vissza a műtétek,kezelések oldalra

Mellfejlődési rendellenességek

Az alábbiakban a gyakori problémát jelentő mellfejlődési rendellenességeket és mellkasdeformitásokat mutatjuk be. Szerencsére a plasztikai sebészetben mindegyikre van megoldás!

Aszimmetria

Az emberi testnél nem beszélhetünk milliméterre pontos szimmetriáról, nincs olyan nő, akinek mindkét mellét teljesen egyformára alkotta volna a természet. Valamennyi aszimmetria mindig előfordul, s ez teljesen normális. Más a helyzet azonban, amikor az egyén számára zavaró, lelki problémát is okozó eltérésről van szó. Ez teljesen individuális és az aszimmetriák mértékétől független. Általában a külső szemmel látható és melltartóval, betétekkel nehezen korrigálható nagyságú aszimmetriára megoldást keresnek a hölgyek és ez csaknem mindig műtéti megoldással jár.

Az aszimmetria súlyosságától, illetve a kiindulási állapottól és az elérni kívánt összképtől függően mellimplantátummal, mikrostrukturális sajátzsír-átültetéssel, vagy akár e kettőnek a kombinációjával lehet elvégezni a szimmetrizációt, amit szükség esetén egyoldali, vagy mindkét oldali mellkicsinyítés és mellfelvarrás is kiegészíthet.

Csőmell

A tubuláris emlő olyan deformitást jelent, amit a tudomány mai állása szerint genetikai és környezeti tényezők egyaránt befolyásolnak, ám a pontos kiváltó oka egyelőre ismeretlen. Hosszúkás és hegyes forma, látványos aszimmetria, a mellek közötti nagyobb távolság, keskeny mellalap, nagy átmérőjű bimbóudvar, megereszkedés és kevés mellszövet jellemzi.

Többféle megjelenése van, lehet egy, vagy kétoldali is.  Ez a forma nagyban eltér korunk szépségideáljától, de szerencsére többféle technikával is széppé lehet tenni. Leggyakrabban szilikon implantátum és mellfelvarrás kombinációjával érhető el a kívánt eredmény.

Hypomastia

Az emlőállomány abnormális alulfejlettsége. Mivel azonban a „normális” mellméret relatív, nehéz volna pontosan definiálni. Amennyiben a mellek pubertáskorihoz hasonló hatást keltenek, és ez önértékelési gondokhoz vezet, a mellnagyobbítás nagyszerű és biztos segítséget jelent.

Jelenleg a prémium gyártók mintegy 500- 1500 féle kohezív szilikongél implantátuma közül lehet kiválasztani a legtökéletesebbet,. Ezek az implantátumok  nemcsak  méret de forma és textúra  szempontjából is eltérőek, így válik lehetségessé, hogy mindenki a saját alkati adottságainak megfelelő implantátumot kapja.

Hypermastia, hypetrophia

Az emlőállomány abnormális túlfejlettsége. A hatalmas keblek kívülről szemlélve gyakran a természet ajándékának tűnnek, és valóban annak is tekinthetőek, amennyiben nem okoznak semmiféle egészségügyi panaszt.

Sajnos gyakori azonban, hogy a méretes mellek gerincbántalmakat, esetleg állandó váll- vagy fejfájást okoznak. Ilyenkor indokolt a mellkisebbítő műtét elvégzése, melynek során eltávolítjuk a mellállomány egy részét a feleslegessé vált bőrrel együtt, kialakítjuk az új kontúrokat, a bimbó-bimbóudvar komplexumot pedig a kívánt magasságba emeljük, felvarrjuk.

Poland-szindróma

A nagy mellizom és a mellszövet veleszületett alulfejlettsége vagy teljes hiánya, mely Alfred Poland XIX. századi londoni sebészről kapta a nevét. Általában az egyik (többnyire a jobb) testfélre terjed ki, melyen a kézujjak összenövésével is járhat. Rövidebb, illetve a kevesebb mellkasi zsírszövet miatt élesebben kirajzolódó bordák jellemzik. A probléma jellemzően nem okoz egészségügyi panaszokat, illetve a mozgást sem befolyásolja. Esztétikai szempontból viszont súlyos terhet róhat az érintettekre, így fontos a minél tökéletesebb korrekció.

Az esetek többségében többlépcsős beavatkozásra van szükség. Először a mell anatómiai alapját képező nagy mellizmot kell pótolni – például a széles hátizom hónaljon keresztüli átforgatásával és a bordákhoz történő rögzítésével –, amit expander implantátum beültetése szokott követni. Erre létezik endoszkópos megoldás is. Ezt a szövettágítót aztán fokozatosan a kívánt méretre lehet növelni, végül a töltő szelepeket eltávolítani. A végeredmény sajátzsír-átültetéssel tehető még természetesebbé.

Enyhébb eseteknél elképzelhető, hogy zsírátültetéssel kombinált implantátumos mellnagyobbítással is elérhető a kívánt cél. E mellett mi önmagában többlépcsős sajátzsír-visszatöltési eljárásainkkal is értünk el kiváló eredményeket (lebeny és implantátum nélkül).

Tölcsérmellkas

Más néven cipész mellkas vagy susztermell. A szegycsont alsó kétharmada és a hozzá csatlakozó bordaporcok besüppednek a mellüregbe, így a mellkas tölcsér formában szűkül felülről lefelé. Különböző súlyosságban észlelhető, az alig látható bemélyedéstől kezdve egészen odáig, hogy a szegycsont és a gerinc szinte összeérnek.

Ez már sajnos egészségügyi gondokat okoz, hiszen a szív és a tüdő nem tudja ellátni a feladatát összenyomott állapotban. Gyermekkorban gyógytornával erősítik meg a mellkas, a hát és a has izmait, ám ha ettől nem várható lényeges javulás, műtétre van szükség. Ekkor egy lemezt helyeznek a mellkasra, hogy a csontok a megfelelő helyre kerüljenek, majd általában 1-2 év elteltével eltávolítják azt. A mellek fejlődésének lezárultával különböző mellplasztikai eljárásokkal lehet korrigálni az eredményt.

Tyúkmellkas

A tölcsérmellkas „ellentéte”, hiszen itt a szegycsont a bordákkal együtt előrefelé türemkedik ki. A mellkas térfogatát nem csökkenti, így nem nyomja össze a szívet és a tüdőt, viszont esztétikailag éppúgy zavaró lehet. Gyerekeknél a mellkas és a hát izomzatának erősítésével, valamint fűző viselésével korrigálható a probléma, később – tehát felnőttkorban – pedig műtéti úton tökéletesíthető az összkép.


Mellplasztika infó

Komplex tájékoztató oldal a mellplasztikai beavatkozások leírásával, egyedülálló szószedettel – amely a legfontosabb kifejezések magyarázatát tartalmazza –, illetve nélkülözhetetlen tudnivalókkal a műtét előtti és utáni időszakról.


A plasztikai sebész válaszol

Jó napot kívánok doktor úr! Azzal fordulok önhöz, hogy az egyik mellem kétszer nagyobb, mint a másik és ez engem nagyon zavar. Tisztában vagyok azzal, hogy több nőnek is va ilyen poroblémája, de én ezt eddig tűrtem amennyire csak tudtam és most már nem birom ki, hogy ne törjön el a mécses mikor rá gondolok. 14 éves vagyok és most készülök középiskolába. Az első hétvégén megyünk strandra az új osztálytársaimmal és félek, hogy észre fogják venni a hatalmas különbséget. Az lenne a kérdésem, hogy olvastam valahol, hogy az orvos ajánlotta egy korombelinek a fogamzásgátló tablettát mert neki is különböző méretű mellei voltak, hogy ez maga szerint jót tenne nekem? Továbbá affelől érdeklődöm, hogy nem lehetne a plasztikai műtétet minnél előbb megcsinálni mondjuk 16 vagy 17 éves koromba, mert nekem az orvosom és a védőnőm is azt mondták, hogy csak 18 éves koromba csinálják meg ingyen? Maga szerint ez igaz és mit javasol nekem? Válaszát előre is köszönöm! További szép napot! Mira

Tovább a válaszhoz 2017-08-17

Tisztelt Doktor úr! A kérdésem és ezt persze inkább a konzultáción is megbeszélhetjük, hogy bár az Ön által a honlapon sokszor javasolt anatómiai polyurethane implantátumoknak nagyon sok előnyük van és ezeket nehezebb is a sebésznek berakniuk, én inkább a lehető legpuhább, szilikon, kerek implantátumot választanám, több okból is - főleg azért mert az anatómiai polyurethén implantátumot sokkal keményebbnek érzik azok akik mindkettőt viselték bár esztétikailag jobban tetszik nekem, de az nem hogy javarészt egy helyben maradnak és kevesebbet mozognak. Az én tubuláris melleimen is lehetne puhább, kerek szillikon implantátummal természetes hatást elérni? A mérettel kapcsolatban nincsenek nagy elvárásaim, fontosabb hogy természetesnek tűnjenek a melleim, valamint a tubularitás meg legyen oldva és normálisan nézzenek ki, mint az hogy mekkorák lesznek. Küldöm a képeket és válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Diána

Tovább a válaszhoz 2017-04-17

Kedves Doktor Úr! Telefonon beszéltem egyik kolléganőjével, doktor úrtól szeretnék kérni tanácsot és időpontot implantátum kicserélésére, valamint korrekcióra. Mellékelek két képet is olyan mellről,ami tetszene. 2013-ban műtött egy másik plasztikai sebész doktor úr, akihez nem szretnék visszamenni, 330-as csepp alakú, texturált implantátummal, félig izom alá helyezve. Az elvárás az lett volna,hogy a tubuláris mell általi "cső" alak eltűnjön.Mivel a doktor úr nem akart rögtön sok vágással dolgozni,azt javasolta próbáljuk ki a "normális" eljárást,hátha ráfeszül annyira a mellszövet,hogy nem csúcsosodik ki. Sajnos engem még a mai napig zavar, hogy az implantátumon túl még mindig látom az eredeti mellformám,valamint a mellbimbóudvarok nagyok és felemásak.Sok képet néztem,és tudom, hogy minden elvárás teljesíthetősége egyénfüggő, mégis nagyjából leírnám vágyaimat. Körülbelül 500 cc- ben gondolkozom, magas profilu texturált implantátumban, nem szeretném, hogy a "nyakamból" induljon, de szeretnék szépen dekoltált melleket, aminél melltartó viselése nélkül se kell aggódnom melleim kicsúcsosodása miatt. Válaszát előre is köszönöm és elnézését kérem a magas elvárásaim miatt. Üdvözlettel: Viola

Tovább a válaszhoz 2017-01-09

Tisztelt Doktor Úr! Olvastam néhány kérdést az oldalon, és először is szeretném megköszönni, hogy ilyen lelkiismeretesen válaszol rá Ön, vagy kolléganői. Némely kérdésekre egész hosszú válaszokat adnak, és ez nagy segítséget jelent számomra, és más leendő páciensek számára is, feltételezem. Mellékelem a mellemről türörből készített fotókat. Nekem az lenne a problémám, hogy eleve nagyon kevés mirigyállományom van, de maga a mirigyállomány viszonylag kerek formájú, már amennyire egy ilyen kis mellnek ez lehetséges. Viszont, ami a méreten kívül aggaszt, az az,hogy a bimbóudvar elég látványosan kiemelkedik, gyakorlatilag plusz dudorként. Ellenben a mellbimbó nem emelkedik ki a bimbóudvarból. Egyedül akkor néz ki normálisan, mint egy rendes mell, mikor hűvös van, olyankor visszahúzódik a bimbóudvar, a mellbimbó kiemelkedik. Nem tudom, ezt hívják-e csőmellnek, vagy hogy ez micsoda. A kérdésem az lenne, hogy ezzel lehetséges-e kezdeni valamit a mellnagyobbítással együtt (vagy külön kell), és ha igen, szükséges-e vágást ejteni a bimbóudvaron. Több kérdésem is lenne a mellnagyobbítással, a lehetséges kezeléssel kapcsolatban: - Első konzultáción van lehetőség modellezésre, hogy legyen elképzelésem a kívánt eredménnyel kapcsolatban? Ezt azért kérdezném, mert olvastam, hogy egy adott implantátum beültetve kisebbnek hat, mint felpróbálva, ez logikus is. - Jelent valamilyen segítséget Doktor Úr számára, ha első konzultációra (Ez esetemben másfél hónappal a ceruzás műtét időpont előtt lesz) viszünk mellultrahang képet, valamint vérvételi leletet? Tudom, hogy ez utóbbira a műtét előtt, viszonylag frissen is szükség lesz, de nem tudom, hogy ha van rá lehetőség, érdemes-e vinni első alkalommal is friss leletet. - Lehetséges a páciens számára előnyben részesíteni a komplikáció mentességet a szép eredmény rovására? Tehát ha például (ne nevessen ki ha butaságot mondok, mert nem értek hozzá, csak példát szeretnék mondani, hogy kifejezzem mire gondolok) tudja a Doktor Úr, hogy szebb eredményt lehet elérni adott esetben egy mirigy alá helyezett implantátummal, de a (félig) izom alá ültetettnél mondjuk 1%-kal kisebb a tokzsugorodás (és ezzel együtt egy másik műtét) kockázata, a páciens kérheti, hogy ne mirigy alá legyen beültetve az implantátum? - Hallottam, hogy sokféle implantátum márkával dolgozik. Ezek miben különböznek? Mi alapján választ ki egyet egy adott páciens számára? Elnézést a sok kérdésért, vagy ha esetleg még régebben kérdezték előttem. Mellékelek továbbá pár képet az elképzeléseimről is, hogy nagyjából milyen mellekre vágynék. Tudom, hogy konzultáción lesz megbeszélve pontosabban, de ha már képeket küldök, egyúttal elküldeném ezeket is. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem agyagból vagyok, hogy akárhogy lehessen formázni, ezek csak körülbelüli elképzelések. A preferenciám elsősorban a formára vonatkozik, a méret (képektől függetlenül) majd úgyis adott intervallumú lesz az anatómiai sajátságaimnak megfelelően. Szeretnék egyben időpontot is kérni! Köszönettel: Szonja

Tovább a válaszhoz 2016-11-14

Tisztelt Doktor Úr! Egy számomra nagyon fontos kérdésben szeretném kérni a véleményét és esetleges tanácsát, segítségét. Szidónia vagyok, 30 éves anyuka. A problémám a következő lenne: sajnos asszimetrikus melleim vannak, a jobb mellem legalább 2-szer nagyobb a balnál. Már tinédzser koromban is észre vettem, hogy valami nincs rendben, így kértem a szüleim segítségét, akik el is vittek különböző orvosokhoz, de mivel anyukám eleve ellenzi az ilyen dolgokat, így csak a sötétben tapogatózhattam, hallani sem akart semmiféle műtétről sem. Most felnőtt ember lévén, egy gyerek anyjaként, de főleg nőként szeretnék teljes életet élni, fájdalom, pszichés betegségek és szégyen nélkül. A helyzetet bonyolítja (?) még az is, hogy a jobb mellemben van egy 1 cm átmérőjű fibroadenoma is. A konkrét kérdésem az lenne, hogy TB támogatásra meg lehet-e csináltatni a műtétet, mivel anyagilag nem nagyon tudom saját magamat támogatni. Ha lehetséges, akkor hogyan és milyen formában? Mielőbbi válaszára számítok. Tisztelettel: Szidónia

Tovább a válaszhoz 2016-06-04

Tisztelt Doktor Úr! Nekem az lenne a problémám, hogy eleve nagyon kevés mirigyállományom van, de maga a mirigyállomány viszonylag kerek formájú, már amennyire egy ilyen kis mellnek ez lehetséges. Viszont, ami a méreten kívül aggaszt, az az,hogy a bimbóudvar elég látványosan kiemelkedik, gyakorlatilag plusz dudorként. Ellenben a mellbimbó nem emelkedik ki a bimbóudvarból. Egyedül akkor néz ki normálisan, mint egy rendes mell, mikor hűvös van, olyankor visszahúzódik a bimbóudvar, a mellbimbó kiemelkedik. Nem tudom, ezt hívják-e csőmellnek, vagy hogy ez micsoda. A kérdésem az lenne, hogy ezzel lehetséges-e kezdeni valamit a mellnagyobbítással együtt (vagy külön kell), és ha igen, szükséges-e vágást ejteni a bimbóudvaron. Köszönettel: Viola

Tovább a válaszhoz 2016-05-09

Kedves Doktor ur. Segitseget szeretnem kerni vagyis a tanacsat es hogy mit gondol errol amit most leirok Onnek ..Meg senkihez se tudtam emiatt fordulni mert gondoltam hatha valtozni fog idovel de nem. es szegyenlem most mar barkinek is megmutatni magam. 24 eves vagyok Olyan 9-10 évesen kezdett el nőni a mellem, amik nagyon lassan növögettek. De így is kicsik.75/b Viszont csőmellem van, amivel nem bírok megbarátkozni, próbáltam elfogadni, de nem megy. Ez a csőmell dolog annyit tesz, hogy a mellbimbóm nem emelkedik ki a bimbóudvarból, a bimbóudvar pedig hatalmas és pufi, viszont az sem emelkedik ki a mellemből. Ilyenkor a bimbóudvar színe olyan, mint a bőröm, mivel a bimbóudvar alatt alig van zsírszövet, sőt, szinte nincs is. A tükörbe nézve csak két kiemelkedő WC papírgurigát látok. A bimbóudvarom kb. olyan 7-8 cm, és a mögötte lévő zsírszövet sem sokkal szélesebb! A vicces az, hogy nem mindig ilyenek a melleim. Fogdosás vagy hideg hatására a mellbimbóm kiemelkedik, a bimbóduvar összehúzódik, és "ráncos" lesz, és ilyenkor normális mellem lesznek. Ilyenkor is a mellbimbóudvar a mellem aljánál helyezkedik el, de nem feltűnő, és látszik, hogy van még alatta zsír. Elore is nagyon koszonom. Udv.:Tundi

Tovább a válaszhoz 2016-03-01

Tisztelt Doktor Úr! Egy számomra nagyon fontos kérdésben szeretném kérni a véleményét és esetleges tanácsát, segítségét. Szidónia vagyok, 30 éves anyuka. A problémám a következő lenne: sajnos asszimetrikus melleim vannak, a jobb mellem legalább 2-szer nagyobb a balnál. Már tinédzser koromban is észre vettem, hogy valami nincs rendben, így kértem a szüleim segítségét, akik el is vittek különböző orvosokhoz, de mivel anyukám eleve ellenzi az ilyen dolgokat, így csak a sötétben tapogatózhattam, hallani sem akart semmiféle műtétről sem. Most felnőtt ember lévén, egy gyerek anyjaként, de főleg nőként szeretnék teljes életet élni, fájdalom, pszichés betegségek és szégyen nélkül. A helyzetet bonyolítja (?) még az is, hogy a jobb mellemben van egy 1 cm átmérőjű fibroadenoma is. A konkrét kérdésem az lenne, hogy TB támogatásra meg lehet-e csináltatni a műtétet, mivel anyagilag nem nagyon tudom saját magamat támogatni. Ha lehetséges, akkor hogyan és milyen formában? Mielőbbi válaszára számítok. Tisztelettel: Szidónia

Tovább a válaszhoz 2015-06-04

Kedves Doktor úr! Segítségét szeretném kérni, vagyis a tanácsát. Még senkihez sem fordultam problémámmal, mert azt gondoltam hátha változni fog idővel a mellem, de nem változott. Mostanra nagyon szégyenlem, senkinek sem merem megmutatni magam. 23 éves vagyok. 10 évesen kezdett el nőni a mellem, amik nagyon lassan növögettek. Kicsik maradtak (75/b), ami nem lenne akkora baj, ha formásak és szépek lennének. De kiderült számomra, hogy csőmellem van, amivel lehetetlen megbarátkozni, próbáltam elfogadni, de nem megy. A mellbimbóm nem emelkedik ki a bimbóudvarból, a bimbóudvar pedig hatalmas és pufók, viszont az sem emelkedik ki a mellemből. Ilyenkor a bimbóudvar színe olyan, mint a bőröm. A bimbóudvar alatt alig van zsírszövet, sőt, szinte nincs is. A tükörbe nézve csak két kiemelkedő WC papírgurigát látok. A bimbóudvarom kb. olyan 7-8 cm, és a mögötte lévő zsírszövet sem sokkal szélesebb! Valamennyire változik az állapota hidegre és megfogásra, de ez átmeneti állapot, és a pillanatnyi változás sem tesz elégedetté. Mit javasol? Lehet ezen segíteni? Angelika

Tovább a válaszhoz 2015-01-14

Kedves Doktor úr! A lányom, 14 éves és befelé forduló mellbimbója van. Már mindenféle "itthoni" dolgot kipróbáltunk, és sajnos egyik sem segített. Azt szeretném megtudni, maga ennyi idős korában elvégezné-e a műtétet, és ha igen, mennyiért? Előre is köszönöm! Júlia

Tovább a válaszhoz 2014-09-12

Kedves Doktor Úr! Sajnos a kérdésemre a választ szinte biztosra tudom...... Mivel még senkitől nem kérdeztem, ezért mégis felteszem. Lányom lassan 18 éves lesz, és sajnos mellei szinte egyáltalán nincsenek. Nekem sem volt nagy mellem, tehát tisztában vagyok vele milyen egy kicsi mell, de az övé még akkora sincs. Szinte semmi, mintha még csak éppen nőni akarna. De sajnos erre már nincs remény, mert 12 éves kora óta menstruál, azóta semmit sem nőtt a cicije. Ilyen esetben sem lehet TB támogatott műtétről szó? Köszönettel várom a válaszát! G. Katalin

Tovább a válaszhoz 2014-08-04

Tisztelt Doktor úr! Nekem olyan problémám van h aszimmetrikus a mellem. Az egyik C kosaras méretű, a másik pedig A kosaras. Szeretnék közel egyforma méretű szilikon cicit, van erre lehetőség, azaz meglehet csinálni úgy hogy mind a 2 mellembe szilikon legyen? Illetve az ilyen műtétet támogatja-e a tb?És ha igen akkor azt mely kórházakban? Válaszát előre is köszönöm.

Tovább a válaszhoz 2013-09-26

Tisztelt Doktorúr! Nekem olyan problémám van h asszimetrikus a mellem. Az egyik C kosaras méretű, a másik pedig A kosaras, nagyon sok problémám származik ebből. Most eljutottam odáig h inkább legyen műtét, mert már ezt már nem bírom elviselni. Szeretnék közel egyforma méretű szilikon cicit, van erre lehetőség, azaz meglehet csinálni úgy hogy mind a 2 mellembe szilikon legyen? Illetve az ilyen műtétet támogatja-e a tb? Válaszát előre is köszönöm. Éva

Tovább a válaszhoz 2013-03-24

Tisztelt doktorúr! 18 éves lány vagyok, egyik mellem majdnem háromszorosa a másiknak. Már a mellkorrekciós műtétre időpontot is kaptam, de az ahhoz szükséges vizsgálatok közben találtak a kisebb mellemben egy daganatot (még nem tudni, hogy jó vagy rosszindulatú-e, de valószínűleg fibroadeoma, ami jóindulatú). A műtét során a nagyobb mellemből vennének le, és mind a kettő mellem felvarrnák. Lehetséges, hogy az 1 cm-es daganat miatt nem műtenek meg? Válaszát előre is köszönöm!

Tovább a válaszhoz 2012-09-12

Üdvözlöm! Az én kislányom most lesz 17 éves. A problémánk az, hogy nem szimmetrikusak a mellei és a jobb oldali melle pedig csőformájú. Egy életvidám szép lányom van és ez komoly problémát okoz a lelkében és szégyell levetkőzni még a lányok előtt is. Elmentünk plasztikai sebészhez és kikértük a véleményét, de az ár amit kérnek számomra megfizethetetlen.Tudom, hogy a műtétet 18 éves kor előtt el sem végzik. A kérdésem az lenne, hogy van-e arra mód, hogy ebben az esetben a TB támogatja az ilyen beavatkozást.

Tovább a válaszhoz 2012-06-16

Tisztelt Doktor Úr! 20 éves vagyok, egészen kicsi csőmelleim vannak, viszont legalább egyformák. Egyáltalán nem szeretném nagyobbítani. Csak az lenne a nagy álmom, hogy egy kicsit kerekebbek legyenek. Egy egész kicsi imlantátum behelyezésével, lehet-e segíteni a csőmellek formáján? Hallottam arról, hogy a csőmelleknél korrekciós műtétekre is szűkség van (mellfelvarrás, mellbimbó kissebítés)az imlantátum behelyezése mellet. Megmondom őszintén anyagilag még az imlantátum behelyezést kibírnám, de több műtétet már nem. Lehetséges-e, hogy csak imlantátum beültetéssel megúszhatnám, és egy kicsit kerekebb melleim lehetnének? Megtisztelő válaszát előre is nagyon köszönöm!

Tovább a válaszhoz 2012-01-07

Tisztelt doktor úr! 38 éves nő vagyok, középiskolás koromtól foglalkoztat a probléma-befelé fordulók a mellbimbóim. Emiatt szégyenlős vagyok, nem merek nagyon társaságban, napozáskor, levetkőzni. Párkapcsolataimban is attól tartottam, hogy mit fog szólni a partnerem, ha meglátja. Voltak, akiket egyáltalán nem zavart. Inkább engem zavar ez a probléma, de nagyon. Nőgyógyászom szerint nem kell foglalkozni ezzel, a nők kb.10% ezzel együtt él. Szeretném kérdezni, hogy van-e valami módszer, amivel kiemelkedhetne, vagy műtéti megoldás, vagy tényleg ezzel kell együtt élnem? Köszönettel: Zita

Tovább a válaszhoz 2011-05-21

Kedves Doktor úr! Kérem véleményét kislányom problémájával kapcsolatban. Lányom 16,5 éves. 12 éve kora óta menstruál, de mellei nem egyformán fejlődtek. Endokrinológus szerint kifejlett nőnek számít. A mellek méretei az egyik 1084cm3 (megnyúlt lógó) a másik 878cm3 ( kicsi hegyes). Az orvosunk szerint implantátum beültetésével lehet ezt orvosolni. Valóban kell beültetés? A műtét 18 éves kor előtt elvégezhető?

Tovább a válaszhoz 2011-01-23

Jó napot! A kérdésem az lenne, hogy a TB olyan esetben sem támogat mellfelvarrást, ha nekem Nuss műtét után a fém behelyezése és kivétele miatt sérültek a mellizmok? Köszönettel K.V.

Tovább a válaszhoz 2010-09-30