vissza a műtétek,kezelések oldalra

Kompozit mellnagyobbítás

Mit jelent a kompozit mellnagyobbítás?

Az implantátum-beültetés és a sajátzsír-átültetés kombinációja minden eddiginél természetesebb hatást tehet lehetővé az arra alkalmas pácienseknél.

A kompozit (vagy hibrid) mellnagyobbítás lényege, hogy ötvözi a térfogatnövelésre használt két módszert, így mindkettőnek magában hordozza az előnyeit. A klinikánkon használt prémium kategóriás, élettartam-garanciás szilikon implantátumok jelentős méret- és formaváltozást tesznek lehetővé, míg a más testtájról leszívott, majd speciális feldolgozási eljárást követően cseppekben befecskendezett saját zsír a természetes végeredményről gondoskodik.

Önmagukban is hatékony módszerek

Fontos tudni, hogy a természetesség ma már kizárólag implantátummal is elérhető a legtöbb páciensnél. Ehhez azonban megfelelő minőségű – és jól megválasztott méretű, formájú, illetve textúrájú – implantátumra, továbbá az anatómiai sajátosságoknak megfelelő, pontosan kivitelezett behelyezésre van szükség. A tökéletes végeredményhez elengedhetetlen, hogy az új keblek a páciens alkatához illeszkedjenek, így a forma kialakításához nem csupán orvosi precizitás szükséges, hanem kiváló térlátás és szó szerinti szobrászkészség is.

A sajátzsír-átültetés ugyancsak nagyszerűen alkalmazható önmagában is, amennyiben valaki viszonylag csekélyebb mértékű méretnövekedésre vágyik.

A kompozit mellnagyobbítás előnyei

Vannak azonban helyzetek, amikor az implantátum és a saját zsír kombinációja vezet a legesztétikusabb eredményhez. A befecskendezett zsírszövetek ugyanis őssejteket és növekedési faktorokat is tartalmaznak, így gyorsítják az implantátum körüli egészséges tokképződési folyamatot, tehát elősegítik annak beágyazódását.

Az implantátumot tulajdonképpen egy egyénre és mellre formált „zsírágyba” helyezzük, ami a természetességet (mind megjelenésben és tapintásban) fokozza.

Miután a saját zsír beültetése ugyancsak térfogatnövelő technika, mellette kisebb méretű implantátumra van szükség, ami csökkenti a későbbi megereszkedés kockázatát. Kutatások bizonyítják, hogy kompozit mellnagyobbítás esetén kisebb a tokzsugorodás veszélye is. Kombinált technika esetén elképzelhető, hogy a kisebb implantátumot nem az izom, hanem izomhártya vagy mirigyállomány alá lehet helyezni, ami gyorsítja a felépülést. A kisebb implantátumnál kisebb metszést lehet alkalmazni.

Hátrányok

A hibrid mellnagyobbítás hátránya, hogy hosszabb és drágább procedúra. A szövődmények lehetőségének összeadódása miatt fontos, hogy kizárólag a módszer terén jártas, és a legújabb technikák tekintetében is képzett plasztikai sebész végezze el a műtétet.


Mellplasztika infó

Komplex tájékoztató oldal a mellplasztikai beavatkozások leírásával, egyedülálló szószedettel – amely a legfontosabb kifejezések magyarázatát tartalmazza –, illetve nélkülözhetetlen tudnivalókkal a műtét előtti és utáni időszakról.


A plasztikai sebész válaszol

Jó napot kívánok doktor úr! Azzal fordulok önhöz, hogy az egyik mellem kétszer nagyobb, mint a másik és ez engem nagyon zavar. Tisztában vagyok azzal, hogy több nőnek is va ilyen poroblémája, de én ezt eddig tűrtem amennyire csak tudtam és most már nem birom ki, hogy ne törjön el a mécses mikor rá gondolok. 14 éves vagyok és most készülök középiskolába. Az első hétvégén megyünk strandra az új osztálytársaimmal és félek, hogy észre fogják venni a hatalmas különbséget. Az lenne a kérdésem, hogy olvastam valahol, hogy az orvos ajánlotta egy korombelinek a fogamzásgátló tablettát mert neki is különböző méretű mellei voltak, hogy ez maga szerint jót tenne nekem? Továbbá affelől érdeklődöm, hogy nem lehetne a plasztikai műtétet minnél előbb megcsinálni mondjuk 16 vagy 17 éves koromba, mert nekem az orvosom és a védőnőm is azt mondták, hogy csak 18 éves koromba csinálják meg ingyen? Maga szerint ez igaz és mit javasol nekem? Válaszát előre is köszönöm! További szép napot! Mira

Tovább a válaszhoz 2017-08-17

Tisztelt Doktor úr! Lehetséges a mellbimbó közepének kifordítása?Sajnos azzal a "rendellenességgel" azaz genetikailag öröklött "adottsággal" születtem, hogy a mellbimbóm nem kifelé fordul hanem befelé. Nagyon rosszul érzem magam mert a nő ismerőseimnek nagyon szép, vastag és csábítóan kiemelkedő, csúcsos a mellbimbójuk, ha izgatottak- ha nem. Szóval , a kérdésem az lenne,hogy lehetséges e a mellbimbó közepének kiemelése a bimbóudvarból? Nagyon nőies és vonzó és erősen jellegzetessé teszi a női mellet. A másik kérdésem az lenne hogy már műtött, implantátum behelyezése után kiegészítőleg, lehetséges- e zsírt tölteni a mell külső részébe? Ugyanis nekem volt egy mellfellvarrással kiegészített implantátum behelyezésem ami az izom alá került részlegesen- a bal mellbe-, a jobb oldali teljesen izom alá került. Tehát, leegyszerűsítve a kérdést: lehetséges implantátummal ellátott mellbe zsírt ültetni? Az implantátum elég kicsi és a mellem nem mondhatnám hogy éppen kerek.Inkább hosszúkás és csőszerű.Semmiképp nem kerek,elől nézetből kocka alakja van. ;( Ráadásul a mellbimbó is befelé forduló, így lapos elölről is , oldalról is. Ezen a 2 dolgon szeretnél változtatni, ha lehet. Üdvözlettel; Csinibaba

Tovább a válaszhoz 2017-03-12

Kedves Doktor Ur! Erdeklodni szeretnek hogy egyszeru mellfelvarras eseten a mellek mennyivel lesznek kisebbek? Ennek korulbelul mennyi az ara? Illetve fogyas / hizas eseten ugyan ugy megereszkedhetnek? Bianka

Tovább a válaszhoz 2016-10-01

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a tanácsát kérni(mivel legjközelebb Önnek akkora lenne mutetre időpontja, mire pont korrigálni lehetne ha ismételten nem sikerül a műtétem) azügyben hogy Ön mit javasolna, ugyanis már két orvos rajtra készen várja a döntésem más más teoriával mi lenne jó. Számomra az Ön szava dőntő, egyetlen véleménnyel is életet mentene. Rengeteget járom a világot sajnos nem egyzserű megoldani hogy bejussak konzultációra, főleg ilyen méltán híres és elfoglalt sebészhez. ELOZMENYEIM: Kicsit logos melleimbe fogyás utan kaptam ket 500as implantot félig izom alá(német nemcserés texturált feluletu kerek)... a bal már mutet utan egyre csunyább, mint kiderult tokzsugoros lett, a gyulladás összekapata a szilikont és bekeményedett...vártam fél évet amig ujramutotték...mindhiába....rogton operácio után már látszott, hogy az izom ami felulrol rásimulna már az implant ujboli visszhelyezése utan nem fedi szepen a szilikont un. double bubble effektje van, a bal mellemen csak részlegesen fed, illetve ha befeszitem a mellizmom teljesen kettéválik a mellembe helyezett implanttol(tánc kozben pl ha akrobatikus amit csinálok olyan mintha két mellem lenne és ezt nem engedhetem meg magamnak). Alul ahol a szilikon miatt lejebb van kicist az egyik mellem buggyosodik is a felület. Jelenleg a kovetlező két teljesen eltérő műtettechnikát javasolják az életemet mentené meg ha segitene a jobbikat választani ha már önhöz nem is kerulök egyenlőre, de a szaktudásával még pislákol bennem a remény hogy sikerulhet a megfelelő technikát kiválasztani a kettő közül, már nem szeretnék tobbé kés alá fekudni nekem nagy riziko egy mutet a szivritmus- es veralvadás-zavarom miatt. KÖZÖS A JAVASLATOKBAN: egy jobb, kicsit nagyobb 600as, kitapadós szivacsos minőségimm emeltebb, szinten kerek szilkonfajta, ami nem cserés kellene ELTÉRŐ: 1. feljebb vágná az izmot jobban betenné alá a szilikont, rafeszesitene bimbo koruli vagy t-vagassal és egy kis plusz toltessel 2. kivenné izom alol (szerintem eleg abszurd 600at csak a mirigyállományom és bőröm tartson, de valoban csoffadt már az izom felül a gyulaadásos ujramutés után, viszont semiképp sem akarom hogy kettéváljon ha ráfeszitek mutatványozásnál a rudon vagy karikán) aztán még rátoltene kicsit, elvileg akkor nem olyan éles a kontúr... Előre is köszönöm életmentő lenne a doktorúr szakmai rálátásával egy jótanács! Orsolya

Tovább a válaszhoz 2016-09-17

Tisztelt Doktor Úr! Nekem az lenne a problémám, hogy eleve nagyon kevés mirigyállományom van, de maga a mirigyállomány viszonylag kerek formájú, már amennyire egy ilyen kis mellnek ez lehetséges. Viszont, ami a méreten kívül aggaszt, az az,hogy a bimbóudvar elég látványosan kiemelkedik, gyakorlatilag plusz dudorként. Ellenben a mellbimbó nem emelkedik ki a bimbóudvarból. Egyedül akkor néz ki normálisan, mint egy rendes mell, mikor hűvös van, olyankor visszahúzódik a bimbóudvar, a mellbimbó kiemelkedik. Nem tudom, ezt hívják-e csőmellnek, vagy hogy ez micsoda. A kérdésem az lenne, hogy ezzel lehetséges-e kezdeni valamit a mellnagyobbítással együtt (vagy külön kell), és ha igen, szükséges-e vágást ejteni a bimbóudvaron. Köszönettel: Viola

Tovább a válaszhoz 2016-05-09

Kedves Doktor ur. Segitseget szeretnem kerni vagyis a tanacsat es hogy mit gondol errol amit most leirok Onnek ..Meg senkihez se tudtam emiatt fordulni mert gondoltam hatha valtozni fog idovel de nem. es szegyenlem most mar barkinek is megmutatni magam. 24 eves vagyok Olyan 9-10 évesen kezdett el nőni a mellem, amik nagyon lassan növögettek. De így is kicsik.75/b Viszont csőmellem van, amivel nem bírok megbarátkozni, próbáltam elfogadni, de nem megy. Ez a csőmell dolog annyit tesz, hogy a mellbimbóm nem emelkedik ki a bimbóudvarból, a bimbóudvar pedig hatalmas és pufi, viszont az sem emelkedik ki a mellemből. Ilyenkor a bimbóudvar színe olyan, mint a bőröm, mivel a bimbóudvar alatt alig van zsírszövet, sőt, szinte nincs is. A tükörbe nézve csak két kiemelkedő WC papírgurigát látok. A bimbóudvarom kb. olyan 7-8 cm, és a mögötte lévő zsírszövet sem sokkal szélesebb! A vicces az, hogy nem mindig ilyenek a melleim. Fogdosás vagy hideg hatására a mellbimbóm kiemelkedik, a bimbóduvar összehúzódik, és "ráncos" lesz, és ilyenkor normális mellem lesznek. Ilyenkor is a mellbimbóudvar a mellem aljánál helyezkedik el, de nem feltűnő, és látszik, hogy van még alatta zsír. Elore is nagyon koszonom. Udv.:Tundi

Tovább a válaszhoz 2016-03-01

Kedves Doktor Úr ! Sok furcsaságot lehet hallani a szilikon implantátumokról. Melyiket javasolja a szilikon implnatátumot vagy az élettani sóval töltöttet, vagy a saját zsírral történő mellnagyobbítást ? Ha a szilikont, akkor miért jobb ez az anyag a többinél ? A legszebb legtartósabb melleket szeretném majd adott esetben Önnel megcsináltatni jövőre. Tisztelettel Rita

Tovább a válaszhoz 2016-01-10

Tisztelt Doktor úr! 2 szülés és 4 évig tartó folyamatos szoptatás után megereszkedtek a melleim, és bőrfelesleg van rajtuk, főként a jobb mellen, mert az jobban igénybe volt véve. Bár nem vészes a megereszkedés mértéke, de emiatt nagy eltérés is van a két mell között.Érdeklődnék, hogy árban hogyan néz ki egy ilyen mellfelvarrás, mi tartozik az árba, van-e más plusz költség. Szoptatás időszak vége után mennyi idő múlva lehet a műtétet elvégezni? Ha később vállalnék még gyermeket, annak a szoptatását befolyásolhatja ez a műtét valamilyen módon? Válaszát köszönettel várom! Viki

Tovább a válaszhoz 2015-11-18

Tisztelt Doktor Úr! Jelentős súlyveszteség miatt,ún;kötényhasam volt,amit OEP finanszírozással ,két hete megműtöttek,22! év -erről való álmodozás után. Sajnos a hízás-fogyás miatt a melleim is megereszkedtek,azonban ennek a helyreállítása már nem tartozik egészségügyi beavatkozásnak,hanem esztétikainak. "Amatőrként" a méretekkel-szerintem-nincs nagy probléma, ill. nekem a méreteimmel nincs problémám, hanem, ahogy említettem a megnyúlt bőr zavar. Persze lehetne egy kicsit nagyobb is. Közeli ismerősöm ajánlotta Önt, mert gyönyörűen helyrehozta, felvarrta a melleit. Érdeklődni szeretnék, hogy a hasműtét, és a mellműtét között, mennyi időnek kell eltelnie? A másik kérdés az ár. Tudom, hogy ez egyéni, de egy megközelítőleges árat szeretnék tudni,mert hitelt szeretnék felvenni,és tudnom kellene a lehetőségeket. Válaszát előre, és nagyon köszönöm! Tisztelettel; Fanni

Tovább a válaszhoz 2015-09-14

Tisztelt Doktor Úr! Én egy három gyerekes anyuka vagyok a terhesség és a szoptatás nagyon megviselték a melleimet és nem vagyok már velük megelégedve és sajnos sokkal kisebb lett mind volt és már fürdőruhát sem veszek fel. Olyan kérdésem lenne, hogy mit javasolna? A mellnagyobbítás érdekelne engem és hallottam a saját zsírból megnagyobbításról hogy ez meddig tartós? Vagy inkább jobb az implantátum? Válaszát előre is köszönőm Mária

Tovább a válaszhoz 2015-09-03

Kedves Sarolta! Tegnap reggeli telefonbeszelgetesunkre hivatkozva kuldom emailemet Pataki Doktor Urnak. Csatolom a fotokat amelyeket a baratnom keszitett a mellemrol minden oldalrol illetve egesz alakos kepeket is. Remelem , hogy a minoseg jo ha esetleg nem legyen szives megirni s akkor keszitunk ujakat. Csatolok par kepet az elkepzelesemrol amelyeket interneten talaltam s amelyek mutatjak hogy korulbelul milyen lenne az a mell amely az almom vagy amely tetszik. Elnezest de csak ezeket a kepeket talaltam amelyek mutatjak hogy mely az a forma es meret amelyet korulbelul szeretnek. Amit szeretnek megirni/kerni, hogy a vagas/metszes a leheto legkevesbe lathato helyen legyen, semmikeppen sem kozepen. Lehet mellemeles is szukseges lesz sajnos mert mint emlitettem a telefonban 14 eves koromban nagy sulyveszteseg utan a mellem nagyon rossz allapotba kerult amelyeket a kepeken is latnak. Szeretnem megnovelni es teltebbe tenni oket. A DD vagyis magyar E meretre gondoltam amelyet a multkori emailemben osszekevertem. A mellbimbo udvar meg van nagyobbodva ami nem tudom miert van s nem vagyok benne biztos, hogy hagyjam -e igy vagy nem mert attol tartok esetleges kissebites helye nagyon latszana. S kozelebb kellene, hogy essenek a mellek mert valamiert nagyon tavol vannak egymastol. Mivel a zsir belulteteset sem zarom ki csatoltam egesz alakos fotokat amelyeken latszik , hogy a comb kornyeken sok felesleges zsir van. De persze nem tudom, hogy ez az en esetemben szoba johet -e. A szemelyes konzultaciora mint tegnap emlitettem augusztusban tudnek elmenni es az esetleges mutetet szeptemberre terveznem s igy akkor arra az idore Magyarorszagon maradok. Elore is nagyon koszonom a segitseguket es remelem tudnak segiteni nem remenytelen az elkepzelesem/almom. Varom valaszukat! Koszonettel es Udvozlettel, Eva

Tovább a válaszhoz 2015-02-27

Kedves Doktor úr! Nagyon köszönöm a megértésüket, végtelenül hálás vagyok érte! Természetesen elfogadom a novemberi időpontot nagy örömmel és remélve hogy most még az utolsó pillanatokban sikerül másvalakit beiktatni a helyemre. Úgy érzem most már nincs szükségem több konzultációra, ugyanis ez a legutóbbi érzés, ellenérzés, tiltakozás , ami kialakult a lelkemben az implantátum iránt , megmutatta, hogy nem ez az én utam. De ehhez meg kellett először hozzam mellette a döntést, és azt éreznem, hogy ez már nem csak egy lehetőség, hanem egy hamarosan bekövetkező életreszóló esemény. Mindaddig míg csak egy opció volt, elfogadható megoldásnak tűnt és sajnos nem tudtam, hogy így fogok rá reagálni. Mióta visszamondtam az implantátumot, olyan béke van a lelkemben, mint még eddig soha az egész döntési procedúra alatt. Teljesen megbékéltem azzal, hogy legyen inkább kisebb mértékű a változás, de természetes. A sajátzsírral történő mellkorrekcióra késznek érzem magam, ezzel kapcsolatban nincsenek félelmeim. Köszönöm szépen mindkettőjük türelmét! Cecília

Tovább a válaszhoz 2014-10-27

Kedves Doktor úr! Most, hogy az implantátum mellett döntöttem, megírtam és lefixáltuk, elég erős félelmeim lettek. Nem azért, mert műteni fognak pár napon belül, ugyanis mindenképpen szeretnék javíttatni a melleim állapotán Pataki doktor úr kezei által. Magától az implantátumtól és annak végérvényes hatásától bátortalanodtam el. Van még lehetôségem módosítani a sajátzsír beültetésre? Tudom, hogy azzal nem hibázhatunk, legfeljebb, ha nem leszek megelégedve az elért mérettel, és akkor még mindig bevállalhatom az implantátumot. Elnézést kérek, hogy ilyen nehéz eset vagyok. Semmiképpen sem szeretnék bonyodalmat okozni Önöknek. Cecília

Tovább a válaszhoz 2014-10-25

Tisztelt Doktor Úr! Tavaly májusban volt mellnagyobbító műtétem ,480cc -s anatómiai implantátumot kaptam dual plane technikával.( kissé meg voltak ereszkedve a melleim ,és ez a méret töltötte ki az űrt ,felvarrás nélkül) Azt szeretném kérdezni ,hogy lehetséges-e valamilyen módon egy picit "feljebb tenni" a melleimet ,implantátum csere ,és felvarrás nélkül..Ha egy pár centit feljebb tolom és összébb ,akkor jobban tetszik .... Válaszát nagyon várom ,és előre is köszönöm! Üdvözlettel: BB

Tovább a válaszhoz 2013-01-20