Milyen implantátum a legjobb tubuláris mellek korrekciójára?

2017-04-17

Tisztelt Doktor úr! A kérdésem és ezt persze inkább a konzultáción is megbeszélhetjük, hogy bár az Ön által a honlapon sokszor javasolt anatómiai polyurethane implantátumoknak nagyon sok előnyük van és ezeket nehezebb is a sebésznek berakniuk, én inkább a lehető legpuhább, szilikon, kerek implantátumot választanám, több okból is - főleg azért mert az anatómiai polyurethén implantátumot sokkal keményebbnek érzik azok akik mindkettőt viselték bár esztétikailag jobban tetszik nekem, de az nem hogy javarészt egy helyben maradnak és kevesebbet mozognak. Az én tubuláris melleimen is lehetne puhább, kerek szillikon implantátummal természetes hatást elérni? A mérettel kapcsolatban nincsenek nagy elvárásaim, fontosabb hogy természetesnek tűnjenek a melleim, valamint a tubularitás meg legyen oldva és normálisan nézzenek ki, mint az hogy mekkorák lesznek. Küldöm a képeket és válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Diána


dr. Pataki Gergely

Kedves Diána!

A képek alapján csak személyes vizsgálat során (pl.: a szövetei rugalmassága, megereszkedettsége, várható modellálhatóságának becslése után) lehetne korrekten megmondani, hogy poliuretán, texturált (azon belül is melyik texturáltságú) implantátum javasolható, azzal a megjegyzéssel, hogy egyáltalán nem biztos, hogy a poliuretán implantátum hosszú távon (fél év után) keményebb eredményt ad, bár az első hónapokban általában ez igaz. (Valamit valamiért.) Ha a PU implantátum beültethetősége felmerül, hosszá távon annak előnyeiben gondolkodunk, mivel adott esetben számos előnye lehet a többi féléhez képest. (tokzsugorodás, hosszútávú alaktartósság, adott esetben puhaság! ha figyelembe vesszük, hogy itt még az első fokú tokzsugorodás is ritka !!) Az, hogy a legjobb megoldás-e az ön eseteben a személyes vizsgalat során derül ki.

Mindenesetre -ahogyan írja- sokkal nehezebb ezzel a fajta implantátummal dolgozni, nyilván sokan ezért sem ültetik be, ennél fogva nem is ajánlhatják. Fotóit elemezve nem lehet megmondani, hogy csak implantátummal és belső szövetmanipulációval (a rostok zárt megnyújtásával, esetleg belső felvarrással) megoldható-e a probléma, melynek része a tubularitás (a cső alakú mellfejlődési rendellenesség).

Adott esetben bimbószűkítő eljárásra (körkörös mellfelvarrás) is szükség lehet, különösen akkor, ha nem szeretne egy bizonyos határnál nagyobb implantátumot. Az implantátum alakját illetően valószínűleg az anatómiás formával lehet elérni szebb eredményt. Az Ön által kért nagyon puha, kerek implantátum valószínűleg nem a legjobb megoldás, nem ezzel a formával lehet kihozni a melléből a legtöbbet.

Ajánlom figyelmébe az alábbi írásunkat:

Melyik mellimplantátum jobb? A kerek vagy a csepp formájú?

Várjuk szeretettel egy konzultáción !

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész