Mellimplantátum végleges eltávolítása

2017-03-12

Tisztelt Doktor úr! Szeretném a 9 hónapja (nem Önöknél) beültetett ép és az egyik oldalon elcsúszott mellimplantátumokat mellfelvarrás nélkül véglegesen eltávolítani! A tokot is el kell ilyenkor távolítani vagy az felszívódik?Ha nem akkor az elmozdult tokot fel kell szabadítani az implantátum kivétele után?Szorítókötést vagy speciális melltartot kell hordani utána? Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Anna


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Sajnáljuk, hogy csalódott a műtétjében. Talán egy implantátumcserével, méretváltással, formaváltással, pozícióváltással és az implantátum felületének az Ön szövetei tulajdonságának figyelembevételével történő helyes megválasztásával lehet elégedettséget elérni Önnél is, mint sok más páciensnél.

Azt, hogy szükséges-e felvarrás és a tokot milyen mértékben szükséges kivenni, módosítani (felszabadítani) vagy levarrni azt egy személyes vizsgálat során, illetve sokszor pontosabban csak műtét közben lehet megmondani.

Mi nagy elhízás után (vagy ritkábban kémiai irritációt okozó gyenge minőségű implantátum eltávolítása után) veszünk ki mellimplantátumot úgy, hogy nem ültetünk vissza csereimplantátumot. Természetesen amennyiben a pácien kéri más esetben is elvégezzük, de fel kell hívni a figyelmet arra, hogy gyakran nem érhető el kellően esztétikus eredmény (főként nagy méretű) implantátumok szimpla eltávolítása után.

Eltávolatások esetén alkalmazzuk a belső felvarrás technikáját és mindíg alkalmazunk szorítókötést/kompressziós melltartót.

Javaslom, hogy döntése előtt keresse fel honlapunk eme aloldalát is:  http://drpataki.hu/mellkorrekcio-korabbi-mellplasztika-utan

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész