fbpx
vissza a bejegyzésekhez

Schmuck Andor – politikus

Híres pácienseink

1998-ben újpesti polgármester-jelölt volt, majd egy ideig a Magyar Motorsport Szövetség elnöke. 2000 szeptemberében részt vett az Európai Magyarországért mozgalom megalapításában. 2004-ben közreműködésével alakult meg Tisztelet Társasága nevű, időseket segítő és képiselő szervezet. 2012 -ben a Magyarországi Szociáldemokrata Párt ügyvezető elnökévé választották. 2014-ben nyolcvankét egyéni jelöltet állított pártja. A Szociáldemokraták elnöke indul a 2014-es őszi önkormányzati választáson az V. kerületi polgármesteri címért.

“Amikor fogyókúráról beszélünk, azt a legtöbben elfelejtik, hogy a folyamatnak nem a vágyott testsúly elérése a vége. Ilyen hatalmas súlyveszteség esetén hatalmas bőr marad az emberen, ami nehezíti a sportolást, a tisztálkodást. Most, hogy megműtöttek, sokkal jobban érzem magam, jelentősen javult a közérzetem, az életminőségem.”

“..a félmaratonon is szeretnék elindulni.”

“Ha valaki szeret, túlsúlyosan is szeret. Nagyon boldog voltam hatvan kiló plusszal is. Attól viszont féltem, hogy a testsúlyom miatt előbb-utóbb beteg leszek. Még nem voltak panaszaim, de úgy érzem, az utolsó előtti pillantban sikerült változtatnom.”

Forrás: http://www.hir24.hu/szines/2012/06/27/megoperaltak-schmuck-andort-fotok-…

Forrás:  http://velvet.hu/blogok/gumicukor/2012/06/26/igy_muttet_hasat_schmuck_an…

Schmuck Andor a műtétről:
„Egy ilyen műtétnek fontos egészségügyi hatásai vannak, minthogy az ember normálisan tudja élni az életét a saját komfortzónájában, és elégedett legyen, mert ha az ember önmagával nem elégedett, akkor a világgal sem tud nagyon elégedett lenni.

Amikor Pataki doktorral ezt végigbeszéltük, akkor világossá vált, hogy ezt meg kell csinálni, s ha meg kell csinálni, akkor az ember miért ne azzal végeztesse, aki ebből a szempontból jó, mondhatni a legjobb. ”

——————————————————————————————————————

A OrvosNet riportja Schmuck Andor műtéte kapcsán Pataki doktorral:

– Pontosan milyen műtétet végeztél el Andoron?
Teljes hasplasztikát és zsírleszívást. A nagy fogyás következtében megereszkedett hasi bőr, a kötényhas eltávolítása történt.
– Ez mennyire általános műtét? Milyen kockázatokkal jár?
A hasplasztika rendszeresen végzett műtét az általam vezetett Kútvölgyi Premium Plasztikai Sebészeten. Minél nagyobb a beavatkozás mértéke, annál több a rizikótényező. Egy ilyen műtét sok általános és speciális szövődménnyel járhat, ezért komoly előkészítést, speciális felkészültséget és utókezelést is igényel. Fontos, hogy a páciens minden orvosi utasítást betartson. Általános kockázat pl. az utóvérzés, a vérrögképződés, fertőzés, speciális szövődmény lehet a metszés hossza és a sebfelület nagysága miatti sebgyógyulási zavar, szövetelhalás és folyadékképződés. Mégis a gondos műtéti kivitelezés segítségével ezeket a kockázatokat nálunk minimálisra lehet csökkenteni, így a jelentős életminőség javulás érdekében a páciensnek érdemes bevállalnia az esetleges rizikót.
– Milyen előkészületekre volt szükség?
– Egy átlagos hasplasztikánál, ha nincs komoly túlsúly, allergia, komolyabb állandó betegség vagy gyógyszeres kezelés, akkor különösebb előkészületeket nem igényel a műtét a rutin vérvizsgálaton, EKG-n, ultrahangos vizsgálaton és esetleges mellkasröntgenen kívül.
Speciális esetekben – ilyen Andor esete is – a pontos kivitelezéshez – nálunk más képalkotó eljárásokat is használunk az ultrahangon kívül. A műtőben az altatás közben a páciens emelésére, mozgatására speciális eszközöket használunk, a vérrögképződés megelőzésére – melynek jelentős túlsúlytól való megválást követően fokozott a veszélye – különböző végtagpumpáló berendezést és különféle gyógyszer-kombinációkat is bevetünk. A hatalmas bőrfelület miatt, megelőzésképpen antibiotikumot is használunk és az extra sterilitást a műtőben felülről lefelé steril levegőt fújó – ún. lamináris áramlást biztosító – rendszert is használunk.

– Hogyan zajlott a gyakorlatban? Mennyi időt vett igénybe a műtét?
Az előkészületek után, a műtét előtt közvetlenül berajzolom, bejelölöm az eltávolítandó bőr- és szövetfelesleget, a felesleges bőrmennyiséget kimetszem. Kontúrjavításként zsírleszívást végzek. Ez a négy órás műtét is nagyon pontos operációs rendben, fokozott sterilitásban zajlott.

-Hány napot kellett Andornak kórházban töltenie? Milyen volt a felépülés?
A kórházban 3 napot, 2 éjszakát töltött. Nagyon gyors és szövődménymentes gyógyulás következett, a részvarratszedés 2 hétre, a teljes varratszedés 3 hétre történt. Teljes gyógyulásról 3-6 hónap elteltével beszélhetünk hasplasztika esetén.

– Sikeres volt-e a műtét? Miben segíti ez Andort a jövőben? Mennyivel javult az egészségi állapota?

-Teljes a siker, hiszen a seb, majd a heg gyönyörűen gyógyult, a kontúrváltozás és az életminőség javulása heteken belül megvalósult. Andornak semmi panasza sincs, sőt, sokkal könnyedebben mozog, magabiztosabb a magánéletben, hatalmas tehertől szabadult meg lelkileg és fizikailag egyaránt, és persze egy ilyen műtétnél részleges (vagy teljes) ruhatár csere is a beavatkozás következménye. 🙂

– Mik a számadatok? (mekkora súlyt távolítottál el ?)
96 cm-es a metszés; 10 kg-os bőrfelesleg + 5 kg-nyi zsírmennyiség zsírleszívással. A műtét nem a fogyást szolgálta – hiszen az műtét előtt megtörtént – hanem a testkontúrjavítást és a kitágult bőr (bőrfelesleg) eltávolítását !

– Egyébként is szoktál hasonló műtéteket végezni? Sokan fordulnak hozzád ilyen kéréssel? Kit biztatnál arra, hogy ilyenre vállalkozzon?
Természetesen sok hasplasztika műtétet végzek. Több válfaja van, hiszen van a szülés utáni hasi helyreállítás adott esetben megvalósítható kisebb metszéssel, akár egy mellplasztikával kombinálva. A nagymértékű fogyás következében létrejött állapot általában teljes, nagy hasplasztikát igényel zsírleszívással. Természetesen minden műtét kockázattal jár, de a páciens hozzáállásán, a megfelelő szakemberen, az optimális műtéti körülményeken is sok múlik. Mindenkinek javaslom a hasplasztikát, aki hasi bőrfeleslegét más módszerrel nem tudja eltüntetni, feszesebb hasat szeretne, és bevállalja, hogy a metszés nyoma, még ha halványan is, de látszódni fog. A műtét helyreállítja az önbizalmat, javítja az önképet és a páciens egészséget is egyértelműen ez által.

  1. június

———————————————————————————————————
SAJTÓINFORMÁCIÓ

Schmuck Andor plasztikai műtétje

Az információk pontosítása végett szükségesnek tartjuk az alábbiak közlését.
Az elmúlt évben a híres közéleti személyiség, Schmuck Andor nagymértékű fogyása után plasztikai műtét volt indokolt. Egy közel 70 kilós fogyás után kinyúlt, megereszkedett bőr ott marad teherként, nehezítve a mindennapi életet.
A 4 órás hasplasztikai műtétet dr. Pataki Gergely plasztikai sebész végezte el, aki ritkaság számba menő bőr és zsírfelesleget távolított el Schmuck Andor hasáról. Egy kb. 15 kg-os kötényhas akadály a mozgásban, a tisztálkodásban és a jó közérzet elérésében is, nem utolsó sorban az öltözködésben.
Pataki doktor számos hírességnek segített már szépülni vagy egészségügyi problémájára megoldást találni (http://www.drpataki.hu/hires-pacienseink). Schmuck Andor ajánlásra találta meg Pataki doktort. „Azt gondolom, hogy mindenki, aki rászánja magát egy beavatkozásra, az legyen tisztában azzal, hogy ez mivel jár, mivel nem jár, mi ennek a varázslat része és mi az, ami mérhetetlenül komoly és világos, mert azért ez mégiscsak egy tudomány… Amikor Pataki doktorral ezt végigbeszéltük, akkor világossá vált, hogy ezt meg kell csinálni, s ha meg kell csinálni, akkor az ember miért ne azzal végeztesse, aki ebből a szempontból jó, mondhatni a legjobb. Egy ilyen műtétnek fontos egészségügyi hatásai vannak, minthogy az ember normálisan tudja élni az életét a saját komfortzónájában, és elégedett legyen, mert ha az ember önmagával nem elégedett, akkor a világgal sem tud nagyon elégedett lenni. Most, hogy megműtöttek, sokkal jobban érzem magam, jelentősen javult a közérzetem, az életminőségem ” (Schmuck Andor)

Schmuck Andor hasplasztikai műtétében nem az a szenzáció, hogy egy újabb híres személy került a médiafigyelem középpontjában, a plasztikai sebészet kapcsán, hanem az üzenete fontos: Merj változni, merj lefogyni, és merj segítséget kérni a végső formázásra egy plasztikai sebésztől, hiszen jelentősen javulhat az életminőséged!


Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.