fbpx
vissza a bejegyzésekhez

A plasztikai sebész 9 mellnagyobbítással kapcsolatos tanácsa

Hírek 2014. augusztus 04.

A Story Magazin kérése: mondja el a Pataki doktor a legfontosabb tanácsait a mellnagyobbítással kapcsolatban !

Story – Ketyeg a szilikonbomba!

A szép mell kérdése mindig szubjektív marad. A mellnagyobbítás, mellplasztika igen nagy kreativitást, jó szemmértéket és művészi vénát is igényel. Dr. Pataki Gergely az ismert plasztikai sebész tanácsai azoknak, akik elszánták magukat a műtétre. (A teljes riportanyag a Story Magazin 2014. július 24.-i számából: )

Pataki doktort arról kérdeztük, hogy mi a titka a tökéletes mellnagyobbításnak, mi mindenen múlhat egy mellplasztika eredménye, továbbá arra, hogy mi lehet a hosszú távon az elégedett páciens és egy elégedett páciensekkel rendelkező praxis titka?
dr. P.G. – A „tökéletes” mellnagyobbítás kapcsán sok kérdés merül fel. A lényeg, hogy ki? Mit? Mekkorát? Milyen alakút? Honnan? és a mellkashoz és (mivel páros szerv) egymáshoz képest hova? helyezzünk be. Látszik tehát, hogy több rizikós pontja van a „műveletnek”.

 

A minél tökéletesebb végeredményhez legalább 9 fontos pontot kell körbejárni véleményem szerint:

1. Legyenek reális elvárásai a testével és a műtéttel kapcsolatban!

Minden mellnagyobbításra vállalkozó páciensnek egyéni adottsága és testképe van, amit részletesen elemezni kell a konzultáción. Nagyon fontos, hogy a páciens választott plasztikai sebészével részletekbe menően beszéljen az általa elvárt formákról, méretről és a minőségről!

2. Ragaszkodjon a legjobb minőségű anyagokhoz és a garanciához!

Mindenben az elérhető legjobb minőségű termékeket kell használni, legyen szó műszerekről vagy implantátumokról! Emberi testbe csak az általunk legjobbnak vélt anyag kerülhet be, ne legyenek kompromisszumok!

3. Plasztikai beavatkozást csak plasztikai sebésztől kérjünk!

Magyarországon mellnagyobbítást csak plasztikai sebészeti szakvizsgával rendelkező sebész végezhet, aki megfelelő képzéssel és esetszámmal rendelkezik. A sebész a műtőben szigorú munkarendet vár el, melynek eredménye a maximális sterilitás és a protokollok betartása, ellenőrzése. Ebben a szakmában nem lehet hibázni, mert súlyos következményei vannak!

4. A méret kiválasztásnál ne feledjük: a kevesebb sokszor több!

Testünk anatómiai tulajdonságai mellett sok egyéb tényező határozza meg azt, hogy mekkora a maximális implantátumméret. A bőr elaszticitása, vastagsága, az alatta elhelyezkedő zsírszövet vastagsága és sok más tényező. A kevesebb sokszor több! Pl. egy tökéletes alakú mell nagyobbnak látszik, mint egy valójában nagyobb, ám nem megfelelő arányú és formájú mell.

5. Ne féljen csepp alakú implantátumot választani, lehet, hogy Önnél előnyösebb és természetesebb hatást kelt!

Csepp alakú vagy kerek? Az általunk leggyakrabban választott implantátum texturált felszínű, magas kohezívitású, formatartó gélt tartalmaz és lehetőleg anatómiás/csepp alakú, mert természetesebb formát ad. Minél kisebb a szöveti vastagság, általában annál inkább a csepp alakú a jó megoldás. Természetesen van olyan helyzet (nem is ritkán) amikor kerek implantátumot választunk izom alá behelyezve, mivel ez ad szebb eredményt.

Elsősorban szövetkímélő technikákat alkalmazunk. Az implantátum a mell alsó áthajlási redőjéből történő behelyezésének van a legtöbb előnye, és ez a legelfogadottabb is.

6. Ha tart az idegen anyagtól, kérjen mellnagyobbítást sajátzsírral, az is megoldást jelenthet!

A plasztikai sebészet a leginnovatívabb orvostudományi ágak egyike. Mindig igazodni kell a korhoz és az új fejlesztéseket (pl. ultrahangos szike) adoptálni kell. Bizonyos típusú melleknél, az implantátummal történő mellnagyobbítást mikrostrukturális saját zsír visszaültetéssel kombinálva még szebb és természetesebb eredmény érhető el.

7. A legkorszerűbb eljárásokról is kérdezze meg a plasztikai sebészt a még tökéletesebb eredmény érdekében!

Az a tapasztalatunk, hogy a legszebb, legtermészetesebb formát leggyakrabban úgy lehet elérni, hogy az implantátum izom alatt van. Kisebb mellállományú hölgyeknél természetesebb a mell tapintása, formája és kisebb az egyik késői szövődmény, a tokzsugorodás előfordulási gyakorisága. A legelterjedtebb „kétsíkú”, ún. dual plane technika.

Az implantátumok burkolatánál az a fontos, hogy minél szorosabb „kölcsönhatásba” lépjen a szervezet szöveteivel, azaz makro (bio), közepesen texturált vagy poliurethan borítású implantátumot alkalmazzunk. A mai állás szerint ez is a hosszan tartó, szép eredmény előfeltétele.

8. A műtétre való lelki felkészülés nélkülözhetetlen a páciens számára.

Javasoljuk, hogy a páciensek szánjanak sok időt a műtéti felkészülésre és menjenek el több konzultációra, hiszen így több idejük lesz felkészülni egy ilyen műtétre, több véleményt hallanak, több alternatíva közül választhatnak, így valószínűleg a műtét utáni időszakot is sikeresebben veszik.

9. Ha kétségei támadnak, nyugodtan menjen el több helyre konzultálni! Ez még mindig olcsóbb, mint egy korrekciós műtét.

A műtétek teljességgel egyénre szabottak és a minél szebb végeredmény érdekében a fenti pontokat mind figyelembe kell venni.

Forrás: Story 2014. július 24.


Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.