vissza a műtétek,kezelések oldalra

Mellimplantátum cseréje

Nem mindig kell csere...

Pataki doktor páciensei ritkán szorulnak implantátum cserére. Ennek egyik kulcsa a precíz szövetkímélő beültetési technika és a minőségi implantátum.

Sok múlik a páciens életmódján is. Az életmódbeli javaslatokat a konzultáción és a kontrollokon részletesen ismerteti Pataki doktor.  Néhány hasznos tanács: 250 cc feletti melleknél folyamatos melltartóhordás javasolt, még éjszaka is. Javasolt az extrém sportok kerülése. Javasolt a mellizomra való erősítés szüneteltetése fél-egy évig. A gyors és nagyarányú fogyás vagy hízás kerülése elengedhetetlen. Egészséges életmóddal is tud segíteni a hosszútávú eredmény elérésében: sport és egészséges vegyes étrend, valamint a dohányzás kerülése biztosítja ezt.

... de több okból is indokolt lehet:

1. Az implantátum sérülése, nem megfelelő minősége vagy szövődmény miatt

2. Az implantátum „elöregedése” miatt

3. Esztétikai céllal  (méretváltás, formaváltás, pozícióváltás)

4. Tokzsugorodás miatt (a mell keményedése és formai torzulása)

A következőkben ezeket fejtjük ki. A beavatkozás részleteiről minden esetben a Mellnagyobbítás cikkünk tartalmaz bővebb információkat, a felkészülés és a gyógyulás időszakáról pedig a Mellnagyobbítás előtt és után.

1. Az implantátum sérülése, nem megfelelő minősége vagy szövődmény miatt

A klinikánkon is használt, prémium minőségű, orvosi tisztaságú kohezív szilikongél töltetű mellimplantátumok szakítószilárdsága igen nagy. Amellett ugyanis, hogy összefüggő gélszerkezetet alkotnak, burkuk öt-hét orvosi szilikonból öntött réteget tartalmaz. Anyaguk tehát még egy baleset esetén is gondoskodik az épségükről, tehát nem kell repedéstől, szakadástól tartani.

Bizonyos esetekben mégis előfordulhat szivárgás, ami ennél a termékkategóriánál jellemzően gyártási hibára vezethető vissza. Így egyre több implantátumgyártó biztosít élettartam-garanciát, amely azt jelenti, hogy ha az implantátummal minőségi probléma van, akkor azt ingyen cserélik – szakadás esetén például még a műtéti díj bizonyos részét is fedezik.

Korábbi időszakban gyártott, más kategóriájú, anyagú vagy töltetű implantátumoknál ennél valamelyest gyakoribb az úgynevezett ruptúra – magyarán a repedés –, aminek következtében a töltőanyag kikerülhet a kötőszövetek alkotta tokba (intracapsularis ruptúra), vagy akár azon kívülre is (extracapsularis ruptúra). Ez járhat panaszokkal, például fájdalommal, duzzanattal vagy a környező nyirokcsomók megnagyobbodásával, ám akár tünetmentes is lehet. Amennyiben a képalkotó diagnosztikai vizsgálat (MRI) megerősíti a probléma gyanúját, az implantátum mielőbbi eltávolítása szükséges.

Ruptúra esetén mi teljes tokeltávolítással járó műtétet szoktunk végezni (kapszulektómia), ami nagyobb sebfelületet hoz létre, és plasztikai sebészeti szempontból nagyobb kihívást is jelent, ám szakmailag a legkorrektebb. A tok falában, annak nyirokereiben ugyanis ott vannak a kiszakadt implantátumból származó szilikonmolekulák, amelyek szervezetből történő eltávolítása mindenképp javasolt. Megkísérlendő, hogy a szakadt implantátum körül lévő tokot úgy távolítsuk el, hogy azt nem nyitjuk meg. Mi ezt ultrahangos szikénkkel eredményesen és szövetkímélő módon végezzük.

Az implantátumok körül kialakuló – a szervezet által képzett – tok lényegében hegszövet, minőségétől (vastagság, rugalmasság, szennyezettség) függően egészben vagy részben maradhat a szervezetben. A jó minőségű tok, vagy annak egy része elősegítheti a második implantátum a stabilitását. Olyan implantátumcserék esetén, ahol nincs tokzsugorodás, vagy nem sérültek a betétek, gyakran csak a tokot módosítjuk (lebenyképzés, kettőzés, levarrás, beírdalás – azaz kapszulotómia), vagy csupán részlegesen távolítjuk el.

Tokzsugorodás vagy nagymértékű szivárgás okozta kötőszöveti gyulladás (PIP implantátum) esetén elképzelhető, hogy új implantátum beültetése csak a teljes gyógyulás után, körülbelül fél év elteltével lehetséges.

Máskülönben egy műtét alkalmával is megoldható a régi implantátum eltávolítása, valamint az új beültetése. A korábbi implantátum fajtájától függetlenül minden esetben szigorú szakmai és minőségi irányelveinknek megfelelő kohezív szilikongél típust alkalmazunk, amivel garantálható a tartós és esztétikus eredmény.

2. Az implantátum „elöregedése” miatt

Az élettartam-garanciás kohezív szilikongél implantátumok azért is kiemelkedőek, mert stabilan összefüggő szerkezetüknél fogva nem „használódnak el”. Texturált felszínük emellett gondoskodik róla, hogy minél optimálisabban tapadjanak a saját szövetekhez. Mind a makro-, mind a mikrotexturált fajtákat illetően tapasztaltunk nagyon tartós, akár 20 év után is újszerűnek talált implantátumot.

Az ilyen implantátumok tehát önmagukban nem indokolják a későbbi cserét. A mellállományt érintő nagyobb változásokat (például várandósságot és szoptatást, esetleg igen nagymértékű fogyást) követően mégis el szoktuk végezni a műtétet, mert anyaguk maximálisan szövetbarát ugyan, ám nem várhatjuk el tőle, hogy ilyen mértékben alkalmazkodjon a megváltozott körülményekhez.

A testi változások figyelembe vételével tehát kijelenthető, hogy az orvosi tisztaságú kohezív szilikongél implantátumokat akár 15-20 évig nem kell cserélni, ha nem indokolt. A gyermekvállalás előtt álló hölgyeknek ennélfogva azt szoktuk mondani, hogy életük során egy további operációra még szükség lesz. Az implantátumcsere ilyenkor az első beavatkozással megegyezően csekély kockázatokkal jár, azok nem halmozódnak.

Ha nagy arányú fogyás vagy egyéb változást okozó hatás történik, az implantátum hordási ideje 10 évre vagy az alá is csökkenhet.

A korábbi, például folyékony szilikonnal töltött, gyengébb borítású mellimplantátumoknak valóban volt egy „szavatossági idejük”, amelynek lejártával biztonsági okokból cserélni kellett őket – innen maradt a köztudatban a határozott időtartamra, például az 5 vagy 7 évre vonatkozó feltételezés. A fiziológiás sóoldattal töltött implantátumok is veszíthetnek 1-2%-ot térfogatukból évente, de hazánkban ritkán használnak ilyet.

Itt is érvényes, hogy az eltávolított implantátum helyett a legmodernebb, legbiztonságosabb, legtartósabb változatot ültetjük be.

3. Esztétikai céllal (méretváltás, formaváltás, pozícióváltás)

Előfordulhat, hogy a korábbi mellnagyobbítás eredménye már nem bizonyul megfelelőnek.

Az idő múlása egyébként is a mellek megereszkedésével járhat, ám a régebben beültetett, esetleg nem az akkor kornak megfelelő, de a jelenkorban nem legkiválóbb minőségűnek deklarálható, vagy nem a legtökéletesebb technikával behelyezett implantátumok akár aszimmetriát, a mellszövet elvékonyodását és következményes tapinthatóságot, esetleg más formabeli eltérést is okozhatnak.

Gyakori gond például, hogy az implantátum csupán a mirigyállomány alá, tehát a mellizom fölé került. Ilyenkor a régi implantátum eltávolításával, és az újnak a mellizom alá helyezésével („dual plane” technikával) korrigálunk.

Ezekre a problémákra is megoldást jelent tehát implantátumcsere – amelynek eredményeképpen a pácienssel egyetértésben kiválasztott méretű, illetve megfelelő formájú, textúrájú és pozíciójú változattal nagyon szép összhatás érhető el.

4. Tokzsugorodás miatt

A  tokzsugorodás a mell keményedésével és formai torzulásával járhat.


Mellplasztika infó

Komplex tájékoztató oldal a mellplasztikai beavatkozások leírásával, egyedülálló szószedettel – amely a legfontosabb kifejezések magyarázatát tartalmazza –, illetve nélkülözhetetlen tudnivalókkal a műtét előtti és utáni időszakról.


A plasztikai sebész válaszol

Tisztelt Doktor Úr! Egy éve volt mellnagyobbító műtétem (Mentor szilikonnal), de nem vagyok elégedett az eredménnyel (melleim túl távol állnak egymástól) és az egyik hegem sem gyógyul rendesen. Az akkori orvosom szerint ez természetes, de más szakember véleményére is kiváncsi lennék. Köszönettel: Dóra

Tovább a válaszhoz 2017-09-10

Tisztelt Doktor Úr! 4 éve volt mellnagyobbító műtétem mellfelvarrással, most alakult ki szeróma, első körben leszívták a vizet, majd néhány hét után újra elkezdett gyűlni. Mit tanácsol a továbbiakban? Úgy érzem, hogy nem kapok megfelelő választ és félek. Segítő válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel. Melinda

Tovább a válaszhoz 2017-05-21

Kedves Pataki Dr és Csapata, California-ban élek már 22 éve és az egyik ismerősöm ajánlotta. Szeretnék egy időpontot kérni konzultációra. Nyáron érkezem Magyarországra és Június 22-ére vagy 23-ára szeretnék időpontot kérni ha lehetséges mivel csak azokon a napokon leszek Budapesten. Később szeretnék a műtétre visszautazni Magyarországra valamikor November végén. 2004-ben volt mell nagyobbításom elvégezve itt San Diego-ban sós oldatos implantátummal izom alá helyezve hónalj alatti vágással. 6 évvel később gyermeket szültem és ezután volt jobban érezhető a tokosodás a jobb oldalon és a jobb oldali implantátum magasabban is helyezkedik azóta. Szeretném az implantátumokat kicseréltetni és a szükséges korrekciót elvégezni. Sok érdekességet lehet hallani a szilikon implantátumokról. Melyiket javasolja, a szilikon implantátumot vagy az élettani sóval töltöttet, vagy a saját zsírral történő mellnagyobbítást ? A legszebb legtartósabb melleket szeretném megcsináltatni. Előre is köszönöm válaszukat. Tisztelettel Rebeka

Tovább a válaszhoz 2017-05-14

Kedves Doktor Úr! 1 hete műtötték a mellemet, a korábban 15 évig hordott 220cc kerek implantátumot kicseréltettem egy Mentor típusú, 355cc anatómiai formájúra. A régi is, illetve a mostani is mirigy alatti beültetéssel lett megoldva.Nem kaptam semmilyen szorító kötést, csak egy oldalt és hátul is nagyon szorosra állított sportmelltartóban távoztam a kórházból.A 10. napon lesz a varratszedés, de én már nem birtam ki, h ne nézzem meg a melleimet és őszintén szólva elég nagy csalódás ért: A bimbó fölötti rész sokkal teltebb, mint a bimbó alatti. Picit olyan, mintha túlságosan magasan lenne beültetve, vagy mintha fordítva került volna be az implantátum.Kérdésem az lenne, hogy Ön szerint ez természetes jelenség így, 1 hét után? Le fog "szállni" az implantátum alulra? En természetes mellformát szerettem volna, telt alsó mellrésszel és laposabb dekoltázzsal, ehhez képest most még elég torz és amorf látványt nyújt, picit meg vagyok ijedve! Kérem nyugtasson meg! Köszönettel, Ivett

Tovább a válaszhoz 2017-05-10

Tisztelt Doktor Úr! 12 évvel ezelőtt volt egy mellnagyobbító műtétem. Textrudált implantatumom van Mentor. Szeretném a véleményét kérni azzal kapcsolstbsn, hogy kell- e ezt az implantátumot cserélni? Srmmilyen problémám nincs sem esztétikailag, sem szervileg vele. Köszönettel: Anita

Tovább a válaszhoz 2017-04-29

Tisztelt Doktor úr! Szeretném a 9 hónapja (nem Önöknél) beültetett ép és az egyik oldalon elcsúszott mellimplantátumokat mellfelvarrás nélkül véglegesen eltávolítani! A tokot is el kell ilyenkor távolítani vagy az felszívódik?Ha nem akkor az elmozdult tokot fel kell szabadítani az implantátum kivétele után?Szorítókötést vagy speciális melltartot kell hordani utána? Előre is köszönöm a válaszát! Tisztelettel: Anna

Tovább a válaszhoz 2017-03-12

Kedves doktor úr ! Szeretettel üdvözlöm! Jelenleg csak érdeklődés szintjén írok,ugyanis 8 hete szültem,így bár csak 1 hónapot szoptattam tudom,hogy még nem aktuális,viszont már most keresem a tökéletes dokim,aki elrontott melleimet helyrehozná... 360-as (kerek) implantátum lett behelyezve,félig izom alatt,de se a mérettel nem vagyok elégedett,sem az állássával,a lecsuszott formáról nem is beszélve! Kb a mütét után 6hétig volt a helyén,aztán szépen csúszásnak indult! A férjem épp tegnap viccelt vele,ahogy hanyatt feküdtem... elkezdett simogatni,majd megkérdezte,hogy hol a másik mellem? Kint hagytam a fürdőben? Noss ez a szétcsúszkált kis mellem volt! Azt sem szeretem,hogy szemből viszonylag "nagynak" tűnik,ha oldalra fordulok pedig lapos... Szeretném a lehető legmagasabb implantátumot,(high profil vagy extra high profil)hogy oldalról se legyek lapos,olyan 500-600körüli méretet,tehát szép (nagyon) nagyot (már ha ezt engedi a mellem is),szeretném,ha a bimbóudvar a közepén lenne,nem kicsúszva oldalra,meg úgy egyáltalán össze-vissza és szeretném,ha melltartó nélkül is úgy állnának a melleim,mintha állandóan melltartót viselnék (fent a nyakamba és közel egymáshoz)

Tovább a válaszhoz 2017-03-05

Tisztelt Doktor úr! Szakadt implantátum miatt 2 hónapja implantátum cserén estem át. Silimed polyuretán kúp alakú implantátumot választottam mivel hosszú távra gondokodtam,hiszen egy ilyen beavatkozás elég megterhelő anyagilag. Most azt hallottam, hogy nem mindenhol engedélyezett a Silimed implantátum. Itthon mi a vélemény erről. A jobb mellemben volt kiszakadva az implantátum ,a mellem enyhén deformált,hullámosodás volt a honalj felőli szélénél,és egy nagyobb csomó is észlelhető volt.Ahhoz az orvoshoz fordultam aki műtött ,mivel megvoltam elégedve az előző műtéttel,arról nem ő tehetett hogy tulhordtam és kiszakadt .(12 éves volt az eurosilikon implantom 300cc.)Viszont a tokot nem távolította el.azt mondta sós oldattal kimosta és 355cc silimed pu.implantátum került bele.De olyan panaszom lenne hogy a jobb mellemben az implantátum hullámos mindenhol körbe meglehet fogni a szélét, és a csomót is érzem,es ha oldalra fordulok kidudorodik vmi.a ball mellem szegcsont felöli részén érzem a szélét mindtha kicsi lenne a hely az implantátumoknak,viszont a bőrőm nem feszül ki a mellem alsó részén laza.Úgy érzem mindha az implantátum nem tudja a teljes alakját méretét felvenni,pedig a bőröm engedné ,nem értem ha nagyobb implantátum került beultetésre mértnem feszűl ki a bőr. Kérdésem az lenne hogy ilyen esetben milyen lehetőségem van hiszen nincs pénzem újabb műtétre,és úgy gondolom hogy a nem megfelelő tok miatt lehet a probléma.Ön mit tudna mondani a fent leírtakra,és ilyen esetben milyen követelésem lehet az orvossal szemben,2 hónapja volt a műtétem,izom alá került mint az előző,tudom hogy 6 hónap a végleges forma ,de mindenhol megvan gyűrődve,mindha kissebb burokba lenne betömködve,máshogy nemtudom leírni. KÖszönöm előre is várom válaszát Nikoletta

Tovább a válaszhoz 2017-03-05

Tisztelt dr úr ! 2013- ban volt egy mellimplant + mellfelvarrásom. A bal mellem betokosodott és sajnos műteni kellene megint. Közben lefogytam 30 kg és már nem szép elvan deformalodva, műtét előtt nagy melleim voltak. Évente járok kontrollra. És azt mondták h a bal implantatum meg van gyűrődve. Az lenne a kérdésem hogy ki lehetne e vetetni az implantátumot úgy h tokkal együtt ? Mert nekem ez már egy teher. Illetve ha kivetettem gondolon szükség van egy mellfelvarásra is? Hogyan lehetne megoldani h implantatum eltávolítás után se legyen csúnya ? Ahol műtöttek oda semmiképp nem szeretnék menni. Előre is köszönöm a válaszát. Köszönettel, R. Rebeka

Tovább a válaszhoz 2017-02-01

Tisztelt dr úr! Külföldön elek. Soha többet nem valasztanek kulfoldi orvost. Kb. 4 honapja volt mellnagyobitó mutetem egyben csomó kivételével, az a mellem, ahol csomó volt begyuladt, 7doboz antibiotikum után is fájt, szivárgott a savó a mellembol kemény volt duzzadt. 2 honapja azt a mellem ujra műtöttek, az orvos kitisztította es ugy látszik megoldotta a problémát,ám de most meg ez a mellem sokkal lazább sőt nagyon puha hullámos is, alul a hegvonalanal, azt mondta az orvos, hogy be húzódik a heg, ahol a drain cső volt es, hogy ezért van ez. 6 honap múlva ezt is megoldja! Valóban ez lenne a probléma? Mert mar nagyon félek egy újabb mutettol! Válaszát előre is Koszonom; Babett

Tovább a válaszhoz 2017-01-16

Tisztelt Dr Ur ! Eloszor is szeretnek gratulalni az eddigI munkajahoz. Nagyon sok jot hallottam Onrol. Oszinten szolva Dr Urban van minden remenyem . Ketszer rosszul sikerul mellnagyobito muteten vagyok tul . Elso es masodik mutetem utan is ugyan az a problema lepett fel ...betokosodas , elcsuszas .... Eredmenye termeszetellenes kokemeny eldeformalt mellek .... Nem beszelve a borzaszto lelki megrazkodtatasrol. Ketszeri mutet utan is szegyenkeznem kell a melleim miatt .... ami szornyu lelki problemat okoz szamomra. En mar harmadszorra nem szeretnek vissza menni ahhoz a doktorhoz akinek ketszer is bizalmat szavaztam es persze minden mutet kockazattal jar en tudom, de szolnia kelletett volna hogy csak jo alapanyagokbol tud szepet csinalni es forduljak jobb szakemberhez ...Sajnos nem igy tortent . Jelenleg 395 kobcentis anatomias profilu implantatumaim vannak. Kerdesem az lenne, hogy mivel erre az implantatumra elethosszig tarto garancia van be tokosodas es redosodes miatt indokolt e az ingyenes cserelehetoseg... Illetve korulbelul mennyi lenne egy mellimplantatum csere költsége ...Tudom sok minden tenyezo befolyasolja tobbet kozott a tok valltoztatasa illetve a betokosodas miatt felmerulo beavatkozasok .... Esetleg ha megis tudna adni egy behatarolt arat annak nagyon orulnek ugyanis a ket mellmutetem rengeteg koltsegbe kerult igy tisztaban szeretnek lenni hogyha lenne olyan szerencsem hogy Dr Ur elvallalja a mutetet akkor anyagilag mire szamitsak hogy az se legyen akadalya hogy talan a 3 mutet utan ne kelljen a melleim miatt szegyenkeznem es ne okozzon akkora lelki traumat hiszen ez a dolog kihat az eletem minden teruletere .... Elore is koszonom hogy idot szakitott levelemre. Bizokodva varom valaszat .... Tovabbi sok sikert kivanok ! Ildikó

Tovább a válaszhoz 2017-01-16

Kedves Doktor Úr! Telefonon beszéltem egyik kolléganőjével, doktor úrtól szeretnék kérni tanácsot és időpontot implantátum kicserélésére, valamint korrekcióra. Mellékelek két képet is olyan mellről,ami tetszene. 2013-ban műtött egy másik plasztikai sebész doktor úr, akihez nem szretnék visszamenni, 330-as csepp alakú, texturált implantátummal, félig izom alá helyezve. Az elvárás az lett volna,hogy a tubuláris mell általi "cső" alak eltűnjön.Mivel a doktor úr nem akart rögtön sok vágással dolgozni,azt javasolta próbáljuk ki a "normális" eljárást,hátha ráfeszül annyira a mellszövet,hogy nem csúcsosodik ki. Sajnos engem még a mai napig zavar, hogy az implantátumon túl még mindig látom az eredeti mellformám,valamint a mellbimbóudvarok nagyok és felemásak.Sok képet néztem,és tudom, hogy minden elvárás teljesíthetősége egyénfüggő, mégis nagyjából leírnám vágyaimat. Körülbelül 500 cc- ben gondolkozom, magas profilu texturált implantátumban, nem szeretném, hogy a "nyakamból" induljon, de szeretnék szépen dekoltált melleket, aminél melltartó viselése nélkül se kell aggódnom melleim kicsúcsosodása miatt. Válaszát előre is köszönöm és elnézését kérem a magas elvárásaim miatt. Üdvözlettel: Viola

Tovább a válaszhoz 2017-01-09

Tisztelt Doktor Úr! A honlapján olvastam, hogy vállal korábbi plasztika utáni korrekciót. Ilyen problémával fordulnék Önhöz. Bár nem sürget az idő, sajnos munkahelyi elfoglaltságaim miatt vélhetőleg csak jövő szeptember környékén tudnék sort keríteni egy műtétre, gondoltam, mielőbb utánajárok, hogy vállalna-e. Természetesen tudom, hogy ehhez részt kell vennem egy személyes konzultáción, hiszen látatlanban nyilván Ön sem tud mit mondani, egyelőre csak annyit szeretnék tudni, hogy pusztán hipotetikusan elképzelhetőnek találja-e, hogy tud segíteni. Áprilisban volt egy mellnagyobbító műtétem egy másik orvosnál. Sajnos hozzá nem szeretnék vissza menni, több okból sem, és azt se bánom, ha ez pluszköltséget jelent. A doktor úr már az első konzultáción nagyon lekezelő volt, de mivel egy barátnőm ajánlására mentem oda, aki nagyon elégedett volt a munkájával, gondoltam, ha az eredmény jó, ám legyen, megéri. Az árat is közepesnek, nem olcsónak, de nem is irreálisnak találtam, így meggyőztem magam arról, hogy minden rendben lesz. Sajnálatos módon nem így történt. A műtétemet végző orvos egyáltalán nem vette figyelembe az igényeimet, én pedig hallgattam rá, mondván Ő a szakember. Nyilván neki van igaza. Mostanra úgy vélem, nem kellett volna ennyire rábíznom magam. Először is az implantátum lényegesen kisebb lett, mint amit vártam. Megmutattam, kb mekkora mellet szeretnék, ami számokban kifejezve lényegesen kisebb volt, mint amit az úr ajánlott, de meggyőzött, hogy az én testméreteimmel ez pontosan így fog kinézni, ne aggódjak. Gondoltam, nyilván igaza van, filigrán nő vagyok, biztos igazat mond. Arról a lehetőségről, hogy lehetne második műtétem is, amitől lehetne nagyobb, csak az után tájékoztatott, hogy az első műtéten túl voltam. Így nem bízom már benne annyira, nem hiszem, hogy minden döntése a hozzáértéséből fakad. Ezen felül a forma terén is vannak averzióim. Csepp alakú implantátumot szerettem volna, ami természetes hatást kölcsönöz, a doktor úr azonban rábeszélt egy kerek, magas profilúra. Mondván, hogy ettől nagyobbnak tűnik. Utólag ezen a téren is bánom, hogy hagytam magam. Nem akartam mellbimbó korrekciót, ő erre is rábeszélt. A mellbimbóim most nagyobb asszimetriát mutatnak, mint a műtét előtt, és a műtöttel sokkal kevésbé érzek, bizonyos esetekben pedig kifejezetten irritálja az érintés. Próbáltam a doktor úr felé jelezni a gondjaimat, de amióta a kezébe adtam a pénzem, gyakorlatilag elhajt egy 10 perces konzultáció után. Minden alkalommal órákig (szó szerint) várat, előre egyeztetett időponttal ráadásul, lekezelő, és sértő velem, így pedig már a kontrollokra sincs kedvem elmenni, ami viszont problémát jelent. Ha kérdezek, vagy jószerivel lehülyéz, vagy leráz valami kerülő válasszal. Őszintén többet megtudtam az Ön honalpjáról, mint a másik orvossal való konzultációmból együttvéve. Szeretném megkérdezni Öntől, hogy fogadna-e esetleg egy személyes konzultációra? Nem ragaszkodom ahhoz, hogy újabb műtétre szánjam rá magam, de ha Ön, akiről mindezidáig csak csodálatos dolgokat hallattom azt mondaná, hogy tud a helyzeten érdemben javítani, mind forma, mind méret tekintetében, és esetleg még a mellbimbó korrekciót is meg tudja csinálni szépre, nagyon szívesen vállalkoznék egy újabb műtétre, amint időm engedi. Nem szeretném lejáratni az engem kezelő orvost, láttam a honlapján szép munkáit, csak nálam valahogy nem sikerült jól a dolog, és ezzel a rossz tapasztalattal, plusz úgy, hogy emberileg sem jövünk ki, nem szeretnék hozzá menni megint. Előre is köszönöm válaszát, és elnézést a hosszú levélért Tisztelettel: Márta

Tovább a válaszhoz 2016-12-01

Tisztelt Doktor úr! 3,5 hete volt a mellnagyobbitó műtétem implantátum cserével egy másik budapesti klinikán. Sajnos az orvosom úgy érzem a mai napig nem ad megfelelő tájékoztatást. 6.5 éve volt az első műtét.Az lenne a kérdésem,hogy helyes-e,hogy az orvosom az előző tokot nem távolította el,hanem a már meglévőt csak felnyitotta,és abba helyezte a 90cc-el nagyobb implantátumokat.Az egyik alján volt egy kis tok vastagodás,azt eltávolította,ezért az a mellem lentebb ereszkedett és nagyobb.Megfordult bennem az a kérdés,hogy hogyan tudott egy kisebb tokba nagyobb implantátumot helyezni? És,hogy nem veszélyeztet így tok megvastagodás,hogy 6,5 éves? Tud tágulni a tok? Előre is köszönöm őszinte válaszát! Lilla

Tovább a válaszhoz 2016-11-01

Tisztelt Doktor Úr! Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a soron kívüli lehetőséget a konzultációra, igen hálás vagyok! Még a következő kérdéseim maradtak, mielött visszaigazolnám a műtéti időpontot. Arra lennék kiváncsi, hogy az anatómiai formájú, Polytech Microthane implantátumra (ami esetemben, ha jól értettem beültetésre kerülne), a javasolt műtéti technikával 1. Milyen cseregaranciát tud vállalni a gyártó és/ vagy a Doktor Úr - a kilyukadás, - az elmozdulás/rotáció, illetve - a tokosodás eseteire. Itt az egyes esetekre vonatkozó idő intervallumokra, a csereimplantátum, illetve a műtét költségeire gondolok abban az esetben, ha vétlen vagyok az implantátum sérülésével kapcsolatban. 2. Mit kell tegyek annak érdekében, hogy a garanciaprogram érvényesüljön? 3. Mit tudok én tenni annak érdekében, hogy ne sérüljön (pld. szakadás, tokzsugorodás, gyűrődés, ráncolódás, elmozdulás) az implantátum? 4. Az implantátum sérülésének mielőbbi észleléséhez milyen vizsgálatokat javasol és milyen gyakorisággal? Válaszát előre is megköszönve maradok tisztelettel, Ildikó

Tovább a válaszhoz 2016-11-01

Tisztelt Pataki Doktor! Szeretném a véleményét és egyben a segítségét kérni egy rosszul sikerűlt műtét helyrehozásához. 2016 március 14.én a bal mellemből kapselfibrozis miatt kicserélték az imlpantátot, (egy 20 évvel korábbi rák betegségből adódóan ) a jobb mellemből cysztákat vettek ki és megpróbálták egyidejűleg a bal mellemhez hozzá igazítani. Nagyon el vagyok keseredve az eredménytől. Talán saját zsír beültetésével lehetne a hiányzó helyeket feltölteni. Ha Doktor Úr úgy látja, lehetne ez egy megoldás az én problémámra, szeretnék egy időpontot kérni. Mellékelten küldöm a felvételeket Nagyon köszönöm a válaszát. Üdvözlettel: Mária

Tovább a válaszhoz 2016-09-18

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a tanácsát kérni(mivel legjközelebb Önnek akkora lenne mutetre időpontja, mire pont korrigálni lehetne ha ismételten nem sikerül a műtétem) azügyben hogy Ön mit javasolna, ugyanis már két orvos rajtra készen várja a döntésem más más teoriával mi lenne jó. Számomra az Ön szava dőntő, egyetlen véleménnyel is életet mentene. Rengeteget járom a világot sajnos nem egyzserű megoldani hogy bejussak konzultációra, főleg ilyen méltán híres és elfoglalt sebészhez. ELOZMENYEIM: Kicsit logos melleimbe fogyás utan kaptam ket 500as implantot félig izom alá(német nemcserés texturált feluletu kerek)... a bal már mutet utan egyre csunyább, mint kiderult tokzsugoros lett, a gyulladás összekapata a szilikont és bekeményedett...vártam fél évet amig ujramutotték...mindhiába....rogton operácio után már látszott, hogy az izom ami felulrol rásimulna már az implant ujboli visszhelyezése utan nem fedi szepen a szilikont un. double bubble effektje van, a bal mellemen csak részlegesen fed, illetve ha befeszitem a mellizmom teljesen kettéválik a mellembe helyezett implanttol(tánc kozben pl ha akrobatikus amit csinálok olyan mintha két mellem lenne és ezt nem engedhetem meg magamnak). Alul ahol a szilikon miatt lejebb van kicist az egyik mellem buggyosodik is a felület. Jelenleg a kovetlező két teljesen eltérő műtettechnikát javasolják az életemet mentené meg ha segitene a jobbikat választani ha már önhöz nem is kerulök egyenlőre, de a szaktudásával még pislákol bennem a remény hogy sikerulhet a megfelelő technikát kiválasztani a kettő közül, már nem szeretnék tobbé kés alá fekudni nekem nagy riziko egy mutet a szivritmus- es veralvadás-zavarom miatt. KÖZÖS A JAVASLATOKBAN: egy jobb, kicsit nagyobb 600as, kitapadós szivacsos minőségimm emeltebb, szinten kerek szilkonfajta, ami nem cserés kellene ELTÉRŐ: 1. feljebb vágná az izmot jobban betenné alá a szilikont, rafeszesitene bimbo koruli vagy t-vagassal és egy kis plusz toltessel 2. kivenné izom alol (szerintem eleg abszurd 600at csak a mirigyállományom és bőröm tartson, de valoban csoffadt már az izom felül a gyulaadásos ujramutés után, viszont semiképp sem akarom hogy kettéváljon ha ráfeszitek mutatványozásnál a rudon vagy karikán) aztán még rátoltene kicsit, elvileg akkor nem olyan éles a kontúr... Előre is köszönöm életmentő lenne a doktorúr szakmai rálátásával egy jótanács! Orsolya

Tovább a válaszhoz 2016-09-17

Tisztelt Doktor Úr! Az év elején műtöttek - melynek során egy 300'-as szilikont helyeztek be mellnagyobbítás céljából. Fontos volt számomra, hogy majd teljesen természetes hatású,/méretű melleket kapjak ennek az eredményeként. (21 éves koromra való tekintettel, semmiképp nem szerettem volna túlzasba esni a méretekkel) Az első harom hónap egész könnyedén és mindenféle problémátol mentesen eltelt. Az utolsó fél éves kontrollra nem mentem el, - amúgy sem éreztem fontosnak. Viszont júniusan a melleim egyike elkezdett egyre inkabb fájni és feszülni amellett, hogy még az alakja is változásba kezdett. Rögtön orvoshoz rohantam, aki sajnos felvilágositott arról , hogy tokzsugorodás keletkezett az implantátumom körül, amivel sok mindent nem lehet kezdeni. Tudom, hogy innentől kezdve két lehetőség áll rendelkezésre: (1.) a tokzsugorodás megszüntetése, vagy (2.) az implantátum eltávolítása. Így a felvázolt helyzetemre nézve szeretnék tanácsot kérni Magától, illetve a véleményére vagyok kíváncsi! Ön szerint érdemes az implantátum helyét megfelelő méretűre kikaparni? - (Ha igen: ) Bent maradhat -e a bent lévő, de kivállò állapotú szilikon? Ha megcsináltatom, van esely arra, hogy jó marad? Várom válaszát! Katalin

Tovább a válaszhoz 2016-08-29

Kedves Doktor Úr! Néhány perce tettem le a telefont, egy nagyon kedves asszisztens hölggyel beszéltem 30percet ,aki mindenről tájékoztatott. Megbeszéltük, hogy kérek egy időpontot Szabó doktornőhöz radiológushoz, hogy annyival is előrébb legyünk, és a szeptemberi sürgős esetek várólistájára tett. Leírom a lehető legrövidebben a történetemet: 2012.Április 16-án volt egy korrekciós mellműtétem, csepp alakú 350cc a bal cicimben, és egy 395 a jobb oldalon, mert nagy volt az eltéréses nagyon lógott is a sok fogyás miatt. Nem volt vele problémám egészen tavaly októberig, mert éreztem hogy valami nem stimmel, ultrahang nem mutatta ki, de végül rájöttek, hogy a jobb mellemben elfordult a protézis, ezért csere, felvarrás. A Doktor úr 500cc-is kerek extra magas profilú implantátumot javasolt, de mivel nem vagyok egyáltalán vékony alkat, ezért megegyeztünk 600cc-ben. Nincs vele gon, mert tényleg nem találom nehéznek, viszont nem értettem miért rak egyformát, amikor az előző eltérő méret volt, de gondoltam ő ért hozzá, én nem szólok bele. Egészen addig nem is volt gond, amíg nem kezdtem el keresni a mellbimbóm körüli, és a függőleges varrást, mert hát sajnos egyiket sem találtam. De a doktorúr megnyugtatott, nem volt szükségem varrásra (pedig kifizettem), mert az implantátum kitölti a lógó részt Nem reklamálok sehol-semmiért, de éreztem valami horpadást a bal cicim alatt, gondoltam elmúlik majd. Sajnos nem múlt el, és a 6 hetes kontrollon amikor kérdeztem mi lesz itt alul, azt mondta, majd decemberben ha fel akarom varratni ,akkor eltűnik, vagy nyomkodjam mint szilvából a magot aztán kisebb lesz ..Mondanom sem kell, nem hogy kisebb, csak nagyobb lett. Hónapok óta keresem a megfelelő orvost, mert egyben biztos vagyok, hogy ,még egyszer ez nem történhet meg. Egy barátnőmnek csinált Pataki doktor egy sajátzsírral feltöltött cicit, amit a vádlijáról szívott le, és nagyon sok jót mondott mint emberileg, mint szakmailag Önről és a kis "csapatról". Én pedig azóta a lehető összes fórumot elolvastam, és tudom ,hogy a doktorúr az egyetlen akiben megbíznék, és nyugodt szívvel feküdhetnék a kezei alatt. Már csak abban reménykedem, hogy doktorúr segít rajtam, mert már sajnos egyre furcsábban érzem, fájdogál és nem utolsó sorban szégyellem is nagyon, még a párom előtt is ,pedig 7éve vagyunk együtt. Éjjel nappal a műtéti melltartóban vagyok, hogy minél kevesebb "külső hatás" érje, csak zuhanyzáskor veszem le. Nagyon köszönöm ,hogy elolvasta, és remélem hamarosan találkozunk! Üdvözlettel: Diána

Tovább a válaszhoz 2016-08-04

Tisztelt Doktor úr! 53 eves, 5 eve kulfoldon elo no vagyok, 17 eve beultetett mellimplantatumom egyike megrepedt es cserere (vagy eltavolitasra) szorul, mert a szilikon mar a honalymirigyben is kimutathato. 2 evvel ezelott egy 2 hetig fol nem ismert melyvenas thrombozis (nem Magyarorszagon) miatt volt szerencses kimenetelu tudoemboliam is , ezt kovetoen Warfarin verhigitot szedek, amit nem szuneteltethetek. Kerem sziveskedjen velemenyet megosztani, amit elore is nagyon koszonok. Üdvözlettel: Ivett

Tovább a válaszhoz 2016-06-23

Kedves Doktor úr! Kb 3 hete műtöttek 375 ccc mellimplantátumot kaptam a bal mellembe a jobb oldaliba 400 ast. Sajnos a meret nem felel meg ahogy megy le róla a duzzanat, kicsi. kérdésem pedig az hogy mikor lehetne a legkorábban kicseréltetni nagyobbra? Köszönettel: Anikó

Tovább a válaszhoz 2016-06-20

Kedves Doktor úr! Április 20.-án volt az implantruptúra miatt kiszakadt implantátum cserém. Most Politech tesztúrált felszínű, kerek magas állású implant került beültetésre, 100 cm el nagyobb méretben(450 cm).A jobb mellem amelyben a ruptura volt, teljesen rendben van, ott a műtét után kanülös kivezetés történt,lepuhult, kicsit érzékeny, ott tokzsugor miatt eltávolításra került a tok egyrésze is. A másik mellem amelyben sem ruptura, sem tokzsugor nem volt, érzékenyebb és sokkal tömöttebb, duzzadtabb, kicsit nagyobb is,naponta kétszer maszírozom pár hét alatt azért lágyult elég sokat es ment is össze. Még most is a kompresszios melltartóban alszom és dolgozom ( kozmetikus vagyok).Mikor sokat vagyok talpon jobban bekeményedik. Mi lehet az oka ennek a különbségnek? Az orvosom türelemre int, azt mondja, hogy meg az is lehet, hogy a hegesedés miatt az egyik mell mindig is tömöttebb lesz. Kicsit aggódom, nagyon vigyáztam magamra, minden utasítást betartok. Várom mielőbbi válaszat. Köszönettel és üdvözlettel. Éva

Tovább a válaszhoz 2016-06-13

Kedves Doktor Úr! Lassan 8 hónapja kaptam Nagor implantátumokat, sajnos a műtét sem esztétikailag sem sikerült jól és azóta van gondom is. A bal hónaljamban azóta fájó reaktív nyirokcsomó keletkezett a műtéttől. Az Mr kimutatott egy bizonytalan képletet szintén a bal mellemben amiből uh vezérelt biopsziát akartak venni. Uh-val semmi nem nem látszik, ezért nem történt mintavétel. Legalább 4 Uh készült, egyik sem látta azt amit az Mr ezért, csináltak mammográfiát, melynek eredménye negativ. Ennek ellenére, a hónaljamban maradt a kb 1 cm-es nyirokcsomó, mely hol jobban hol kevésbé fáj. Közben találtam egy cikket miszerint Angliában népszerű implantátumtól rák alakulhat ki.. Kissé meg vagyok ilyedve,hogy esetleg a Nagor implantátumról van szó, ráadásul azóta van nyirokcsomóm amióta beültették. Hol lehet ennek utána nézni Ön szerint, mert hiába kerestem sehol sem találtam a márkára vonatkozó információt? Köszönöm elóre válaszát, Virág

Tovább a válaszhoz 2016-05-20

Kedves Doktor Úr! Hallottam, hogy van mod a mellimplantatumok 10%-os tagitasara - ez barmilyen implantatumra igaz, vagy specialisan tagitasra szantat kellett volna beultetni, hogy ez lehetseges legyen? Üdvözlettel: Ágota

Tovább a válaszhoz 2016-04-27

Tisztelt Doktor Úr! 2014 márciusában mellnagyobbító műtéten estem át. Silimed 335cc MD, izom alá. Két napja észrevettem hogy elcsúszott a jobb oldali implantátumom. 1 hónapja elkezdtem edzeni,de nem dolgoztam nagy súlyokkal. Ma elmentem az orvosomhoz,aki azt mondta hogy ez egy nagyon ritka dolog,ami Velem történt. Túl erős az izomzatom,és mivel az implantátum izom alatt helyezkedik el,így az implantátum szélei valahogy behajlottak,és ott egymással dörzsölődtek,majd ezek után elmozdult az implantátum. Azt mondta hogy műteni kell. Én úgy gondoltam ha megműttetem újra,akkor nagyobbat rakatok be. Ami 435 cc silimed,magas profilu implantátum. Kérdésem az lenne,hogy ilyenkor a teljes összeget újra ki kell fizetnem,valamiféle garancia nem jár,főleg ilyen rövid idő után? Illetve tényleg ez lehet az oka annak,hogy elmozdult az implantátumom? Azt mondta hogy most egy réteggel feljebb tenné az implantátumot,összevarrná itt az izmot. Ön szerint így már rendben lenne? Nem biztos hogy szívesen feküdnék újra nála kés alá ezek után.:) Válaszát előre is köszönöm! Kinga

Tovább a válaszhoz 2016-04-22

Tisztelt Doktor úr! 5 éve van mellimplantátum nekem berakva. 285 nagyság. Ugy érzem a bal oldali nehezen fér el, nagyon látszodnak az erek is, és nemrég mikor voltam ultrahangon, hullámosodás volt látható a bal oldalon nagyobbnak is látom a bal felet. Kérdésem az lenne hogy ingyenesen ki lehetne e vetetni, ugy hogy nem tetetek vissza másikat. Köszönettel: Tímea

Tovább a válaszhoz 2016-04-13

Tisztelt Doktor Úr! Én jelenleg Hollandiában dolgozok egy élelmiszer üzemben. Ez jelenleg eleg kemeny fizikai munkat tesz ki. Sajnos ebbol adodoan merul fel a problemam is. 2008 ban volt egy mellnagyobbitasom 275cc koheziv implantatum lett berakva. Majd 2011 ben ki kellett cserélni mert 90 % elfordult a jobb oldali implantatum és problémákat okozot a konyokom folyton fájt ami később kiderült ettől volt. Műtét után teljesen megszűnt.Majd beraktak egy 445cc újabb implantatumot.Sajnos pár hónapja jobb oldalt eleinte a melltarto alatt a femnel fura nyomás fájdalmat éreztem.Majd egyre sűrűbben kezdett el fájni időközönként a jobb mellem. Gondoltam a lancmelleny és a fizikai munka miatt.De a fájdalom kiterjedt a jobb oldali lapockám irányába is erős hatni fájdalom ami már szinte sokszor elviselhetetlen. Ez egy tenyérnyi nagyságban van jelen. Kb 3 hete tusoltam és észrevettem egy nagy fura ilyeszto csomót a jobb mellem alján ahol a vágás van. Megilyedtem mert kicsit olyan érzés a tapintas mintha az izom szetnyilt volna és kilóg egy kis rész az inplantatumbol de a bor nem nyílt szét.Ma végre sikerült eljutni orvoshoz itt Hollandiában ahol ultrahangos vizsgálatot csináltak. Az orvos azt mondta el van mozdulva az inplantatum és tokosodas látszik.Nagyon el vagyok kenodve. De annak örülök daganatot nem láttak. Bár sajnos itt nagyon fejletlen és pontatlan az orvosi ellátás.Azt is észre vettem ha sima sport melltarto van rajtam szemmel is feltűnően látszik a jobb mellem feljebb van és kemeny folyton duzzadt is. Nem tudom így ezek után mik a lehetőségek.Sajnos nagyon nem tudok hazajarni olyan a munkaadó hogy ezekre a vizsgálatokra sem akarták elengedni. De muszály meggyogyulnom. Ha haza is megyek akkor szeretném úgy intézni hogy akkor már havan esély műteni is szeretném egybe mert nem tudok utazgatni. Sajnos ezt max júniusra tudnám tervezni. Tudom konzultáció szükséges de legyenek szivesek átlátni innen nehezebb intézni bármit is. És szeretnék kérni egy összeget mégis mire számíthatok. Mert addigra nekem ezt a pénzt össze kell gyujtenem.Sajnos erre nem számítottam. En pont a családi mert és a 4 gyermekekért jöttem ki dolgozni. De ezt muszály megcsinaltatnom. Ha esetleg lehetséges az elotorlesztes is az is nagyon jó lenne mert mire mennek addigra ki tudnám fizetni. Kérem ha lehet minél hamarabb válaszoljanak csak hogy megnyugodjak.Mi önök szerint a lehetőség és a kockázat. Az implantatum izom alá van betéve. Nem kerestem és nem is szeretnék máshoz fordulni mert önök nagyon szimpatikusak tűntek. Elnézést a sok információért. És köszönöm előre is a válaszukat. Marietta

Tovább a válaszhoz 2016-04-10

Kedves Doktor Úr! 2010 - ben volt a mellnagyobító műtétem. A mellem nagyon szép formájú, és a mérete is megfelelő. Sajnos a jobb oldali emlőben egy francia tipusú implantátumban ruptura keletkezett, az MR vizsgalat ezt kimutatta. A megrepedésnek tünetei is voltak, a mell durvan másfélszeresére dagadt. Antibiotikum és jegelés hatására az ödéma megszünt. Szeretném kicseréltetni az implantátumot egy jó és megbízható minőségűre (allergan, menthor, politech). A kérdésem: Amennyiben nincs tokzsugorodás, csak megvastagodás, bent lehet hagyni az eredeti tokot ebben az esetben? Mert valamennyi szilikon talaható az implantátum környezetében. Ki lehet ezt onnan biztonságosan tisztítani, vagy jobb eltávolítani az egész tokot? Az első megoldás nekem szimpatikusabb lenne, mert sokkal kisebb a műtéti beavatkozás. Ön melyik implantatumot javasolja a felsoroltak közül? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel. Márta

Tovább a válaszhoz 2016-04-04

Tisztelt Doktor Úr! 2014 december 20-án műtötték meg a mellem,amelyben már volt implantátum. A melleim a sport végett és az izomzat végett két oldalra kicsúsztak. Ezt egy nagyobb implantátum cserével és egy jobb és bal oldali belső varrattal oldotta meg az orvosom az újbóli elcsúszást. Illetve a bal oldali mellkas deformitásomat is próbálta takarni.. Most sokkal jobb a helyzet, mint volt,de sajnos megint ugyanazt kezdem tapasztalni. Még ha nagyon figyelek is arra,hogy a mellizomzatomat nem terheljem. Szinte egyátalán. Alapból is sajnos elég távol álló melleim vannak. Ezzel lehet valamit kezdeni Ön szerint? Köszönettel: Erika

Tovább a válaszhoz 2016-04-04

Tisztelt Dr. Úr ! 2012-ben volt mellplasztikai műtétem. Polytech anatomiai implantátum lett beültetve. Az Mr vizsgálat kimutatta hogy a jobb implantátumban intracapsularis ruptura látható. A beültetést végző orvosom csalodást okozott ezért kérdezem önt: erre is vonatkozik a garancia? más klinikán, akár Önöknél is elvégezhetik a mütétet mint ahol berakták? Válaszát elöre is köszönöm! Mária

Tovább a válaszhoz 2016-02-13

Tisztelt Doktor Úr! 15 éve mellnagyobbító műtétem volt, ennek során derült fény a keloidos sebgyógyulási hajlamomra. A mellem alatti vágás hege bő 10 évig fájt, égett, viszketett. Most ideje lenne az implantátumot (nem PIP implantátum) kivenni, vagy cserélni. Nagyobbat semmi képen nem szeretnék, szívem szerint egyáltalán nem tetetnék be újat. Nyilván 15 év alatt meg is ereszkedett némiképp a mellem. Ha nem tetetnék be újat, korrekciós műtét lenne szükséges, amit a sebgyógyulásom miatt nem merek vállalni, de egy ugyan ekkora, új implantátum behelyezésétől is tartok, mert újabb 10 évnyi szenvedéssel járna. (Idő közben más műtétem is volt, itt a heg 7 év után hagy nyugodni) Van-e biztos módja az implantátumom állapotának ellenőrzésére? Honnan tudható, hogy valóban indokolt-e a csere, és ha igen, milyen módot javasol? Várom válaszát, Karolina

Tovább a válaszhoz 2015-09-03

Tisztelt Doktor Úr! Telefonon történt beszélgetésünk után, igyekszem teljes képet adni az esetemről, képekkel. Rólam: 32 éves vagyok, 165cm/60 kg, 2 gyermek Idén június közepén volt a mellnagyobbító műtétem. 325cc anatómiai implantátumok kerültek behelyezésre dual-plane technikával. Szerettem volna ennél valamivel teltebb eredményt, de az operáló orvos szerint erre esetemben nem volt lehetőség. A problémák a 2. nap után, a fásli levétele után kezdődtek. A bal mellben éreztem egy vákumszerű elmozdulást, amit követően a bal mellem látványosan megduzzadt (kép) és nagyon erős fájdalom jelentkezett. Estére belázasodtam és az erős fájdalom nem múlt, az ügyeleten kaptam antibiotikumot. A bal mellem az azóta eltelt hetek alatt sem lett normális kinézetű, sőt, egyre rosszabb. (A másikkal nem volt baj.) Felkerestem a műtétet végző orvost, aki szerint a következő problémák okozhatják a bajt: -elmozdult/megfordult az implantátum -korai tokzsugorodás és ez egy kisebb ambuláns műtéttel helyrehozható. Én azonban nem vagyok biztos, hogy ennyivel végleg rendbe jönne a kinézet. A jobb mell habár normális alakú, kissé lent van, már most majdnem lóg, illetve a két mell közötti távolság is aggaszt. Végül pedig amennyiben idővel lehetne valamivel nagyobb implantátumra cseréli a jelenlegieket, inkább azt választanám. A Doktor Úr hogy látja, mi lehet a baj, illetve hogyan lehetne rajtam segíteni? Kaphatok valamivel (nem sokkal) nagyobb melleket, és teljesen izom alá? Mennyi időnek kell eltelni a két műtét között? Eddig az anatómiai változatot preferáltam, mert nem szerettem volna túl hangsúlyos felső pólust, de ha valóban elfordult, akkor ezen is elgondolkoznék. Mindenképpen a tanácsára van szükségem, eléggé el vagyok keseredve a jelenlegi állapotomtól. Miután nem Magyarországon èlek, és a hazautazás 2 pici gyermekkel komoly szervezést igényel, szeretném legalább nagyvonalakban tudni a lehetőségeket, hogy addigra az esetleges szükséges beavatkozást is lefoglalhassuk. Nagyon várom válaszát, véleményét! Köszönettel, Ildikó

Tovább a válaszhoz 2015-08-24

Kedves Doktor Úr ! Konzultáción voltam Önöknél és implantátumcserét és felvarrást javasoltak. Nagyon szimpatikus a terv és szeretném Önöket választani, de szeretném még egyszer megkérdezni, hogy mit tartalmaz az ellátás ? Hol lesz a műtét, és mit kell vinnem magammal ? Tisztelettel: Bettina

Tovább a válaszhoz 2015-07-13

Tisztelt Doktor Úr! Nagyon kétségbe esve írok magának. Kétszer volt mellnagyobbításom. Magyas profilú kerek implanátum van a melleimben,második műtét után is teljesen meg fordul a jobb mellemben az implantátum! Úgy értem a lapos fele van felül!Mint abban az ominózus fenék implantátumos videóban!Az első műtét után azért döntöttünk egy második mütét mellett,hogy ez a probléma meg legyen szüntetve,ám ugyanúgy meg fordul,pedig a fürdéstől el tekintve nem merem le venni már a melltartómat,mert nagyon kellemetlen,bizarr mikor oldalt vagy fejjel lefelé áll az implantátum a mellemben,a mellkasom felé a gömbölyű felével!Az Orvosomban aki operált már ezek után egyáltalán nem bízom,kérem írja meg nekem hogy ez normális dolog? Szükség lenne esetleg ismét egy műtétre? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:M. Anikó

Tovább a válaszhoz 2015-05-11

Tisztelt Doktor úr! Kb.6éve pip implantátum lett beültetve. Rá kb 1.5 évre terhes lettem, szoptattam, majd ismet terhes lettem , szoptatok. Nem volt lehetőségem kivetetni. 4.napja 39 fokos lázam van. Kórházban kaptam antibiotikumot, nem tejláz, viszont a jobb mellem fáj belül, és oldalt enyhén piros folt látszik. Mit csináljak, hova forduljak? Anyagilag most nem engedhetek meg új műtétet, bármiféle biztosításról tudna esetleg, mivel pip-es implantátum? Megköszönném ha segítene. Gréta

Tovább a válaszhoz 2015-03-03

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném ezen az e-mail címen is megkeresni. A problémám a következő lenne röviden: 2000-ben 250 cc implantátum került behelyezésre mellizom alá, amivel eddig nem is volt különösebb probléma Akkor azt mondta a műtétet végző plasztikai sebész, hogy kb 10-15 év múlva esedékes egy csere. Azóta már gyermekem is született, akit kb két hónapig tudtam szoptatni. Kb. 3 éve jobban fáj a bal mellem. Szúró fájdalom lépett fel, aminek az okát UH illetve MRI vizsgálatokkal szerettem volna feltérképezni. A bal mellemben fibroadenomát gyanítottak, illetve pár apró cisztát találtak. A fibroadneomára azt mondta a nőgyógyászom, illetve az akkor azonnal felkeresett plasztikai sebész, hogy nem kell feltétlenül operáltatni. Ha szeretném, meg lehet s akkor egy 400(!) cc implantátumra tett javaslatot, hozzátszem NEM szeretnék nagyobb, vagy sokkal nagyobb implantátumokat. Most már ott tartok, hogy gyakorlatilag folyamatosan fáj és egy december 2-án végzett lézeres mammográfia vizsgálat során megállapították, hogy 15x6 mm-re növekedett és mivel a bimbó alatt van, ezért okozhat fájdalmat, mert ott több idegpálya van. Továbbá az implantátum felszíne redőzött (echodens structura), tehát a csere időszerű. (Én felvettem 3 éve a Silimeddel is a kapcsolatot, akik azt válaszolták e-mailben, hogy nem feltétlenül kell kicserélni, ha nem okoz problémát) Kérdésem az lenne, hogy kivitelezhető-e a 2 az egyben műtét, illetve egy személyes találkozás keretében szeretném Doktor Úr tanácsait, javaslatait az implantátum cserére vonatkozóan is meghallgatni. Válaszát előre is köszönöm, Anita

Tovább a válaszhoz 2014-12-28

Kedves Doktor úrnak. Máshol végeztettem 2 hete mellnagyobbítást. Sajnos nagyon kétségbe vagyok esve mert akárhányszor meglátom magam rám jön a sírás mivel nem erre a méretre számítottam. Lehet hogy én nem tudtam megmagyarázni mivel mint említettem hogy itt máshogy méreteznek nekem egy 75 B-es telt méretem volt es egy 75 C-s TELT méretet szerettem volna ez egy alig alig 75 C-s igen szegény méret lett. Egy 250 ml -es implantátumra 350 ml -es méretet választottam, mellkasom 67 cm. Ha belegondolok hogy a műtét sem kellemes amit az ember nem szívesen el át es belegondolni egy másikba tényleg nagyon el vagyok keseredve. A szám is csúnyán össze volt szurkálva meg a nővérke is megjegyezte a klinikán ez sem fordult meg velem elő soha mert nagyon szépen töltöttek mindig egyetlen egy nyom nélkül. Ennél rosszabbul talán nem is mehettek volna a dolgok es tényleg vigasztalhatatlan vagyok!!! Eleonóra

Tovább a válaszhoz 2014-06-24

Tisztelt Doktor úr!Július 2013. 11-én volt egy mellplasztikám egy 385 köb centis allegrán tipusu implantátumot cseréltünk ki mert picit le fogytam és meg ereszkedett a mellem, a mütét közbe kiderült hogy volt egy tok zsugorodásom is söt dupla tok zsugorodás.Most egy 615-ös kerek van bent és nem sokára kell mennem a fél éves kontrollra.Viszont ahogy meg gyógyult megint nagyon le ereszkedett.Az lenne a kérdésem hogy olyan van mivel újak az implantátumok ki venni fel varratni és ezeket az implantátumokat vissza rakni mert viszont már ennél nagyobb köbcentit nem szeretnék.Köszönöm válaszát üdvözlettel Sz.Bea.

Tovább a válaszhoz 2013-11-18

Tisztelt Doktorúr! Ha nehéznek érzem melltartó nélkül a subfascualisan behelyezett implantot akkor ha izom alá rakatnák akkor ez segítene a problémán mert "megfogná" fenn picit a betétet? Vagy nem? Én azt hittem ez csak az elején lesz hogy melltartó nélkül húz le. Érzésem van de mivel már évek teltek el gondolom nem fog változni?? Ebben a megben is kénytln vagyok mlltartozni mert nélküle húz le. És a pánt nélküliekbe is félig ilyen érzés mrt nem tart annyira. Átrakassam izom alá az segítene? Az megfogja és n csúszik ki vagy mi lehet a baj? Másnál nincs így? Köszönettel Anita

Tovább a válaszhoz 2013-07-21

Tisztelt Doktor Úr! Egy speciális kérdéssel fordulok Önhöz. Három héttel ezelőtt mellnagyobbításon vettem részt, egy ismerősök által ajánlott budai klinikán. Az eredmány sajnos hatalmas csalódást kelt bennem. A kívánt hatás egy természetes, a test arányaihoz ilő méret kialakítása volt. Az elért eredmény: egy hatalmas, lufiszerű, horrorisztikus hatású mell lett. az adataim a következők: 39 éves vagyok, nem szültem, 154cm és 46 kg vagyok. komoly sportolói múlttal rendelkezem. a beültetés során 275cc méretű implantátum került beültetésre, dual plane technikával. Az erdeti mell teljesen feszes volt, extra erős mellizommal, kis mirigyállománnyal. Kérdésem lenne, hogy a műtét után mennyi idővel lehetséges az implantátum eltávolítása, és jóval kisebbre cserélése (200-220cc),mivel a jelenlegi állapotot esztétikátlannak és természetellenesnek tartom. ( Az apadást és a jövőbeli alakulását is figyelembe véve) Üdvözlettel. Tímea

Tovább a válaszhoz 2013-07-06

Tisztelt Doktor Úr! 8 évvel ezelőtt volt egy mellnagyobbító műtétem. Azt hiszem valamilyen Mentor Tex vagy ilyesmi nevű impl. van. Kérdésem az lenne, ha nem okoz semmilyen problémát ki kell ezt cserélni valaha? Köszönöm előre is a választ! Tisztelettel!

Tovább a válaszhoz 2013-05-07

Tisztelt Doktor Úr! Hosszú évek óta van mellimplantátumom, panaszmentes vagyok. Az elsőt csak azért cseréltettem 7 év után, mert a szoptatás után -főleg lehajláskor- oldalt látszott és érződött is egy kis gyűrődés. Nyilván kitágult a bőröm, és sajnos nagyon vékony a testalkatom és a bőröm is. A második 4,5 éve van benn ( az is PIP, de nekem szerencsére nincsenek gondjaim), és úgy alakult, hogy ismét szültem, és 1 év szoptatás után megint érezni egy kicsit a gyűrődést. Ha állok, tökéletesen olyan a mellem, mint műtét után, még felvarratni sem kellene, de leeresztett vállnál érezni a gyűrődést. Szeretném megkérdezni, hogy ha panaszaim nincsenek, a gyűrődés miatt javasolt-e a csere elvégzése ( jelezhet-e ez egyfajta károsodást az implantátumban vagy ez csak a vékony és kitágult bőröm miatt van,) illetve az, hogy a félévenkénti uh elegendő-e vagy nem árt néha MRI-t csináltatni? ( Nagyon ellentmondásos információk keringenek erről a neten). A későbbiekben szándékomban áll cseréltetni az implantátumokat, de kisgyermekem ellátása miatt még várnék. Emiatt folyamatosan tájékozódok , műtéti árakat találok is , de sajnos arról nincs információ, hogy a jobb mellimplantátumoknak (Allergan v. Nagor kb. 300 cc kerek) kb. mennyi darabja. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát! Andrea

Tovább a válaszhoz 2012-08-24

Jo napot Dr ur! PIP implantatumot kaptam 3 evvel ezelott. Az orvosomtol kerdeztem hogy mit ajanl a PIP helyett. Sajnos csak ketto internet oldalt kaptam semmi felvilagositas nelkul. Az On egyik valaszaban megtalaltam amire kivancsi voltam.Nagyon szepen le van irva minden amit tudni kell. Az orvosommal megbeszeltuk telefonon hogy mit szeretnek. Az internet oldali arlistajan fel van tuntetve hogy mennyibe kerul a PIP csere. Nekem sokkal tobbet mondott arban,azzal a magyarazattal hogy en most kulfoldon elek. Felvilagositottam az orvosom hogy ezt a magas arat nem tudom sajnos kifizetni. Azota nem hallottam felole. Ketto kerdesem lenne.. Erdemes lenne orvost valtanom? Ha szivargas van az inplantatumnal,attol meg az implantatum csere megoldhato,vagy varni kell egy kis idot? koszonom elore is valaszat- Erika

Tovább a válaszhoz 2012-06-29

Kedves doktor Úr! Ha nagyobb implantatumot szeretnék betetetni akkor máshova fog esni a vágás a redő? Andi

Tovább a válaszhoz 2012-04-09

T. Doktor úr! 2 éve mellnagyobbító műtéten estem át, P.I.P. implantátumot kaptam. Az utolsó kontroll vizsgálaton 1 éve, némi tokosodást állapítottak meg, azt mondta az orvos, hogy masszírozzam, nincs vele más gond. Kisebb fájdalmakat érzek időnként, arra is azt mondta, hogy normális jelenség. Változást azóta sem érzek, sem külsőleg, sem tapintásban. A kérdésem, hogy ha kiszakad az implantátum, pontosan milyen tünetekkel jár? Mennyire vagyok veszélyben? A kb 3 hónapja kezdődött szédüléses panaszaimnak lehet-e bármilyen köze a P.I.P implantátumokhoz? Jelenleg Magyarországon mi a pontos állásfoglalás ezekkel a hibás implantátumokkal kapcsolatban? Jelenleg anyagilag teljesen képtelen vagyok egy újabb műtétet felvállalni, hitel felvétele sem jöhet szóba, ha mégis gond van, mik a lehetőségek egy sokgyermekes édesanya számára? Köszönettel: Szilvia

Tovább a válaszhoz 2012-01-13

T. doktor Úr. Szeretném megkérdezni,mint plasztikai sebész szakorvost, hogy van-e méretbeli különbség a175 ml Down Corning és a 260 ml-es NAGOR RGI-DH protézis között és ha van lehet-e eredményesen korrigálni a mütétnél, amikor cserére kerűl sor.Melyik a következő méret az utóbbi protézisnél?,a260ml-es után melyik a követkeő méret? Tisztelettel köszönöm a válaszát.

Tovább a válaszhoz 2011-07-29

Tisztelt Doktor Úr! 2006 -ban beültettek nekem egy PIP implantátumot. Sorozatszáma: IMGHC-TX-R330 Aggodalommal töltött el amit olvasni lehet róluk, bizonytalan tartalmukról illetve minőségükről. Legutóbbi értesüléseink szerint a raktár ahol a vizsgálni kívánt implantátumokat tárolták leégett. Nem tudom érdemes -e kicseréltetni, milyen a tartalma, stb... Kisbabánk van, aki bár már nem anyatejen él, de nagyon aktív, így sokszor elkerülhetetlenül belémrúg. Mit tanácsol? Mitévő legyek? Milyen költségekkel járhat egy ilyen műtét? Mi történik ha kiszakad - milyen hatással lenne a töltőanyag a szervezetemre? Milyen jelei vannak ha kiszakad az implantátum? Köszönettel, Mónika

Tovább a válaszhoz 2011-03-28

Tisztelt Doktor Úr! 11 éve mellnagyobbítást végeztettem. Most cserére szorul, de már nem tudom fínanszírozni. A műtétet végző orvost felkerestem (állami intézetben), de csak az implantátum kivételt lehet OEP fínanszírozással elvégezni. Újabb implantátumot beültetni, illetve a mellett felvarrni csak súlyos összegért lehetne. Ön szerint van-e valamilyen lehetőség arra, hogy a kivett implantátum után a mellem egy kicsit "emberi" formát mutasson? Mi a megoldás, van-e egyáltalán??? Köszönettel: egy elkeseredett ember

Tovább a válaszhoz 2010-09-14