fbpx
vissza a bejegyzésekhez

Plasztika az arcon – Ebben a cikkben az arcfiatalító eljárásokról Pataki doktort kérdezte a Lilla Magazin

Kommentárok 2015. június 29.

Manapság változik a trend a plasztikai beavatkozások terén. A páciensek főleg az arcra helyezik a hangsúlyt, fiatalodni, tökéletesíteni és változtatni akarnak. Ebben a cikkben olvashatnak az arcfiatalító eljárásokról, amikről Pataki doktort kérdezte a Lilla Magazin.

Nem feltétlenül kell korosztályokban gondolkodnunk, amikor az arcfiatalítást célzó plasztikai sebészetről beszélünk. Genetikai okból a fiatalabbak is kérhetnek korrekciót, és a szépség fokozására is egyre korábban választják ezt a módszert.

Külső segítség

18 év alatt ilyen beavatkozásokat nem végeznek, de olyan előfordulhat, hogy valaki genetikai okból már 22 évesen rendkívül karikás szemekkel rendelkezik, így javasolják neki a feltöltést.
Általánosságban azonban elmondható, hogy míg a harminc év alattiak elsősorban ajaktöltés miatt fordulnak a plasztikai sebészhez, addig az e feletti korosztályban már elindul a megelőzés, illetve a bőr öregedésének késleltetése.
A bőr, a kötőszövet, a genetika, a páciens kívánsága, életminősége és az orvosi javallat együttesen határozza meg az arcfiatalítás és atöbbi plasztikai beavatkozásválasztott technikáját.
– Van olyan, akit lebeszélek az általa kívánt beavatkozásról, más terápiát javaslok, ami szerintemeredményesebb vagy éppen biztonságosabb. A testképzavar egy olyan általános jelenség, amellyel szinte mindannyian rendelkezünk, de az arányokkal el lehet vetni a sulykot. Egy glamour modell szakmájára tekintettel kérhet eltúlzott, méreteket, de legtöbbszörépp az arányok harmóniájára, illetve az esetleges helyreállítására törekszünk az arcfiatalító eljárásoknál is – emelte ki dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa, aki hozzátette: utasított el már pácienst, aki például “cicaorra” vágyott.

Az utóbbi időben jó néhány a közönséget elborzasztó példa járta be a sajtót és az internetet olyan ismert világsztárokat bemutatva, akiknek szinte felismerhetetlen lett az arca a fiatalító beavatkozásoktól.
– Ha az arcvonások, az arc kifejezéstára és a tekintet nem változik, és az arányokat helyreállítjuk, akkor az valóban megfiatalítás, nem pedig végzetes megváltoztatás. El sem tudjuk képzelni, hány nő és férfi él ezekkel a lehetőségekkel, miközben csak annyi látszik rajtuk, hogy mennyire kipihentek és üdék. Természetesen az orvosválasztásnál érdemes körültekintően eljárni, akár több plasztikai sebész véleményét is kikérni, és benyomásokat gyűjteni. Emellett fontos, hogy reális elvárásai legyenek a páciensnek, ha egy plasztikai beavatkozásra vállalkozik – vélekedett a doktor.

Expressz eljárásoktól a plasztikáig

Hialuronsavas ráncfeltöltés

A ráncfeltöltés ideális megoldás azoknak, akik szeretnék az arcukon megjelenő redőket korrigálni, az arckontúrjukat megváltoztatni egy gyors és fájdalommentes nem műtéti eljárás formájában. A nagyon vékony tű segítségével természetes hialuronsav jut a bőrbe, amely egyébként az emberi test természetes alkotórésze. Ez fokozza a kollagénrost képződést, valamint megköti a vizet, hidratál és feltölti a bőrt. A 30 percnél általában nem hosszabb, helyi érzéstelenítéssel történő kezelés alkalmazható az orrszárny-szájzug közötti redőn, a szemöldökök közötti függőleges ráncokon, a homlok vízszintes ráncain, az úgynevezett nevetőráncokon, az alsó vagy felső ajak körüli finom, függőleges ráncokon, illetve esetenként a külső szemzugtól oldalra eső szarkalábakon. Emellett lehetőség van akné, vagy egyéb eredetű besüppedt hegek kiemelésére, az orrhát kisebb egyenetlenségeinek elsimítására, ajakvastagításra, a szemgödör alsó peremének, a könnyárkoknak kitöltésére, és az állcsúcs vagy az arccsont kiemelésére is.
Igénytől függően a beavatkozás átlagban évente-kétévente ismételhető, vagy kisebb fenntartó dózis adható. Ára 70-150 ezer forint között van.

 

Botoxkezelés

A botolinum toxin, vagyis a botox leginkább a dinamikus (izommozgással összefüggő) ráncok kezelésére alkalmazható. Mivel ezek mindig ugyanazon a helyen mozdítják, gyűrik a bőrt, idővel kialakulnak a mélyebb, úgynevetett karakterráncok. Ezek a ráncok viszont gyönyörűen kisimulnak a botox kezelés hatására. 4-6 hónap után felmerülhet az újabb beavatkozás szükségessége. Hatásának kifejlődéséig mintegy három napot kell várni. Az árát egységenként számolják, egy átlagos kezelés 70 – 150 ezet forint között érhető el.

 

 

 

Facelift / Arcplasztika

Az arcplasztika ára mintegy 1-2 millió forint közé tehető. Széles a mozgástere, hiszenlehet mini és full faceliftet is alkalmazni kiegészítve sajátzsír – visszatöltéssel, szemhéjplasztikával vagy épp hialuronsavval. Az orr formáját például elsősorban a csontos és porcos váza adja meg, melyen csak műtéttel lehet változtatni.

Sajátzsír-kezelések

A legnagyobb újdonság a lézeres és rádiófrekvenciás beavatkozások mellett a helyi érzéstelenítésben is végezhető sajátzsír-kezelések, ami a lehető legtermészetesebb eljárással gazdagítja az esztétikai beavatkozások tárházát.

Elégedettek az eredménnyel

VV Kinga:
A felső ajkam sokkal vékonyabb volt, mint az alsó, ezért döntöttem amellett, hogy feltöltetem. A fülemet is megoperáltattam, elálló volt. Teljesen elégedett vagyok az eredményekkel, ahogy a korábban megcsinált mellemmel is.

 

 

 

 

Kunovics Katinka énekesnő:
A hasamról majd négy kilónyi bőrt távolítottak el és a mellemet is felvarrták. Annak idején hatvan kilót fogytam, így nem úsztam meg a beavatkozást. Fájdalmas volt, de megérte.

Christina Applegate színésznő:
Daganat miatt távolították el mindkét mellem, így számomra áldás volt a plasztika – nyilatkozta egy magazinnak a színésznő. – A férjem azt mondta, ha nem tudná, hogy nem igaziak az almáim, akkor észre sem venné. Nem hóbortból plasztikáztattam, a nőiességemet adták vissza a sebészek.

Forrás: BORS 2015. 05.15.


Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.