Orrplasztika

Tisztelt Dr. Pataki Gergely! Olvastam honlapukat és érdeklődnék a hialuronsavas kezelés után, még nincsenek mély ráncaim, inkább a mimikai ráncok erősödtek, főleg a két szemöldököm között, ill a fáradtságtól szinte állandóan karikás a szemem; Ez a kezelés egy alkalmas? az arc egész területére bejuttatják a hatóanyagot vagy csak arcrészekre? A kezelés ára mennyibe kerülne egy, vagy több arcrész esetén? Télen szoktam arc-hámlasztás kúrát is csináltatni, előtte vagy utána lehetséges vagy inkább idén hagyjam ki ha ezt a kezelést is választom. Köszönöm válaszukat előre is: Ági

Tovább a válaszhoz 2017-10-17

Téma: kérdések konzultáció után Kedves Doktor úr! Szeptember elején voltam a doktor úrnál mellnagyobbítással kapcsolatban konzultáción. Akkor abban maradtunk, hogy ha sor kerül műtétre, akkor csepp alakú (horizontálisan ovális?, azaz szélesebb, mint magas) texturált felszínű implantátum kerülne beültetésre (kb 220-240 cc), mell alatti behelyezéssel, félig izom alá. Illetve a bal mellemet egy kicsi megereszkedés miatt néhány belső öltéssel fel lehetne varrni. A konzultáció nagyon részletes és meggyőző volt, szinte minden kérdésemre választ kaptam, és igen eltökélten távoztam a rendelőből :) Viszont -"házi feladatként"- abban maradtunk a Doktor úrral, hogy - mivel azt korábban is terveztem - elmegyek még egy konzultációra egy kollégájához. Ma voltam nála, (és semmi jelét nem tapasztaltam annak a negatívumoknak, amelyeket az interneten olvastam róla:)), ő is részletesen elmondott mindent, viszont kicsit más műtéti megoldást javasolt. Szakmailag nem tudom megítélni a különbséget, viszont nekem szimpatikusabb az Ön által felvázolt megoldás. A kérdéseim ezekkel a különbségekkel kapcsolatosak: Amit ő javasolt: félig izom al helyezett kerek implantátum vagy izombőnye alá helyezett implantátum - ezt nekem kellene eldöntenem. Az izombőnye alá helyezést azért javasolta, mert ha nem is versenyszerűen, de heti háromszor teniszezek, és szerinte ez implantátum gyűrődést okozhat, ha izom alá helyezi. Mivel kerek implantátumról van szó, nem mell alatti redőnél helyezné be, hanem hónaljnál.. A mell alatti vágást azért nem javasolná, mert szerinte nem garantálható, hogy a vágás a későbbi mell alatti redőbe kerül és nem fölé. Arra kérdésemre, hogy miért nem csepp alakút javasolt, azt mondta, hogy a kicsi megereszkedés miatt ennél a formánál tovább ereszkedne a mellem, illetve fekve nem lenne természetes formájú. Ilyen kételyem nincsen, csepp alakúval - ahogy önnel a konzultáción beszéltük - felül egyenes, alul teltebb mellem lehetne, és nem kezdődne túl magasan a mellem, hanem inkább a mellbimbótól lefele és oldalra nőne. Tehát a leginkább a teniszezés kérdése aggaszt, hogy a doktor úr által előírt szünet (tudom, több hónap is lehet) után tudom-e folytatni a mostani intenzitással (heti 3X a korombeli nem versenyző nőknél kicsit erősebb edzés:)), ha izom alá kerülne az implantátum. Illetve tényleg előfordul, hogy a műtéti heg nem a mell alatti redőbe kerül? Előre is nagyon köszönöm a válaszát. Üdvözlettel, Emese

Tovább a válaszhoz 2017-10-03

Kedves Doktor Úr! Second opinion szeretnèk kèrni Öntöl! Röviden ismertetem a helyzetet! 2 gyermek èdesanyja vagyok, akiket szoptattam! 1 hete vagyok túl a kombinàlt mellplasztikàmon ( felvarràs+implantàtum izom alà!)A kiinduló helyzet: nagyon megfogyatkozott mirigyàllomàny, 50%-os asszimetria, nagyfokú megereszkedès. Bal mellembe ( ez volt a kisebb) 330 kobcentis implant, meg jobb mellembe 310 kobcentis kerult behelyezesre! Tegnapi nap voltam kontrollon! Azt gondolom hogy ahhoz kepest, ami a kiindulo volt, az orvosom maximalis profizmussal ket tokeletesen egyforma cicit "varazsolt" nekem! Ami abban merul ki, hogy bimbok teljesen azonosan helyezkednek el, terfogatra szerintem tokeletesen egyformak lettek! Az egyetlen "bibi", hogy a bal mellemben az implantatum ( ez volt a kisebb cici es ebbe kerult a nagyobb implant) feljebb helyezkedik el! Ennek "orvoslasara" a sebeszem kompresszios pantot helyezet fel! Azt mondta, hogy ezzel az eljarassal az implantatum 2-3 het mulva " leereszkedik", helyet csinalva maganak az also izomnal, igy ennek eredmenyekeppen a gyogyulasi idoszak vegere szinte egyforma allasu ciciket kapok! Kerdesem ( nem ketelkedem az orvosom szavaiban, de a masodlagos velemeny mindig jol jon), hogy valoban ez megoldas e erre a problemara? Korulbelul 2 cm-es "mozgasrol" beszelunk. Illetve van e meg ra olyan modszer, amivel a szimmetriat elo segithetem!? Megtisztelo valaszat elore is koszonom! Udvozlettel, szep napot: Gyöngyvér

Tovább a válaszhoz 2017-09-29

Tisztelt Pataki Doktor! Egy éve volt mellnagyobbító műtétem (Mentor szilikonmal), de nem vagyok elégedett az eredménnyel (melleim túl távol állnak egymástól) és az egyik hegem sem gyógyul rendesen. Az akkori orvosom szerint ez természetes, de más szakember véleményére is kiváncsi lennék. Köszönettel: Anett

Tovább a válaszhoz 2017-09-29

Tisztelt Doktor Úr! 11 éve volt mellnagyobbításom, az implantátumom Polytech Silimed Europe GmbH csepp alakú, texturált felületű. A kérdésem az lenne, hogy mi a tapasztalat csere szempontjából ezzel az implantátummal? Ellentmondásos információk keringenek az interneten. Van, ahol azt írják, hogy 15 év múlva, az elöregedés megelőzésére mindenképpen javasolt a csere, van ahol azt olvastam, hogy nem szükséges cserélni, ha nincs panasz. (Panaszom nincsen, 2 gyereket szültem és szoptattam azóta, sem esztétikailag, sem fizikálisan nincs vele gondom. Évente járok UH-ra, erről is ellentétesek a vélemények, hogy az esetleges szakadást stb. az UH látja-e. Valamelyest hullámos az oldala az implantátumnak, de ez nem látszik, csak az UH eredményemen szerepel.) A véleményére lennék kíváncsi ez ügyben. Köszönöm.

Tovább a válaszhoz 2017-09-29

Kedves Doktor Úr! Nekem egy kerdesem lenne! Jovo het szerdan reggel 8-kor lesz a mutet, szombaton, legkesobb vasarnap szeretnek dolgozni, autóval, kb 3 óra hossza (takaritas). A heg a bimboudvar alatt félkorivben lesz. Előre is köszönöm a valaszt, nagyon fontos! Ágnes

Tovább a válaszhoz 2017-09-23

Tisztelt Dotor Úr! A véleményét szeretném kérni esetemben. Mellplasztika műtétem volt 6 és fél hete, Replicon txt felszínű csepp alakú implantátum került felhelyezésre. A bal oldalon 3 heti erős fájdalmas feszülés után nagyobb mennyiségű váladékozás történt a seben keresztül. Ez után a bal oldalon a fájdalmom megszűnt és a mell puhulni kezdett és más alakott vett fel mint a jobb oldali További két hét múlva újabb kis mennyiségű váladék távozott. A második esetben kaptam antibiutikum kezelést. Közben a jobb mell továbbra is feszes maradt és láthatólag nagyobbnak tűnik. Mivel nem kaptam teljes mértékű megnyugtató tájékoztatást kezelő orvosomtól, egy másik orvosnál jártam, aki nem igazán megnyugtató diagnózist állított ki. Mi szerint a bal oldalon a műtéti heg széthúzódott melybe az implant protrudal. Sürgős beavatkozást javasolt, seb zárást és üreg tágítást, relokalizációt, azaz azonnali újabb műtétet. Ezzel a diagnózissal visszamentem kezelő orvosomhoz, aki rossz néven vette, mivel nem értett egyett a diagnózissal, viszont bezárta a sebet és antibiotikumos átmosó kezelést kaptam. A jobb oldal esetében is a második konzultációs orvos említette, hogy a feszülés nem csökkenésének oka mögött az esetlegesen nem eléggé kialakított üreg is állhat. Javasolta az újabb műtétet mindkét mell esetében relokalizáció és üreg tágítás érdekében. Mai állapotában a bal oldali mellem lazabb, puhább, láthatólag kisebb, újabb varratokkal, a jobb oldali feszes, kemény, de fájdalom mentes és láthatólag nagyobb. A kérdésem, hogy valóban gondolkodnom kell-e újabb műtétben, vagy csupán várnom kell, hogy a két mell egyformává alakuljon és a jobb oldal is megpuhuljon? Mennyi idő alatt kell a feszességnek csökkennie? Egy újabb műtét esetében újabb implantot kell behelyezni vagy a jelenlegi implant marad benn ilyen esetben? Köszönöm! Erika

Tovább a válaszhoz 2017-09-22

Tisztelt Doktor Ur! Mellplasztikai mutetet szeretnek. Olvastam, hogy On is emlitette a "lightweight" implantatumokat az egyik cikkeben, amire idokozben rakerestem es szimpatikusnak talaltam (B-Lite, izraeli talalmany, nemet kulso reteggel). Ezzel a fajta implantatummal On dolgozik es ajanlja ezeket a termekeket? A masik opcio amit neztem a Natrelle lenne, de ha van ujabb/jobb/biztonsagosabb modszer a piacon, akkor inkabb azt szeretnem valasztani. Udvozlettel, Eva

Tovább a válaszhoz 2017-09-19