Hasplasztika

Mi várható a műtét után?

  • A plasztikai műtétet követően általában 24-48 órát kell a klinikán tölteni
  • Az otthoni ápolás megszervezésében segítünk
  • Az orvosi utasítások betartása nagyon fontos
  • 6 hétig haskötő vagy speciális kompressziós ruha viselése javasolt

Az elhízás, a nagymértékű hirtelen fogyás, a terhesség, szülés, a hormonális elváltozások, az előző műtéti beavatkozások a hasfal különböző elváltozásaihoz vezethetnek, melyek érintik a bőrt, a bőralatti zsírszövetet és a hasfalat is.

A bőrön terhességi csíkok, striák figyelhetők meg. Ezek a deformitások az esztétikai problémán kívül, funkcionális panaszokat, gerincbántalmakat, az összefekvő bőrterületeknél kialakuló bőrbetegségeket, valamint pszichés zavarokat is okozhatnak.

A hasplasztika fogalma magában foglalja a hasfal összes rétegén (bőr, zsírszövet, izom) végzett különféle műtéteket, melyek célja a hasfalon keletkezett elváltozások megszüntetése, s az eredetit megközelítő állapot helyreállítása.

HasplasztikaMikor van szükség hasplasztikára?

Ha a terhesség vagy nagyfokú fogyás után a kitágult, megnyúlt bőr eredeti állapotára nem képes visszahúzódni, petyhüdt, néha kötényszerűen lógó marad. Ilyenkor a hasplasztika csak a szülést vagy a fogyást követően egy évvel végezhető, mert addig spontán javulás lehetséges.

A kor előrehaladtával szintén csökkenhet a bőr feszessége. Ehhez társulhat a hasfal meglazulása, sokszor a hasfal izomrostjainak szétcsúszása és nemritkán köldöksérv is.

Előfordul, hogy a bőr megnyúlásán kívül jelentősebb zsírszövet is felszaporodik, melynek jelentős része a beavatkozás során zsírleszívással véglegesen eltávolítható.

Hasplasztika előtt érdemes sportolással vagy diétával leadni a lehető legtöbb felesleget. Ha egy erős fogyókúra után a bőr nem húzódik össze, szintén indokolt lehet a műtét.

A mai modern orvoslásban a plasztikai sebész már célzottan tudja kezelni ezeket a problémákat. A cél a has, alhas alakjának helyreállítása, a hasfal megfeszítése, a törzs formálása. Ez az egyetlen módszer, mellyel az itt lévő terhességi csíkok, striák is megszüntethetők.

A hasplasztikai műtétek alaptípusai

A hasplasztika célja mindig a feszes és esztétikus hasfal kialakítása, szükség szerint a szövetek épségének helyreállításával. Ez azonban nem csupán egyféle módszerrel érhető el. A kiindulási állapottól és a kívánt eredménytől függően több műtéti megoldás közül választunk.

Teljes hasplasztika

Olyan egészséges nőknek és férfiaknak jelent segítséget, akiknek meggyengültek a hasizmaik, illetve jelentős bőrfelesleggel rendelkeznek ezen a tájékon. Teljes hasplasztikával laposabbá tehető a köldök alatti és feletti rész is. A hagyományos hasplasztikának is hívott beavatkozáshoz egy vízszintes metszés szükséges a csípőlapátok között, valamint egy a köldök körül. A műtét során a plasztikai sebész megfeszíti az izmokat, eltávolítja a bőrfelesleget, az új kontúrok kialakítása után pedig a megfelelő helyre hozza a köldököt, végül zárja a metszéseket. (Az esetleges zsírfelesleg zsírleszívással történő eltávolítása nem a hasplasztika része, ám elvégezhető vele egyidejűleg.)

Mini hasplasztika

Normális testsúly vagy vékonyabb testalkat esetén is előfordulhat lógó „pocak”. A kisebb vízszintes metszéssel dolgozó mini hasplasztika pont ilyen eseteknél varázsolja feszessé a köldök és a szeméremdomb közötti területet. Itt is alkalmazható zsírleszívás, amennyiben szükséges. Mivel itt nincs köldökmetszés és -áthelyezés, a felépülési idő is csekélyebb a teljes hasplasztikához képest. Súlyosabb problémák esetén nem célszerű a mini hasplasztikát választani, mert ott a hagyományos módszer vezet eredményre.

Midi hasplasztika

Magában foglalja mind a mini, mind pedig a teljes hasplasztika előnyeit. Szétvált egyenes hasizmok korrekciójára is tökéletes olyan pácienseknél, akiknek a köldök feletti régióban nincs jelentős bőrfelesleg.

Kiterjesztett hasplasztika

A teljes hasplasztika kiterjedtebb, összetettebb változata. Nemcsak a has területére terjed ki, hanem a csípőre és a derék oldalsó részeire is. Ehhez szélesebb vízszintes metszés szükséges, illetve elképzelhető, hogy egy függőleges is – hiszen így még több feleslegessé vált szövetet lehet eltávolítani. Köldökáthelyezéssel és zsírleszívással együtt szokott történni. A teljes felépülési idő meghaladja a hagyományos hasplasztikáét.

Hogyan történik nálunk a hasplasztikai műtét?

A műtétnél a felesleges bőr és zsírréteg kerül eltávolításra. Szükség szerint lehetőség nyílik a meggyengült hasfali izomzat megerősítésére is.

A beavatkozás altatásban történik, kb. másfél órát vesz igénybe. A metszést az alhason a bikinivonalban ejtjük, a két csípőtövis irányába meghosszabbítva, illetve többnyire körbemetsszük a köldököt is. Felpreparáljuk a hasfal bőrét, az alkalmazott technikától függően magasan a bordaívekig.

Minél kisebb sebfelületet hagyva, csak a középső (egyenes hasizmok feletti) sávban szoktuk a preparációt magasra vinni, a széleken (ferde hasizmok vetületében) szövetkímélő technikával a kötőszöveti rostokon lazítunk. Az ilyen módon felemelt szöveteket megfeszítjük és a felesleget eltávolítjuk.

A köldököt új helyén hozzuk ki és rögzítjük. A bőrfelesleget eltávolítjuk, ha kell, a hasfalat középen összevarrjuk, feszesítjük, majd a megfeszített bőrt az alhasra lehúzva odavarrjuk. Hasplasztika tehát lényegében a hasi bőrfelesleg eltávolítása, e mellett a hasfal izomzatát is formálhatjuk, szűkíthetjük és zsírleszívást is alkalmazhatunk. Mini vagy midi hasplasztika esetén a köldök nem kerül áthelyezésre.

Amennyiben a köldök is körbemetszésre kerül, úgy azt új helyére kivarrjuk. A heget úgy tervezzük, hogy a viselt fehérnemű, fürdőruha eltakarja. Hasplasztika után mindig szükség van egy vagy két ún. drainre, azaz szívócsőre, mellyel a bőr alatt összegyűlő savót, esetleg vért kivezetjük. Ezt általában csak egy-két nap után lehet eltávolítani. A hasplasztikai műtét végén nyomókötést, illetve haskötőt helyezünk fel. A varratvonal ideális esetben cérnavékonyságú, puha, fehér hegként marad vissza. A varratkivétel 2 3 hét, de a végleges hegesedési folyamat fél-egy évet is igénybe vehet.

Milyen vizsgálatra van szükség hasplasztika előtt?

A has esztétikai plasztikai műtéte előtt szükség van néhány vizsgálatra: vérvizsgálat, EKG, mellkas röntgen és néha hasi ultrahang. Ezen eredmények birtokában már biztonsággal elvégezhető a hasplasztika.

Mi várható a hasplasztika után?

A plasztikai műtétet követően általában 24 órát kell a klinikán tölteni. Az otthoni ápolás megszervezésében segítünk, az orvosi utasítások betartása nagyon fontos. Haskötő, vagy speciális kompressziós ruha, hasi szorító öv vagy nadrág viselete kb. 4-6 hétig ajánlott. Különösen fontos ez a hasfal összevarrása után, mert ez tehermentesíti a varratot, amíg a belső hegesedés át nem veszi a szerepét.

Tekintettel arra, hogy a beavatkozás viszonylag nagy területen történik, ezért rövid ideig antibiotikum, szükség szerint fájdalomcsillapító szedése javasolt. A draincsöveket általában 24-48 óra elteltével távolítjuk el, ezután a beteget kísérővel hazabocsátjuk. A bőrvarratot két hét után szoktuk eltávolítani.

A végeredmény azonnal látható, de a végleges esztétikai eredmény csak hónapokkal a műtét után alakul ki, amely utáni heg a kétrészes fürdőruhából éppúgy nem látszik ki, mint a bikiniből. Arra azonban feltétlenül ügyelni kell, hogy a plasztikai sebészeti műtéttől számított kb. egy évig a heget ne érje se napfény, se szolárium fénye, mert a metszés helyének napoztatása a heg külalakjának romlásával járhat. A sportot, nagyobb fizikai megterhelést érdemes legalább 8 hétig kerülni.

Lehetséges szövődmények

Szövődményként ugyanúgy, mint más műtéteknél bevérzés, gyulladás, savóképződés fordulhat elő. Igen ritkán, főleg nagyon zsíros szöveteknél sebgyógyulási zavar is felléphet. A felületes bőridegek sérülése miatti átmeneti érzészavar alakulhat ki. Késői szövődmény lehet a megvastagodott (hipertrófiás), vagy keloidos heg. 

A hasplasztika kombinált műtétek keretein belül is elvégezhető. Ide kattinva olvashatja el a témához kapcsolódó riportot dr. Pataki Gergellyel.

 

1. arckezelések 2. mellfelvarrás 3. hasplasztika 4. zsírleszívás 5. mellfelvarrás függőleges hege 6. hasplasztika vízszintes hege  (rajz: Pataki)

Itt pedig következőkben egy témához kapcsolódó videót láthatnak:


A drpataki.hu-n található minden tartalom, illetve azok elrendezése szerzői jogvédelem alatt állnak. Azoknak – a személyes használatot meghaladó mértékű – bármilyen formában történő felhasználása kizárólag Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész írásos engedélyével lehetséges, közvetlenül hivatkozó forrásmegjelölés mellett.

hasplasztika áral 2017-05-10

Tisztelt Doktor úr !

Önöknél és másoknál is jártam hasplasztikai konzultáción, de nem értem azt hogy miért van ilyen nagy szórás a plasztikai sebészeti árak között. Van sokkal olcsóbb is, de drágább is. Mindenhol mást mondanak nekem az alkalmazandó műtéti lépésekre. Mivel bíznék Önben, szeretném ha elmagyarázná, hogy miért és mire van szükségem és miért van ekkora eltérés az árak között. Később a haszplasztika mellett szeretném majd a mellemet is megcsináltatni, olyan módon, ahogyan azt Ön a konzultáción berajzolta.

Köszönet a válaszért előre is !

Gabriella

Kedves Hölgyem ! 

Megértjük kérdéseit és a helyzetből eredő tanácstalanságát. Az alábbi pontokban szeretnénk Önnek segíteni és bővebb információt adni, minden részletre kiterjedően.
A hasplasztikai műtétnél az alapár midi és mini hasplasztikákra vonatkozik, mely a szeméremdomb és a köldök alatti terület egy részének eltávolítását jelenti. A leggyakrabban ezzel a problémával fordulnak hozzánk. Az Ön személyes vizsgálata során azonban kiderült, hogy az Ön hasplasztikai műtétje lényegesen nagyobb volumenű és komplikáltabb műtét. A teljes hasplasztika a köldök feletti bőrterület teljes átültetését jelenti (melyet a doktor úr berajzolt Önnek) úgy, hogy közben a köldöksérvkapu is ellátásra kerül, valamint a köldök teljesen új határokat kap a lehúzott felhasi bőrlebenyben. Önmagában is rizikós köldöksérv mellett köldökmegtartásos hasplasztikát javasolt Önnek a Doktor úr.  A zsírleszívás Önnél elengedhetetlen kiegészítője a hasplasztikának, mivel a bőrt így lehet oldalról középre és felülről lefelé húzni (a lebenyt tökéletesen illeszteni), ezen kívül ez biztosítja a szép kontúrokat és azt, hogy a hosszú alhasi hegben ne legyen lépcső, hanem egy kontúrdeformitás nélküli átmenet. Az Önnél végzendő zsírleszívás mértéke is jóval nagyobb, mint az átlag, azaz 6 régióról (6 tenyérnyi területről van szó). A zsírleszívást a legkorszerűbb és legszebb eredményt adó PAL módszerrel végeznénk (Power Assisted Liposuction). Atípusos, ferdén kialakított ( sürgősségi császármetszésből származó) hege felszabadítása és eltávolítása is szükséges a műtét keretein belül. Ezen kívül Önnél a majdnem teljes szakaszon, 3-4 harántujjnyira szétnyílt egyenes hasizom helyreállító műtéte is szükséges (rectus diasthasis varrata) az optimális eredmények eléréséhez, a hasfal statikájának biztosításához. 
A fenti műtétet, a teljes hasplasztikát, a felhasról és deréktájékról történő zsírleszívást köldöksérv plasztikával, a hegfelszabadítás és hegkimetszést, magánkórházi ellátást gyógyszerekkel és speciális kötszerekkel, ritka, akut szövődmények ellátását, kötéscseréket, kontrollokat, kompressziós emeltebb áron tudjuk Önnek biztosítani. 
A műtét kalkulációjánál tekintettel az individuális problémákra, egyéni árképzést alkalmaztunk.
A műtét egyes elemeit nem vállalnánk külön elvégezni, mert együtt optimális és így szolgálja maximálisan az Ön egészségét és hosszútávó elégedettségét
Mi nem tartozunk a legolcsóbbak közé, bár a Doktor úr, ha tehetné ingyen adná a hasplasztikai műtéteket, legalább a 2-3 gyermeket szült nőknek.... állami támogatással.
Mi kizárólag a minőség mellett tudjuk letenni a voksunkat és ennek mi is hajlandóak vagyunk megfizetni az árát (vagyis pl. nem olcsó implantátumokkal (hanem a legdrágábbakkal) és műszerekkel (hanem a legkorszerűbbekkel) dolgozunk). Ultrahangos szike, drága, speciális bevonatú varróanyagok, magas mércéjű klinikai környezet, legújabb bevált technikák és saját fejlesztésű módszerek.
A másik szempont pedig a tervezési módszereink és a technológia, amit alkalmazunk. A beépített anyagok: pl. varrófonalak is nagyon drágák. Ahhoz, hogy a legjobb minőséget kihozzuk (legszebb és egyénre szabott végeredmény a testkontúr javításnál)  a legkorszerűbb szakmai módszert meg tudjuk valósítani, rengeteg munkaóra ráfordítás szükséges a technikák kifejlesztéséhez, pl. amerikai, vagy brazil klinikákon történő elsajátításához, drága kongresszusok látogatásához. Az Önnél alkalmazandó szövetkímélő hasplasztika részben pl. az úgynevezett Saldanha féle módszerrel történik, melyet Pataki doktor Brazíliában magától a brazil plasztikai sebészeti társaság korábbi elnökétől és főtitkárától dr. Oswaldo Saldanhától tanult. Az árazásunk kapcsán fontos elmondanom, hogy a metodikánk, minőségi előírásaink és az ehhez mért technológia standardok leginkább a magas igényeket támasztó ügyfelekhez van igazítva. Ez azt jelenti, hogy az olcsó hasplasztikát keresők számára mi néha drágák vagyunk. Ez egy adottság, a tervezési és "minőségi módszertanunkból" adódik, amibe sok minőségbiztosítási faktor van beépítve.
Bízom benne, hogy egy megvalósult és elégedettséget okozó műtét után – összehasonlítva más eredményekkel - elismeri majd árképzésünk okait is.
A plasztikai sebészeti klinikák árai a világon mindenhol nagyon változatosak. Általában véve elmondható, hogy a páciensek szeretik összehasonlítani a plasztikai sebészetek árlistáit. Ez természetes igény, de szinte lehetetlen és igen sok tévedés forrása lehet. Az egyik ok, hogy az egyes árlisták nehezen összehasonlíthatók, mert nem tudni, hogy mit jelent az olyan általános meghatározás, mint „hasplasztika” vagy „zsírleszívás” az egyes sebészeteken. A tévedések egyik oka, hogy nem biztos, hogy az a módszer adja számára az ideális eredményt, amit ő kiválasztott egy listáról.
A hasplasztikának többféle módszere van, az olcsóbb, meglehetősen szerény és rövidtávú eredményt adó, egyszerű beavatkozástól (mely egy bőrfelesleg kimetszés a köldök alatt),  a korszerű, tartós eredményt adó, esztétikailag a maximumot hozó beavatkozásig (teljes, „köldökátültetéses” hasplasztika Progressiv Tension varratokkal és PAL zsírleszívással ). Tehát két hasplasztika közt is igen nagy különbségek lehetnek, nem csak az esztétikai eredmény minőségében, de az ezzel összefüggő módszerek közt is. Ez olyan, mintha cipők árait hasonlítanánk össze, amiben a kínai piac egyszezonos termékei és a márkás termékek is benne vannak.
A plasztikai sebészeteken lehetnek rejtett költségek is. Fontos tudni, hogy mi mindent tartalmaz az ár részletesen. Tartalmazza-e a kontrollokat és hány évre pl. egy hasplasztika esetében? Fontos azt is tudni, hogy a klinika milyen módszereket kínál például hegkezelésre (dióda lézerkezelés, szilikontapasz stb.) Csomagjainkban benne van a garancia is, melyet pl. egy ismert orvos neve, vagy egy munkacsoport neve adhat. 
Plasztikai sebészeti árak kialakításánál a hazai és nemzetközi szakmai életben elfogadott módszereket alkalmazzuk. Mi egy 4 órás fenti volumenű műtétnél a fenti árat tartunk szükségesnek és elfogadhatónak ma Magyarországon. Ha olcsóbban adnánk, nem tudnánk a maximumot kihozni, mivel abból költségeinket nem tudjuk fedezni. (premium hely, premium műszerekkel, antibakteriális titántűs fonalakkal stb.) Más megközelítés a külföldi árakkal történő összehasonlítás. Itt a külföldi árak 50-70 % a jellemző. 
 
Javasoljuk, hogy hasonlítsa össze az árakat és az ellátás minőségét több helyen és döntsön belátása szerint. Ha az ár fontos Önnek elsősorban, akkor bizonyára talál olcsóbb helyet a Premium Plasztikai Sebészetnél. Ha Pataki doktor által végzett beavatkozás fontos Önnek, és hozzá szeretne menni, akkor a megadott időpontokban Ő is áll rendelkezésére az adott áron. 
 
Reméljük, hogy sikerült Önnek elmagyarázni az árképzések lényegét a plasztikai sebészetben és nálunk és adott esetben egyszer pácienseink között üdvözölhetjük !
 
Mindezek után még egyszer köszönjük, hogy eljött konzultációnkra plasztikai sebészünkkel a szerintünk legoptimálisabb eljárást Önnek megtervezni.

Pataki doktor kérésére egy esetleges hasplasztika után felvarrással egybekötött implantátum behelyezésre fogunk tudni a listaárainkból kedvezményt adni. 

Tisztelettel, üdvözlettel:
 
Zsuzsanna

Premium Plasztikai Sebészet
 

Mommy-makeover, hasplasztika 2016-11-27

Kedves Doktor Úr!

4 gyermekem szülése után ami 4 éve volt, hiába mozgok rendszeresen, nagyon sok felesleges megnyúlt bőr és némi zsír maradt a hasamon. ezt szeretném helyrehozatni. diétázom és rendszeresen sportolok. A melleim a 4 gyerek szoptatásától és a terhesség alatti hízástól megereszkedtek és megnyúltak. Nagyon szeretnék már hosszú idő óta nő lenni újra. A 4 gyermekemből 3 már majdnem felnőtt, ezért most van lehetőségem az életemet úra a magamévá tenni.

Szeretném ha ebben segítséget kapnák. most 42 éves vagyok.

Köszönöm szépen, hogy segítenek. Üdvözlettel, Rita

Kedves Hölgyem!

Gratulálunk a négy gyermek születéséhez! Nagy feladatot ró ez egy nőre és társára, ahogy mondja megérdemli, hogy újra nőnek érezhese magát.  Javaslom, hogy  kérjen időpontot az ITT található elérhetőségek valamelyikén. Személyes konzultáción lehet választ adni legtöbb kérdésére.

Bármilyen kismama-helyreállító műtétet (mellplasztika, hasplaszika, vagy akár a kettőt együtt), legkorábban szülést követő 5-6 hónappal (ha nem szoptat a hölgy), vagy szoptatás esetén, a szoptatás befejezését követően 3-4 hónappal lehet végezni. Önnél már ez az időszak feltételezhetően rég elmúlt. 

A hasánál valószínűleg szükség lesz a felesleges bőr eltávolítására és zsírleszívásra az ideális kontúrok eléréséhez. Elképzelhető, hogy szükséges a kitágult hasizomok feszesítő összevarrása is (rectus diasthasis varrata), illetve a köldök felett a bőr áthelyezése is (a köldök új "bőrágyba" való helyezése).

Ha már a terhesség alatt megereszkedett a melle, akkor az nehezen áll vissza magától, s elképzelhető, hogy az esztétikus helyreállításhoz implantátumra, esetleg mellfelvarrásra (vagy a kettő kombinációjára) lesz szükség.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész

Terhesség utáni hízás, alsó és felső törzsplasztika, hasplasztika, zsírleszívás 2016-11-20

Tisztelt Doktor ur !

Also törzs (hasplasztika es zsírszivas) és felsötörzs plasztikàt szeretnék + orrplasztikàt, legföképp a has csipö részen rakodott le a felesleg. 20 kg-ot hiztam a terhesség utàn. Két hetet tartozkodnék Budapesten ez idö alatt elvégezhetök a beavatkozàsok ? Személyesen csak a mütétkor tudnék elmenni, ezért a küldött képek alapjàn is kitudna dolgozni a mütét menetét ? Tàjékoztato àrat kaphatnék ? Àr engedmény van hogyha egyszerre több beavatkozàst végez?

Köszönettel :  Adrienn

Kedves Adrienn!

Sajnáljuk, hogy kellemetlenséget kell okoznunk, de kérésének jó szívvel megfelelni nem tudunk.

Sajnos nem lehetséges az, hogy Önt először a műtét napján vizsgáljam meg és akkor döntsünk a műtét(ek) fontos részleteiről. Ez a kombinált műtét ennél megalapozottabb tervezést igényel. Nálunk egy testkontúr formáló műtét (törzsplasztika, hasplasztika és zsírleszívás) konzultációja minimum háromnegyed órás, egy orrplasztikai műtét konzultációja legalább egy órás közös tervezést igényel.

A korábban megküldött fotók fontos támpontot jelenthetnek egy konzultáció megszervezéséhez, de nagyon sok döntés meghozására nem elegendőek.

Egy ilyen kombinált testkontúrformáló személyes vizsgálat nélkül sajnos nem lehet pontosan megítélni a műtétek szükségességének okát, az egyes műtétek kombinálhatóságát, a műtéti időt. Nem lehet felmérni az Ön igényeit egy e-mail váltás vagy telefonos beszélgetés során.

Műtétek előtt – egy ilyen kombinált műtét esetében – komoly kivizsgálások szükségesek. Egy ilyen műtét esetén néhány héttel, de legalább néhány nappal a műtét előtt kell felmérni, hogy alkalmas-e a műtétre, reális elvárásai vannak-e a várható végeredménnyel kapcsolatban és műtét utáni időszakkal kapcsolatban. Például 2 hét gyógyulási idő például korántsem elegendő egy ilyen összetett műtét esetén.

Minden tekintetben vállalhatatlan rizikóba megy bele Ön is és mi is, ha megfelelő előkészítés nélkül vágunk bele egy műtétbe.

Javasolom, hogy néhány héttel a tervezett beavatkozás előtt egy vizsgálattal egybekötött konzultáció keretein belül döntsünk a műtét részleteiről. Sok külföldön élő magyar páciensünk van és tapasztalatunk szerint mindig volt mód arra, hogy akár egy konzultációra, akár egy kötéscserére hazarepüljenek egy olcsó járattal.

Lehetetlen feladat minden páciens számára érvényes pontos árat adni látatlanban, főként testkontúr formáló műtéteknél. Hozzávetőleges árat természetesen adunk, a kombinált műtétek ára legtöbbször alacsonyabb, mint ha egyenként végeznénk el ugyanazon műtéteket.

Az árak tájékoztató jellegűek, melyek pl. egyéb tényezőktől, korábbi műtét(ek) esetleges szövődményeinek nehezítő tényezőitől, alapbetegségektől is függenek. Azért is lehetetlen pontosabb árat adni az ilyen kombinált testkontúr formáló műtétnél látatlanban, mert az egy nagyságrenddel is különböző lehet az adott esetben szükséges megoldás módszerétől függően.

Nem adható pontos ár a pácienssel való megbeszélés előtt, mert ez a páciens kívánságaitól, a szükséges műtét elemeitől és azok időbeni hosszától függ, az pedig többek közt alapos vizsgálattól függ és a konzultáción állapítható meg. Pl. testformáló kombinált műtéteknél mindössze az lenne megadható látatlanban, hogy mennyibe kerül egy átlagos midi vagy köldökáthelyezéses hasplasztika, de a konkrét ár az csak a konzultáció során derül ki.

További információk:

Köszönöm megértését és várjuk egy konzultációra!

Üdvözlettel:

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész

 

Mommy-makeover és hasplasztika árak 2016-11-15

Kedves Doktor úr!

Nagyon köszönöm a konzultációs lehetőséget. Meggyőzött, hogy a szülés után nekem erre a műtétre van szükségem. Köszönöm, hogy lelkiismeretesen válaszol mindenre, ezt nem kaptam meg mindenhol, ahol voltam.

A gond az az, hogy más árat beszéltünk telefonon asszisztensével augusztusban, és ehhez képest más, drágább kalkulált árat kaptam.

Miért lehet ez ? Nem lehetett tudni előre, hogy mire számítsak ? Milyen módon kalkulálják az árat Önök hasplasztikánál és a mellbe történő zsírvisszatöltésnél ? Szeretném megérteni, amennyire lehetséges !

Bíztam benne, hogy meg tudjuk csinálni a műtétet a Doktor úrral, de megnövekedett árat anyagilag sajnos nem tudjuk most vállalni. Később próbálok majd jelentkezni, ha életem úgy alakul.

Nagyon köszönöm a segítségedet és Doktor úr segítségét is!

Üdv,
Clara

 

Kedves Clara !

Mindannyian megértjük a helyzetből eredő tanácstalanságát ! Ugyanakkor doktor úr buzdítására részletes magyarázatot is szeretnénk adni.

Szóban is elmondtam, hogy árat hasplasztika esetében Doktor úr csak személyes konzultáció során tud mondani, és hozzávetőlegesen árat kapott egy átlagos nehézségű műtéthez. A végleges ár más lett, mivel az elénk táruló feladat is jobban körvonalazódott. Szinte egy komplett body-contouring lett a feladat.

A nagyobb árváltozást az okozta, hogy fotók segítségével nagyon nehezen lehet megmondani, hogy pontosan mi az elvégzendő feladat, mely mennyi időt vesz például igénybe a műtét. Nem lehet megállapítani egy fotón „keresztül”, hogy szükség van-e a technikailag nehéz izomvarratra is, vagy például azt, hogy milyen hosszú a hasplasztika metszése.

Nyilván időben és árban is más egy mini, egy midi, egy teljes szinte körkörös hasplasztika esete, rectus-izomvarrattal és multiplex zsírleszívással. A műtéthez számos régióban (8 tenyérnyi helyen) elvégzendő zsírleszívások költségét is hozzá kell sajnos kalkulálni. A rizikóanalízis is fontos, hiszen egy korábban tüdőembóliát elszenvedett páciens sem műthető bárhol, mivel intenzív osztályos  elhelyezhetőségnek kell lennie a közelben. Ez szintén nem teszi lehetővé, hogy csökkentsünk meghatározott árakon.

A hasplasztika és a jelentős kiterjedésű területen elvégzendő zsíreszívás mellett Ön sajátzsír-visszatöltést is szeretne a melleibe.

Ezek speciális igények, és lehetőségek, melyeket speciális tudással, műszerezettséggel és körülmények között lehet elvégezni, így biztosítható a rizikómentes műtét és az utókezelés.

A plasztikai sebészeti ellátás nem vethető össze egy kozmetikai kezeléssel, az előbbinél alkalmazott anyagok igen drágák, a plasztikai sebészeti képzés ráadásul évtizedes folyamat.

Lehetetlen feladat minden páciens számára érvényes pontos árat adni látatlanban, főként hasplasztika ügyében. Az árak tájékoztató jellegűek, melyek pl. egyéb tényezőktől, korábbi műtét(ek) esetleges szövődményeinek nehezítő tényezőitől, alapbetegségektől is függenek. Azért is lehetetlen még csak tájékoztató jelleggel is árat adni az ilyen kombinált hasplasztikai műtétekől látatlanban, mert az egy nagyságrenddel is különböző lehet az adott esetben szükséges megoldás módszerétől függően.

Nem adható pontos ár a pácienssel való megbeszélés előtt, mert ez a páciens kívánságaitól, a szükséges műtét elemeitől és azok időbeni hosszától függ,  az pedig többek közt alapos vizsgálattól függ és a páciens számára a tükör előtt feltett kérdésekre adott válaszaiból állapítható meg véglegesen . Pl. Hasplasztikánál mindössze az lenne megadható látatlanban, hogy mennyibe kerül egy átlagos midi- vagy köldökáthelyezéses hasplasztika, de a konkrét ár az csak a konzultáció során derül ki.

A plasztikai sebészeti klinikák árai a világon mindenhol nagyon változatosak. Általában véve elmondható, hogy a páciensek szeretik összehasonlítani a plasztikai sebészetek árlistáit. Ez természetes igény, de szinte lehetetlen és igen sok tévedés forrása lehet. Az egyik ok, hogy az egyes árlista nehezen összehasonlíthatók, mert nem tudni, hogy mit jelent az olyan általános meghatározás, mint „hasplasztika” vagy „mellfeltöltés, mellnagyobbítás”, az egyes sebészeteken. A tévedések egyik oka, hogy nem biztos, hogy az a módszer adja számára az ideális eredményt, amit ő kiválasztott egy listáról (Pl. sima zsírleszívás).

Ezekre a műtétekre is többféle módszere van, a leggyakrabban végzett, meglehetősen szerény és rövidtávú eredményű, egyszerű beavatkozástól kezdve a korszerű, tartós eredményt adó, esztétikailag a maximumot hozó műtétig. Tehát két hasplasztika közt is igen nagy különbségek lehetnek, nem csak az esztétikai eredmény minőségében, de az ezzel összefüggő módszerek közt is. Ez olyan, mintha fürdőruhák árait hasonlítanánk össze, amiben a kínai piac egyszezonos termékei és a márkás termékek is benne vannak.

A plasztikai sebészeteken lehetnek rejtett költségek is. Fontos tudni, hogy mi mindent tartalmaz az ár részletesen. Tartalmazza-e a kontrollokat és hány évre pl. egy implantátum esetében?

Plasztikai sebészeti árak kialakításánál a hazai és nemzetközi szakmai életben elfogadott módszert alkalmazzuk, mely szerint az orvos munkája nem érhet kevesebbet, mint a beültetett anyagok ára. Továbbá benne van a garancia is, melyet pl. egy ismert orvos cége adhat.

A zsírleszívással kombinált hasplasztika nem egyszerű eljárás, számos veszélye is lehet, pláne jelentős rizikófaktorok mellett. Javasoljuk, hogy hasonlítsa össze az árakat és az ellátás minőségét több helyen és döntsön majd adott időben belátása szerint.

Doktor úr reméli, hogy döntést tud hozni egy nálunk vagy egy másik helyen elvégzendő műtét mellett, mert egy jól elvégzett hasplasztika igen nagy életminőség változást eredményezhet.

Reméljük, hogy adott esetben egyszer pácienseink között üdvözölhetjük!

Üdvözlettel:

Edit

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

Hasplasztika: hol biztonságos? 2016-10-03

Kedves Doktor úr!

2 konzultáción is voltam korábban más helyen, ezt követően Önök mellett döntenék, de mégis bizalmam kicsit megingott, így lehet, hogy még sem kerül sor a műtétre. Az Önnel folytatott beszélgetések meggyőzőek voltak, de munkatársai a műtétemre a 'mommy makeover' kifejezést használják és felvetették, hogy a műtétem egy másik kórházban lenne, ha elfogadom. Én az Ön által először mondott Kórházhoz ragaszkodék, mint az műtét helyszínéhez, máskülönben nem válallnám a műtétet. Ön bevállalna egy ilyen rizikós műtétet, mint a hasplasztika egy kisebb kórházban?

Köszönöm a válaszát és ennek függvényében hozom meg a döntést a családdal, de nagy valószínűségge egyelőre halasztanám a műtétet.

Köszönöm a türelmét !

Zsófia

Kedves Hölgyem!

Köszönjük, hogy három konzultáció után mellettünk döntene/döntött volna. Az Ön esztétikai-rekonstrukciós műtétjének elvégzésével szeretnénk/szerettünk volna Önnek hathatós segítséget nyújtani testi és lelki harmóniájának helyreállításában. Köszönöm, hogy leírta, hogy mi aggasztja, szeretnénk mi is leírni azt, hogy hogyan tudunk segíteni.

Általában a páciensek nem az adott Intézményhez, hanem az orvoshoz ragaszkodnak. Bíznak abban, hogy a plasztikai sebész olyan helyre viszi Őket, ahol a megfelelő biztonságban vannak. Ilyen módon elképesztően nagy a felelősség a sebészen, hogy biztosan a maximális biztonságot nyújtja-e pácienseinek például egy hasplasztika esetében.

Mi több kórházban rendelkezünk a legmagasabb progresszivitási szintű műtétek elvégzésére engedéllyel, melyet a felügyeleti szervek csak a legszigorúbb követelményeknek megfelelő Intézményeknek adnak ki.

Engem mindig az motivál, hogy a pácienst a legjobb és legbiztonságosabb körülmények között a legnagyobb nyugalomban és a legnagyobb precizitással műthessem meg. Olyan körülmények között és olyan időben, amely az operatőrnek is a legtöbb lehetőséget biztosítja a biztonságosságra.

Részletesen végignézve az egész levelezést, azt az információmennyiséget, amit mi adtunk Önnek, ma Magyarországon Ön  – véleményem szerint – kevés helyen kapott volna meg.  Én azt gondolom, hogy a majdnem 10 hónapra visszakövethető internetes párbeszédben tévedés nem történt, változtatás igen, de ezek az időpont változtatások Németországban vagy Svájcban is előfordulnak. Mindenben az igényeinek megfelelően próbáltunk eljárni, rajtunk kívülálló okok miatt kényszerültünk Öntől megkérdezni, hogy a jelenlegi átépítési munkálatok alatt beszűkült kapacitásunk miatt nem lenne-e hajlandó arra, hogy az ország egyik legnagyobb (másik) magánklinikáján végezzük el Önön a műtétet (Duna Medical Center). Ennek érdekében Önnek minden vizsgálatot megszerveztünk volna.

Munkatársaim például a „mommy makeover” szóhasználat alkalmazásában nem tévedtek, hiszen ez a terhesség utáni kombinált műtétek egy összefoglaló elnevezése, ilyen módon egy hasplasztika zsírleszívással, ráadásul az Ön esetében szükséges. Abban igaza van - ha erre gondolt- hogy a mommy makeover kifejezést leggyakrabban a has és a mellett együttes műtétjére értik.

A páciensnek nyilván mindig igaza van. Véleményem szerint szükség lett volna még egy konzultációra, mely során még részletesebben tudtam volna én is tájékoztatni műtétjével és a lehetőségekkel kapcsolatban.

Mindezek mellett meg kell említenem, hogy a hasplasztika – még abban a kombinációban is – melyet Önön terveztünk elvégezni, ugyan egy nagy és hosszú műtét, de mindenhol rutinműtétnek számít a világon. Nagyon sok országban, köztük az Egyesült Államokban kis klinikákon is végzik – szerintem egyébként helytelenül –, és a páciens aznap este szállodába kerülhet, vagy 1 napot marad.

A hasplasztika módját meg kell adni, biztonságos körülmények között kell végezni.

Mivel ez a kültakaró műtéte, és speciális minimál invazív zsírleszívást használunk, egyáltalán nincs komoly vérveszteség, és minimális annak eshetősége, hogy bármely egyéb szakmát igénybe kellene venni. Soha nem volt arra példa, hogy intenzív osztályra került volna egy csak „hasplasztikás” páciensünk. Műtéteinknél egy esetben történt ilyen - biztonsági szempontból -  az elmúlt 10 évben. Ekkor egy komolyabb mommy makeovert végeztünk (hasplasztika, zsírleszívás, sérv ellátás, mellfelvarrás együlésben) Ez a hölgy is rendkívül elégedett munkánkkal. Az altatási rizikó az alkalmazott rendkívül korszerű altatógépekkel szintén minimalizált. 

A műtéti rizikót (a vérzés vagy gyulladás, esetleg későbbi szeróma, azaz szöveti folyaadékgyülem) esélyét nálunk nagymértékben csökkenti az alkalmazott PAL (vibrációs-szövetkímélő) zsírleszívó berendezés és az Ultracision ultrahangos szike, mellyel a beavatkozásokat végezzük.

Mindennek ellenére én hasplasztikát főként progresszív ellátásra akkreditált kórházakban végzek. 

Felajánlom Önnek többek között azt is, hogy nálunk hasplasztikán átesett más páciensekkel folytathat telefonos, vagy személyes megbeszélést (ez Nyugaton bevált szokás: patient-grouping). 

Bízom benne, hogy sikerült rávilágítani az Ön által ismerteken kívül más szempontokra is, és hosszú levelem után legalább annyiban visszanyerhettem a bizalmát, hogy tudja: az adott lehetőségeimhez képest a legjobbat szeretném/szerettem volna Önnek, mind a műtétjét, mind a műtétje körülményeit illetően.

Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész

Mommy Makeover: mikor? 2016-09-11

Kedves Doktor úr!

Jövô héten szülök. Szeretném a megereszkedett melleimet megműttetni ,és a hasammal is lesz valószínűleg teendő. Mikor kereshetem fel konzultàciòra?

Üdvözlettel: Niki

Kedves Niki!

Gratulálunk a kisbaba születéséhez. 

Konzultálni bármikor lehet, de akkor érdemes, amikor már látjuk, hogy "mit lehet vagy kell tenni". Javaslom, hogy a szoptatást befejezését követően kérjen időpontot az ITT található elérhetőségek valamelyikén.

Bármilyen kismama-helyreállító műtétet (mellplasztika, hasplaszika, vagy akár a kettőt együtt), legkorábban szülést követő 5-6 hónappal (ha nem szoptat a hölgy), vagy szoptatás esetén, a szoptatás befejezését követően 3-4 hónappal lehet végezni. Ennek az a legfőbb oka, hogy akkor áll vissza a hormonok által megváltozott szövetek elaszticitása, terhelhetősége. Ha már a terhesség alatt megereszkedett a melle, akkor az nehezen áll vissza magától, s elképzelhető, hogy az esztétikus helyreállításhoz implantátumra, esetleg mellfelvarrásra (vagy a kettő kombinációjára) lesz szükség.

A hassal kapcsolatban viszont nem érdemes még a plasztikán komolyabban gondolkodni addig, ameddig nem látjuk, hogy mennyire húzódhat vissza.

Üdvözlettel,
dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész

Térdműtét + hasplasztika, orrplasztika, szemhéjplasztika 2016-04-21

Tisztelt Doktor Úr!

Asszisztense mondta, hogy írjam meg a problémámat, illetve küldjek képet.

Szeretném az ősszel valamikor megműttetni a térdemet /elülsô keresztszalag+meniscus s./, és ha lenne rá mód Önnel pedig a hasamat egy idôben, úgy tudom egy Klinikán zajlanak a műtétek...

Szemhéj illetve orrmûtétet is tervezek, de lehet, hogy ez már sok lenne egyszerre- az elôzô térdmûtét utáni rehabilitációm kissé hosszúra nyúlt, Sjögren szindrómám van, ami talán hátrányosan befolyásolta a gyógyulást.

Érdekelne az is, hogy végez-e Ön endoszkóppal egyenes hasizom- összevarrást, mert nem ragaszkodnék a hosszú vágáshoz, bár már volt két császármetszésem. Kicsi gyermekeimre való tekintettel /6 és 2é/ szeretném " összevonni" a mûtéteket, mert így kevesebbszer kellene segítséget kérnem pár hétre. A térdműtétben illetékes orvossal még nem találkoztam ez ügyben, csak az asszisztensével beszéltem, aki elzárkózott a dologtól.

Válaszát elôre is köszönöm és nagyon várom!

Üdvözlettel: Zsanett

Kedves Zsanett! 

Köszönjük a képeket, amit Pataki doktor megnézett. Levelét olvasva elmondta, hogy nem szerencsés a hasplasztikát ortopédiai műtéttel együtt, együlésben végezni. Fokozza a trombózis- és embóliarizikót.

Viszont a szemhéj- és az orrműtét együtt történhet a hasplasztikai műtéttel egyidejűleg. Endoszkoppal is meg lehet oldani az egyenes hasizom összevarrását, ugyanakkor ez nem maximalista megoldás szakmailag, hiszen nem lesz olyan tartós, szép eredmény, mint a nyílt metszésből alkalmazott technológia esetén. Ráadásul az összevarrás után bőrfelesleg keletkezik, amit csak kimetszéssel lehet széppé tenni.

Önnek császármetszése volt, ezért ugyanabból a vonalból megoldható a hasplasztika, rectusvarrat, és csípőlapáton belül marad a metszés. Természetesen ez a konzultáción derül majd ki bizonyossággal.

Amennyiben ősszel a térdműtéte megtörténik, javaslom, hogy jövő tavasszal tervezze be a hasplasztikát, orrot és szemhéjat, mivel pár hónap, fél év a felépülése a térdnek. Várom szíves visszajelzését!

A beavatkozásokról még több információt talál itt:

Üdvözlettel:

Klára

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense
Premium Plasztikai Sebészet
1118 Budapest, Számadó u. 6.
tel.: (+36) 20 360 1916
web: http://www.drpataki.hu/dr-pataki-gergely

Kérjük, ha értesülni szeretne újdonságokról,
cikkekről, információkról a plasztikai sebészettel,
illetve dr. Pataki Gergellyel kapcsolatban, keresse fel és
lájkolja a Facebook oldalt is!
http://www.facebook.com/plasztikaisebesz

Hasplasztika a szülések után 2016-02-24

Kedves Doktor úr !

4 hónapja szültem, 3 hónapig szoptattam. Próbálok eddzeni és a felszedett kilókat is leadtam, mégis pocakos maradtam és lóg a bőr a hasamon. Már a szexuális életben is kezdenek komplexusaim lenni. Tud segíteni a kérdések megválaszolásában ? Szeretnék majd Önhöz személyesen is eljutni, ha nem nyerem vissza hasam alakját. Nagyon sok jót hallottam plasztikai módszereiről.

Alább a kérdéseim:

- Milyen problémát okozhat a hasfalam kitágulása és a felesleges ráncos bőr ?

. Honnan lehet tudni, hogy már biztosan nem rendeződik vissza a hasfalam szülés után ?

- Mikor érdemes plasztikai sebészhez fordulni ? Szülés után mennyi idővel végzi ált. a műtétet?

- Sokféle hasfalregeneráló torna létezik, legismertebb a Love Your Belly (www.loveyourbelly.hu), hallott már erről? Mi a véleménye róla?

Nagyon köszönöm, ha válaszol !

Tisztelettel,

Léda

Kedves Léda!

Az alábbiakban válaszolnám meg kérdéseit. Köszönjük bizalmát, remélem, hogy információink segítségével jó döntést tud hozni.

A hasplasztika nagyon keresett beavatkozás, a mellplasztika után a legtöbbet ebből végezzük. Hasplasztikára nagy százalékban anyukák érkeznek hozzánk, és jönnek persze apukák is, de ők főleg nagy fogyás után kérnek helyreállítást.

A hasplasztikára jelentkező nőknél gyakran van kisebb-nagyobb köldöksérv a szülések következtében, és szintén gyakori a “rectus diastasis” is, azaz az két egyenes hasizom középvonalban történő szétválása.

Ez a probléma későbbiekben tartási, emésztési nehézségeket okozhat, a köldöksérv megléte pedig állandó rizikót jelent. A hasplasztikát gyakran a több testtájat javító kismama helyreállító műtétek (“mommy makeover”) keretein belül végezzük, ahol a mellplasztika mellett, az arc és az intim tájak korrekciója is gyakori.

- Honnan lehet tudni, hogy már biztosan nem rendeződik vissza a hasfalam szülés után ?

Néhány szempont közrejátszik abban, hogy ki hogyan nyeri vissza az alakját szülés után. Egyrészt genetika, másrészt a bőr, a kötőszövet rugalmassága, a hízás és fogyás relációja, valamint a rendszeres testedzés és a táplálkozási szokások határozhatják meg a visszaváltozás eredményét.  

Bármennyit is edzenek, bármennyire is ideális a testsúlyuk az anyukáknak, a kinyúlt bőr már nem megy vissza, az izom nem edzhetó tovább.  A petyhüdt bőr, kitágult hasfal zavaró lehet a szexualitásban, tisztálkodásban, öltözködésben és a testmozgásban.  

Vannak olyan hölgyek akik kis, főként köldök alatti bőrfelesleggel rendelkeznek, nekik a részleges (pl. mini vagy midi) hasplasztika javasolt.  

Az ennél nagyobb, köldök feletti és körüli bőrfelesleggel rendelkezőknél a teljes hasplasztika jön szóba köldök feletti bőráthelyezéssel, gyakran deréktájéki és hastájéki zsírleszívással kiegészítve a esztétikus arányok és forma eléréséért.   

- Mikor érdemes plasztikai sebészhez fordulni? Szülés után mennyi idővel végzi ált. a műtétet?

Tanácsadásért bármikor, de elsősorban amikor nagyon zavaró, a mindennapi életben naponta megjelenő problémát okoz az embernek a hastájék megváltozása, legyen az lelki, funkcionális vagy esztétikai indok.

Amikor annyira nem tud megbékélni a problémájával, hogy életminőségét rontja, és testi lelki harmóniáját megbontja. A plasztikai beavatkozással a szülés/szoptatás után érdemes legalább 5-6 hónapot várni.

A has a mellekhez hasonlóan (még ha nem is szoptat vele az anya) a hormonális hatás miatt megváltozik, idő kell míg visszahúzódik, regenerálódik és beáll a “végleges” állapotba. Meg lehet próbálni a sportot és a diétát. Ezt követően kell mérlegelni és dönteni egy esetleges műtétről.

- Sokféle hasfalregeneráló torna létezik, legismertebb a Love Your Belly, hallott már erről? Mi a véleménye róla?

Fontos, hogy megtanuljuk helyesen használni az izmainkat és a megfelelő gyakorlatokat végezzük.

A hasizmok a szülés után képesek megerősödni, de az izmok közötti rés kitágulása nyugalmi helyzetben nem csökkenthető, és sajnos a bőrfelesleg szintén nem tüntethető el. Ebben semmilyen torna nem segít, csak a plasztikai sebészet. Jó hír viszont, hogy a plasztikai sebészeti szövetkímélő technikák fejlődésével egyre kisebb invazivitással egyre szebb eredményeket érünk el.

Amennyiben további információkra lenne szüksége, kérem, hogy keresse aszisztenseimet a honlapomon megadott számon!

Köszönöm kérdéseit,

dr. Pataki Gergely

www.drpataki.hu

www.facebook.com/plasztikaisebesz

Hasplasztika 2015-11-18

Tisztelt Doktor Úr!

Szülés következtében kinyúlt hasizom lehetséges korrekciója ügyében szeretnék konzultálni Őnnel és ehhez egy időpontot kérni. Háromgyerekes családanya vagyok és vidéken, Jászberényben lakunk. Mivel nem egyszerű a gyerekfelügyelet megszervezése, munkahelyről eljövetel, arra kérném, hogy legyen kedves több időpontot vagy rendelési időt is megadni, melyekből választani lehet.

Ugyanezen indokból kifolyólag azt is szeretném kérni, hogy amennyiben műtét a megoldás, legyen egy kis idő váltani pár szót a körülményekről, gondolok itt akár még a szerződésre is, melyet az intézmény a beteggel köt ez esetben.

Remélem, megoldható.

Előre is köszönöm.

Tisztelettel, Noémi

Kedves Noémi!

Pataki doktor nevében köszönjük megkeresését!

A lehetőségek felmérésére személyes vizsgálat szükséges, ezért kérem jöjjön el hozzánk  egy konzultációra, ahol Pataki doktor megvizsgálja és részletesen ismerteti a  szóba jöhető eljárásokat, és a pontos árat is ott tudja meghatározni.Többféle hasplasztika létezik (mini, midi, teljes hasplasztika köldökáthelyezéssel).

Az alábbiakban és a csatolt file-okban a szükséges információkat találja, amennyiben műtétre kerül sor, többek között ezen két dokumentumot (szerződést) kell aláírni egy általános beleegyező dokumentum és egy altatási belegyező dokumentum mellett.

Amennyiben bármilyen információra szüksége lenne, kérem írjon, hívjon!

Konzultációra sajnos leghamarabb február végén, de több időpont megjelöléssel, ahogy Ön kéri, biztosan márciusban tudnánk fogadni.

Rendelőnk megközelítéséről az alábbi linkről tájékozódhat:

http://www.drpataki.hu/kapcsolat

Műtét előtt vérvizsgálatra van szükség ("kisrutin") vércsoport meghatározással.
Kérem, tanulmányozza az alábbi linket, amiben hasznos információt talál:

http://www.drpataki.hu/hasplasztika

Várom szíves visszajelzését!

Üdvözlettel:

Klára

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

www.drpataki.hu

www.facebook.com/plasztikaisebesz

Hasplasztika és lábszárformázás 2014-11-26

T. Doktor Úr!

46 éves elmúltam, 4 gyermeket szültem. A 158 cm-es
magasságomhoz 56 kg vagyok. A hasamról leszívott zsírt szeretném a
vádlimba átültetni, ami alkatilag formátlan, pedig rendszeresen futok, de
nem alakult szépen a lábformám. Tanítónőként dolgozom, így bármikor
nem tudok kivenni szabadságot, de van téli szünetem, tavaszi és nyári.
Mikor érdemes megcsináltatni, hogy a munkában ne
hátráltasson?

Katalin

Kedves Katalin !

Pataki doktor nevében köszönjük érdeklődését!

A saját zsírátültetés nagyon jó választás alakformálásra, legyen az vádli vastagítás, szépítés, mellnagyobbítás, vagy arcfiatalítás, mert kíméletes, mégis hatékony eljárás. A legtöbb páciensnél igen sok esetben alkalmazható. Előnye, hogy nem jár hegekkel, nem okozhat gondot az implantátum, és még karcsúsodhat is. A műtét sikeressége jó néhány tényezőtől függ, amit minden esetben az adott páciensre, és az adott beavatkozásra szabottan határozunk meg a személyes konzultáció során.
A műtét altatásban, a Premium Plasztikai Sebészet minőségi klinikai körülményei közt érhető el,
Az árat egyéni tényezők befolyásolják, mint pl., hogy mekkora területet kell kezelni, és hogy mekkora az átültetendő zsír mennyisége, vagy van-e aszimmetria. Ezen tényezőktől függ az is, hogy a műtét helyi érzéstelenítésben elvégezhető-e, ami az árat is mérsékli.
Már most megjegyezzük, hogy véralvadásgátló injekció a műtét után két hétig szükséges.
A saját zsírátültetés nem drasztikus beavatkozás, így már másnap tud mozogni, míg a lábadozás, munkába állás 1-2 hetet vehet igénybe. Bármely szünet elejére érdemes a műtétet betervezni, ez akár már a konzultáció végén megtörténhet.

Amennyiben szeretne személyesen is egyeztetni Pataki doktorral, kérem jelezze, és keresünk Önnek időpontot.

Üdvözlettel:

 

--
Edit
Kútvölgyi Premium Plasztikai Sebészet
1118 Budapest, Számadó u. 6.
Tel.: (+36) 20 512 7492
Email: info@plasztikai.hu
URL: www.plasztikai.hu; www.drpataki.hu
Kérjük, ha értesülni szeretne újdonságokról, cikkekről, információkról a plasztikai sebészettel, illetve dr. Pataki Gergellyel kapcsolatban keresse fel és lájkolja a Facebook oldalt is! http://www.facebook.com/plasztikaisebesz

Hasplasztika, zsírleszívás 2013-12-22

Tisztelt Doktor Úr !

Sok jót hallotunk Önről, ezért Önt keressük meg problémánk kapcsán.
Lenne egy-két kérdésem hasplasztika előtt. Fiatal és gyönyörű Párom 1 hónapja szült egészséges gyermeket. A szülés alatt ugye a nők többsége megváltozik, felszed némi kg mennyiséget. Párom esetében ez 62 kg ről 93 kg lett. 168 cm magas. Szülés után leadott a gyerek meg a magzat víz kb. 10 kg-ot. Csökkent a súlya 1-2 kg- ezt ő észre is veszi, 1 dolog ami nem változik ez a hasa, olyan maradt mint terhesség alatt, Ez most már ilyen nagy marad? Császárral szült, végső döntés volt a császár, mivel 6 órás vajúdás után sem indult be a szülés természetes úton.
A kérdésem az lenne, hogy a has miért nem ment le, ha nem is teljesen de legalább centiket, ha a baba már nincs is ott?Az ilyen nagy hasat, berepedezett bőrt mennyire lehet eltüntetni sebészetileg, zsír leszívással, vagy hasplasztikával. Megjegyzem, tudom, hogy szülésen ment át, nem kis dolog, de miért kell az ember testének így megváltoznia, ezt nem tudom feldolgozni. Egy ilyen műtetnek kb. mi az ára? Valamint legfontosabb kérdésem, hogy milyen komplikációk léphetnek fel a műtét alatt, után ? Szeretném, ha megszépülne feleségem, de nem szeretném komplikációknak kitenni.

Várom válaszát,

Köszönöm,

János

Kedves Uram !

Először is őszintén gratulálok a kisbabához. Sajnos a terhességgel összefüggésbe hozható hormonális változások a nőknél (így feleségénél is) hízást, a hasfalon gyengülést, tágulást okozhatnak, a bőr megereszkedhet ill. veszít rugalmasságából. Gyakran a fenti problémák köldök-és deréktáji zsírfelesleget és alhasi bőrfelesleget jelentenek. A helyi zsírszaporulat nagyon makacs tud lenni, még a szülést követő fogyást követően is jelentős maradhat. Ezek diétára vagy sportra sokszor nem reagálnak. (Természetesen érdemes helyesen folytatni a sportolást és az étrendet is átnézni) A másik probléma, hogy ha sikerül is leadnia a zsírpárnák jelentős részét, nem biztos, hogy olyan szerencsés, hogy a bőrfelesleg is visszahúzódik. Ez esetben sajnos csak a plasztikai beavatkozás segíthet.

Tervezni érdemes, de nem szabad heteken-hónapokon belül nekivágnia egy műtétnek (még akkor sem, ha nem szoptat). Adjon kis időt szervezetének a regenerálódásra. A szoptatás abbahagyását követő 4-6 hónapban nem érdemes zsírleszívást és plasztikai műtétet végezni, annyit változhat még a női test.

A leírtak alapján azt javasolnám, hogy a szoptatás befejezését követően konzultáljon plasztikai sebésszel. Fél évig (ha pl. ennyit szoptat) még egyéntől függően sokat változhat az alakja, ez részben a hormonoktól, részben a bőr rugalmasságának változásától is függ. További fogyás valószínű. A hasfali izomzat szétválása is enyhülhet (megszűnni nem fog), a köldök és a köldökgyűrű is jelentősen változik. A mell esetében is komoly változások történhetnek a következő időszakban. Sajnos itt a nem kívánt méretcsökkenés és megereszkedés a leggyakoribb.


Mi a plasztikai megoldás?

Lehet, hogy a probléma megoldható csupán zsírleszívással, lehet, hogy szükséges a hasi bőrfelesleg kimetszése. Az is lehet, hogy összetett műtétre van szüksége.

Egy kombinált hasplasztika keretein belül mind a bőr-és zsírfelesleg eltávolítható (zsírleszívás), mind az egyenes hasizom esetleges szétválása illeszthető (a hasfal "zárható") együlésben. Így lehet a legtöbbet tenni a hasfal funkcionális és esztétikai megjelenésének javításáért a szülés után keletkezett elváltozások esetén. A bőr-és zsírfelesleg eltávolítása tehát általában kombinált kimetszéssel és zsírleszívással végezhető, de ennek megítélésére személyes konzultáció szükséges. A mell esetében gyakran nem kell semmit tenni szülés után, de ha kell implantátum, mellfelvarrás vagy a kettő kombinációja szükséges. Fenék formázásánál elsősorban a sajátzsír visszatöltés, vagy ritkábban fenékimplantátum jön szóba. Az árak nagyon sok mindentől függenek.

Itt informálódhat még a témákban:
http://www.drpataki.hu/hasplasztika
http://www.drpataki.hu/zsirleszivas

Remélem, hogy a részletes választ kapott az interneten. Felhívom figyelmét, hogy ez sem helyettesítheti a személyes vizsgálatot. Érdemes lenne majd adott időben plasztikai sebésszel konzultálni.


Minden jót és békés Ünnepeket kíván !

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész
www.facebook.com/plasztikaisebesz

Hasplasztika TB-re 2013-09-08

Tisztelt Doktor Úr!

Én a véleményére lennék kíváncsi a hasplasztikával kapcsolatban tb finanszírozás kapcsán.
13 hónapja szültem császármetszéssel egy 4kg feletti babát. Én 48 kg ról kezdtem a terhességet 156 cm vagyok. A szülés hetében már 72 kg voltam, most megint 48 kg vagyok. Úgy tudom, hogy a súly ingadozásom az nem felel meg a feltételnek, mert, ahhoz több, 30 kg kellett volna vissza fogynom. Viszont a hasamon a bőr redőkbe rendeződve lóg, viszket, az esztétikai dologtól eltekintve egészségügyi problémákat is okoz, mert az egyenes hasizmom jelenleg is (kb. 2 ujjnyi távolságban szét van nyílva), emiatt a gyomrom nagyon előredomborik és sokszor fájdalmat is okoz, főleg étkezések után. Plussz gondot okoznak a bélmozgások is, begörcsöl a hasam gyakran. Pár hónapja jelentkezett egy nagyon erős, leírhatatlan fájdalom a jobb oldali bordáim alatt, mintha valami oda becsípődne, tapasztalataim szerint olyankor jelentkezik, ha lehajlok a gyerekért és felemelem vagy cipőt veszek fel..stb. Tartok tőle, hogy rekeszizomsérvet kaphattam. Orvosi tapintási vizsgálat során köldöksérv kizárható, viszont az utóbb leírt problémán nem rég jelentkezett és addig nem szeretnék orvoshoz menni vele, amíg teljesen ki nem zárható a tb-s hasplasztika vagy rekonstrukció.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy Ön szerint ilyen esetben a súly feltétele el hanyagolható-e és mint hasfal rekonstrukció beleférne e a támogatásba? Vagy esetleg olyan létezik e, hogy a fele tb-s finanszírozàsú, amire járna, a felét az esztétikait én fizetném? Ha igen, akkor mi a menete ennek a folyamatnak, hol kell intézni, igazolásokat gondolom be kell szerezni..stb?
Előre is köszönöm válaszát!
Tisztelettel.: L. Mária

Kedves Mária!

A TB jelenleg akkor támogatja a hasplasztikát, ha 35 feletti induló testtömeg indexnél (BMI) 10-nél nagyobb, 45 felett pedig 12-nél nagyobb az indexcsökkenés. (Testtömeg index: testsúly (kg)/ testmagasság (m)*testmagasság (m)).

A leírtak alapján Ön sajnos nem felel meg a támogatottsági kritériumoknak.

A rectus diasthtasis ( az egyenes hasizmok széthúzódása) nagyon sok nőnek van szülés után, a 2cm teljesen átlagos, nem különleges szétnyílás, sérvnek nem nevezhető, helyreállítása nem TB támogatott.

A leírtak alapján nem valószínű, hogy rekeszsérve lehe t( a rekeszizom nem kívül van hanem a mellüreget és a hasüreget választja el), és annak megoldása egyébként sem plasztikai sebészeti, hanem endoszkópos sebészeti úton történne (Nissen vagy Toupet féle fundoplikáció).

A hasi bőr viszketésével kapcsolatban háziorvosa, vagy bőrgyógyász tanácsának kikérését javaslom.

A hirtelen nyilaló fájdalom miatt pedig háziorvosához forduljon, amennyiben ő ezt gerincsérvnek, vagy sérvmegelőző állapotnak gondolja, ideggyógyászhoz fogja küldeni.

Hasi bőrfeleslege által okozott esztétikai problémájára ma Magyarországon - a fenti leírásra alapozott véleményem szerint - csak magánfinanszírozott plasztikai műtét jelenthet megoldást. Sajnos nincsen részfinanszírozott TB-s műtét sem.

 

Üdvözlettel,


dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész

Striák a hason 2013-06-03

A párom hasán a gyermekek születése után olyan szakadásos nyomok maradtak meg, végülis bőr megszakadásról beszélhetünk, jól gondolom?
Erre a problémára van-e megoldás, van-e jelenleg működő orvosi beavatkozás, kockázatosnak mondható-e, milyen ár kategóriáról beszélhetünk. Előre is köszönöm mindenkinek a válaszát aki -e kérdésben tud nekem valamit mondani.
Tisztelettel: Zoltán

Kedves Hölgyem/Uram !

A striákat - melyek a bőralja szétválásai, szétcsúszásai- halványítani lehet, azonban sajnos eltüntetni csak akkor, ha az adott területet kimetsszük.
Ez gyakran kézenfekvő megoldás is a striákkal párhuzamosan létrejött hasi bőrfelesleg kialakulásakor, egy hasplasztika keretein belül.
A fent leírt mértékű fogyásnál ez valószínű. Javaslom, hogy keressen fel egy plasztikai sebészt, hogy egy esetleges műtétről tájékozódhasson.

Minden jót!

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész www.drpataki.hu

Mellplasztika és hasplasztika 2013-01-21

Tisztel Doktór Úr!

Kevert szorongásos és depressziós zavarral kezelnek.
Ezek a problémáim önértékelésem miatt vannak főként.
Az orvosomnak sem merek beszélni róla,hogy szégyenlem a testem,és ezáltal nem tudom magam elfogadni.
A testem terhesség alatt változott meg,főként a melleim és a hasam zavar.Nagyon bánt hogy már sosem érezhetem magam szépnek,és nem tudok felvenni fürdőruhát sem.Ráadásul a magánéletemben is gondot okoz,sajnos azt érzem hogy nem fogok így megfelelni senkinek.
Olvastam TBáltal támogatott plasztikai műtétről,Ön szerint lenne rá esélyem?
És ha igen,ezt hol tudnám intézni?

Köszönöm előre is!

(Ibolya23)

Tisztelt Hölgyem!

A plasztikai sebészet a test és a lélek harmóniájának megteremtésében sokat segít. Javaslom, hogy beszéljen önértékelési problémájáról a kezelő orvosával (pszichiáterével). Amennyiben ő úgy ítéli meg, hogy az Ön problémájára részmegoldásként szóba jöhet a plasztikai műtét, akkor keressen fel egy plasztikai sebészt! De tudnia kell, hogy a TB sajnos nem támogatja ezeket a műtéteket, amelyeknek a hátterében pszichés indokok állnak. Sokat segít ilyen esetekben az is, ha van kivel megbeszélni a problémáját, ezért javaslom, hogy kezelőorvosával mindenképp ossza meg gondjait!

Tisztelettel:
dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész

Szülés utáni hasplasztika 2013-01-08

Tisztelt Dr.Úr!
2012.aug.11.én császárral szültem sajnos a terhességem nagyon nehéz volt!a belső nyomás miatt a köldököm nagyon érzékeny volt de ezt a terhesség miatt előfordul köztudott.szülés után sajnos nem enyhültek ezek a panaszok hanem erősödtek a köldökömben tapintható egy kis dudor,ami a köldök gyűrűn belül maradt de a köldöksérvet nem mondták rá hogy az lenne!sajnos most már ott tartok hogy az egész hasfalam fáj,voltam szakorvosnál ezzel a problémámmal hasplasztikát javasoltak nem tudom mekkora kockázatai vannak a műtétnek és azon kívül hogy a felesleges részt eltávolítják ilyenkor az egész hasfalat rendbe hozzák? vagy csak a szépészeti részével foglalkoznak?Válaszát előre is köszönöm!

Kedves Hölgyem !

Gratulálok gyermekéhez. Sajnos a terhességgel összefüggésbe hozható hormonális változások a hasfalon gyengülést, tágulást okozhatnak, a bőr megereszkedhet ill. veszít rugalmasságából.
Valószínűleg köldöksérve van, e mellett a két egyenes hasizom elvált egymástól (rectus diasthasis).
Az előbbit meg kell operáni, az utóbbti - a hasfal statikájának javítására, későbbi és jelenlegi panaszok megelőzésére- javasolt megoperálni.
Gyakran együtt járnak a fenti problémák köldöktáji zsírfelesleggel és alhasi bőrfelesleggel. Ezek diétára vagy sportra sokszor nem reagálnak.
Egy kombinált hasplasztika keretein belül mind a bőr-és zsírfelesleg eltávolítható (zsírleszívás), mind az egyenes hasizom szétválása illeszthető (a hasfal "zárható") és a köldöksérv is zárható együlésben. Így lehet a legtöbbet tenni a hasfal funkcionális és esztétikai megjelenésének javításáért a szülés után keletkezett elváltozások esetén. A bőr-és zsírfelesleg eltávolítása opcionális, ahogy írtam a köldöksérvet azonban meg kell operálni.

Itt informálódhat még a témákban:

http://www.drpataki.hu/hasplasztika
http://www.drpataki.hu/zsirleszivas

Minden jót

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész

Hasplasztika 2012-08-30

Tisztelt Doktor Úr!

Kérdésem a következő lenne: 5 éve hasplasztikai műtétem volt, ami igazán jól sikerült. Év elején vettem észre , hogy a köldököm kissé megduzzadt és a színe is sokkal sötétebb lett. Voltam a plasztikai sebészemnél is aki azt mondta , nem észlel semmi rendellenességet.Talán a napozástól leégett....
Bőrgyógyászhoz is elmentem , szerinte pigmentáció lehet.
Kérdezném valóban lehetséges , hogy 5 év után bepigmentálódik a köldök bőre?

Köszönettel!

Edit

Tisztelt Edit !

Igen, pigmentálódhat is! De más oka is lehet a sötétebb megjelenésnek. A köldök keringése, szöveti (víz)teltsége is befolyásolja az optikai színmegjelenést. Sötétebb egy terület, ha beesik (szem alatti "karikák"), világosabb, ha vízteltebb (turgora nagyobb), ödémás stb.
Ezért nehezen egyeztethető össze a duzzanat és a sötétedés.
Lehet még kis vérkeringési zavar is: ekkor a lassúbb áramlás miatt (körülmetszett köldök)valóban sötétedés is lehet.

Pataki Gergely dr.
plasztikai sebész
www.drpataki.hu

Has korrigáló műtét 2012-02-19

T. Doktor Úr!

4 gyermekes anyuka vagyok.. 2003 ban volt egy hasplasztikai műtétem. Azóta még szültem 2 gyermeket.. A hasam még mindig szép, de az utolsó babát császármetszéssel szültem.. Kérdésem az lenne hogy lehetséges e egy korrigáló műtét tb támogatásra.. a 2003-as műtétnél nem tudták az összes stirámat eltütntetni, és szeretném a császár metszést is eltüntetni.. Lehetséges tb. támogatásra?
A másik kérdésem az lenne, hogy 3 gyermekemet több mint egy éves korukig szoptattam, és ennek a mellem látta a kárát.. Sokkal kisebb és zacskó szerű lett ilyen esetben sem támogatja a tb, mert sajnos mellplasztikára nincs pénzem, viszont nagyon zavar és lelkileg megvisel a melleim pöttyedtsége..
Válaszát előre is köszönöm..
Veronika

Kedves Hölgyem !

Sajnos a TB nem támogat esztétikai műtétet. A striák (részleges) eltüntetése és a mellfelvarrás esztétikai beavatkozást igényelnének.
A császármetszés hegének kimetszése viszont a helyreállító műtétek kategóriájába tartozik. Ezt jelenleg finanszírozza a TB.
Kérem keresse fel a területileg illetékes plasztikai sebészetet, vagy forduljon szülész-nőgyógyászához. Segíteni fognak Önnek !

Gratulálok 4 gyermekéhez !!

Tisztelettel,

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész

hasplasztika után 2011-11-18

Kedves Doktor Úr!
Két hónapja volt hasplasztikai műtétem hasfali izomvarrással. A műtét után több hétig volt jelentős folyadékgyülem a köldök felett, amit több alkalommal injekciós tűvel leszívtak.(alkalmanként 25-50 ml savós folyadék). Ez a mennyiség mostanra lecsökkent kb. 5ml-re, így az orvosom azt mondta, ne bántsuk, magától is felszívódik, sőt már a haskötőt is elhagyhatom. A gondom az, hogy ezen a hasfali részen, ahol a folyadék volt, meg van dagadva a hasam(kb mint aki terhes) és meg is van keményedve. Ezt a keményedést a műtéti heg körüli résznél is észlelem, mióta nem viselem a haskötőt. Gyakorlatilag pár óra elteltével annyira bekeményedik a hasam haskötő nélkül, hogy még kiegyenesednem is nehezemre esik. Ennek így kell lennie 8 héttel a műtét után? Illetve az természetes -e, hogy minden köhögésnél és tüsszentésnél még mindig 'majd szét szakad' a hasam. Nagyon el vagyok keseredve és tanácstalan vagyok. Várom válaszát, amit előre is köszönök.
Üdvözlettel:Ildikó

Kedves Ildikó!

A szeroma (szövetek közötti folyadékgyülem) nem ritkaság hasplasztika után. Mennyisége fokozatosan csökken, majd termelődése abbamarad. A
A heg feletti keményedés a szöveti ödéma (vizenyő) lehet, melyet a funkciójukban beszűkült nyirokerek pangása okozhat, de létrejöhet felszívódóban lévő vérömleny következményeképpen is.
Szerintem fontos lenne a további kompresszió (haskötővel), de ezt legjobban teszi, ha operáló orvosával beszéli meg !

Minden jót !

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész
www.drpataki.hu

Zsírszívás hasról 2011-10-17

Kedves Doktorúr!
Hasi zsírszíváson estem át több mint 2 hete. A bevérzések stb eltüntek nem fáj sehol. Ennek ellenére a köldököm alatt egy pukli van alatta bemélyedés egyenletlenség. Gondolom az egyenletlenség még változhat de vajon a pukli is? A köldökem alatt kezdődik a kidudorodo pukli. Ez változhat ügye nem lehet a zsírszivástól sérvet kapni vagy ilyesmi? Ez gázabb mint volt.Miért lehet ez? És változhat e?Mit tegyek?
Köszönettel: Ijedt beteg

Kedves Asszonyom/Uram !

Sajnos személyes vizsgálat vagy fotó nélkül nehéz bármit is mondani. Elvileg lehetnek még ilyenkor egyenetlenségek, melyek később elmúlnak, elmúlhatnak. A sérvet szinte kizárnám. Folyadék, vagy bevérzés is lehet. Azt javaslom, mutassa meg operáló orvosának. Korai szakasza ez még a gyógyulásnak, ezért ne keseredjen el.

Üdvözli Önt:

dr. Pataki Gergely
www.drpataki.hu

zsebibaba 2011-10-17

Jó Napot Doktor Úr!

A harmadik császár szülésem volt 4 hónapja,és sajnos a hasam már sohasem lesz a régi,maradt rajta "úszógumi",és persze csupa csík az egész.
Azt szeretném kérdezni,hogy korrekciós műtétet el lehet végeztetni tb alapon?
És egy ilyen műtétet csak a szoptatás után lehet meg csináltatni?

Válaszát Előre is Köszönöm!!

Kedves Hölgyem !

A jelen adatok alapján véleményem szerint nem támogatható hasplasztikája, zsírleszívása.
Amennyiben gondolja, kérem informálódjon a műtétről honlapomon, illetve vegye meg a Kiskegyed Fitt e havi számát, ebben "Kismama helyreállító műtétek" témakörben talál egy velem készített részletes interjút. (nagyobb újságárusoknál)
Ebben leírom tanácsaimat az esetleges műtét időzítéséről.

Természetesen szívesen adok személyesen is tanácsot !

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely
plasztikai sebész

www.facebook.com/plasztikaisebesz
(lájk!)

A drpataki.hu-n található minden tartalom, illetve azok elrendezése szerzői jogvédelem alatt állnak. Azoknak – a személyes használatot meghaladó mértékű – bármilyen formában történő felhasználása kizárólag Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész írásos engedélyével lehetséges, közvetlenül hivatkozó forrásmegjelölés mellett.