Kerek implantátumot kaptam, dual plane technikával, kemény a mellem

2017-07-31

Kérdés: Kedves Doktor Úr! Két éve mellnagyobbításom volt, Nagor 270HR implantátumot kaptam, dual plane technikával. A műtétet követően, hónapokkal később, jelenleg is, a jobb mellem külső szélén, fekvő pozícióban leginkább, érezni lehet az implantátumot, mintha hullámos lenne. A bal mellbimbóm érzéketlen lett, ennek ellenére néha hirtelen szúró fájdalmat szoktam érezni, és fekvő helyzetben tapintásra fáj is. Voltam ultrahangon, ami negatív lett, kérdeztem az orvost is aki műtött, és azt mondta, h el fog múlni. De nem múlik. Ezen kívül a mellem nagyon kemény. Továbbá azt szeretném kérdezni, hogy a műtétet követően a mellbimbók nem teljesen középen vannak, egy kicsit lefelé néznek, de ha nagyon kihúzom magam, akkor jól áll./gerincferdülésem van/Mindig nem tudok kihúzott vállal állni, Ön szerint ez korrigálható, és egy újabb műtétet igényelne? Véleménye szerint a Nagor implantátum mennyire jó minőségű? Azért fordulok kérdésemmel Önhöz, mert kezelőorvosomtól eltérően Öntől merek kérdezni, kiváló szakembernek tartom, megbízom Önben! Nagyon megköszönöm előre is megtisztelő válaszát! Várom szíves válaszát kérdésemre. Üdvözlettel: Anna


dr. Pataki Gergely

Kedves Anna!

Köszönjük levelét. A fotóka alapján igen feszesek mellei és tartása sem optimális. A mell merevségét (műtét utáni puhaságát)leginkább a saját szövetek lazasága, mennyisége, az implantátum befogadására készített zseb és az implantátum aránya és az implantátum rugalmassága, elasztikussága határozza meg. Itt tisztázni kell, hogy milyen mértékű merevségről van szó, és pontosan milyen a mellek látványa, illetve tapintása. Merev hatást okozhat a nem megfelelően kiválasztott implantátum forma, méret, projekció vagy textúra, továbbá a behelyezés módja is, hiszen gyakrabban előfordul, ha az implantátumot nem (legalább részben) a mellizom alá helyezik, hanem afölé. De ez sem ok a merevségre. A merevség nem csupán esztétikai (merev, természetellenes látványú), hanem kórosnak tekinthető fajtáját tokzsugorodás okozhatja, amiről ide kattintvaolvashat bővebben. Fontos kiemelni, hogy a mellek fokozatosan puhulnak a beültetést követő kb. fél éves korig. Két éves korban már nem valószínű, hogy felpuhulnak.

Nyilván változó, hogy ki mit talál szépnek, de a fotók alapján számomra nem természetes hatás lett elérve. Mi alapvetően erre törekszünk: előtte-utána képeket itt talál.

Amennyiben tokzsugorodása van, az magyarázza a zavaró hullámosodás is (létezik nem zavaró hullámosodás is vékony szövetű nőknél enyhe tokzsugorodással, vagy anélkül is). Ez esetben implantátumcsere javaslolt (más kérdésekre leírt módszerekkel – lássa kérem ott) . Fontos leszögeznem, hogy ha tokzsugorodása van, az nem a Nagor implantátum miatt lehet. Abban az esetben, ha nincs tokzsugorodása, azt, hogy mennyire javíthatható a forma egy műtéttel (és érdemes-e?), csak egy személyes konzultáció után lehet megmondani.

Javasoljuk, hogy olvassa el a Mellnagyobbítás előtt és után c. írásunkat, illetve böngéssze át a drpataki.hu/mellplasztikainfo oldalt.

Üdvözlettel:

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész