Névjegy

Dr. Pataki Gergely sebész és plasztikai sebész szakorvos vagyok. A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen diplomáztam.

1996-tól az egyetemen gyakorlatvezetőként magyar és külföldi orvostanhallgatóknak anatómiát oktattam. 1999-től 2002-ig sebész gyakornokként dolgoztam az egyetemen.

Ezt követően évekig a németországi Bottroppban, a Knappschaftskrankenhausban szereztem gyakorlatot sebész szakorvosjelöltként. Sebészként és plasztikai sebész szakorvosjelöltként nyertem felvételt a németországi Schleiden Szent Anton Kórházának Plasztikai Sebészeti Osztályára, ahol főállásban 2008-ig dolgoztam.

Időközben többször tanulhattam a szakmát a plasztikai sebészetéről híres Brazíliában (São Pauloban) Ferreira professzor úrtól és ösztöndíjjal hosszabb tanulmányutakat töltöttem Hollandiában és az Amerikai Egyesült Államokban is.

Hazatértem után egy évig az Állami Egészségügyi Központ Esztétikai Plasztikai Sebészeti Részlegén, illetve a Plasztikai és Égési Részlegén további szakképzésemet végeztem, majd 2010-ig a Szent István Kórház Égési és Plasztikai Sebészeti Osztályán dolgoztam főállásban, plasztikai sebész szakorvosként.

2010. óta vezetek plasztikai sebészeti magánrendelőt Budapesten, ahol az általam megálmodott környezetben és minőséggel tudom fogadni és kezelni pácienseimet.

2010. óta a Premium Plasztikai Sebészet alapítója és vezetője vagyok, ahol célunk a legmagasabb szintű plasztikai-esztétikai sebészeti ellátás. Rendelőm a Kútvölgyi Premium Egészségközpont és Kórház Plasztikai Sebészet kihelyezett rendelője is egyben.

A Szt. János Kórház Gyermeksebészeti Osztályának plasztikai sebészeti ambulanciáját is vezetem, gyermekeken végzek helyreállító plasztikai sebészeti műtéteket. Ezen kívül a kórház Ortopéd-Traumatológiai Osztályának plasztikai sebész konzulense vagyok.

Az elmúlt években számos szakmai világkongresszuson vettem részt előadóként, és több külföldi szakmai lapban publikáltam munkánkról, technikai újításainkról (pl. az amerikai vezető plasztikai sebészeti folyóiratban, a Plastic and Reconstructive Surgery-ben).

Évek óta hazai és nemzetközi szépségversenyek zsűrielnökének és fővédnökének kérnek fel. 2011-ben három rangos szépségverseny, a Miss Bikini International, a Miss International és a Miss Hungary döntőjének zsűrielnöke voltam. Zsűriztem a Miss Alpok-Adria, a Miss Winter és a Magyarok Világszépe szépségversenyen is.

Az évek során több karitatív szervezetet alapítottam, illetve koordinálok jelenleg is. 2002-ben alapítottam a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítványt, mely közhasznúvá vált. 2010-ben kollégáimmal az ázsiai Bangladesben hoztam létre az első magyar alapítású plasztikai sebészeti missziót, ahol főként rászoruló gyermekeken és nőkön segítünk rendszeresen helyreállító plasztikai sebészeti műtétekkel. 2006-ban volt németországi főnökömmel (dr. Klaus Peitgen Főorvos) és a düsseldorfi Semmelweis Társasággal ösztöndíjat alapítottam a Semmelweis Egyetemem szigorló orvostanhallgatóinak, melynek keretein belül az elmúlt 11 évben több mint 140 leendő orvos kaphatott két hónapos intenzív sebészeti és baleseti sebészeti képzést.

2012-ben az International Medical College Dhaka vendégprofesszori kitüntetését kaptam humanitárius, tudományos és oktató munkámért. Számomra a magánpraxis melletti karitatív tevékenység szakmai és emberi kiteljesedés is.

Külföldi tapasztalatszerzéseim:

  • Hollandia 1996 (Amszterdam, alapképzés és plasztikai sebészet)
  • Brazília 1997, 2001, 2004, 2013, 2014 (São Paulo – Prof. Ferreira és Rio de Janeiro – Prof. Pitanguy, plasztikai sebészet)
  • Írország 1998 (Portlaoise, szülészet és nőgyógyászat)
  • Németország 1998, 2001-2008 (Bonn, Bottrop, sebészet, plasztikai sebészet)
  • Ausztrália 2001 (Sydney, sürgősségi, plasztikai és baleseti sebészet)
  • Németország 2006-2008 (plasztikai sebészet)
  • USA 2010, 2012 (Az Amerikai Plastic Surgery Research Foundation meghívására – plasztikai sebészet -Prof. William Kuzon), 2016 Weston (Prof. Oscar Ramirez)

Egyéb végzettségeim:

  • Egészségügyi szakközgazdász és egészségügyi menedzser (2001 JATE, Szeged)

Tagságok:

Az 1999-ben alapított, a magyarországi szakorvos-jelölteket képviselő érdekképviseleti szervezet, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke voltam 2001-2003-ig. A szövetség a szakorvosképzés minőségének javításáért, tágabb értelemben az egészségügy rendszer reformjáért küzdött és küzd.

Többek között tagja vagyok a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaságnak, a Társaság Esztétikai Szekciójának és a Német Plasztikai-, Helyreállító és Esztétikai Társaságnak. Tagjaként tart számon a Magyar Kézsebész Társaság és a Magyar Égési Egyesület is. Vezetőségi tagja vagyok a Semmelweis Egyetem Baráti Körének, alapító tagja az Európai Plasztikai Sebészeti Kutatási Társaságnak (EPSRC).

Missziós nyilatkozatunkból:

„Célunk, hogy a személyre szabott ellátás során ne csak az elérhető legmagasabb szakmai színvonalat biztosítsuk pácienseinknek; hanem megnyugtató, ideális körülményeket is nyújtsunk számukra. A plasztikai sebészet olyan változtatásokra ad lehetőséget, melyek célja a test és lélek, valamint a környezet természetes harmóniájának megteremtése és megtartása. A modern plasztikai sebészeti eljárások, a megfelelő technológiai és szakmai háttérrel biztonságosak, és kiváló eredmények elérését teszik lehetővé.”

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész

Magyar Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Társaság

Német Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Társaság

Német Sebész Társaság

A Plasztikai-, Helyreállító és Esztétikai Sebészek Nemzetközi Szövetsége

Magyar Kézsebész Társaság

Semmelweis Egyetem Baráti Köre