Mellplasztika után mellbimbó-kiemelés és sajátzsír-beültetés

2017-03-12

Tisztelt Doktor úr! Lehetséges a mellbimbó közepének kifordítása?Sajnos azzal a "rendellenességgel" azaz genetikailag öröklött "adottsággal" születtem, hogy a mellbimbóm nem kifelé fordul hanem befelé. Nagyon rosszul érzem magam mert a nő ismerőseimnek nagyon szép, vastag és csábítóan kiemelkedő, csúcsos a mellbimbójuk, ha izgatottak- ha nem. Szóval , a kérdésem az lenne,hogy lehetséges e a mellbimbó közepének kiemelése a bimbóudvarból? Nagyon nőies és vonzó és erősen jellegzetessé teszi a női mellet. A másik kérdésem az lenne hogy már műtött, implantátum behelyezése után kiegészítőleg, lehetséges- e zsírt tölteni a mell külső részébe? Ugyanis nekem volt egy mellfellvarrással kiegészített implantátum behelyezésem ami az izom alá került részlegesen- a bal mellbe-, a jobb oldali teljesen izom alá került. Tehát, leegyszerűsítve a kérdést: lehetséges implantátummal ellátott mellbe zsírt ültetni? Az implantátum elég kicsi és a mellem nem mondhatnám hogy éppen kerek.Inkább hosszúkás és csőszerű.Semmiképp nem kerek,elől nézetből kocka alakja van. ;( Ráadásul a mellbimbó is befelé forduló, így lapos elölről is , oldalról is. Ezen a 2 dolgon szeretnél változtatni, ha lehet. Üdvözlettel; Csinibaba


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

A befelé forduló bimbók műtéti kiemelése lehetséges. Sok esetben – azoknál, akiknél még nincs mellimplantátum – az implantátum beültetése is megoldja a helyzetet, valamennyire (elfogadható mértékben) kiemeli a bimbót. Személyes vizsgálat szükséges ennek megítélésére.

Második kérdését illetően:

Igen, a már mellimplantátummal rendelkező hölgyeknél, már műtött mellbe, implantátum behelyezése után kiegészítőleg, lehetséges sajátzsírt tölteni, megfelelő feltételek mellett és technikával a mell bármely részébe. Ezt a másodlagosan optimalizáló mellműtétek keretein belül végezzük, gyakran elvékonyodások (az implantátum mechanikai hatása), kontúrdeformitások, asszimmetriák kezelésére. De jól fedhető ezzel a technikával is az egyes vagy enyhe kettes fokú tokzsugorodással párosult rippling jelensége is, ahol a páciens és plasztikai sebésze egy ideig nem az implantátumcsere mellett döntenek.

További információkat olvashat itt:

http://www.drpataki.hu/mellnagyobbitas

http://www.drpataki.hu/mellnagyobbitas-elott-es-utan

http://www.drpataki.hu/mellplasztika

http://www.drpataki.hu/mellplasztikainfo

Üdvözlettel:

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész