16 hete volt a mellműtétem, szabad-e futni futópadon, illetve tornázni?

2017-09-03

Kedves Doktor Úr és Asszisztensek! 16 hete volt a mellműtétem (implantátummal Önöknél) és szeretném megkérdezni, hogy szabad-e futni futópadon illetve tornázni, ha nem emelek súlyokat és nem edzem mellizomra? És még azt is szeretném kérdezni, hogy mikorra áll be a mellem végleges elhelyezkedése? Köszönöm és szép napot! :) Viktória


PMA

Kedves Viktória !

4 hónaposan már csinálhat majdnem mindent, kivéve a mellizomra való erősítést.

Azt, hogy pontosan hány hét/hónap múlva fog  tudni a műtét után keményen edzeni, nehéz megmondani, mivel ez egyéni és viszonylag nagy szórást mutat.

Pataki doktor szerint gyakran már 4 hét múlva lehet laza sportot kezdeni, általában 8 hét kell a “normális ” érzéshez és 6 hónap a teljes gyógyuláshoz, a hegek éréséhez, a mell és az implantátum körüli területek teljes felpuhulásához.

A futószalagon való futást Pataki doktor 3-4 hetesen már meg szokta engedni átlagos eseteink többségében. Laza torna szintén kezdhető általában két melltartóban (gyógymelltartó vagy sportmelltartó).

Hamarosan kidolgozunk egy műtét utáni gyógytornát és tornát leíró képes-írásos javaslatot, melyet a honlapon közre adunk.

Minden jót és keressen minket bátran, amennyiben van még kérdése!

Várjuk a 6 hónapos kontrollra !

Rita

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense