.Kérdezni azt szeretném,hogy mi lehet ez a göböcske ami megmaradt neki?Ez most már itt fog maradni mindig vagy idővel lassan felszívódhat?Ha itt is marad lehet ettől-ebből valami baj,valami rosszindulatú valami kialakulhat belőle,vagy csak esztétikailag okozhat gondot? Válaszát előre is köszönöm.

Tovább a válaszhoz 2013-01-08

Tisztelt Doktor Úr! Pénisz saját zsírszövetekkel való vastagításáról szeretnék érdeklődni. Még pedig, hogy az eredmény péniszvastagítás esetén mennyire tartós? Azt olvastam, hogy a beinjektált zsírszövetek 50-60%-a felszívódik, de a fenn maradó 40% is felszívódik idővel? Továbbá, mivel élsportolok a pulzusom napi rendszerességel lép át aerob vagy kardió tartományba, amik ugyebár erősen zsírégető folyamatok. Ez az életmód befolyásolja az eredmények megtartását? A péniszem hossza miatt érdekelne ez a beavatkozás, ugyanis hosszban lényegesen átlépi a 16.5 cmes magyar átlagot, viszont emellé nem társul arányos vastagság is. Már több partnerem is panaszkodott fájdalomra közösülés közben, ugyanis valószínűleg a vége már irritálja a méhszájat. Abban reménykedem ha vastagabb lenne, akkor jobban ingerelné a hüvely falát, ami esetleg elterelné a figyelmet a hosszal járó fájdalomról, vagy esetleg erőteljesebb felizgulást eredményezne, ami csökkentené a fájdalmat. Köszönöm szépen segítséget! Üdvözlettel, János

Tovább a válaszhoz 2012-12-25

Kedves Doktorúr! Zsirleszívás műtétnek menstruáció alatt van e nagyobb ellenjavallata? És mi lesz ha műtét közben jön meg? Görcsölni szoktam . Tampont lehet használni? Nem hasról szívnak hanem lábról. A trombóziskészséget fokozza? Mitől függ hogy egyes orvosok műtenek így míg mások nem? Köszönöm Andi

Tovább a válaszhoz 2012-10-13

Tisztelt Doktor Úr! Kipróbáltam az akneroxid gélt 2 napja és elég vastagon próbáltam arcomra,és azt tapasztaltam hogy nagyon csíp, le is mostam de nagyon kipirosodott tőle az arcom a szemem alatt be is gyulladt. Napközbe van mikor lenyugszik,de estére megint érzem hogy éget ,és nem tudom eldönteni a pirosságon kivül olyan mintha sötétedett volna is a bőröm, gondolom a gyulladás miatt van. Ön mit tanácsol? Kellene valamivel kezelni a bőrömet vagy, magától elmúlik és ne nyúljak hozzá? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: József

Tovább a válaszhoz 2012-09-24

Kedves doki úr! Ha egy borotvavágás nyoma hónapok után is megmarad egy bőrpír formájában, és azt mindenképpen bőrátültetéssel szeretném megszűntetni, akkor vékony vagy vastagbőrátültetésre van szükség?

Tovább a válaszhoz 2012-09-18

Kedves doktor úr! Mikor van szükség vékony bőrátültetésre?

Tovább a válaszhoz 2012-09-15

Tisztelt Doktor Úr! Pár napos kisfiamnak először azt mondták,hogy hypospandiasis-os a kukaca,de a sebész mégis csak annyit írt a papírra,hogy köpenyszerű fityma.És,hogy 6 hónaposan kontroll vizsgálat.Mivel nem volt lehetőségem beszélni a doktorúrral öntől szeretnék információt kérni erről a problémáról. Kérdésem a következő,előfordulhat,hogy ez az idő folyamán kiegyenesedik,illetve javul,vagy műtétre lesz szükség?Azt úgy tudom, hogy testileg nem jelent problémát,de nagyon félek tőle,hogy ez lelkileg meg fogja majd viselni a kisfiamat! És műteni kell, lehet neki normális kukaca? Válaszát előre is köszönöm: Egy aggódó anyuka

Tovább a válaszhoz 2012-09-12

Tisztelt Doktor Úr! Kérdésem a következő lenne: 5 éve hasplasztikai műtétem volt, ami igazán jól sikerült. Év elején vettem észre , hogy a köldököm kissé megduzzadt és a színe is sokkal sötétebb lett. Voltam a plasztikai sebészemnél is aki azt mondta , nem észlel semmi rendellenességet.Talán a napozástól leégett.... Bőrgyógyászhoz is elmentem , szerinte pigmentáció lehet. Kérdezném valóban lehetséges , hogy 5 év után bepigmentálódik a köldök bőre? Köszönettel! Edit

Tovább a válaszhoz 2012-08-30

Tisztelt Doktor Úr! Tíz éves gyermekem herezacskóján-lágyékhajlatán anyajegy található. Mivel ahogy telnek az évek, egyre nagyobbnak láttuk, elvittük bőrgyógyászhoz, aki a serdülőkor előtt még az anyajegy eltávolítást javasolta. A kiemelkedő kölesnyi anyajegy (Naevus fibromatosus) nagyon rossz helyen van (irritálhatja a kisnadrág is), hiszen nagyon vékony a bőr, és erek hálózzák be ezt a területet, közvetlenül az anyajegy alatt is. Jövőre szeretnénk levetetni. Kérem, írja meg gondolatait azzal kapcsolatban, hogy ilyen kényes és érzékeny helyen mi az eltávolítás módja, menete, az érzéstelenítés miként történik, és csak én aggódom-e túl a dolgot, hogy esetleg valami szövődmény felnőttkori létére hatással lehet-e. Ön plasztikai sebészt javasol, vagy ha jól sejtem ez nem egy egyszerű bőrgyógyászati rutinműtét a gyerek életkorát és az anyajegy elhelyezkedését illetőleg? Meddig érdemes várni a műtéttel? Úgy 12 -13 éves koráig, vagy érdemes jövőre megcsináltatni? Ön vállalná-e? Köszönöm a szakértelmét, és kedves segítségét. Üdvözlöm: Vacskamati

Tovább a válaszhoz 2012-08-14

Még valami: az átültetéshez kimetszett bőr helyén a bőr maximum mennyi idő alatt nő vissza?

Tovább a válaszhoz 2012-07-02

Kedves doktor úr! A bőrátültetés során honnan ültetik át az új bőrt a kimetszett bőr helyére?

Tovább a válaszhoz 2012-07-01

Tisztelt doktor úr ! Köszönöm szépen válaszát, karplasztika,haspuffadás ügyében. Valamelyest megnyugodta. Vettünk Motilium 10 mg-os tabl-át és azt kezdtem el szedni. A gyógyszerész ajánlotta , hogy jó bélmozgatásra. Az állapotom,márnint a pocakommal nincs különösebb gond - azóta sem - továbbra sem fáj,csak kellemetlen. Nos, de ettől biztosaan jó lesz . Még ha megtenné,hogy válaszolna erre,hogy jó lesz a Motilium ? Esetleges válaszát Kata várja.

Tovább a válaszhoz 2012-02-26

Tisztelt doktor úr ! Hétfőn felkar plasztikai műtétet végeztek nálam. Hatvan éves vagyok és a műtét előtt nagy alapossággal minden előzetes vizsgálatot elvégeztek : vér labor,vércsoport,cardiológiai, gastroenterológiai hasi UH is. Semmi rendellenesség nem volt. Semmi féle betegségem nincs. A mútét rendben lezajlott, melyet ITN -ben végeztek.Utána kaptam fájdalomcsillapítót, Cataflamot iv-an. A székletem,vizeletem rendben van és volt. Másnap itthon azt észleletem,hogy a hasam és a gyomromnál keményebb a szokottnál és - megduzzadt. /mint terhes koromban , szinte akkora lett / nem fáj,de nem tudom elképzelni,hogy mi lehet az oka. Kontroll vizsgálatra csak egy hét múlva kell mennem. A mútétet végző orvossal sajnos nem tudom a kapcsolatot felvenni telefonon. Kérem szépen - amennyiben lehetséges - irja le a véleményét ezzel kapcsolatban,mert nagyon aggaszt a dolog. Kata várja megtisztelő válaszát. Kata

Tovább a válaszhoz 2012-02-26

32 éves Bipoláris beteg nő vagyok immár sajnos 6 éve, ezalatt az idő alatt megdupláztam a súlyomat sajnos. Érdeklődni szeretnék, hogy gyomorgyűrűről, de hallottam valami modernebb módszerről is édesapám mondta, hogy itt Veszprémben nézzek utána. Az anyagi része nem gond, szeretnék végre úgy kinézni mint egykor. Valami olyasmiről hallottam, hogy nem vágják a pácienst hanem máshogy oldják meg gyomorvarrással?????Most lehet nagy butaságot mondtam de eddig én nem plasztikáztattam semmimet sem...!Nem vagyok járatos ebben. Szeretném tudni vállal e ilyen műtétet és, hogy mi a folyamata? Előre is köszönöm válaszát.... Melinda.

Tovább a válaszhoz 2012-02-26

T. Doktor Úr! 4 gyermekes anyuka vagyok.. 2003 ban volt egy hasplasztikai műtétem. Azóta még szültem 2 gyermeket.. A hasam még mindig szép, de az utolsó babát császármetszéssel szültem.. Kérdésem az lenne hogy lehetséges e egy korrigáló műtét tb támogatásra.. a 2003-as műtétnél nem tudták az összes stirámat eltütntetni, és szeretném a császár metszést is eltüntetni.. Lehetséges tb. támogatásra? A másik kérdésem az lenne, hogy 3 gyermekemet több mint egy éves korukig szoptattam, és ennek a mellem látta a kárát.. Sokkal kisebb és zacskó szerű lett ilyen esetben sem támogatja a tb, mert sajnos mellplasztikára nincs pénzem, viszont nagyon zavar és lelkileg megvisel a melleim pöttyedtsége.. Válaszát előre is köszönöm.. Veronika

Tovább a válaszhoz 2012-02-19

Tisztelt Dr Úr! Epehólyag gyulladásom és 10mm epe kövem van.Az lenne a kérdésem ,hogy lehet-e hasplasztikával egybekötni a műtétet mert nagyon lóg a hasam.( tb támogatja-e? ) 34 éves vagyok és nagyon szokttam görcsölni gyógyszer nélkül nem tudok enni. Ha lehetséges a műtét igy egyűtt ,akkor hová kell mennem?

Tovább a válaszhoz 2012-01-30

Kedves Doktor Úr! A TB által támogatott hasplasztikáról szeretnék érdeklődni. Pontosabban a legnagyobb súlyt igazoló dokumentumról, hogy ez lehet-e a terhes kiskönyvben szereplő 38. hétben mért súly, ami szerint 115 kg voltam akkor, csak sajnos olvastam egy két fórumon, h a terhes súlyt nem fogadják el. Ön mit tud erről? Kérem segítsen, mert ha elfogadják, akkor jogosult lennék. (168 cm, 115 kg-ról, 80 kg). Válaszát előre is nagyon köszönöm! További szép napot! Ági

Tovább a válaszhoz 2012-01-30

Tisztelt Doktor Úr! Két gyermekes anyuka vagyok.Mindkét gyermekem császármetszéssel született.Úgy másfél éve köldöksérvet diagnosztizáltak nálam,valamint a hasfalam is szét van csúszva.Panaszaim,fájdalmaim nincsenek.Természetesen a terhességem alatt vmennyit nőtt a sérvem.Legutóbb terhességem 7.hánapjában voltam ellenőrzésen,augusztusban.Akkor az orvosom azt mondta,hogy majd csak májusban kell ismét ellenőrzésre mennem.Viszont nem tudom egy ilyen műtétet meddig lehet halogatni?Kislányomat szoptatom(3 hónapos),s szeretném is ha minden jól megy 2 éves koráig.De nagyon aggaszt a műtét gondolata.Szinte rettegek attól, hogy előbb el kell majd választanom s műtétre mennem...Lehetséges-e Ön szerint még 2 évig várni vele?Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: B.Izabella

Tovább a válaszhoz 2012-01-30

Tisztelt dr ur! Az egyik hegem 4 a masik 5 cm mellnagyobbitas utan.ez nagyon zavar.ez vajon miert lehet? Elnezest hogy nincs ekezet de ezen a gepen sajna nem mukodik nem magyar.a melleim egyformak voltak ugyanakkora implant van mindegyikbe.lehet hogy nem egy orvos csinalta hanem ketto csak nekem nem mondtak meg? Koszonettel livi

Tovább a válaszhoz 2011-12-11

doktorúr hollandiaban elek es voltam ver vetelen es nem tudom mit jelent ez a ket szo neutrofielen leukocyten

Tovább a válaszhoz 2011-12-03

Köszönöm szépen a válaszát Dr.Pataki Gergely,kicsit megnyugtatott,hogy van reményem.Ha testileg és lelkileg is rendbe jöttem jelentkezem egy személyes konzultációra.Melinda

Tovább a válaszhoz 2011-12-03

Tisztelt Doktor Úr! November 25.-én két anyajegyet távolítottak el a hátamról. Ma voltam kötözésen, a doktor úr azt mondta, hogy pénteken menjek vissza, mert valamiféle bemetszést végeznek el ami által kevésbé fog látszani a heg. Lehetséges, hogy ezt varratszedés előtt végzik el, vagy valamit félre értettem, és a varratszedés napján végzik el a bemetszést. (már arra is gondoltam, hogy valami nincs rendben az egyik anyajegyemet ugyanis egy diák távolította el...) Olvasgattam az interneten de valahogy nem találtam olyan bejegyzést, hogy a műtét után és a varratszedés között még egyéb "beavatkozást" is végeztek volna. Válaszát előre is köszönöm. Zita

Tovább a válaszhoz 2011-11-30

Tisztelt doktor Úr!2011 október 26-án császármetszéssel életet adtam második gyermekemnek aki egészségesen született.A műtét során komplikációk /vérzés lépett fel és kivették a méhemet és mind a két petefészkemet.Még csak 30 éves vagyok,és szeretném megkérdezni van e olyan helyreállító műtét ami visszaadja a női mivoltomat?!Köszönettel. Melinda

Tovább a válaszhoz 2011-11-30

Kedves Doktorur! A beteg kérhet e másolatot a műtéti naplóból? Mert a zárójelentésen nincs rajta minden és szükségem lenne rá. Az orvos mért tagadja ezt meg? Tisztelettel: Vera

Tovább a válaszhoz 2011-11-26

Tisztelt Dr. Pataki Gergely Kérdésem a következő lenne: nem olyan rég írtam Ön-nek,hogy edzek(súlyzózóm)és a hasfalnál,és a csípőmnél állandóan feszítő érzést érzek. Hétfőn lementem edzeni a terembe,fekvenyomás valami borzalmas volt,40kg-ot alig tudtam kinyomni,annyira feszítő érzést éreztem a(lágyéknál,csípőmnél,hogy nem tudtam koncentrálni a nyomásra)hogy inkább abba is hagytam az edzést,és hazamentem.Másnap elmentem a dokihoz,azt mondta hogy a "jobb sérvkapu nyomás érzékeny,1 hónapig pihenés,és aztán fokozatos terhelés,ha nem múlik el,akkor sérv műtét jön szóba" Akkor most sérvem van?? Miért nem ultrahangozott meg,és abból kiderülne hogy van-e sérvem,vagy nincs? Vagy ultrahang nem mutatja ki? Mert ha sérvem van,akkor szerintem hülyeség pihentetni 1 hónapot,és megint terhelni,mert az ugyanúgy kijönne vissza erőlködésnél/terhelésnél,hanem akkor már most megműttetném magam,hogy minnél hamarabb meggyógyuljak!! És műtét után,lehet majd ugyanúgy súlyzózni,mint régen??? Válaszát előre is köszönöm: Attila

Tovább a válaszhoz 2011-11-26

Üdvözlöm Dr. Úr!Köszönöm gyors válaszát.Fogok kérni egy időpontot Önhöz,hogy megvizsgálhasson.Még annyi kérdésem lenne,hogy akkor azért fáj műtét óta,mert nem szabadították fel megfelelően az idegszálat a könyökömben?A műtét óta a nyakamig kisugárzik a hónaljon keresztül a fájdalom.Ez is attól lehet?Mehet felfele a fájdalom?Köszönöm válaszait!Úgy érzem nemsokára találkozunk.Minden jót Önnek!

Tovább a válaszhoz 2011-11-26

1 es ujj gyakorlatilag au ujjbegy szinte egyharmadban hosszirányban amutálva csak egy kisbőr fogja ip izület magaságában a köröm részban laválva. az ujjbegy megmaradásának esélyei ill maennyi időt szükségel. válaszát köszönöm.

Tovább a válaszhoz 2011-11-25

Kedves Doktorur! Megkérdezhetem ön kiknél tanult itt Magyarországon? Mert elég bonyolult az ügyem és csak akkor szeretném felkeresni önt ha nem azoknál akik elrontottak engem. Túlszivták a zsirt. Az életem tették tönkre. Neves orvos akinél sokan tanulnak állitolag. És mivel ön fiatal ezért félek hátha nála tanult. Gondolom ha felsorlja a neveket azt szabad itt. Régóta huzodik az ügyem. remélem megért. Tisztelettel: F.D.

Tovább a válaszhoz 2011-11-25

Tisztelt Dr. Pataki Gergely! A páromnak 10 évvel ezelőtt volt egy balesete a hasán.Még akkor össze is varrták neki a sebet.A heg most egy kb 10 cm-hosszú és olyan jó egy centi széles.Az évek múlásával ahogy elkezdett hízni a heg kiszélesedett.Azt tudom ,hogy maximálisan nem tüntethető el a heg.Érdeklődnék,hogy hegplasztika utána ez eredmény egy fehér vonalas vékony heg lesz?Ha már azt el lehetne érni,hogy ne legyen olyan feltűnő már jó.Kóros hegesedésre nincs hajlama. Köszönöm válaszát! Ildikó

Tovább a válaszhoz 2011-11-25

Üdvözlöm Dr.Úr!Én vagyok az a hölgy aki azt kérdezte Öntől,hogy vállal-e cubitalis alagút szindróma műtétet is a karfájdalmam miatt.Ma kaptam meg az ENG vizsgálat eredményét ezért szeretném Önnek leírni.3 eredmény lett rossz azt mondják,de mit jelent ez tudna segíteni? 1. Nerve:Ulnar Note:A DL, ampl.fiziol.Az Erb-ponton történt ingerléskor jelentős ampl.redukcio látható.A MCV az Erb-pont hónalj szakaszon csökkent, dist.-abban fiziol. 2. Nerve:Ulnar Note:A SCV az Erb-hónalj szakaszon csökkent,distalisabban fiziol. 3. Nerve:Brachial Plex Note:Fiziol latenciák.A lelet a jobb n ulnaris prox. szakasznak laesiojára utal. Várom válaszát amit előre is köszönök!Minden jót!

Tovább a válaszhoz 2011-11-25

Üdvözlöm Dr.Úr! Már váltottunk e-mailt,de skyp-on is szerettem volna beszélni Önnel amire sajnos nincs lehetőség,mert gondolom elfoglalt.Azt szeretném kérdezni,hogy Ön elvállal-e cubitalis alagút szindróma műtétet és milyen árban lenne?Már volt egy műtétem,de sajnos félre sikerült.Nem lett megfelelően felszabadítva az idegszál.Sajnos a karjaim már nagyon fájnak a nap 24 órájában és alig tudom mozgatni őket, ami zsibbadással jár.Semmi fájdalomcsillapító nem használ rá és semmi krém.Várom válaszát amit előre is köszönök.Minden jót Önnek!

Tovább a válaszhoz 2011-11-25

Köszönöm dr úr a gyors választ! Utánna néztem naggyából neten,hogy mi is ez a atheroma" azaz, faggyúmírígy cysta! De azt is olvastam,hogy ehhez felkell vágni!Ez milyen vágás nagy,vagy mégis,hogy müködik ez?Borzasztóan félek az ilyesmi beavatkozásoktól,főleg mellemmel sosem volt ilyen problémám..Ha ez van akkor biztos,hogy fel is kell vágni,nem gyogyitható kenöcs vagy gyogyszerral? Köszööm,ha még erre válaszol! Tisztelettel:Mónika

Tovább a válaszhoz 2011-11-21

Kedves doktor úr! Elnézést ha buta kérdést kérdezek!Sajna nyár óta van 1 kellemetlen problémám! A mellemen ilyen kis piros pup jön ki majd jó párnap mulva összenyomom ,nem körömmel,istenments,csak 2 ujjal és jön belöle fehér valami mint a pattanásbol,de ebböl joval több!Hát de már vagy 4 ilyen hely van mellemen,utánna ott van a helye !Mostmár idegesit!Lehet abbol kifolyolag hogy nekem van hormon bajom,bromocriptint is szedek,néha arcomon is jönnek pattanások,de van kenöcsöm most épp tiszta arcom nem jön ki!Lehet ez miatt jön mellen is? Az a baj utánna 1 kis dudor marad ott most épp 2 van többi elmult--!Mammográfiára nem megyek az veszélyes 24évessen!Uh kimutatja ha van valami? de csomo nincs csak ezekböl kifolyolag mikor kinyomom a pup,de ha nem nyomnám is ott lenne...ezzel a hormon bajjal örületbe megyek,ugylátom sose lehet kigyogyulni belöle:(Köszönöm,ha ir felvilágositást!Ön találkozott már ilyen esettel??Kellemes estét önnek:Mónika

Tovább a válaszhoz 2011-11-20

Tisztelt Dr.Pataki Gergely Kérdésem a következő lenne: 17 éves vagyok(fiú)1,5évet hagytam ki az edzésből(súlyzózás,mert a könyököm megsérült,de a sérülés előtt 7 hónapig tudtam edzeni,aztán jött a könyöksérülés)felépültem szeptemberre,tehát 3. hónapja edzek,és a jobb csipőmnél feszítő érzést érzek,és a lágyékomnál és szokott feszíteni,járásnál is,ha futópadon átmozgatom megszűnik valamennyire ez a feszítő érzés,de ha megpihen újra feszít,de van amikor elmúlik 1 hétre,aztán visszajön ez a feszítő érzés,voltam vagy 3 hete dokihoz,és azt mondta nincsen sérvem,de nem ultrahangozott,csak tapintással nézte meg,a múlthéten megint voltam dokihoz,persze másik dokihoz,ő sem ultrahangozta meg csak tapintással nézte meg,azt mondta hogy nem sérv,Ön szerint mi lehet? Kézzel meg lehet állapítani 100%-osan hogy nincs sérvem??? Vagy valami kis izomletapadás lehet,vagy zsírletapadás? Válaszát előre is köszönöm: Attila

Tovább a válaszhoz 2011-11-19

Kedves Doktorur! Sajnos olyan alkatom van amivel nehéz mit tenni. Hiába fogyózom le is fogytam meg volt zsirszivásom is de a fenekem alatt log meg van ereszkedve a bőr.Egész testeen elég laza a kötöszövetem sajnos. járok tornázni de nem igazan segit csak a fogyasban. Ezért érdekelne a combplasztika vagy nem tudom hogy hivjak. Tehát nekem log a fenekem ugy mint valakinek a melle. Ha felhuzom a bört és kifeszitem normálisra vált. Ezt meg lehetne oldani műtétel?Mekkora heg lenne? Mennyire látszatos? Ennél nincs olyan mint a mellnél hogy belső felvarras ami nem nagyon látszik? köszönöm: Móni

Tovább a válaszhoz 2011-11-18

Kedves Doktor Úr! Két hónapja volt hasplasztikai műtétem hasfali izomvarrással. A műtét után több hétig volt jelentős folyadékgyülem a köldök felett, amit több alkalommal injekciós tűvel leszívtak.(alkalmanként 25-50 ml savós folyadék). Ez a mennyiség mostanra lecsökkent kb. 5ml-re, így az orvosom azt mondta, ne bántsuk, magától is felszívódik, sőt már a haskötőt is elhagyhatom. A gondom az, hogy ezen a hasfali részen, ahol a folyadék volt, meg van dagadva a hasam(kb mint aki terhes) és meg is van keményedve. Ezt a keményedést a műtéti heg körüli résznél is észlelem, mióta nem viselem a haskötőt. Gyakorlatilag pár óra elteltével annyira bekeményedik a hasam haskötő nélkül, hogy még kiegyenesednem is nehezemre esik. Ennek így kell lennie 8 héttel a műtét után? Illetve az természetes -e, hogy minden köhögésnél és tüsszentésnél még mindig 'majd szét szakad' a hasam. Nagyon el vagyok keseredve és tanácstalan vagyok. Várom válaszát, amit előre is köszönök. Üdvözlettel:Ildikó

Tovább a válaszhoz 2011-11-18

Tisztelt Doktor Úr! Nagyon köszönöm a rendkívül gyors válaszát, melyben említette, a jó minőségű szilikon tapaszt. Szeretném megkérdezni, hogy a Dermatix ezek közé tartozik-e, ill. melyek azok? A gyógyulásból gondolom az én esetemben nem ultra vékony bőrlevétel lehetett, és abba is beletörődtem már, hogy nem múlik el majd nyomtalanul de még is szeretném megkérdezni, hogy legalább a pirosság elmúlik-e idővel, vagy van akinél megmarad? Lehet tenni még a tapaszon kívűl valamit a gyorsabb, biztosabb gyógyulás érdekében? Szilikonos géllel kenni? Kompresszión mit ért a doktor úr? A következő kérdésemre ha nem szeretne nem várok választ és meg is értem, de muszáj megkérdeznem, hogy ezeket a nagyon fontos utókezelési információkat, lehetőségeket miért nem mondják el egy megyeszékhelyen lévő, jó hírnévvel rendelkező égésplasztikai osztályon a betegeknek, miért kell öngyógyításba kezdeni neten keresztül? Ha pl.már korábban hallok a szilikontapaszról, lehet 5 hónap elteltével meggyógyult volna az adóterület vagy legalább is nem válik burjánzóvá. Persze ezt is én gondolom az olvasott tünetek alapján. Köszönettel: Kata

Tovább a válaszhoz 2011-11-07

Tisztelt Doktor Úr! Hétfőn megharapott egy cica, és bedagadt a kezem. Kaptam augmentint és az elmúlt 3 napban gipszsínben volt a kezem. Ma levették, de kicsit még most is duzzadt a csuklótól 5-8 cm-ig. Azt elfelejtettem megkérdezni az ellátó orvostól (már nem kell visszamennem kontrollra), hogy mennyi idő míg teljesen eltűnik a duzznat, ez érdekelne elsősorban. Esetleg szükséges borogatás? Azt mondta, hogy ne nyomogassam, de mekkora terhelésnek tehetem ki a kezem? Válaszát előre is köszönöm, ACS

Tovább a válaszhoz 2011-11-06

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni,hogy a dermatix szilikon tapaszt használhatom-e 5 hónappal bőrátültetés után az adó(comb) területére? Elég nehezen gyógyul, kiemelkedik a bőr felszínétől és pirosas a színe, "burjánzó?". Meglehetősen nagy terület 4 csík. Szeretném tudni,hogy 1 szilikontapasz meddig hatásos, honnan tudom, hogy újat kell feltenni? köszönettel : Kata

Tovább a válaszhoz 2011-11-06

Tisztelt Doktorur! Ha a zsirszivas utáni ruhát 6 hétnél tovább hordom lehet bajom?Miért 6 hétig kell hordani csak? Ha egesz telen hordanám nem lenne baj?ugyis hideg van háta jobban hat. köszönöm kitty

Tovább a válaszhoz 2011-11-05

Kedves Doktorur! Igaz az hogy a késöbbiekben is minél kevesebb viz éri a heget mellnagyobbitasos annál jobban gyógyul? Nem lesz attól bajom ha csak 2hetente tusolok le? Tényleg hamarabb gyógyul? Köszönöm Dia

Tovább a válaszhoz 2011-11-01

Tisztelt doktor ur! Nem tudom jó helyen érdeklödöm e? 39 éves nö vagyok 6 hónapja küzködök gerinc fájással és kéz és láb zsibbadással. 3 évvel ezelöt már voltam kórházba a gerincem végett infuziós kezelést kaptam. A nyakamnál szuró fájdalom ami lemegy egy csikba a lapockához és olyankor a balkéz kisujjam mégjobban elzsibbad, 1 hónapja a másik kezem is a kisujjba.Este arra ébredek hogy lezsibbad mind a kettö kezem, kis izomfájdalommal kisérve. A nyakam reggelente be szokott merevedni. És a csukjánál is fáj. A derékrésznél is szuró fájdalmam van ami lemegy a fenekembe és izomlázszerü fájdalom van a bal lábamba és a talpamba is. Reggelente nem birok rá álni szinte huzom a lábam. Terhelésre fokozódik, és mikor fekszem annyira fáj minden mozdulatnál sirni tudnék. A reumatológus orvos elküldött Mri re mert ö nyaki sérvre gyanakodott. És azt mondta hogy kis degenerativ változások vannak a röntgenen semmi más. Kaptam Panodil 500- mg os és Diclofenac 50- mg os gyógyszereket, semmilyen kezelést nem irt ki nekem. Elkültek ENG vizsgálatra, és ott azt monta az orvos mind a kettö kezembe le van tapadva könyöknél az idegszál. Majd küldenek kézsebészetre. Az volna a kérdésem, nekem a nyakam és a derekam fáj, az lehetséges hogy nem a nyakamtól zsibbadnak a kezeim? És a lábam? Menjek tovább? Ön mit tanácsol legyen szives irni nekem. Tisztelettel várom válaszát. Veronika.

Tovább a válaszhoz 2011-11-01

Kedves Gergely Úr! Egy kérdésem lenne Önhöz: a bőrrel egy szintben lévő festékes anyajegyet is el lehet távolítani szikével vagy csak azt az anyajegyet, ami kiemelkedik a bőr felszínéből? Köszönettel:Hanna

Tovább a válaszhoz 2011-10-30

Tisztelt doktor úr 8 napja hogy meg műtöttek bal oldali lágyék sérv-re´ laparoszkópos technikával hálóbeültetéssel és a műtét után 1-2 nappal észre vettem a baloldali here vezetékem duzzadtabb jóval mint előtte és néha ha meg nyomkodom fájdalmas is,illetve a bal oldali herém alatt kemény csomó vagy duzzanat nem tudom pontosan megállapitani voltam vele ügyeleten de ott azt mondta az orvos hogy el fog mulni idövel de ez engem mégis nyugtalanit. Az volna a kérdésem hogy talán előfordul ezeknél a műtéteknél vagy normális és idővel elmúlik? Válaszát várom és előre is köszönöm''

Tovább a válaszhoz 2011-10-29

Tisztelt Doktor Úr! 21 éves vagyok és 95 kilóról 63 kilóra fogytam és ezt a súlyt már egy jó pár hónapja tartom. Sajnos a bőröm nem bírta és a hasamon valamint a melleimen striák jelentek meg. Érdeklődnék, hogy ezt sebészeti úton el lehet-e véglegesen tüntetni?

Tovább a válaszhoz 2011-10-24

Kedves Doktor úr! Szeretnék plasztikai műtétet csináltatni, súlyos pszichés okokra hivatkozva. (Természetesen mindez orvosi papírokkal van alátámasztva) Nem tudom, hogy ebben az esetben mi a teendő? Kihez forduljak? OEP-et hívjam? Valamelyik kórházat? Kérem adjon egy támpontot, hogy egyáltalán hogyan induljak neki ennek az egésznek. (Mert a háziorvosom, és a pszichológusom nem tudtak válaszokat adni ezekre a kérdésekre) Válaszát előre is köszönöm!

Tovább a válaszhoz 2011-10-24

Tisztelt Doktor Úr! 5 hete volt hasplasztikai műtétem. Kb. a 15-16. nap után vettem észre, hogy folyadék van a köldök és a mell közötti részen. Ezt a plasztikai sebészem már 3 alkalommal "lecsapolta", de sajnos mindig újra termelődik a savó. (Legutóbb kb. 60 ml jött le, de volt már a duplája is.) A haskötőt előírásszerűen használom, csak tisztálkodáskor veszem le. A kérdésem ezért az lenne, hogy miért nem tapad le a bőr ezen a hasfali részen, egyáltalán ennyi idő elteltével letapadhat-e még? Pláne ha figyelembe vesszük, hog a haskötőt elméletileg már csak egy hétig kell hordanom. Az orvosom szerint idővel magától felszívódik, de engem nagyon idegesít, hogy még mindig ott van és attól tartok, hogy további szövődményre kell számítanom e-miatt. Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: egy beteg

Tovább a válaszhoz 2011-10-24

Jó Napot Doktor Úr! A harmadik császár szülésem volt 4 hónapja,és sajnos a hasam már sohasem lesz a régi,maradt rajta "úszógumi",és persze csupa csík az egész. Azt szeretném kérdezni,hogy korrekciós műtétet el lehet végeztetni tb alapon? És egy ilyen műtétet csak a szoptatás után lehet meg csináltatni? Válaszát Előre is Köszönöm!!

Tovább a válaszhoz 2011-10-17

Kedves Dr.Úr! 80kgal szültem, 47kg voltam a terhesség elején.Jelenleg 54kg vagyok.kb 159cm.A hosszanti hasizmok,meg a többi is kinyúlt,nagy maradt a hasam,sérvem nem tudom van e szerintem nincs.A tb támogatná a műtétet?És a has újra olyan lenne mint lány koromban?A maradék zsírt lelehetne vágni illetve a lógó bőrt?Enyhe kötényhasam van,császáros voltam.Jelenleg olyan mintha 5hónapos terhes lennék.1éve szültem, már a 6hetes ellenőrzésen mutattam a dr.-nak aki azt mondta levegő tölti ki a hasam,attól olyan nagy. Sajnos a melleim is megviselték a terhességeket, üres mell zacskók maradtak csupán. Köszönettel Emily

Tovább a válaszhoz 2011-10-17

Kedves Doktorúr! Hasi zsírszíváson estem át több mint 2 hete. A bevérzések stb eltüntek nem fáj sehol. Ennek ellenére a köldököm alatt egy pukli van alatta bemélyedés egyenletlenség. Gondolom az egyenletlenség még változhat de vajon a pukli is? A köldökem alatt kezdődik a kidudorodo pukli. Ez változhat ügye nem lehet a zsírszivástól sérvet kapni vagy ilyesmi? Ez gázabb mint volt.Miért lehet ez? És változhat e?Mit tegyek? Köszönettel: Ijedt beteg

Tovább a válaszhoz 2011-10-17

Kedves Doktor Úr! Festékes anyajegyet szeretnék eltávolíttatni (kb. 4mm az átmérője), sajnos elég rossz helyen található: a szám felett, bal oldalon. Plasztikai sebész által vetetném le, ami érdekelne az az anyajegy levétel utáni teendők. Olvastam egyes fórumokon, hogy besüppedés várható, ha valóban lesz besüppedés mit kell csinálnom? Azt is olvastam, hogy szilikontapaszt kell majd használnom és bioptron lámpát, de ezeket csak a varratszedés után? A varratszedésig (ami 1 hét lenne a levételtől számítva), hányszor kell visszamenni kötözésre, illetve már másnap vagy 3. nap ajánlatos? A varratszedés után azonnal lehet a hegre alapozót tenni illetve Ön szerint a szám felett kiemelkedik majd a heg vagy egy szintben lesz a bőrömmel? Ha alapozóval eltüntethető a heg, akkor egyáltalán nem aggódom, és akkor sem ha a bőrömmel egy szintben lesz. Köszönettel: Dóra

Tovább a válaszhoz 2011-10-15

Kedves Doktotúr! A szilikontapaszt ha nem veszem le hegemről mi lesz? Leválik elöbb utóbb? Félek, hogy fájna a levétel. Felszivodo a varratom.Vagy hogy szedjem le a szilikoncsikot? Utána a zeratermis ugyanolyan jo mint a dermatix kenegetni?Mert a gyógyszertárban azt mondtak ugyanaz,ez igaz?Tiszteletel: Livi

Tovább a válaszhoz 2011-10-14

Kedves Doktorúr! A kenegetést így korai szakaszban nem a hegre értettem,hanem a bőrre. Hogy testápolós kézzel benyulok a fehérnemü alá és bekenem? (heget nem érintve amin amugy tapasz van még) Mert száraz a bőr úgy érzem. Hegekre amit olvastam a honlapján hol lehet beszerzni és pontosan mi a neve?Hatásosabb mint a zeratex contratubex? Magától esik le vagy le kell szedni? Nagyon köszönöm a választ

Tovább a válaszhoz 2011-10-12

Kedves Doktorúr! Lehet hülye a kérdés de nagyon szorit ez a zsírszivás után ruha, főként hajnalra sokszor feszit a hasam. ami rossz hogy nem tudtam elmenni nagy wcre pedig próbáltam. Lehet ennek az oka a szoritonaci? eddig sose volt ilyen gondom.mit tegyek? Az a baj mire a ruhát leveszem az inger elmegy..Ruhának az alul lyuka az nálam csak pisiléshez elegendő.MIt tegyek? Tisztelettel: Noncsi

Tovább a válaszhoz 2011-10-12

Kedves Doktorúr! Nagyon viszketnek meg huzodnak a zsírszivás utáni varrataim.Pedig még csak4 napos. Ez normális hogy viszketnek feszítenek? Miért csak 8 nap után veszik ki őket? Ön is csak 8 nap után veszi ki? Meg attól félek mi lesz ha szétnyílik késöbb mozdulatokra vagy nem fog? És mikortóllehet testápolozni a bőrt csak varratszedés után?Meddig tart ez a feszítés? nem merem levenni a dresszt, ha 1 hétig nem fürdök csak cicamosdás nem lesz baja a sebeknek? Azt mondták fürödhetek de nem mertem eddig levenni a ruhát mert furcsa a böröm mintha nem az enyém lenne. Csak gondoltam naciba benyulok testápolos kézzel.Tisztelettel: Évike

Tovább a válaszhoz 2011-10-03

Tisztelt Doktor Úr! (Elnézést ha kérdésemmel nem Önhöz kéne forduljak!) 3 éve a terhességem alatt volt egy benőtt körmöm (és vadhús) a nagylábujjamon ezt a körmöt nekem leszedték de, valahogy nagyon nem jól! Idén megint kellett mennem vele sebészetre, szóltam az Orvosnak, hogy mikor leszedte rá 1 hétre ugyanúgy fájt és szúrt mintha hozzá se nyúltak volna (cipőbe se tudtam lépni egész télen), az Orvos csak annyit mondott rá, hogy Ő biztos kitakarította és nem maradhatott benn köröm darab. A helyzet még mindig változatlan tegnapra volt időpontom hozzá megint, de megint csak annyit akart tenni, hogy leveszi a fél körmöt és jöhetek haza. Hogy szabadulhatok meg most már végre ettől a fájdalomtól? A köröm még nem nőtt vissza rendesen mióta levette, de már előre félek hogyha eléri az eredeti hosszát lépni se fogok tudni! Kerestem Magán Orvosokat, lézeres "kezelést", de 2 helyen is azt mondták, hogy ezt fel kell nyitni és rendesen kitakarítani, mert ott bizony maradt valami és nem a növőfélben lévő köröm okozza nekem a fájdalmat! Hol találhatok végre olyan szakembert, aki normálisan megcsinálja? Tudna Nekem valakit esetleg ajánlani? Ennek tényleg ez a módja, hogy felnyitják? Hogy működik ez ilyenkor? Előre is köszönöm megtisztelő válaszát : Tóth Nikolett

Tovább a válaszhoz 2011-09-22

Tisztelt Doktor Úr! 1 hete voltam anyajegy eltávolításon, amit szikével végeztek. Most kötöttem át a sebet és szerintem túlságosan szét van nyílva illetve,a mélyedésben friss gennyet láttam.(1 hét múlva kéne varratszedésre mennem.) Megkérdeztem telefonon az orvosomat, akinek az asszisztense annyit mondott, hogy mivel nem fáj ezért nem lehet genny, hanem sebváladékról van szó, ami normális. Szeretném megtudni az Ön véleményét is. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel, Fruzsina

Tovább a válaszhoz 2011-09-21

Tisztelt Doktor Úr! A problémám esztétikailag nagyon zavaró: idén nyár közepén (életemben először) epilátorral szőrtelenítettem a bikinivonalam és a szeméremdomb szélső részét (korábban mindig borotváltam). Sajnos ahogyan kezdett visszanőni a szőr, pár szőr benőtt a bőr alá a szeméremdombomon. Korábban azt tapasztaltam, hogy ilyenkor jó steril tűvel kiszabadítani ezeket a bőr alól, így megpróbálkoztam ezzel ezen az érzékeny területen is. Egy-két szőrt sikerült is így kiszednem és azokkal azóta nincs probléma. Van azonban egy-kettő szőrtüsző, ami jelenleg is duzzadt, felette a bőr már hámosodott, de érezni a duzzanatot. Illetve van egy olyan benőtt szőr is a szeméremdombomon, ami nagyon mélyen van (látszik a bőr alatt) és ez is begyulladt mostanra. Elmentem bőrgyógyászhoz, aki Aknemycin oldatot javasolt, de sajnos - bár két hete használom - nincs változás. Ön szerint sebészeti úton megoldható lenne ez a probléma? Gyakorlatilag szinte két hónapja nem húzódnak vissza az említett duzzanatok, örülnék neki, ha lenne mód ezektől megszabadulni. Ha a bőr alatt van a szőr, akkor jól gondolom, hogy az Aknemycin nem fog segíteni? Esetleg tud ajánlani olyan helyet, ahol esztétikailag megfelelő módon tudnák ezeket "kiműteni", tekintve, hogy nem szeretném ha csúnya hegek borítanák ezt az intim területet. Előre is köszönöm segítségét! Edina

Tovább a válaszhoz 2011-09-18

Kedves Gergely, festékes anyajegy eltávolítással kapcsolatban lenne kérdésem: azt olvastam különböző honlapokon, hogy az arcon illetve az állon szikével történő anyajegy eltávolításkor nem keletkezhet keloid, túlburjánzás. Tehát az arcon és az állon nem emelkedhet ki a heg, a bőr felszínével egyvonalban keletkezik majd a vonalas heg. Ez Ön szerint valóban így van? Köszönöm!

Tovább a válaszhoz 2011-09-17

T. Doktor Úr! "16 év" jeligével irtam Önnek és nagyon szeretném megköszönni válaszát, eddig még senkitől nem kaptam ilyen gyors és megnyugtató választ, Ön volt az első, aki nem próbált lerázni és nem nevette ki aggódásomat. Én egy anyuka vagyok, aki bizalmas viszonyban van a fiával, velem osztja meg a problémáit, nem az apjával és erre büszke vagyok. Még egy kérdésem lenne, és lehet, hogy nem igazán Önre tartozna, de kérem válaszoljon: meddig nő a pénisz mérete hosszban és vastagságban?Én nyugtatom, hogy még csak 16, biztosan változik, mert nagyon aggódik, hogy ő nagyon "kicsi",/ kb 13 cm merev állapotban./ Köszönöm

Tovább a válaszhoz 2011-09-17

T. Doktor Úr! A jeligém 16 év, ez a válaszom is a kérdésére is, hogy hány éves a fiam.2 évesen már volt egy bemetszése, most szükült be neki újból,krémekre kissé javult, hátrahúzható, de gyűrűt képez. Ön szerint tehát a körülmetélés a megoldás? Utána pedig milyen problémát okozhat ez neki, hiszen a fitymának szerepe van. Nem éri ezért majd esetleg kellemetlenség? köszönöm

Tovább a válaszhoz 2011-09-11

T. Doktor Úr! A fiamnak az urologus circumcisiót javasolt. A fityma hátrahúzható,de szoros gyűrűt képez,fék is kissé rövid,egyebekben negativ. kenőcsös kezelés javitott, de nem oldotta meg.Ön,ha a saját gyerekéről lenne szó - kérem igy válaszoljon - beleegyezne? Esztétikai, egyéb problémákat nem okoz ez majd neki?Nincs más mód, hogy a fityma megmaradjon? köszönettel előre is

Tovább a válaszhoz 2011-09-08

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a véleményét és tanácsát kérni. 1 éve már, hogy neurológián laesio nervi ulnarist diagnosztizáltak nálam. ENG vizsgálat a könyök alatt ÉS felett is amplitúdócsökkenést, lassult ingervezetést igazolt, ezért nyaki MR-re küldtek, ami lényegében negatív lett. (enyhe discopathia) Azóta sem derült ki, hogy mi okozza a zsibbadásos panaszokat, ami a kapott elektromos kezelések és az állandó tornáztatás ellenére csökkent formában ugyan, de jelenleg is - a nap 24 órájában - fennáll, és bizony problémát okoz a munkavégzésemben is. Most voltam neurológiai kontrollon és teljesen összezavarodtam, mert helyettes orvos volt, aki a leleteket átnézve azt mondta, hogy ez cubitális alagút syndroma, meg kell műteni, és menjek kézsebészhez - és mindezt szóban, nem írta le az ambuláns lapra. Azt hittem rosszul értettem, vissza is kérdeztem erre a mondatra. A leleten csak annyi van, hogy ENG vizsgálat történt, ami cubitális alagút syndromát igazolt. /A vélemény az ENG leleten az volt, hogy: Laaesio nervi ulnaris l.s. (gyöki laesio?)/ Eddig az volt, hogy a könyök és nyak között lehet valami leszorítás, ami a panaszaimat okozza, nem a könyökömnél van a baj, valami Tinnelnek nevezett jel sincs, nem tudnak műtéttel segíteni, csak a kezelésekkel. Ne haragudjon, de én ezt nem értem és azt se szeretném, ha a kézsebészeten idiótának néznének. Én belemennék a műtétbe is, ha megoldaná a problémámat, de nem tudom mi lenne a helyes. Kérem kedves Doktor Úr, írja meg a véleményét és adjon tanácsot nekem ! Előre is nagyon köszönöm és nagyon várom a válaszát! Tisztelettel: Csilla

Tovább a válaszhoz 2011-09-06

Tisztelt Doktor Úr! Bal kezemet műteni kellene, javasolt contractúra miatt műtét, Epping plasztika végzése. A státusz: bal nyeregizületben synovitis, az izületben tap. subluxatio, adductios kontraktúra. 2 hónapig szedtem Syno-Tabs-ot. Kérdésem, hogy további porcépítő szedésével el tudnám kerülni a műtétet? Ill. halogatható-e ilyen műtét anélkül, hogy nagyobb baj lenne, tehát, jobb előbb megcsinálni, mint próbálkozni különböző szerekkel a műtét elkerülése végett? Én szeretném elkerülni, de nem tudom, hogy mit tegyek ennek érdekében. Ma vettem Proenzi 3-at is, amiben már kollagén is van, hátha segít. Önnek mi a véleménye? Előre is köszönöm a válaszát.

Tovább a válaszhoz 2011-09-05

Kedves Doktor Úr! Jelenleg egy gyermek édesanyja vagyok és tervezzük a kistestvért. A terhesség megviselte a testem. Toxiémiás voltam, 30 kg-ot híztam, amiből 34 kg le is ment a szoptatás alatt (1 évig szoptattam, császárral szültem). A melleim puhákká váltak piit meg is ereszkedtek, a hasam is elég csúnya és ott maradt is zsír. Létezik olyan eljárás, hogy a hasból kivett zsírt esetleg szövetet a mellbe tegyék, ezzel a hasat laposabbá, a melleket keményebbé tegyék? Szeretném "rendbe tenni magam" persze a második baba után, viszont irtózom az "idegen" anyagoktól, mint a szilikonos implantátum. Köszönöm válaszát! Andrea

Tovább a válaszhoz 2011-09-05

Tisztelt Doktor Úr! Úgy öt évvel ezelőtt volt egy mellfelvarrásom,a műtétem után ,világos vonalas függőleges hegek maradtak.Érdeklődnék,hogy ezeket a hegeket teljesen el lehet tüntetni? Köszönöm: Iboly

Tovább a válaszhoz 2011-09-05

Kedves Doktor Úr! Festékes anyajegyet szeretnék levetetni az államról, plasztikai sebész által, kb. 4-5 mm az átmérője. Csak akkor szeretném eltávolíttatni, ha valóban eltüntethető alapozóval ami marad utána, a vonalas heg. A heg kiáll majd a bőr felszínéből? Úgy hallottam, hogy az állon szebben gyógyul, mint pl. a mellkason, mert ott vékonyabb a bőr. Az állon vastagabb bőr van, vagy ott miért gyógyulhat szebben? Valóban csak télen szabad levetetni? Hallottam azt is hogy bioptron lámpát kell használni, a sárga fényűt, ez a legjobb módszer, illetve kölcsönözhető ilyen készülék? Köszönettel. B. Tímea

Tovább a válaszhoz 2011-09-05

Tisztelt Dr. Pataki Gergely! 2 évvel ezelőtt volt egy kerékpáros balesetem,a kormányon lévő csengő, egy kb 20 cm-hosszú és fél cm vékony vágást ejtett a hasamon.Még akkor egy plasztikai sebész össze is varta a sebet, egy bizonyos Z plasztikával,az eredmény egy Z mintázatú fehér vékony karcolás szerű heg.Nem keloidos.A heg nem feltűnő,de azért közelről észrevehető,ez engem még mindig nagyon zavar..Azt mondta a sebész,hogy nem tudnak a világon sehol minimális heg visszamaradása nélkül operálni.Érdeklődnék,hogy lenne-e esetleg valami eljárás amivel a heget 100%-osan el lehet tüntetni?Jó lenne, hogy a bőröm olyan legyen mint régen,még ez a vonal szerű heg se maradjon meg.Hallottam egy szintetikus anyagról,ami állítólag Magyarországon már forgalomban van, vagy lesz nem tudom.Ezzel az anyaggal 100%ban eltüntethető lesz a heg? Vagy csak néhány százalékban lehet rajta javítani?Köszönöm a válaszát!

Tovább a válaszhoz 2011-09-02

Tisztellt Doktor úr! 40 éves nő vagyok, idén májusban másodfokú égést szenvedtem forró olajtól. Bőrátültetésre volt szükség, a kézfejen az újjak egy részén és az alkar felső részén. Elég szépen gyógyul csak nagyon húzódik, Alhidran krémet használok a kezemre és az adó(comb) területre is, naponta többször. Kérdésem az lenne, ajánlották a bioptron lámpás kezelést, ill.szilikonos nyomókötést, használna e a lámpa és a kötés? Ha igen, hol tudok beszerezni szilikon tapaszt vagy kötést? Vagy esetleg tudna más hatékony módszert, hogy a átültetett rész könnyebben nyúljon,gyógyuljon?Ez a húzúdás elmúlik egyszer? Természetesen tornáztatom is a krém mellett. Az adó terület szintén nagyon húzódik, érzékeny. Mennyi idő a gyógyulás és mennyire marad meg a helye? Most még piros, mintha nagyon lenyúztam volna és kicsit kiemelkedik a bőr felszínétől. Elnézést a sok kérdésért, várom válaszát. Előre is köszönöm, tisztelettel Szonja K.

Tovább a válaszhoz 2011-08-31

Tisztelt Doktor Úr! Bőrgyógyászati vizsgálat alkalmával az egyik anyajegyemre az alábbi diagnózis írták: Veleszületett pigmentált bőrelváltozás, a bőrszövet mélyéig terjedő. Festéksejtes, irritált naevus. Mennyire jelent rosszat a fenti diagnózis? Mennyire sürgős az ilyen típusú anyajegy levétele? Mitől függ, hogy ez melanómává változik vagy nem? Párommal babaprojektben vagyunk. Szedessem le, mielőtt terhes leszek, vagy megvárható a terhesség vége, mert gondolom ilyen beavatkozás terhessé alatt nem javasolt. Köszönettel várom segítő válaszát!

Tovább a válaszhoz 2011-08-31

Tisztelt Doktorur! Érdeklődöm, hogy Önnél van e díja a konzultációnak? És végez e combkörbeszívást? területenként mennyi a toltol tolig ár? köszönöm: Vera

Tovább a válaszhoz 2011-08-25

T. Dr. Úr! Kézközépcsont törés után cisztát mutatoot a röntgen, ami 4 hónap után is látható volt, bár egy kicsit meszesedett a széle.Ősszel kell ismét röntgenre mennem. Azt szeretném kérdezni mennyi az esély arra, hogy a ciszta telítődik és ha nem akkor miből áll ez a műtét? Mennyi a gyógyulási idő? Válaszát előre is köszönöm

Tovább a válaszhoz 2011-08-11

Tisztelt Dr. Úr! Relatív fityma szűkületem van. Hallottam a z-plasztikáról... Szeretném megkérni Doktor Urat, hogy írja le, mi a menete, illetve, hogyan végzik az eljárást, mivel sehol sem találok normális leírást... Továbbá Önnek mi a véleménye az eljárásról? ( pl. esztétikailag; mennyire marad meg a heg a beavatkozás után? ) Válaszát előre is köszönöm!

Tovább a válaszhoz 2011-07-31

Udvozlom! 8 hete szultem,s akkora volt a babocam,hogy a hasfalam teljesen kettevalt hosszaban,koldokservem is lett,s nem huzodik vissza a borom. A terhessegem kovetkezteben teljesen megvaltozott az alakom,ami igen jo volt,hisz mint modell dolgoztam. Ilyen esetben,mikor tenyleg komolyabb karokat okozott a terhesseg,mint fizikai,mint lelki teren,az OEP tamogatja-e a mutetet? Annak is orulnek,ha csak egy reszet,mert a mellem is meg szeretnem csinaltatni,de annak csak esztetikai hibaja lett,amit szinten nem tudok elviselni. Mar voltam konzultacion egy Dr-nal,tisztaban vagyok mindennel,csak a tamogatasi dolgokkal nem,ha meg van ilyen. Elore is koszonom a valaszat! Szep napot!

Tovább a válaszhoz 2011-07-29

Tisztelt Doktor Úr! Számomra egy nagyon kényes és nehéz kérdésre szeretnék választ kapni, nem tudom magam eldönteni mitévő legyek az alábbi problémám miatt! Az arcom bal oldalán ujjbegynyi solaris keratosis látható, melyet excochleatio módszerével távolítottak el. Leírnám a szövettani lelet tartalmát amit a Patológiai Osztályról kaptam. "Számos sikból készitettünk metszeteket, melyekben mikroszkóp alatt kicsiny felszines, mintegy 5 mm átmérőjű szövetfragmentum látható, amelyben laphám észlelhető. Ennek felszine igen bőséges mennyiségű parakeratoticus hámlemez, állományában atypusos, nagy hyperchom magvú sejtek láthatóak, annak állománya egészében. A részben orientált mintában vaskos hámszalagok láthatóak, melyek helyenként egy-egy kicsiny szarugyöngyöt határolnak. Állománnyal minimális egy-egy fókuszban észlelhető stroma látható intenziv lymphocytás beszűrtséggel. Diagnózis/Vélemény: A szöveti kép megfelelhető morbus Bowennek (carcinoma planocellulare in situ) a felszines mintában. A látott területben invázió nem észlelhető, de áttekinthető stromaalap nélkül az bizonyossággal nem zárható ki. Megjegyzés: A kimetszés az elváltozásban halad, a vizsgálat csökkent informativ tartalmú. SNOMED diagnózisok: 0100 - bőr, nos, 8011/3 - Epithelioma malignum, 1 - Végleges dg." Válaszát várva előre is köszönöm: Zsike

Tovább a válaszhoz 2011-07-28

Tisztelt Dr.úr!1986 öszén volt egy auto balesetem ami az arcomon hagyott nyomot.Az ablaktörlő felhasította a jobb oldali arcomat ,egy ötcentis vágás látszik az arcomon, ennek már 25éve.Azt szeretném kérdezni lehet még ezzel kezdeni valamit és mennyibe kerülne?Köszönöm válaszát!

Tovább a válaszhoz 2011-07-27

Tisztelt Doktor Úr! Kb. egy hónappal ezelőtt egy csomót találtam a jobb hónaljamban.Elmentem a háziorvoshoz, elküldött vérvételre ami gyulladást mutatott ki, igaz nem vagyok beteg.Elküldött sebészetre aki citológia mintavételt kért.A csomóból vett minta reaktív nyirokcsomót mutatott.Már megettem két doboz antibiotikumot a csomó nem tűnt el sőt még több is lett.A csomók ugyan nem fájnak, de a hónaljam környéke néha igen. Mi tévő legyek, de foglalkozzak velük?Nem lehet őket kivenni? A családba mamám és nagynéném is rákos volt és kicsit félek. Válaszát előre is köszönöm:Anita

Tovább a válaszhoz 2011-07-15

Tisztelt Doktor Úr! 2009-ben balesetemből kifolyólag harmadfokú égési sérüléseket szenvedtem mindkét alsó lábszáramon, amelyet négyszer műtöttek. Sajnálatos módon a hegek nagyon látszódnak és ez engem nagyon zavar és befolyásol, mert így nem merek kimenni az utcára csak hosszú nadrágban, mert ha rövidnadrágban megyek ki, akkor megbámulnak és elundorodnak az emberek, megjegyzéseket tesznek. A barátnőm is elhagyott, mert túlságosan undorítónak találta a lábam kinézetét. Több alkalommal, amikor barátnőre került volna sor a lábamat megmutatva elborzadtak és faképnél hagytak. 17 éves vagyok előttem az élet, mi lesz most így velem!? A kérdésem az lenne, hogy plasztikai műtéttel lehetne-e változtatni a lábam kinézetén, jelenlegi állapotán? Ha lehetne, akkor van –e rá mód, hogy a költségeket a TB állja, vagy miként lehetséges ez? Válaszát legyen szíves a jasz4@freemail.hu email címre küldeni. Válaszát előre is köszönöm

Tovább a válaszhoz 2011-07-15

Tisztelt Dr. Úr! Szerintem relatív fitymaszűkületem van. Mikor hátrahúzom merev állapotban a fitymát, az csak a makk alá csúszik max. fél centiméternyit, és egy enyhe feszülő bőrgyűrűt képez. Észrevettem, hogy alapállapotban hátra tudom húzni, de a fitymafékem is minimálisan rövidebb. 2 éve élek szexuális életet, semmi gondot nem okoz, ha óvszert használunk. Viszont ha anélkül próbálkozunk akkor húzó, feszülő érzést érzek, a makk alján (gondolom a fék feszül) , így a behatolás nem lehet teljes. Kérdéseim: Semmiképp nem akarok teljes körülmetélést. Hallottam a Z-plasztikáról. Önnek mi a véleménye róla? (esztétika, illetve maga a műtét közben mit csinálnak, hogyan csinálják, mi a menete, csinálják-e lézeresen?) A fitymám legvégén található azaz enyhe gyűrű... Ha csak azt a részt távolíttatnám el rézelesen, mennyire lenne látható műtét után? Továbbá, amennyiben lézerrel megműttetném a fitymaféket, minimálisan tágulhat maga a fityma? Természetesen fel fogok keresni urológust, hogy pontosan hogy lehet ezt megoldani, de egyelőre csak szeretnék választ kapni a TECHNIKAI részekre... Előre is köszönöm.

Tovább a válaszhoz 2011-07-07

Azal fordulok onhoz hogy nem vagyok megelegedve a penisemel csak 14 cm erektalt alapotban ,valami beavatkozast lehetne?Koszonom a megerteset.

Tovább a válaszhoz 2011-07-05

Tisztelt Dr. Úr! Hol lehet utánnanézni, hogy az országban mely kórházak rendelkeznek a legnagyobb gyakorlattal és műtétszámmal laparoszkópos sérvműtétekben? Ha Önnek van információja, kérem irja meg. Mi a hagyományos, az un. miniplasztika és a laparoszkópos eljárás között a kockázati különbség?

Tovább a válaszhoz 2011-07-05

Tisztelt Doktor Úr! Két kérdést szeretnék feltenni Önnek. 1. Két éve műtöttek laparoszkópiával, ennek a vágásnak a hege kb. 3 cm hosszú és fél cm. széles. Sajnos talán sokáig vártam hogy szebb legyen, ezért mostanra lett ilyen "gyönyörű" a heg. Jelenleg másfél hónapja kenegetem egy C..x nevű géllel, semmi eredménnyel. Néha viszket, de ez a krémtől független. Tudna rá valamilyen hatékonyabb gyógymódot? Vagy csak a plasztikai műtét jöhetne szóba? Nagyon zavar a rózsaszín heg látványa a gyomortájékon... 2. Tíz éve vannak terhességi striáim a hasfalamon, már bőrfeszesítővel kenegettem őket, napoztam, edzettem stb. , semmi nem használt. Mit tehetnék a leginkább ellenük? Eltűnhetnek-e még valaha? Némelyik 1 cm széles és több cm hosszú... Nagyon szépen köszönöm válaszát! Tisztelettel: R. Anita ,35 év

Tovább a válaszhoz 2011-07-04

Tisztelt Doktor Úr! Orvosom apró kocsányos bőrnövedékeimet ollóval, csipesszel távolította el, majd 1 nap múlva kenegetni kell őket egyfajta kenőccsel. Azt gondoltam az ilyen növedékeket fagyasztják, vagy lézerrel távolítják el. Nem volt ez kicsit veszélyes így? Köszönöm! T.: Á.

Tovább a válaszhoz 2011-06-30

Kedves Doktor Úr! A mai nap neki mentem az ajtónak. Felszakadt a szemöldököm kórházba nem mentem mert nem olyan mély a seb, körülbelül 2cm hosszú. Azt szeretném megkérdezni, hogy megmarad e a helye és mennyi idő alatt gyógyul be? Válaszát előre köszönöm

Tovább a válaszhoz 2011-06-30

Tisztelt Doktor Úr! Pénisz nagyobbító műtétről, műtétekről szeretnék érdeklődni. Mind a hossz, mind a vastagító eljárásról. Kérdéseim: Ár, hol végzik a beavatkozást, gyógyulási idő, várható eredmény. Köszönettel!

Tovább a válaszhoz 2011-06-24

Kedves Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy idős leromlott állapotú betegnél mit tudna ajánlani a sebgyógyulás elősegítésére. Feltáplálás céljából a vékonybélbe lett vezetve a papámnak egy szonda, amit át kellett helyezni, mert nem ment tovább a folyadák se rajta, megtörött a vékonybél. Ezek a sebek nem akarnak gyógyulni. Addig pedig nem ehet. Ennek már 2 hete. Infúziót kap. Ebbe nem lehetne valamit tenni, ami segiti a sebgyógyulást, vagy más módszer nincs? köszönöm

Tovább a válaszhoz 2011-06-24

jó napot!Már régóta van valami a lábujjam végén(több éve) amit nem tudom hogy mi.Olyan mintha bőrkeményedés lenne és közepén lenne egy sötét folt.Mar többször levágtam de mindig visszanő(lehet hogy nem kellett volna).mit lehet vele csinalni?És mi lehet ez?A kép link: http://kepfeltoltes.hu/110619/kep_www.kepfeltoltes.hu_.jpg http://kepfeltoltes.hu/110619/kep2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg előre is köszönöm a valaszt!

Tovább a válaszhoz 2011-06-19

Kedves Doktorúr! Tudna nekem valamilyen recept nélküli kenőcsöt ajánlani, ami eltünteti a falcolásból történő hegeket? zsuzsi

Tovább a válaszhoz 2011-06-18

Tisztelt doktor úr! Kérdésem az lenne, hogy Ön végzett e már syndactilia műtétet? Én egy ilyen műtétre készülök, már nagyon régóta zavar, hogy ilyenek a lábujjaim, ezért szeretném megműtetni! De most az kezdett el foglalkoztatni, hogy ugye nem kell attól tartanom, hogy esetleg műtét után nem fogom tudni mozgatni az ujjaimat? Ha Ön már végzett ilyen műtétet, utána mindig minden rendben volt, és elégedettek voltak a páciensek? Valamint még az lenne a kérdésem, hogy ha a csont egy kicsit deformálódott, nem egyenes, azt valahogy lehet korrigálni ennél a műtétnél, vagy az már olyan marad? Azt még tudni kell, hogy a csontnál nincs összenövés, csak a bőr, vagy esetleg a körömnél egy kicsit a csont, még nem voltam röntgen vizsgálaton, habár azt mondták, hogy ez nem is befolyásolja a műtétet, ha a körömnél egy kicsit össze van nőve, úgy is minden gond nélkül elvégezhető a műtét. Kérem irja meg, hogy Önnek mik a tapasztalatai ezt a műtétet illetőleg! Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Tovább a válaszhoz 2011-06-12

Tisztelt Doktor Úr! A véleményét szeretném kikérni, mert teljesen elbizonytalanodtam. 30 éves nő vagyok. Mindkét gyermekem császármetszéssel született, kis korkülönbséggel. ( nincs köztük 2 év) Kisfiam jelenleg 10 hónapos, még elég intenzíven szoptatom. Régóta fenálló elég nagy köldöksérvemmel fordultam orvoshoz, de mint kiderült, a hosszanti hasizmaim is nagy mértékben elcsúsztak egymástól ( több mint 4 ujjnyira). És szinte a szegycsonttól egészen lentig. Panaszom egyik problémámmal sincs. Vagyis inkább csak esztétikai, semmint egészségügyi . "Nagy" a hasam (58 kg vagyok), csúnya a köldököm, de ennyi. Két doktor is látott. Az egyikük szerint mihelyst el tudom intézni a gyerekek "dajkálását" (legkorábban augusztusban), csináljuk meg a két műtétet egyszerre. Vagyis össze kell varrni a hasizmokat és a köldöksérvet is meg kell oldani. Addig ne végezzek semmi megerőltetőt, se tornát, s válasszam el fiam is a ciciről, sőt apasszam el a tejet is, nehogy begyulladjanak a melleim a kórházi napok alatt, s attól lázasodjak be. Fogyjak még, amennyi jól esik, mert a hasamon kb.25 dkg-nyi zsírt lát, de azért mégis kisebb az esélye, hogy majd műtét szétrepedjen a varrat... A másikuk szerint viszont 2 ilyen rövid időn belül elvégzett császár után (ráadásul ugye még nincs 1 éve a második) még minimum 1, de inkább 2 év kell a has "végleges" formájához, a dolgok visszarendeződéséhez. Úgyhogy szoptassam csak a fiam, amíg kéri, hordjak hastartó ( sérvtartó) bugyit és szép lassan, óvatosan kezdjem el a hasizmaimat erősíteni. Mert még mehetnek összébb, és így később ha mégis kell a hasizomzáró műtét, mégsem olyan nagy beavatkozásra lenne szükség. A köldöksérvem meg panaszt nem okoz, így annak a műtéti megoldása is halasztható. Szóval most teljesen tanácstalan vagyok. Alávessem-e magam augusztusban ennek a nagy műtétnek, vagy valóban várjunkk 1-2-3 évet vele? Azt már említeni is alig merem, hogy szívünk vágya egy harmadik baba. Nem terveztük még, hogy mikor születne meg, de mindig is hármat szerettünk volna. Ön mit tanácsolna nekem, mitévő legyek? Műtessem magam vagy sem? És mi a véleménye, bevállaható-e ilyen problémával még egy terhesség, s ha igen, mikorra célszerű időzíteni vele? Megtisztelő válaszát előre is köszönöm! zsizsi

Tovább a válaszhoz 2011-06-08

3 eve iker fiaim borzasztoan osszekarmoljak egymas arcat( termeszetesen vagjuk a kormuket es probaljuk megakadalyozni,de pillanatok alatt osszekapnak). Szeretnem tudni hogy van-e olyan krem amitol ezek a hegek begyogyulnak,mert nagyon csunya lett az arcuk. koszonom valaszat!

Tovább a válaszhoz 2011-06-06

Tisztelt Doktor Úr! 4 éve már, hogy a kulcscsontom vége láthatóan kint van a helyéről és akkor elmentem vele vállsebészhez és azt mondta, hogy zongorabillentyűként visszanyomható a helyére és ha elmúlik a fájdalom akkor nem kell műteni, de most már 3 hete, hogy újra fájni kezdett és alig tudok éjszaka aludni, mert feszül, zsibbad és néha kattog is. Azt szeretném Öntől kérdezni, hogy Ön szerint műtétre lesz szükség vagy tornával megoldható-e a javulás? Köszönettel! További szép napot! Krisztina

Tovább a válaszhoz 2011-06-06

Tisztelt Doktor úr! Február elején közlekedédi belesetem volt!Mentő szállitott kórházba csipő illetve fark csonti fájdalommal.Rtg-Uh vizsgálatott végeztek,minden negativ voltDg:zúzódás!Pár nap múlva jeleztem hogy,állando székelési ingerem van a fájdalom mellett!Fizikotherápiát irtak mely tartalmazta a masszirozást is (nagyon fájdalmas volt)Nem akarok senkit sem vádolni,de éreztem nem nagyon hisznek nekem!Mivel mentálisan is sikerült kikészülnöm elmentem az Ideggyógyászetra,ahol Xanaxot irtak fel! Belefáradtam abba hogy nincs javulás és vissza mentem dolgozni,nem tudok ülni,biciklizni,probáltam arra gondolni az idő majd segit,nem sikerült!A panazsaim nem múlnak még nyugalmi állapotban sem,igy vissza mentem contr az Idegre! Doktornő csodálkozva kérdezte miért nem voltam CT-vgy MRI-in! Nem küldtek,ő adott beutalot és elvégezték a CT-ét Dg: A sacrum !!!-as szelvényén ventrálisan a corticalis mérs,vastagabb,keskeny condensacio látható.St.p.fractura? Az os coccygeum ventral felé billent helyzetű! Legyen szíves leírni a törés miért ?-es! és ez mit jelent!Nem érzem hogy mikor megy szél-vagy séklet! Elöre is köszönöm válaszát: Erika??

Tovább a válaszhoz 2011-05-22

Tisztelt Dokto úr! Kérdésem az lenne, hogy lábamon syndactilia operációt javasolná e a doktor úr? Csak bőrrel kacsolódnak egymáshoz az ujjak esetleg csak kis részben a körömnél, még nem voltam alaposabb kivizsgáláson, de fontolgatom a műtét lehetőségét. Ön már végzett ilyen műtétet? Mivel jár ez a műtét, milyen a felépülés a műtétből, kell e tartanom valamiféle komplikációtól? A műtétet lehet e helyi érzéstelenitésben elvégezni, ill a helyi érzéstelenitő hatással van e szoptatásra, szükséges e ez miatt az anyatejes táplálás ideiglenes abbahagyása? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Tovább a válaszhoz 2011-05-17

Tisztel Doktor úr! Két kérdéssel fordulok Önhöz! az első, hoyg Ön végez.e TB támogatott has-kar-comb plasztikát? Valamint, hogy mennyi a várakozási idő ilyen esetekben! Előre is köszönöm válaszát! Dóra

Tovább a válaszhoz 2011-05-14

Tisztelt Doktor úr ! Röviden : 39 éves férfi vagyok és lelki okokból kifolyólag az utóbbi 2 évben jelentősen lefogytam ( 88 kg- ról 71-re) . Mivel a bőröm már nem tudott megfelelően regenerálódni : ennek most már komolyan látható nyomai maradtak : a bőröm elvékonyodott , porózus lett és megjelentek a ráncok és erős őszülés is ( ez persze nem orvosolható). Természetesen tudom, hogy képek vagy konzultáció nélkül nehéz bármit konkrétumot mondani , de mivel a közel jövőben mindenképpen szükségessé válik 1-2 beavatkozás : ez ügyben kérném a tanácsát. Mindenképpen tartósabb megoldás lenne az ideális. Ebben kérném a segítségét - van e megoldás ezekre a problémákra Konkrétan : - a legzavaróbb a szemem környéke: a fogyás következtében a szemem beesett , karikás lett , a szemhéj alatti bőr elvékonyodott , ráncos és jelentősebb bőrfelesleg alakult ki. A szemgödör erősen kirajzolódik- mintha mindig fáradt lennék. A homlokom is megereszkedett és ráncosodott így a felső szemhéjam rálóg a szempilláimra . Ezzel együtt természetesen az arcom bőre is laza lett és itt is van 1-2 kisebb zavaró ránc. Nem tudom ez ügyben van e megoldás : időtállóbb feltöltés vagy műtét esetleg. Gondolok itt több beavatkozásra is. - a másik gondom nem biztos, hogy plasztikai úton megoldható : a fogyástól az alkaromon - de főleg a kézfejemen kidagadnak az erek , ami nem a legszebb látvány. Pár hónapja még nem volt ilyen és csak az kézfejeimen ilyen csúnya - köszönhető a szinte papírvékony bőrrétegnek. Erre esetleg ha lenne tanácsa nagyon megköszönném. Üdvözlettel: Attila

Tovább a válaszhoz 2011-04-28

Tisztelt Doktor úr! Három gyermeket szültem 6 évig volta itthon ennek meg is lett az eredménye szépen 84 kg lettem(voltam)ugyanis napi szinten sportolok ebből heti kemény 3x 1 óra kemény aerobik többi napi 40 perc futás ja és szénhidrát mellőzése.Január óta sikerült 69 kg-ot elérnem szép sportos alakom lett de a köldök alatti rész hasi rész sehogy nem akar feszes lenni kissé lelóg nem vészes ugyan de engem zavar mert a köldök felett viszont kezd látszani az izom.Azt szeretném kérdezni a problémás részt lehet-e tornával rendbe hozni vagy csak műtéttel ?Ezt támogatja a tb vagy teljes mértékben zsebből kell finanszírozni? tisztelettel:Till Izabella

Tovább a válaszhoz 2011-04-22

Kedves Doktor Úr! 43 éves 3 gyerekes anyuka vagyok vidékről. Alkatom ideálisnak mondható, 172 cm vagyok, és 64 kg. 3 éves koromban egy vese-műtétet ( (Anderson-plasztika, azaz uréter szűkület) végeztek rajtam, aminek -az akkori műtétekre jellemző- hatalmas vágás maradt a következménye. Gyakorlatilag a derekam bal oldala végig körbe van metszve. A heg maga nem csúnya, de gyermekkorom óta komplexusom van tőle, rettentően gusztustalannak látom-érzem, 2 részes fürdőruhát soha nem vettem fel, és a férjem előtt is zavar. Még az érintése is... Kérdésem: TB. által finanszírozottan lehet-e ezen korrigálni, kevésbé láthatóvá tenni? Válaszát előre is köszönöm! B.L. Andrea

Tovább a válaszhoz 2011-04-13

Tisztelt Dr. Úr! Először szeretném megköszönni a kérdésem megválaszolására szánt időt! A kérdésem az lenne, hogy a 164 cm-hez képest 100 kg-mal kezdtem a fogyókúrát, jelenleg 75 kg vagyok. Tudom, hogy még fogynom kell és szeretnék is, kb. 65 kg-ra. Úgy már elvégezhető lesz a hasplasztika TB-támogatással? 13 évvel ezelőtt ikreket szültem császármetszéssel, 6 éve egy kislányt, szintén császármetszéssel. A kérdésem, hogy ugye ez nem akadály az ilyen hasplasztikának? és mi kell hozzá, mennyi idő a várakozási idő? Még egy utolsó kérdés, hogy mellplasztikát lehet-e TB-támogatással kérvényezni? szerény véleményem szerint elég lenne a mellfelvarrás is, de persze ehhez szakemberi vélemény kell. A gyerekeket sokáig szoptattam és fejtem is nekik, így kissé megereszkedtek a melleim és engem ez már nagyon zavar. Köszönöm a válaszait!

Tovább a válaszhoz 2011-04-07

Tisztelt Doktor Úr! Két év nyáron a jobb térdemmel hozzáértem egy motor kipufogójához. Nem lett hólyagos vagy bármi ilyen a gyógyulást követően viszont egy jó vastag újjnyi hosszan "szép" barna folt van. Ezt el lehet tűntetni? Mert halváyabbnak nem látom az idő múlásával. Válaszát várom: Bellita

Tovább a válaszhoz 2011-04-05

Üdvözlöm Doktor Úr. 2009. februárban egy sajnálatos baleset folytán a jobb lábamon térdtől bokáig erős harmadfokú égési sérülést szenvedtem. Egy budapesti kórházban végrehajtottak rajtam bőrátültetést, de sajnos az átültetett bőr nem tapadt meg. Amikor már a bőröm állapota megengedte elkezdtem szilikongélt használni, de sajnos allergiás reakció lépett fel, szóval ez a módszer nekem nem vált be. Viszont speciális kompressziós harisnyát viselek azóta, mióta azt az operációt végző orvos ajánlotta és felírta. A kérdésem az lenne, hogy ezt a kompressziós harisnyát meddig kell még viselnem? A másik kérdésem pedig az, hogy lehet-e halványítani a lábamon lévő hegeket, amik végül is nem is hegek, mert maga a bőr szép síma, tehát nincsenek kidudorodások, csak a bőröm színe az adott területen enyhén szólva csúnya. Válaszát tisztelettel köszönöm. Egy égett beteg.

Tovább a válaszhoz 2011-04-03

Jónapot Doktor Úr!24éves vagyok 4 évvel ezelött ikreim születtek,nagyon csúnya lett a hasam hiába visszafogytam 4 éve strandon se voltam annyira zavar terhességi súlyom 74kg annyival mentem szülni 55 re fogytam le és 160cm vagyok.Kérdésem hogy jogosult vagyok e tb támogatott hasplasztikára?Hiába tornázom heti 3 szor akkor se lett szebb sőtt még jobban látszik ruhában hogy lóg....A másik kérdésem pedig az lenne hogy nekem 14 évesen volt egy reflux és hiátus hernia műtétem gyomorszájtól köldökik vagyok vágva,ha sorkerülne hasplasztikára a heggel mi történne vagy arra nem terjed ki?

Tovább a válaszhoz 2011-04-01

Kedves Doktor Úr! Festékes anyajegy eltávolítással kapcsolatban lenne kérdésem, ha szikével kimetszik az arcomról a kb. 5 mm átmérőjű anyajegyet, akkor kb. 1 hét után történik meg a varratszedés? Az anyajegy nagyságától függ a varratszedés időpontja a levételtől számítva? Varratszedés után már lehet rá rögtön alapozót tenni? A vékony vonalas heg alapozóval és púderrel eltüntethető vagy valamennyire kiáll a bőrből a heg és nem lehet tökéletesen eltakarni? Nagyon köszönöm a válaszait előre is!

Tovább a válaszhoz 2011-03-28

Tisztelt Doktor úr! Érdeklődni szeretnék, hogy egy 12x12cm-es tetoválást nyúzással el lehet távolítani? Ha igen, akkor mennyibe kerülne? Várom válaszát!

Tovább a válaszhoz 2011-03-23

Kedves doktor úr én egy 39 éves nő vagyok az elmúlt két évben nagyon sokat fogytam . Szültem három gyereket és most a sok fogyástól nagyon csúnya a hasam szeretnék has plasztikát mivel már nagyon sok gondot okoz ez nekem ,a két év alatt több mint ötven kilót fogytam 165cm magas vagyok most 49-51 kiló között mozgok .Szeretném megtudni az ilyen műtétet a tb támogatja-e de minden megoldás érdekel annyira el vagyok keseredve !Mivel olvastam ezekkel kapcsolatos válaszokat és megnéztem a BMI értékemet fogyás előtt volt 36,73 és most pedig 18,37 . Válaszát előre is köszönöm

Tovább a válaszhoz 2011-03-22

Köszönöm a szilikonos tippet,ki fogom próbálni. Ahol leszedték az anyajegyeket kérdeztem mivel kezeljem,de azt mondták nem szükséges,mert nem volt mély a kezelés. amit ott árultak egyébként krémek nagyon drágák voltak csak egy speciális hintőport kellett használnom.Csak gondoltam biztosra megyek ezért kérdeztem rá Önnél.Minden jót és köszönöm még egyszer! Adrie

Tovább a válaszhoz 2011-03-19

Tisztelt DR Úr! Nekem 3-éve volt egy balasetem amit müteni kellett 2szer, de a kezem a mai napig korlátozottam müködig, 1 hete újra elmentem vele sebészetre mert úgy meg van dagadva hogy az újjaimat nem tudom mozgatn, ökölbe sem tudom szorittani a kezem,, röntgenezték de semmit sem mutatott, vettek mintát punctioval haematomát nyerünk melyet tenyésztésre küldünk ez szerepel a lapomon, az eredmény steril lett, de akkor mitöl duzzad lilul a kezem, és lüktet, én örülnék ha felnyitnák mert nem birom a fájdalmat már, kKöszönöm hogy elolvassa és remélem tud tanácsot adni

Tovább a válaszhoz 2011-03-19

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném megkérdezni,hogy van-e rá esély TB támogatással korrekciós has-mell műtétet végezni rajtam,szülés idején javasolta az ultrahangos orvos az alaki elváltozás miatt.30 kg súlyfeleslegem volt,megnyúlt a bőröm nagyon,melleim is alulfejlettek,nagyon önbizalomhiányos vagyok,férjem is elhagyott.Szeretnék még ismerkedni de ilyen testtel nem megy,minden orvosi vizsgálatnál is feszengek.Régen rajongtak értem,most esélyem nincs erre,én csak egy normális kapcsolatot szeretnék a kisfiam mellett és kellemes megjelenést.Jelenleg munkanélküli vagyok,mielőtt visszamennék az egészségügybe szeretnék túlesni a műtéten elfogadható áron.33 éves budapesti anyuka vagyok,örömmel venném ha valaki tájékoztatna a műtét elintézésének menetéről.Köszönöm válaszát!

Tovább a válaszhoz 2011-03-18

Kedves Doktor úr! Én 34 éves nő vagyok, akinek 3 császármetszése volt, emiatt sajnos kialakult nálam a kötényhas, ami nagyon zavaró és nagyon csúnya. Emellett hasfalsérvem is van, ami mostanában elkezdett fájni, tehát a műtéttel nem igazán szeretnék sokáig várni. Sajnos túlsúlyos vagyok, ami miatt egy plasztikai sebész már elutasított, mondván fogyjak le és szóba áll velem, de mivel a sérvem már vészesen fáj, nem várnék a lefogyással. Szeretném megkérdezni, hogy Ön vállal-e ilyen műtétet, és, hogy az Oep támogatja-e? Válaszát előre is köszönöm.

Tovább a válaszhoz 2011-03-17

Üdvözlöm! 2 hete 3 anyajegyet távolítottak el lézeresen.Nagyon szépen gyógyul,de szeretném a lehető legtöbbet megtenni azért,hogy ne maradjon heg,vagy elszíneződés később. Mit tanácsol,milyen krémet használjak ennek érdekében?(ami nem túl drága) köszönettel:Adrie

Tovább a válaszhoz 2011-03-17

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a gyors válaszát! Mindenképpen plasztikai sebész által szeretném eltávolíttatni a festékes anyajegyeimet. Olvastam a babérmetszésről is, hogy úgy is eltávolíthatják a festékes anyajegyet a plasztikai sebészek. A babérlevél metszés egyenlő a kimetszéssel és az egyenlő a szikés eltávolítással? Elnézést a kérdésekért, de nem vagyok járatos ebben. Amennyiben eltávolítjuk a festékes anyajegyet, mindenképpen szövettani vizsgálatra küldik, ezt is olvastam. Mi történik akkor, ha rosszindulatú volt, végülis nem teljesen mindegy, hogy milyen volt az anyajegy, ha már úgyis kivettük? Köszönöm előre is a válaszait! Üdvözlettel: Dóra

Tovább a válaszhoz 2011-03-15

Tisztelt Doktor Úr! Festékes anyajegy eltávolítással kapcsolatban lenne kérdésem. Külföldön létezik egy olyan krém, amivel ha bekenjük az anyajegyet, egy idő után a szervezet kilöki magából az anyajegyet. Erről hallott már esetleg? Festékes anyajegyet szeretnék eltávolíttatni, Ön is végez ilyen műtétet? Plasztikai sebész által szeretném eltávolíttatni, hogy szebb heg maradjon. Esetleg tud ajánlani jó plasztikai sebészt, aki szépen dolgozik? Köszönettel: Dóra

Tovább a válaszhoz 2011-03-12

Kedves Dr. Pataki Gergely! Azért fordulok Önhöz,mert olvastam a kérdéseit,és válaszait,és nagyon szimpatikus,ahogy részletesen elmond mindent. 2009-ben szültem kislányomat császármetszéssel 4720g-al.Csúnya kötény hasam alakult ki. A császárom teljesen rendben van orvosi szakvélemény alapján,sérvem sincs/voltam ultrahangon/ és mégis fáj a hasam hason fekve,sportoláskor,ha hasszorítót használok,vagy esetleg öves nadrágot veszek fel. A hasfalam szétnyílt,ami nem tudom,hogy indokolja-e a panaszaimat.? Későbbiek folyamán szeretném plasztikáztatni a kötényhasamat,és érdekelne,hogy Ön vállal-e OEP támogatással műtétet? 164 cm vagyok,legnagyobb /terhesség alatti súlyom 102 kg volt. Jelenleg 77-79kg vagyok. Még az is érdekelne,hogy hogyan tudnám magamon megítélni,hogy a mellem aszimetriája eléri-e a 30%-ot? Üdvözlettel:Katalin

Tovább a válaszhoz 2011-03-06

Tisztelt Doktor Úr! 18 éves elmúltam. Egyik ujjammal sincs probléma, kivéve a jobb kislábujjamat. Teljes, komplex syndactiliat lehet műttetni? Kicsit úgy néz ki, mintha egy hatodik ujj fele nőtt volna hozzá. A köröm is szélesebb rajta. A többi lábujjam is kezd miatta egy kicsit befordulni, ami nem látszik, de kényelmetlen cipőben. Különben is jó lenne, ha nem kéne mindig rejtegetni. Meg tudna adni egy árintervallumot, hogy műtét esetén mire számítsak? TB támogatná-e az ilyen műtétet? Válaszát előre is köszönöm.

Tovább a válaszhoz 2011-03-04

Kedves Doktor Úr, a combomon van egy női tenyérnyi nagyságú piros anyajegy. Gyerekkorom óta nagyon zavar, ezért 1 éve elkezdtem járni lézeres kezelésre, ahol az ígérték, hogy majd ettől eltűnik. Az 1 év alatt még csak nem is halványult és ráadásul fáj is a kezelés, ezért abba fogom hagyni. Kérdésem az lenne, hogy plasztikai sebészi úton el lehet-e tüntetni? Terhességi csíkom is van, arra van megoldás? Válaszát előre is köszönöm. Linda

Tovább a válaszhoz 2011-03-04

Tisztelt Doktor Úr! Kisfiam álla mellett, pontosan a bal állkapocs ívnél egy L alakú sebzés keletkezett egy évesen. Három öltéssel varrták, a seb mély volt. A heg most öt hónapos. A varrat szedés óta napi két alkalommal Bioptron lámpázom és Dermatix géllel kenem. Ami nagyon zavar a heg mellett közvetlen egy púp van ami kemény. Két bőrgyógyász már látta, de nem mondtak egyformát. Az egyik szerint kenjem a púpot contractubexel, próbáljam lazítani. A másik azt mondta ez csak engem zavar, nem keloidos a heg, ne csináljak vele semmit majd idővel húzódik szét a púp ha nő az arca. Reménykedem az utóbbiban, tisztában vagyok vele nem egyenes volt a sebzés meg mély is, talán a szövet ott így forrt össze sajnos, nem tudom. Továbbra is lámpázom, és dermatixel kenem. Gondolom ilyen kicsi korban nem tudok mást tenni, lézer alá nem vethetem, meg gyakorlatilag a púppal van bajom. Köszöni véleményét egy aggódó anyuka.

Tovább a válaszhoz 2011-02-26

Tisztelt doktor ur! 37 éves vagyok és 5 gyereket szültem sajnos mindegyikkel csak hiztam de már sajnos nem birok a tükörbe nézni a párom mindig kérdezem hogy van hozzám gusztusa :( a melleim sajnos lassan a hasm ig lognak mert tull nagyok és a hasomrol meg nem is beszélek :( undoritó nem tudok fogyni bár hogy is szeretnék probáltam tornázni is de ha fogytam egy kicsit akkor rögtön csak a karomról és a mellemröl fogytam :( de a hasamról sajnos nem azt szeretném meg kérdezni öntöl mivel nem vagyok sajnos pénzileg ellengedve sajnos nem tehetem meg hogy csak ugy be sétáljak egy plasztikai sebészetre hogy van e valami reményem hogy társadalom biztositásommal valamien lehetöségem volna a plasztikára ? és hogy be tegyenek nekem pl gyomor szükitöt? tudom lehet sokat kérek de én már nem érzem magam nönek :( semmit nem tudok fell venni mert mindenbe zizilabor vagyok :( a gyerekeim mondják anya te vagy a legszebb de ez a sok felesleg "háj"engem már lassan depissé tesz mikor a kislányommmal császároztak meg kérdezte tölem a doki akar kocka hast? és én nem tudtam mire gondol azt hittem csak viccel velem mert mosojogva kérdezte és én vissza vicceleve nekem már ojan soha nem lessz és uttánna értetem meg mit is akart már nagyon bánom :( mig élek bánom :(sajnos nem tért a gyerekhez könnyen a hasam miatt mindig meg kellet tartani a a kezével a hájam :( doktor ur ha van rá valamien meg oldás kérem válaszoljon nekem mert nagyon szeretném magam nönek érezni mindenki mondja az arcom mien szép de nyaktól lefele undoritó vagyok :( kérem segicsen ha tud nekem szégyeltem mindig is be vallani de sajnos anyagilag nem tehettem meg de olvasgatam itt és ugy vagyok vele pofon nem vágnak ha meg kérdezem elöre is köszönöm melcsy

Tovább a válaszhoz 2011-02-21

Tisztelt Doktor úr! Fél évvel ezelőtt szültem meg a kisfiamat. Azóta voltam plasztikai sebésznél és ő mondta, hogy sajnos a terhesség alatt szétcsúszott a hasizmom és ennek következménye, hogy a hasam olyan nagy mintha 5 hónapos terhes lennék. A hasamon van egy kevés hájacska is, amit szeretnék ledolgozni. Terhesség előtt 48 kg voltam, most 53 vagyok. Attól, hogy a hasizmom szétcsúszott, tornával és hasizomerősítőkkel eltudom tüntetni azt a bizonyos zsírréteget és megtudom izmosítani a hasamat, ami ezáltal egy picit kisebb lenne vagy a szétcsúszott hasizom miatt ez már lehetetlen ? Válaszát előre is köszönöm, Ildikó

Tovább a válaszhoz 2011-02-19

Kedves Doktor Úr! Terhességem alatt a nyakamon és a mellkasomon egyre több bőrhiba (?), fibroma (?) fejlődött ki. Van ennek köze a terhességhez? Mi okozza ezeket? Meg lehet állítani ezek elterjedését, elszaporodását? Nagyon zavarnak, néha fájnak is (pl. beleakad a hajam), és esztétikailag is visszataszító. A TB támogatja ezeknek az eltávolítását (kb. 100-150 db)? Szeretnék tőlük mielőbb megszabadulni, de sajnos ezt önerőből nem tudom finanszírozni. Várom válaszát!

Tovább a válaszhoz 2011-02-19

Jó napot. Az lene az én problémám ,hogy 9 éve műtőtek jobb oldali ágyék sérvel háló beűltetés is tőrtént.Azota olyan furcsa idegen érzés mikor hozá érek a bőrőmhőz olyan idegen érzeketlen.4napja fáj a jobb oldali ágyékom vagy inkáb olyan mikor hozá ér valami ruha akkor zavar mintha a bőrőm alat dőrzsőlne valami.kicsivel megvan duzadva mint bal felem de ez már műtét ota olyan ,sztem a vágástól olyan mintha ott vastagabb lenne a zsir erőlkődésre kőhőgésre hasprésre nem érezni semilyen kitűremkedést se.Háziorvosnak is megmutatam ő azt mondta nem ujult ki a sérvem mert semilyen előboltosulásom sincs.Miota érzem kb 20kgmot emeltem párszor és most álandoan nézegetem meg fogdosom h érzek e valami kitűremkedést de semmi.Az lenne a kérdésem .h ez sérv lehet vagy csak meghuzodot?És előfordulhat e háló beűltetésnél, h ujra sérvet kapok?Forduljak e sűrgősen sebészhez?28 éves férfi Válaszát előre is kőszőnőm.

Tovább a válaszhoz 2011-02-13

Tisztelt Doktor úr! Én egy eléggé fura kérdést szeretnék fel tenni.én egy 54 éves 4 gyermekes anya vagyok/5-ször szültem/.és a sok szülés erdményeképpen, a melleim nagyon meg ereszkedtek, a hasam is nagyn csúnya.Nagyon sok olyan esetet láttam tv.-ben,amikor is fiatal lányok csupán kedvtelésből "átszabatják" magukat.Én egyedül neveltem fel a gyermekeimet özvegyként és esélyem sincs arra,hogy hogy sok-sok pénzért,szebbnek érezhessem magam,ugyanakkor azt gondolom, megérdemelném ,hogy én is szebb lehessek.A kérdésem a következő:létezik -e olyan ma M agyarországon,hogy TB. támogat egy ilyen műtétet??üdvözlettel:KATI

Tovább a válaszhoz 2011-02-13

Tisztelt Doktorúr! Néhány évvel ezelőtt a napozás (leégés) miatt barna foltok keletkeztek a vállamon és a hátamon,melyek nagyon zavarnak. Kérdésem az, hogy tud-e ajánlani olyan bőrgyógyászt, plasztikai sebészt, vagy bármilyen orvost, aki ezt lehetőleg nyom nélkül - eltüntetné? Több helyen olvastam, hogy már ott tart az orvostudomány, hogy ezeket el tudják tüntetni,éppúgy mint a tetoválásokat. de több helyen viszont azt olvasom, hogy még nem tudják nyom nélkül eltüntetni ezeket. Önnek mint szakembernek mi erről a véleménye? Megtisztelő válaszát köszönöm!

Tovább a válaszhoz 2011-02-13

Tisztelt doktor úr. Kisfiam, miatt írok, aki most 16 éves. Nagyon zavarja, hogy a nemi szerve körül kialakult zsírréteg a nemi szerve igen kicsinek látszik. Érdemes lenne egy zsírleszívást végezni? Vagy inkább várjunk még? A test súlya teljesen normális! Köszönettel, HH.

Tovább a válaszhoz 2011-02-12

Tisztelt Doktorúr! Mi a véleménye/tapasztalata a Dermatixról? Ön szerint milyen krém alkalmas legjobban a háton levő, laser okozta égési seb hegének eltávolitására? Most fehéres szinű, de nem nagyon halványodik 1 év óta. Köszönettel Erika

Tovább a válaszhoz 2011-02-11

Tisztelt doktor úr!!Engem fél éve mütőttek egy hatalmas hasfali sérvvel.Hálót ültettek be.MOst kb egy honapja vettem észre hogy a vágásnál, egy kb kisebb tojásnyi csomó van.Nem fáj ,de érzem fekve és állva is.Ugye e nem lehet ujbol sérv? Köszönettel Erzsébet

Tovább a válaszhoz 2011-02-10

Üdv! 21 éves fiatalember vagyok.Azt szeretném megkérdezni ilyen intimplasztikát hol csinálnak tb alapon társadalombiztosítás alapon(férfi nemi szervből női nemi szervet csinálnak)?E felől szeretnék csak érdeklődni!?

Tovább a válaszhoz 2011-02-04

Tisztelt Doktor úr!! Hat évvel ezelőtt heredaganattal mütöttek és kezeltek, amit egy RLA mütét követett. A hasfalamon két sérv is kialakult a háló beültetést javasolták. Most hallottam a laparoszkópos mütéti megoldásról. A kérdésem az lenne hogy az alap mütéti beavatkozásom kizáró ok-e ehhez a mütéti technikához? A hasfalam mellkastól ágyékig volt feltárva.. Előre is köszönöm válaszát.

Tovább a válaszhoz 2011-01-26

Tisztelt Doktor Úr!Szeretném megkérni hogy a hasi ultrahang eredményemet megnézze. Hepar: nem nagyobb homogén echoszerkezetű. Az intrahepatikus epeutak nem tágabbak.Cholecysta: normális nagyságú, a fal enyhén szélesebb, fokozottabban reflektál, de a lumenben kő nem látható. A ductus choledochus nem tágabb.Pancreas: nem szélesebb homogén szerkezetű.Ren: szabályos alakúak, nagyságuk szerkezetűek. Üregrendszeri tágulat, kőreflexió nem észlelhető. mellékvesék régiója szabályos.Lien: szabályos nagyságú szerkezetű.A kismedencében kórós képlet nem azonosítható.Az aorta látóterébe kerölt szakasza nem tágabb. A vizsgált régióban megnagyobbodott nyirokcsomó vagy megvastagodott bélszakasz nem látható.Vélemény: cholecystitis chr.Sajnos idő hiányában a főorvosnővel nem tudtam beszélni. Ezt a vizsgálatot megelőzte egy hét eleji epegörcs roham. Nagy valószínűséggel egy pohár mézes sárgadinnye szörp válhatta ki, az én véleményem szerint. Körülbelül 2-3 éve begyulladt az epehólyagom, akkor gyógyszert kaptam rá. Kérdésem a következő: Ez a lelet indokolja az epehólyag eltávolítását? Továbbá mivel tudom megelőzni az epe gyógyulását? Annyit mondott a másik doktornő hogy szigorú diéta.38 éves vagyok fogamzásgátló tablettát szedek, továbbá napi 1 szem L-thyroxin 50mg pajzsmirigyre.A vérképen a következő adatok vannak becsillagozva.WBC: 15,7BASO: 0,0NEUT absz: 11,47LYMPH absz: 3,62Vvt süllyedési seb: 35Összkoleszterin: 5,8GGT: 63C reaktív fehérje ultraszenzítív: 35,56Köszönöm a válaszát!Tisztelettel: Horváthné Móni

Tovább a válaszhoz 2011-01-24

Kedves Doktorúr! 31 éves nő vagyok. A problémám a következő: 2010 tavaszán egy bőrgyógyász eltávolitott a hátamról (a gerincem alatt) egy anyajegyet. Igazából nem is akartam leszedetni, ő ajánlotta fel, hogy akkor egy kalap alatt elvégzi a leszedést egy másik beavatkozással (amiért eredetileg a problémám volt és hozzá fordultam, szemölcsszerű kinövések eltávolitása lézerrel). Miután kiégette (nem tudok jobb szót rá) a hátamból az anyajegyet, a gombostűhegynyi anyajegy helyett egy kb húszforintos nagyságú seb keletkezett a hátamon, ami még most is rózsaszin, érintésre fáj is egy kicsit... Visszamentem, azt mondta, hogy hosszú a gyógyulási idő, 9 hónap. Most már ez is eltelt... Nagyon el vagyok keseredve, mert a rózsaszin heg továbbra is ott éktelenkedik a hátamon és jobb lett volna, ha inkább megmarad az a kis anyajegy... Kérdésem az lenne, hogy el lehet-e ezt tüntetni (nem krémekkel, mert azok szerintem nem segitenek)? Másik problémám hogy a vállamon sötétbarna pigment foltok vannak - ezeket el lehet-e távolitani valahogy pl lézerrel? Ill. hogy tud-e erre +fibrómák eltávolitására egy MEGBIZHATÓ budapesti bőrgyógyászt ajánlani? Tisztelettel és köszönettel egy átvert páciens

Tovább a válaszhoz 2011-01-16

Tisztelt Doktor Úr ! Szeptemberben elestem a biciklivel / egy nagyon gyors biciklis társamat elől próbáltam menekülni / Csúnyán öszetörtem az arcomat , össze kellett varrni az orromat és szám feletti részt.Sajnos a felső ajkamon bal oldalon szabálytalan 1 cm es roncsolt szélű seb keletkezett amit szintén összevarrtak. Jó néhány hete a szám feletti seb kiemelkedett nem terjed ,de viszket, húzódik fáj .Hiába kenem dermatix krémmel nem puhul ráadásul a szám is láthatóan feljebb van baloldalon . Hipertófiás heg lehet ? Nagyon zavar és a felhúzódott szám nagyon csúnya arckifejezést ad. Mit tanácsol mit tegyek ? Tisztelettel :Csilla

Tovább a válaszhoz 2011-01-07

Kedves Dr. Pataki Gergely! Zsófia vagyok, 22 éves tanuló. Már évek óta egy keloidos heget kell viselnem a mellkasom bal oldalán, ami egyre csak nő és folyamatosan fáj. Több bőrgyógyásznál és plasztikai sebésznél is jártam, sajnos egyikük sem kecsegtetett semmi jóval. Ez a heg egyébként eredetileg egy kis pattanáskinézetű valami volt mindenféle tünet, fájdalom vagy elváltozás nélkül. Annyira emlékszem a keletkezését illetően, hogy egy apró fehér valamit pattanásnak néztem és párszor megkíséreltem kinyomni... hát nagyobb lett, de még ekkor sem fájt. Elmentem vele bőrgyógyászhoz, aki azt javasolta, ha zavar, műttessem le. Így történt, legnagyobb szerencsétlenségemre. A műtét után, a varrat eltávolításakor jól megszenvedtem, az orvos jól megtépte a makacs varratot, bár nem hiszem, hogy ennek következménye lenne a mostani állapot. Szóval a műtét után úgy 1-2 héttel észrevettem, hogy a varrat helye egyre duzzadtabb, még mindig, sőt egyre erősebben fájdalmas. Az idők folyamán mindjobban kiemelkedett a bőr felületéből, mára kb. fél cm magas és 4-5 cm hosszú. Körülötte mindig kipirosodik, majd a piros rész lassacskán hozzá nő a heg többi részéhez. szörnyen fáj... próbálkoztam hegkezelő szilikonkrémekkel, tapasszal, sőt, még valami injekciót is szúrtak bele egyszer, persze semmi nem használt. Tudna esetleg valami tanáccsal szolgálni számomra? Türelmét és kedvességét előre is megköszönöm! Tisztelettel: Fintor Zsófia

Tovább a válaszhoz 2011-01-07

Kedves Doktor Úr! Fél éve megismerkedtem egy férfivel és a bal oldalán van egy kb. 20-cm-s heg. Nem kérdeztem még rá, nem akartam kellemetlen helyzetbe hozni, de nagyon kíváncsi lennék, hogy mitől lehet. Esetleg vakbél műtét? Előre is köszönöm a válaszát!

Tovább a válaszhoz 2011-01-07

Kedves Doktor úr, anyajegy-levételem volt, több is, több helyen (szám szerint 10, két műtét alatt) A kérdésem az, hogy varratszedés után mennyi idővel zuhanyozhatok? Ha zuhanyozhatok, kell-e elővigyázatosság? (ne érje egyáltalán víz, vagy ha víz éri... stb.) Kenhetem-e körömvirágkrémmel, és ha igen, mikortól? Köszönöm és kellemes ünnepeket kívánok! ka

Tovább a válaszhoz 2010-12-29

Tisztelt Doktor Úr! Visszaolvastam az Önhöz intézett kérdésekben és válaszokban.Mégis feltenném a kérdésem.34 éves vagyok.4,5 éve született a kisebbik fiam császár metszéssel.A legmagasabb regisztrált testsúlyom a terhességi könyvemben szerepelt szülés előtt 120kg.Babával együtt voltam 120kg attól még elfogadható ez a súly kiindulási pontnak? Ha nem,akkor 107kg is szerepel a könyvben,mint terhesség kezdeti súly. :) Jelenleg 92 kg vagyok és diétázom,valamint sportolok.A lelógó "kötényhasam" nagyon zavaró tud lenni,mind esztétikailag,mind egészségileg,mivel a császármetszés hege gyakran kipállik.Kérdésem a következő.A Tb támogatja-e a hasplasztikát? Ha igen,akkor Ön elvégzi-e TB.re? Ha Ön nem végzi el,akkor tudna-e javasolni nekem esetleg Bács-Kiskun megyében plasztikai sebészt,aki TB-re is vállal műtétet? Ha minden összejön,melyik évszakban ajánlatos hasplasztikai műtétet bevállalni,vagy az évszaknak nincs jelentősége? Válaszát előre köszönöm.Tisztelettel Hajni.

Tovább a válaszhoz 2010-12-29

Kedves Doktor Úr, Kislányom(1.5éves) tegnap este 1csésze frissen forralt teával leforrázta magát. Ettől bőre kipirosodott és hólyagok keletkeztek rajta. (Arca jobb oldalán a fülcimpa és az áll között félúton 1db folt. Méretre kb. 2db50Ft-os méretű összefüggő nagy hólyag.A nyaka jobb oldalán 1db 20Ft-os méretű hólyag, és a jobb karján 4db 20ff-os méretű hólyag.) Otthoni hűtés után a kórházba érve, bódító orrcsepp és kúp után a hólyagokról a bőrt ledörzsölték, betadinos kötözést kapott, ezt a kötés ma is cserélték, ill holnap is fogják.) A diagnózis szerint II/a típusú és inkább felszíninek mondható sérülése van. (viszont az orvosa, azt mondta, hogy 2-3 nap alatt akár romolhat is a seb állapota és mélyülhet is, és lehet az is, hogy a vége II/b lesz, de jelenleg úgy fest, hogy II/a és TALÁN(!!!??) 2-3 hét alatt meg is gyógyul, de azt nem tudni, hogy milyen heg vagy folt marad utána, de lehet, hogy hosszú távon szépen rendbe is jöhet..... (ezt valahol meg is értem, hogy nem lehet előre jósolgatni, és azt is megértem, hogy nem biztatgathatnak, csak úgy megalapozatlanul) Szeretném kérdezni, hogy Ön mit gondol, milyenek az esélyek? Illetve ami számomra nagyon fontos, van-e , létezik-e (teljesen lényegtelen mennyi pénzért!!!!) olyan krém, zselé, fény vagy lézer vagy bármiféle kezelés, bármiféle terápia, amivel (az egyébként nagyon lelkiismeretes) kórházi(Bethesda) ellátásunkat kiegészíthetjük, a sebgyógyulást meggyorsíthatjuk, és ami a legfontosabb, hogy amivel az esetleges hegeket elkerülhetjük? (sajnos több alkalommal jártam egészségügyi dologgal úgy, hogy "háát ha előbb jöttem volna akkor lehetett volna segíteni, de most már nem...." Nem szeretnék legalább a kislányommal úgy járni, hogy pl egy bizonyos krémmel lehetett volna segíteni ekkor meg akkor, de most már kialakultak a hegek, foltok stbstb....így most már késő. Köszönöm , hogy a hosszú történetet végigolvasta, és kérem szépen szíves segítségét. Egy aggódó Anyuka :-(

Tovább a válaszhoz 2010-12-10

Tisztelt dr.úr! 32 éves nö vagyok. 2 gyermek édesanyja. Az elsö terhességemmel nagyon kinyult a hasamon a bör( pedig rendszeresen kentem zsiros krémmel) és nagyon csunyán kirepedezett. A második terhességemmel, nem jött ujjab csik, viszont a hasam megmaradt, és akármit csinálok, tornázom, edzem, fogyókurázom, nem akar eltünni. A csikokat el lehet tüntetni?? Vagy ha hasplasztikát csináltatnék akkor kisimulnának?? Nagyon zavar sajnos,nem is a csikok, mert a combomon is vannak, hanem az hogy nem birom semmivel eltüntetni a pocakom. A kicsi most öt éves, de a hasam mintha terhes lennék!! Puha, lágy és utálom. lehet tenni ellene, vagy csak a hasplasztika?? És ha csak az a megoldás mennyibe kerülne, kaphatok e valahol részletes tájékoztatót?? Köszönettel: Erzsébet

Tovább a válaszhoz 2010-11-23

Tisztelt Pataki Dr. Úr! Én egy 28 éves hölgy vagyok,és nagyon el vagyok keseredve. Jelenleg a két és fél éves kisfiammal vagyok gyesen. Terhességem előtt sem voltam kimondottan vékony de jelenleg 106 kg vagyok és 168 cm. Szülésem után rendkívül nagy kötényhasan alakult ki. Természetesen esztétikai szemponból is zavar,de a fő próblémét a nagy mértékű derékfájdalmam jelenti. Elkeseredésemre a háziorvoshoz fordultam,aki draszkikus fogyást javasolt,de kiábrándított,hogy ez a nagy kötényhasam nem fog eltünni. Olvastam a leveleit,amelyekben a TB által támogatott hasplaszkákról írt,és arra lennék kiváncsi,hogy ha a 37es BMI-m alapján meg is felelnék ennek a követelménynek és ezt a kiinduló súlyt igazoltatom az orvosommal,akkor 10 egységnyit,azaz 27-es BMI-re kellene lefogynom( vagyis számításaim alapján közel 30 kg-ot) és ekkor lennék jogosult a műtétre? Mindenképp le szeretnék fogyni,csak előtte ezeket a lehetőségeket is körbe szeretném járni! Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel Ildikó

Tovább a válaszhoz 2010-11-23

Tisztelt Doktor Úr! 1992-ben szültem a lányomat 4100 g-al. Szülés után kialakult kötényhasammal azóta sem tudok mit kezdeni. Közben cukorbeteg lettem, csúnyán meghíztam (98 kg, 161 cm a magasságom). Két évvel ezelőtt sikerült lefogynom 10-12 kg-ot (ez a 2 kg oda-vissza változik) amit azóta is tartok. Sajnos a hasam nagyon lóg. Pl. ha szaladok, akkor hangosan csattog :(. Időnként begombásodik a betűrődött bőr alatt, sőt anyajegy vagy olyan szerű elváltozások (szemölcs?) is lettek a lógó rész alatt. Kérdésem az lenne, hogy a megadott adatok alapján jogosult lennék-e egy TB támogatott hasplasztikára. A köldököm mellet jobb oldalt időnként enyhén megkeményszik a hasam és nem túlzottan, de fájdogál és érzékeny. Ez lehet-e sérv?

Tovább a válaszhoz 2010-11-23

Tisztelt Doktor Úr! Ma voltam gerinc CT vizsgálaton.Már több hónapja fáj a fejem a vérnyomásom magas, szédülök,és zsibbad a kezem. Szeretném a véleményét kérni erről a leletről .Lehetnek a panaszaim ez az eredmény miatt?mit jelent az hogy enyhén kyphoticus és a felső szakaszon torsio látható?C.VIdiscus körkörös protrusiot mutat?a gerinccsatornát enyhén szűkiti? CT.gerinc Lelet: A gerinc íve diszharmónikus,enyhén kypotikus,és a felső szakaszon torsio látható. A csigolyák érdemi körülírt eltérést nem mutatnak. Az atlanto-dentalis izületben a dens aszimetrikus helyzetű,de az atlanto-dentalis távolság nem nagyobb. A C.VI. discus körkörös protrusiot mutat, a gerinccsatornát enyhén szűkiti. Nagyon szépen kérem mondja el véleményét.Tisztelettel várom Mónika

Tovább a válaszhoz 2010-11-18

én egy 33éves nő vagyok. nekem kb 15éve elkezdet egyszerűen minden további nélkül a bokám belsőfalában sebesedni fekélyesedni de 1cm nagyságban. majd elmult kezelés után, betadine majd pár év és ujra. voltam vele szegeden kórházba. nemtudják mi az oka. majd Budapest Máriautca bőrklinikán, góckeresésre mandulámat kivették ott találtak gócot.Maripent kaptam rendbe jöttem, majd Babát vártam gondolom a terhesség suj megterhelés belesegített és ismét kb 5év ismét kialakult. akkor vissza budapest bőrklinikán máriautcában és, szövettant akartak venni, megijedttem nem járultam hozzá. semmit nem adttak rá pihenés szigorú láb pihenés megint elmult. most eltelt 3év és jelenleg megint sebesedik kezd fekélyesedni. nem tudok mitévő legyek. mi lehet ez. mitöl lehet. kérném a maga véleményét. mit ajánlana. mert ez már sok nagyon sok.előre is köszönöm válaszát Tovább a válaszhoz

Tovább a válaszhoz 2010-11-18

Tisztelt Doktorúr! 27 éves nő vagyok és már több, mint 10 éve van a bal oldalamon egy nagy csomó, ami az utóbbi időben elkezdett nőni elég erőteljesen.Azt állapították meg anno, hogy zsírszövet és ne nyúljak hozzá, hacsak nem zavar,mert nagyon rossz helyen van.Mostanra már nagyon idegesít, mert nagyobb, mint 10 cm (2.szülésem előtt közvetlen nőtt meg) és aggódom, hátha rossz indulatúvá vált.Ráadásul megjelent mellette egy babszemnyi, puha nyirokcsomó is.Voltam uh-on.Kérem értelmezze nekem, lehet szó rossz indulatú daganatról? Élesen határolt, echoszegény, solid, érmentes képlet, izomhozvaló viszonya rosszul ítélhető meg.A tapintható elváltozás a nyaki érképleteket dislokálja.A parotis mellett helyezkedik el.Caudal felé csaknem a pajzsmirigy szintjéig ér. Ugye továbbra is jóindulatú az elváltozás?Mennyire veszélyes egy ilyen nyaki műtét vagy lehet szó leszívásról? Köszönom és várom válaszát Éva

Tovább a válaszhoz 2010-11-13

Tisztelt Dr úr afelől szeretnék érdeklődni ,Hogy CSongrád megyében hol végeznek Pénisz vastagitási bevatkozást.Köszönöm

Tovább a válaszhoz 2010-09-30

Tisztelt Doktor Úr ! 3 hete kerékpáros balesetet szenvedtem. Az orromat össze kellett varrni.A varratszedés után szépen javul. Sajnos a felső ajkamon bal oldalon szabálytalan 1 cm es roncsolt szélű seb keletkezett amit szintén összevarrtak.Most hogy a varratot kiszedték /ez egy hete volt /a bal oldalon a szám láthatóan feljebb van és ez rendkívül elkeserít nagyon csúnya lett az arckifejezésem.Van -e remény hogy idővel ez egy kicsit lejjebb megy vagy így 45 évesen már nem várható javulás ?Mit javasol mit tegyek? Köszönöm válaszát Tisztelettel : Judit

Tovább a válaszhoz 2010-09-26

korrekció 2010-09-19 Tisztelt Dr. Pataki Gergely! 13 éves lányomnál 10 évvel ezelőtt szívműtétet hajtottak végre. A heg véleményem szerint nem csúnya, de őt zavarja, szégyelli, ezért nyáron is csak olyan felsőruházatot hajlandó felvenni, ami a mellkas részét eltakarja. Szeretném megkérdezni, hogy lehet-e ezen segíteni, és ha igen, a TB támogatja-e? Köszönettel: egy anyuka

Tovább a válaszhoz 2010-09-19

Kedves Doktor Úr! Lenne több kérdésem is ha nem gond, régen foglalkoztat a gondolat hogy szeretném a péniszem meghosszabítani, de a hétköznapokban elterjedt vazelines megoldástól félek ( halottam már hogy veszélyes). Tényleg olyan veszélyes ez az eljárás ? És hogy tudom a túlsúly is befolyásolja a méretet, akkor érdemes előtte fogyózni egy műtét előtt?? A másik kérdésem pedig hogy halottam olyat hogy test zsírral töltik fel, ami nem veszélyes és jó is. Hogy ez igaz ? és mi lenne ennek a menete, ? mennyibe kerül ? De ez tényleg sikeres eljárás, akkor viszont szeretnék erről beszélni magával, mert érdekelne a dolog. Nagyon szépen köszönöm válaszát.

Tovább a válaszhoz 2010-09-13

Tisztelt Doktor úr! 16 éves lányom egyik nagylábújján valamint a mellette levő lábújján egy nagy bütyök helyezekedik el. Mivel szégyenli nem hord nyitott cipőket, nem jár strandra, uszodába stb. Tudom, hogy látatlanban nehéz választ adni arra, hogy műthető-e, mégis kérem valamit válaszoljon, hova vigyem a lányt. Köszönöm MM

Tovább a válaszhoz 2010-08-24

Kedves Doktor Úr! 10 éve szültem a kislányomat a Szent István Kórházban és azóta többször is híztam-fogytam. Hiába járok már egy éve rendszeresen tornázni, sajnos a petyhüdt bőrőmmel nem tudok mit kezdeni.Ez a probléma főleg a kötényszerű hasam miatt zavar. Higiéniai okból sem kellemes. Szeretném műtéti úton rendbehozatni. Jelenlegi testsúlyom 84 kg és 167 cm magas vagyok. Nem tudom, hogy a testtömeg-indexem indokolja-e a TB által finanszírozott műtétet? Ha mégsem, akkor mit tegyek? Üdvözlette: Törőcsik Mónika

Tovább a válaszhoz 2010-07-20

Tisztelt Dr. Úr! Már több sikeres és sikertelen fogyókúrán vagyok túl. A legnagyobb sikerem volt a 119 kg-ról lefogytam 78 kg-ra. De sajnos visszahíztam. A súlyom jo-jozik. Lefogyok 90 kg-ra majd vissza 100 kg. fölé. Jelenleg 107 kg. vagyok és 168 cm. (37 év) BMI: 38-as. A hasam nagyon ronda (kötény szerűen lóg előre), mit lehetne tenni?? Köszönettel: Elkeseredett

Tovább a válaszhoz 2010-07-20

Kedves Doktor Úr! Szeretném kérdezni, hogy ha a második terhességem után hegsérv alakult ki kihordhatok e simán egy harmadik babát, bírja e a növekedést a hasfalam, a méhemmel nincs gond az előző két terhességemmel sem volt gond csak hát császármetszéssel szültem.A hegsérv 3 éve van meg, gondom nincs vele nem nagyobbodott, ha kihordhatnék egy babát milyen komplikációk léphetnek fel terhesség alatt?Mi lenne, ha most bezáratnám és estleg csak hálóval tudnák megoldani akkor kizárt a terhesség? Tisztelettel : Ottilia

Tovább a válaszhoz 2010-06-30

Tisztelt Doktor Úr! Egy éve volt egy laparoszkópiás epeműtétem. A gyomornál lévő pár centi hosszú heg vastag és keményen kidudorodó. Igen csúnya, másnak ilyet még nem láttam. Mindenkinek csak egy halvány vonal. A császármetszésem hegének esetében ez nálam is így van. Mit tehetnék annak érdekében , hogy esztétikailag kissé jobban nézzen ki, elkerülvén a plasztikai műtét lehetőségét? Van más megoldás? Fiatal vagyok, és nagyon zavar ez a probléma. Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Emőke

Tovább a válaszhoz 2010-06-17

Tisztelt Doktor Úr! Az alábbi plasztikai beavatkozásokkal kapcsolatban szeretnék némi tájékoztatást kapni. Hajbeültetés: Bár még fiatal vagyok, már vannak tapasztalható jelei a hajhullásnak. Mivel a hajam roppant fontos saját lelki békém szempontjából, kíváncsi lennék hogy egy hajbeültetés mondjuk az ún. FUE technikával (azt hiszem injekciótűs technika) alkalmazható e szakaszokba, tehát a hajhullás különböző fázisaiban? Van e limitje ( pl.: túlritkulna a tarkó-részen a haj)? És körülbelül milyen árban van? Hegeltávolítás: Hirtelen növés miatt (gondolom én) eléggé kirepedt a hátam alsó része. Egy hegeltávolítás mennyire lehet eredményes, és támogatja e a TB, vagy ha nem, milyen költségei vannak?

Tovább a válaszhoz 2010-06-17

Tisztelt Doktor Úr! Sajnos meggondolatlanul csináltattam pár napja egy 2,5 X 3 cms rózsaszínű pillangó tetoválást a csuklómra. Kicsit el lett rontva és meg szeretnék szabadulni tőle, ha lehetséges. Olvastam a lézeres kezelésről, de úgy tudom az nem tünteti el teljesen, illetve a rejuviról sem írják 100%-ig. Az volna a kérdésem, hogy csuklón alkalmazható-e a kimetszés, és ha igen érzéstelenítéssel végzik vagy altatással? Illetve kb. mekkora heg maradna utána? Nekem viszonylag jó bőröm van (talán), többször megégettem magam (kiskoromban leforráztam magam forró vizzel, kipufogóhoz ért a lábam, de hegek nem maradtak), van esély rá, hogy a heg is eltűnik? Válaszát előre is köszönöm!

Tovább a válaszhoz 2010-06-16

Tisztelt Doktor Úr! Fiam még 5 évesen forróvízzel sérült a bal vállán, kis mértékben a hátán és a mellkasán. Most már 23 éves és még mindig nagyon csúnya kiemelkedő a bőre. Szeretné megműttetni, mert nagyon zavarja, strandra egyáltalán nem mer menni miatta. Kérdésem, hogy ez TB támogatott lehet-e. És vajon mennyire tüntethető el ez a rózsaszínes kiemelkedő bőr. Válaszát előre is köszönöm.

Tovább a válaszhoz 2010-06-08

Tisztelt Doktor Úr! A halántékomról szeretnék leszedetni valamit. Régóta nem múlik és megijedtem, mert sajnos volt már bőrdaganatom. A kérdésem az lenne, mennyire veszélyes egy ilyen műtét? Mármint az elhelyezkedése miatt. Köszönöm válaszát.

Tovább a válaszhoz 2010-06-02

Tisztelt Doktor Úr! 2000-ben a vaginán néhány rizsszemnyi atheroma keletkezett.Akkor a nőgyógyász azt mondta, míg nem zavar nincs vele teendő. De sajnos azóta egyre több jelentkezett és növekedésnek is indultak. Némelyik 5mm is van. Érzékenyek és már gyulladásba is volt. Nagyon kellemetlen és fájdalmas volt. Szeretném kérdezni hogy hova forduljak és mi lenne a legjobb megoldás. Tisztelettel: egy 38 éves nő

Tovább a válaszhoz 2010-06-02

TISZTELT DOKTOR ÚR! SZÜLETÉSEM UTÁN (1KG 38 dkg VOLT)8 NAPPAL VAKBÉLGYULLADÁSOM LETT.ELÉG CSÚNYÁN VARRTÁK ÖSSZE.AZÓTA SZÜLTEM KÉT GYERMEKET,MÉG CSÚNYÁBB LETT ÉS A HASAM IS LÓG ÖVTÁSKASZERŰEN. TB TÁMOGATJA-E A MŰTÉTET. VÁLASZÁT KÖSZÖNÖM

Tovább a válaszhoz 2010-05-29

Tisztelt Doktor Úr! Ma anyajegyet távolítottak el a talpam éléről, de nem kaptam csak annyi információt, hogy "vigyázzak rá". 4 öltés van benne és van rajta egy tapasz. Azt szeretném megtudni, hogy kell e rajta cserélnem a kötést, vagy van e bármi amire oda kell ilyenkor figyelni. Köszönöm előre is válaszát Era

Tovább a válaszhoz 2010-05-27

Tisztelt Doktor Úr! Asztalos vagyok és egy korábbi kis újj begy sérülésem történt.A sürgősségi osztályon elláttak majd egy ujrakötözésen vettem részt és azzal engedtek el,hogy ha panaszom van akkor találkozzunk ujra.A gyógyulásom nagyon hosszadalmas volt,sőt még most sincs rendben.Úgy érzem mintha a begy végére egy kis vadhús nőtt volna.A bőr lezárult de az ujjvég érzékeny és nincs egybe velem,a kisujjamat nem tudom teljesen behajlítani.70 éves vagyok,tudok a beteg ujammal együtt élni és dolgozni,azt szeretném megtudni,hogy amennyiben nem csinálunk semmit az érzékeny ujvéggel származhat-e ebből valami komoly gondom.Szivességét elöre is köszönöm: Tisztelettel: Arató István +36306520772

Tovább a válaszhoz 2010-05-26

Tisztelt Doktor Úr! 7 hónapja szültem, úgy néz ki hasizom-rekontrukciós műtétre lesz szükségem rectus diastasis miatt. Egy ilyen műtét miatt mennyi ideig kell kórházban maradni? A műtét után mennyi ideig nem emelhetek? Okozhat-e bármilyen egészségügyi problémát vagy csak esztétikailag okoz gondot az elváltozás? A TB támogatja-e az ilyen műtéteket? Segítségét előre is nagyon köszönöm! Tisztelettel: D. Katalin

Tovább a válaszhoz 2010-05-26

Tisztelt Doktor Úr! 35 éves vagyok, két gyermek édesanyja. Lányomat 2007-ben, fiamat 2008-ban szültem. Kisfiamat már köldöksérvvel, de a szülés alatt emiatt nem lépett fel komplikáció. Azóta a sérvem hatalmasra nőtt, ráadásul nagyon csúnya kötényhasam maradt. A terhességek alatt felszedett kilók már lementek. Kérdésem az, hogy a tb támogatja-e sérv esetében a hasplasztikát? válaszát megköszönöm, Melinda

Tovább a válaszhoz 2010-05-21

Tisztelt Dr. Úr ! Jelenleg is kórházi kezelés alatt álló beteg ügyében kérném tanácsát esetleges segítségét. 6 héttel ezelőtt sürgös műtéten esett át nagynéném a sérve miatt kilyukadt a bél egy része.Háló beültetésére került sor. Gondos intenzív ápolás után kikerült a sebészeti osztályra kb. 1 hónappal ezelőtt de azóta sajnos semmit sem tudnak vele kezdeni mert az 50 centis seb 40 centis része elhalt nem gyógyul be . A sebész műtétet szeretett volna de az altató orvosok nem egyeztek bele ,hogy kockázatos így viszont olyan mintha csak csodára kellene várni vagy arra hogy mikor adja fel a szervezete a küzdelmet.Nem tudjuk hogy ilyen esetben lehetséges-e valamilyen formában előbbre jutni de az ember tehetetlen és nehéz azt elfogadni, hogy azt mondják nem tudnak vele mit kezdeni. 5 hete nem történik semmi csak fekszik egy kórházi ágyon minden nap átkötözik fertötlenitik és várják mikor kerül sor életmentő műtétre. Tudom látatlanba nehéz mit mondani, de szívesen fogadnánk bármilyen megoldást. Köszönettel

Tovább a válaszhoz 2010-05-12

Kedves Doktor úr! Három tetoválás van a testemen amit szeretnék eltüntetni.(karomon,hasamon,lapockámon kb.15 centisek.) Kérdésem az lenne,hogy tetoválás eltüntetés plasztikai beavatkozással lehetséges-e? Hallottam már a lézeres eltávolításról,de tartok hogy a helye heges maradna. Ha nem lehetséges a plasztika akkor mi a véleménye a lézeres kezelésről ,vagy tud-e valami megoldást? Előre is köszönöm

Tovább a válaszhoz 2010-05-10

Kedves Doktor Úr! Velem az a helyzet,hogy olyan pszichés betegségben,személyiségzavarban és táplálkozási zavarban szenvedtem,aminek hatására vagdostam az alkaromat és felkaromat,valamint a combomat.25-30 alkalommal kellett varrni a sebeket,amik csúnya hegekkel gyógyultak,ráadásul több száz olyan heg is van a karomon,amit ugyan nem varrtak,de csúnya,vastag,kidudorodó lett.A legnyagyobb részük már kifehéredett,de így is roppant feltűnő,mindenki észreveszi. Az lenne a kérdésem,hogy mit tudok vele kezdeni,hogy eltűnjön? Contatrubex krémet használtam,de semmit nem ért. Bőrátültetés szóbajöhet,vagy valami más? A TB finanszírozza ezeket a műtéteket? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel. mÓNIKA

Tovább a válaszhoz 2010-05-08

Tisztelt Doktor Úr! A véleményét szeretném kikérni anyajegy ügybe. A hátamon található az anyajegy, kicsivel lejjebb mint ahol a melltartó van, de úgy vettem észre, hogy egy nagyon picit mintha nőt volna , bár az egész nem nagy olyan pár milis, de mindig beleakadok múltkor is véletlenül belekaptam. Ön javasolná, hogy levetessem, vagy mekkorának kell ahhoz lennie?Milyen eljárással csinálják ezt?fájdalmas?mennyi a gyógyulási ideje?Körülbelül mennyibe kerül egy anyajegy levétele? előre is köszönöm válaszát. Ivett

Tovább a válaszhoz 2010-05-06

Tisztelt Doktor úr. 4 éves kisfiamnak keloidos hajlama van és eléggé visszatetsző hegei vannak.Mivel az ovodában elkapta a bárányhimlő járványt igy a kérdésem az lenne,hogy ki van-e téve a gyermekem a sebei miatt újjabb keloid kialakulásnak a himlők elkaparása végett,????????????,Üdvözlettel Ildiko.

Tovább a válaszhoz 2010-05-03

Kedves Doktor Úr! Van a combomon egy tenyérnyi nagyságú anyajegy, amit lézeres kezeléssel próbálnak eltávolítani. Az első 2 kezelésnél nem is volt baj, de a 3. nál az egész anyajegyet úgy megégették, hogy több nagy hólyag volt rajta amit napokig betadine-oztam és utána is nagyon fájt. Az lenne a kérdésem, hogy ez normális? Vagy az orvos rontott el valamit? Mert ha az anyajegy el is tűnik, akkor tele leszek égési hegekkel? (mert ezek most csúnyábbak, mint maga az anyajegy) Válaszát előre is köszönöm! M.

Tovább a válaszhoz 2010-05-03

Tisztelt doktor ur nekem egy kinos kérdésem lenne vagyis több. 1: Elösször is kicsittulsujjos vagyok probáltam már szinte mindentt gyogyszer, torna minden de semmi változás azt ajánlották hogy zsirleszivást kéne csináltatnom. A kérdésem hogy lehetne ezt vajon alkalmazni meghogy mennyibe kerülne mert szeretnék minnél elöbb megszabadul ettöl a sok fölösleges zsirtol. 2: Másodszor olyan gondom van hogy a péniszem tul kicsi és tul gyors vagyok az ágyba nemtudom hogy ezen lehet e valamit változtatni segitteni, vagy fogadjam el igy magam és zárkozzak be valahova az életem hátra lévö ideéig, igaz mégcsak 31-éves vagyok. bármit meg tennék ha valami mütéttel rendbe lehetne hozni az életemet. Köszönöm a megértésemet ciki mi most sokan röhögnek rajtam de ez van. Tiszteletem Laci

Tovább a válaszhoz 2010-04-27

Kedves Dr Úr! 6 hete hasplasztikán estem át amit már nagyon bánok ,nekem nem volt kötény hasam de zavart ,hogy csúnya megnyúlt lett a hasam tornáztam is de nem változott állapota.A kérdésem az lenne hogy a megfeszített bőr enegedni fog e mert most még alig kapok szinte levegőt nagyon zavar ez az állapot , sajnos már nem lehet vissza fordítani az időt de én nagyon csalodott vagyok és még nem fogattam el az új külsömet .LEhet nem is fogom Tovább a válaszhoz

Tovább a válaszhoz 2010-04-27

tisszteletem doktor úr olyan problémám van hogy voltam hasiultrahangon és az eredmény a bal bordaiv alatt a tapintható resistentia valószinüleg hasfali sérvnek felel meg és hogyha valószinüleg akkor ez még nem biztos hogy az akkor milehet ott ha csak vlószinüleg várom mielőbbi válaszát

Tovább a válaszhoz 2010-04-25

Tisztelt Doktor Úr! Én egy 25 éves nő vagyok, és jelenleg 8 hónapos várandós. Mivel elég nagy a baba, nagy a pocakom és nagyon félek attól, hogy kötényhasam alakul ki, mivel a teresség kezdetekor sem volt túl feszes még egy 4 évvel ezelőtti 25 kg-os fogyás miatt. A kérdésem 2 irányú lenne, egyrészt, hogy valahogyan lehet-e ezen a problémán segíteni sebészeti beavatkozás nélkül? Illetve ha mégis plasztikai műtétre kerül sor, akkor ezt milyen mértékben támogatja a tb? (Olvastam egy korábbi válaszban, hogy a fogyásról orvosi papír kell, viszont az nekem nincs. Ilyen esetben elég indok a terhesség?) Köszönöm szépen a segítségét! Tisztelettel

Tovább a válaszhoz 2010-04-23

kedves doktor úr.én38éves vagyok és önhöz fordulnék tanácsért.130kg vagyok és nemrég kivizsgáláson voltam egy gasztroenteorológusnál,ahol meg állapitották,hogy le van szakadva a rekesz izom,,MAGNA HIATI HERNIA,,és azt ajánlotta az orvos hogy műtessem meg magam és ajánlotta az operáló orvosnak,hogy helyezzék be a gyomor gyűrűt,a nagy súlyom miatt ,aki azt mondta,hogy megműti a szakadást de a gyűrűt teljes összegét ki kell fizetnem,amire nekem sajnos nem tellik.pedig örültem volna ha meg csinálja,mivel a környékünkön óriási a munka nélküliség és ebből kifolyólag számomra még nehezebb munkát találni.szertném ha segitene tanácsaival.

Tovább a válaszhoz 2010-04-20

Kedves Dr. Úr! Kislányom most 9 hónapos. Születése óta egy vastag, V alakú piros folt van a homlokán. A gyermekorvosunk szerint majd szépen felszívódik idővel, de én nagyon aggódok, mert nem látom hogy halványulna. Van valamilyen lehetőség arra, hogy ez eltűnjön? (Vagy valóban az idő előrehaladtával el fog halványulni?) Köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Anikó

Tovább a válaszhoz 2010-04-20

Tisztelt Doktorúr! 2 gyermeket szültem császárral,mindkettő gyermek nagy súllyal született (4400g és 3980g),sajnos a bőrőm nagyon megnyúlt,ami borzasztóan zavar..Az lenne a kérdésem,hogy mi a feltétele a TB által támogatott hasplasztikának?Jelenlegi súlyom 104 kg,165 centi vagyok,diétázom,igy sikerült már 10kg-tól megszabadulni..Olvastam a testtömeg indexről,és arról is,hogy a legmagasabb súlyomat igazolnom kell..érdekelne,hogy ennek mi a menete? ELég ha a háziorvoshoz lemegyek és ő állit ki valalmilyen papirt? Előre is köszönöm a válaszát! üdvözlettel Hajnalka

Tovább a válaszhoz 2010-03-27

JÓ NAPOT ! ÉN AZT SZERETNÉM KÉRDEZNI A DOKTOR ÚRTÓL, HOGY EGY ESETLEGES HASPLASZTIKÁHOZ, HOGYAN KELL KISZÁMÍTANI A TESTTÖMEGINDEXET, HOGY TUDJAM JOGOSULT VAGYOK E, VAGY NEM, A TB TÁMOGATÁSRA. ELŐRE IS KÖSZÖNETTEL: PETRA

Tovább a válaszhoz 2010-03-15

Tisztelt doktor úr! Szeretnék érdeklödni a hasplasztika felöl,sokat fogytam(139kg ról 93kg ra) Esetleg járna e nekem valamilyen támogatás.Én otthon saját elhatározásból fogytam,minden segitség nélkül.Ezt csak azért irom hogy nekem nincsenek irásbeli dokumentumjaim hogy ennyi kg voltam.De sajnos hiába a napi 300 felülés megnyult a hasamon bőr.40 éves vagyok engem és a páromat aki nagyon büszke rám még nem is annyira zavarna(persze nem szép)de a 6 éves fiam akinek mindig a sok mozgásról beszélek ő fesszt a bőrőm huzogatja,persze azért tudja hogy kiment belöle a háj.Kérem ha tud segitsen. Előre is kőszőnőm válaszát.József

Tovább a válaszhoz 2010-03-15

Tisztelt Dr úr ! Kérdésem a következő lenne. 2001-ben szültem az első gyermekemet, akivel az utolsó legnagyobb kis könyvben regisztrált súlyom: 104 kg. Diétával és tornával lefogytam, de 4 éve ismét terhes lettem, így abbahagytam. A 2.gyermekemmel az utolsó legmagasabb kis könyvben regisztrált súlyom: 96 kg volt. Ezután ismét elkezdtem fogyni és a jelenlegi súlyom: 58 kg. A testmagasságom : 171 cm. Úgy hallottam, hogy ezek az eredmények alapján jogosult lennék, TB által támogatott hasplasztikára. Kérdésem: hogy lenne-e rám nézve valamilyen anyagi vonzata a beavatkozásnak? Azt ajánlották, hogy a budapesti Szent István kórházat keressem fel, mert az a hozzám legközelebbi intézmény ahol TB által támogatott műtéteket csinálnak . Én Borsod Megyében lakom és szeretném tudni, hogy tudna-e segíteni nekem ez ügyben. Milyen papírokat kellene beszereznem, vagy milyen teendőim lennének egy esetleges konzultációhoz, mert messze lakom és szeretném a lehető legkevesebb utazással megoldani a szükséges intézkedéseket. Segítő válaszát előre is nagyon szépen köszönöm ! Tisztelettel: Henrietta.

Tovább a válaszhoz 2010-03-13

Tisztelt doktor úr ! Középkorú vagyok. Szeretnék felkar illetve a hónalj alatti zsirréteget leműtetni . Ha lehetséges kérem tájékoztatni,hogy ez mennyibe kerülhet ? Üdv. Katalin

Tovább a válaszhoz 2010-03-13