fbpx

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész válaszol

Kérdezzen dr. Pataki Gergely plasztikai sebésztől, illetve nézze meg az eddigiekre adott válaszokat! (Közlés esetén minden esetben megváltoztatjuk a kérdező keresztnevét, illetve szükség esetén szerkesztjük a kérdést, hogy minél informatívabb választ tudjunk adni.)

Itt az érdeklődésének megfelelően tetszőleges kifejezésekre és szóösszetételekre kereshet, pl. „mellnagyobbítás + mellfelvarrás”.


Leggyakoribb témák

Mellplasztika Mellnagyobbítás implantátummal Zsírleszívás Sajátzsír-átültetés Hasplasztika Mommy Makeover Arcplasztika Botox Hialuronsav Szemhéjplasztika Orrplasztika Ajakfeltöltés Hegek kezelése Anyajegy Gyermekplasztika Kézsebészet


Rendezés: Legújabb | Legnépszerűbb

Tisztelt Doktor úr! Az a kérdésem, hogy, ha nincs probléma az implantátummal 23 év után, és a formája a melleknek teljesen normális nincs tokosodás sem, akkor is kellene cserélni az implantátumot vagy csak ha gond lenne vele? Valamint mennyire befolyásoló tényező, ha meszesedés található az implantátum szélénél az javasolná az azonnali cserét, vagy még nem? Én 46 éves vagyok és 23 évesen estem át mellnagyobbító műtéten Kanadában . (Az implantátumom 510 cc. és sóoldatos.) Köszönöm hogy, elolvasta kérdésemet és előre is köszönöm megtisztelő válaszát. Annamária

Tovább a válaszhoz 2019-03-20

Szeretném tudni, Önnek mi a véleménye az izombőnye alá elhelyezett impantátumról? Annak minden előnyére és természetesen hátrányára is kíváncsi lennék. Voltam személyes konzultáción, ahol azt állapították meg, hogy igen vastag és kemény mellizomzattal rendelkezem és mivel heti rendszerességgel végzem nagyobb súllyal való edzést, ami jobbára guggolásban merül ki, így inkább ezt a módszert ajánlották. Több plasztikai sebésznek is elküldtem az általam készített képeket magamról, hogy még több szakvéleményt kapjak ezáltal, bár tudom, ez nem váltja ki a személyes konzultációt, nagyjából egyezett a véleményük arról, hogy valószínűleg ez az eljárás a megfelelő számomra. Szeretném a beavatkozást, de így félek a korai megereszkedéstől és nem szeretnék 6 évenként, vagy azon belül újból és újból kés alá feküdni, ha ennek a módszernek ez az eredménye. Úgyhogy szeretném megkérni, hogy írja le Önnek mi a véleménye ezzel kapcsolatosan. Kíváncsi lennék, hogy milyen hatása van szélsőségesebb eseteknek, mint pl.: szoptatás, vagy nagyobb súlyingadozás, stb... ill abban az esetben, ha semmi nagyobb változás nem éri a melleket. Mennyi időn belül várható megereszkedés úgy megközelítően? már amennyiben várható... Jelenleg 75B-s melltartót hordok, 380cc-s implantátumot szeretnék. Válaszát előre is köszönöm!!

Tovább a válaszhoz 2019-03-18

Kedves Doktor Úr! A kérdésem az lenne, hogy a Mentor márkájú implantátumokból is több fajta texturáltság létezik-e? A texturált felszínű anatómiás implantátum esetében mennyire kell félni az implantátum elfordulásától? Köszönettel, Fruzsina

Tovább a válaszhoz 2019-03-11

Tisztelt Dr.Úr! A poliurethan felszinu implantatumokrol szeretnek erdeklodni. Vegeredmenyben miben kulonbozik egy texturalt felszinutol? Ugy hallottam, hogy nagyon merev, nem formalhato pl melltartoval, ezaltal, hogy nem “mozog”, nincsen termeszetes hatasa; mintha oda lenne ragasztva. Ez csak az elso idoszakra vonatkozin, vagy ez a kesobbiekben is igy marad? Sportolas miatt viszont megis ebben gondolkozom, Mi a Doktor Úr velemenye errol a tipusrol, illetve mik a paciensek tapasztalatai? Koszonom szepen a valaszat! Rebeka

Tovább a válaszhoz 2019-02-14

Kedves Doktor úr! Tavasszal hasplasztikám lesz, mert a szétnyílt hasizom miatt nehezemre esik felvenni a helyes testtartást, ezáltal már mozgásszervi panaszaim is vannak. Van egy 1,5 éves kislányom, aki időnként még szopik. Mindig is kiemelkedően fontosnak tartottam az anyatejes táplálást és ugyan igyekszem lecsökkenteni a szoptatások gyakoriságát a műtétig, erőszakkal elválasztani nem szeretnèm a kislányom. Külföldi oldalakon utánaolvasva úgy tűnik, elsősorban azért javasolt a szoptatást abbahagyni a műtét előtt, hogy a terhesség előtti alakot visszanyerjük (én már elértem a kívánt súlyt), illetve arra hivatkoznak az eltiltásnál, hogy az altatószerek az anyatejben keresztül a kisbabához jutnak. Mivel a műtét után napokig kórházi tartózkodás szükségeltetik, úgy tudom, ez idő alatt kiürülnek a gyógyszerek. Az utána szedett fájdalomcsillapító pedig elenyészően kerül át az anyatejbe. Akkor mégis miért kell abbahagyni a szoptatást? Van ennek más oka is? Tudnak olyan esetekről, ahol a bizonyítottan a tejtermelés okozott műtéti, gyógyulási komplikációt? Saját felelősségemre vállalhatom a műtétet? Vagy kifejezetten tilos lenne így elvégezni a beavatkozást? Gondolom, nem egyedi eset, hogy egy éppen szoptató anya kerül a műtőasztalra, mégis megoperálják. Konkrétan egy olyan szoptató anyáról olvastam, akinek a diastasis rectije sérvvel párosult és egy kizáródás miatt azonnal műteni kellett. Tudna nekem tájékoztatást adni a témával kapcsolatban? Köszönettel, Emese

Tovább a válaszhoz 2019-01-08

Kedves Doktor Úr! Mindenképp szeretnénk személyesen beszélni doktor úrral, nyilván meg is vizsgálná feleségemet. Fura ezt itt leírni, de neki nagyon kicsi a melle, tehát az tényleg inkább helyreállítás, mint nagyobbítás.... Engedélyt fogunk kérni a műtétjéhez, a mellnagyobbítást vagy itthon, vagy külföldön TB-re szeretnénk elvégeztetni. A probléma az, hogy - valamilyen okból - a rendszer csak a kisebbítő műtétet finanszírozza, a nagyobbítót nem. Azaz a műtét "lepapírozásakor" (pl. számla) erre mindenképp utalást kell tenni, azaz, hogy kisebbítő jellegű volt a beavatkozás. Mindezeket telefonon elmondtam a kolléganőknak, kérték, hogy írjam le mailben is. Mellékelten küldöm a 2 fényképet. Doktor úrnak egy külön papírra írt, orvosi szakvéleményt kell adnia, amit én majd zárt borítékban kell, hogy továbbítsak a megfelelő szolgálathoz, az engedélykérés mellékleteként. Kérem, hogy doktor úr a pszichológiai mozzanatra fókuszáljon, semmiképp sem az esztétikára, de ez a képek alapján nem lesz nehéz, szerintem. Továbbá meg kéne említenie azt is, hogy ilyen beavatkozást a magyar TB nem támogat. Szívesen elmegyek személyesen is a dolumentumokért. Üdvözlettel, László

Tovább a válaszhoz 2018-12-13

Kedves Asszisztens! Mai telefonbeszélgetésünkre és október 1-én küldött fotóima hivatkozva kérem, továbbítsa kérdéseimet Pataki Doktor Úrnak! Nincs egyetlen mellműtéten átesett ismerősöm sem, így csak az ilyen műtéteket végző orvosok weboldalairól tájékozódtam, illetve egyéb netes oldalakról, ezért is van bennem egy bizonytalanság, mert nem vagyok abban a kényelmes helyzetben, hogy valaki ajánlásával jeletkezzek műtétre, és mindneféle kétség nélkül rábízzam magamat egy konkrét orvosra. Mivel 56 kg vagyok, és annyi zsír van a combjaimban, amennyi, nekem kiemelten fontos szempont, hogy a betöltött saját zsírból a lehető legtöbb megtapadjon. És a Pataki Doktor Úr weboldalán fent volt egy videó (egy tévéműsor részlet), és az alapján azt gondolom, hogy akkor járnék a legjobban, ha a Pataki doktor úrhoz tudnék műtétre menni. Másodlagosan persze az is szempontom, hogy mennyibe kerülne a műtét, továbbá szerettem volna idén a műtétet, vagy legalább 2019. januárban, hogy az idei évi szabadságomból tudjak műtét után lábadozni. Konkrét kérdéseim a műtéttel kapcsolatban: - A Doktor Úr a saját zsírral történő mellfeltöltés műtéteket minden esetben altatásban végzi-e, avagy lehetséges a műtétet bódításban vagy valamilyen helyi érzéstelenítéssel megoldani? Én nagyon idegenkedem az altatástól, bár ha nincs más alternatíva, akkor nyilván vállalom. - A zsír visszatöltése a mellekbe tűvel vagy kanüllel történik? - A honlapon szereplő videóban elhanzik, hogy a melleket "elő aktiválják" a betöltést megelőzően, ez alatt mit kell érteni? - Azt olvastam egy amerikai weboldalon, hogy a zsírbetöltést lehet kombinálni drakula terápiával (a zsírt összekeverik a vérplazmával, és így töltik be), és így a beültetett zsír jobban be tud épülni az új helyére. Doktor Úrnál van-e lehetőség ilyen megoldásra, mert én laikusként szimpatikusnak találom ezt a megoldást. - Azt olvastam egy cikkben, hogy a zsírsejtek élettartama 10 év. Másrészről a zsírfeltöltéssel kapcsolatban mindenütt azt írják, hogy a betöltött zsírból ami 6 hónap után megmarad, azt úgy lehet tekinteni, hogy véglegesen megtapadt. A kérdésem, hogy mi az igazság? Ha jól sikerül a beültetés, akkor mire lehet számítani: a betöltött zsír mekkora része marad meg, illetve most akkor hogy kalkuláljak: 10 év alatt felszívódik, vagy a megtapadt zsírszövet újragenerálja magát az új helyen, és úgymond tényleg végleges marad? (Annyira, amennyire végleges maradt volna a combomban, mert nyilván a korom előrehaladtával lesz azért fogyás belőle.) - Ha jól gondolom, az én kis melleimbe kevés zsírt lehet csak betölteni, mert több úgysem tapadna meg. Mennyi zsírt kell leszívni ahhoz, hogy a melleimet fel lehessen tölteni? Inkább úgy kérdezem: mik az arányok? A leszívott zsírból mennyi tölthető vissza, és abból ami betöltésre kerül, várhatóan mennyi része marad meg? Azt olvastam, van, akinek semmi nem marad meg a betöltött zsírból, és nem lehet tudni, hogy ki esik bele ebbe a körbe. Ez tényleg előfordul? Nagyon megköszönném, ha tudna a Doktor Úr időt szánni a kérdéseim megválaszolására, és ha tudna egy körülbelüli árat mondani, hogy ha Önhöz mennék műtétre, akkor az kb. mennyibe kerülne, hogy végiggondolhassam, hogy ez így megfelel-e az elképzeléseimnek, illetve az anyagi lehetőségeimnek, és kapjak egy megerősítést, hogy érdemes időpontra/műtétre várnom. Előre is köszönettel: Tünde

Tovább a válaszhoz 2018-10-11

Kedves Doktor úr! A konzultációt követően több tanulmányt olvastam a texturált bevonatú implantátumokkal kapcsolatban, melyek inkább negatív értékeléseket közöltek. Én 3 ilyen típusra kaptam árat és a doktor úr részletesen is tájékoztatott ezek előnyéről. Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy van-e a lehetőség nem texturált implantátum behelyezésére is? Ha igen, milyen a véleményük róluk és mennyiben módosulna a beavatkozás összköltsége? Köszönettel, Edina

Tovább a válaszhoz 2018-09-18

Tisztelt Doktor úr! A térdhajlatomba vannak striák, amik borzasztóan zavarnak! Plasztikai műtéttel eltüntethető a stria? Ha nem, mit lehet tenni ? Mit tudok tenni a terhesség során keletkezett hasi striáimmal? Köszönettel: Anita

Tovább a válaszhoz 2018-09-13

Kedves Doktor Úr! A segítségét kérném. 2012- ben a polytech implantátum beültetésére került sor dual-pláne technikával. Kb. 3 hónappal ezelőtt a bal mellem nagyon beduzzadt, érzékennyé vált. Antibiotikumot kaptam rá..., kb. 4 hete elmentem UH hangra, ahol a Doktornő folyadékot talált a mellembe, és elküldött MR vizsgálatra. Az ottani szaktekintély aki csak mell MR- t végez, kérdezte mikor volt a műtétem mert el van öregedve az implantátum, olyan mintha 15 éve rakták volna be. Doktor úr mit tanácsol? Újra feküdjek kés alá? Cseréltessem ki az implantátumot? Találkozott már ilyesmivel? A mellemben önálló életre kelt az implantátum, kemény kitapintható és roppant zavaró. . . Szerinte elöregedett az implantátum....a javaslaton az áll "az implantátumok állapota miatt szoros observatió javasolt". A folyadék még mindig ott van. Köszönöm válaszát,üdvözlettel, Patrícia

Tovább a válaszhoz 2018-09-13

Kedves Doktor úr! Az én kérdésem az implatnátum cseréjével kapcsolatos. 12 évvel ezelőtt, Magyarországon lett beültetve a mellimplantátum. Sok költözésnek köszönhetően, a műtétet igazoló papírokat elvesztettem, így sem a méretet , sem a pontos típusát nem ismerem az implantátumnak. Érdeklődtem a műtétet végző orvosnál, hogy meg-e van még az eredeti példány, de sajnos nemleges választ kaptam. Csak a gyártó nevét tudtam meg “Silimid”. Én úgy emlékszem, hogy 360-380 as lett beültetve, de a párom másként tudja. Az implantátum cseréjének az oka, esztétikai jellegű. A bal oldal kisebbnek tűnik, kerek formájából veszített, míg a jobb oldali formája megmaradt, de kb. 1 cm.-vel feljebb helyezkedik el a bal oldalhoz képest. Két Palsztikai sebésznél jártam eddig, különböző válaszokat kapva. Az első vélemény a bal oldal |||. tokzsugorodás gyanús a jobb oldal felcsúszhatott az implantátum. A második szakvélemény a bal méretű implantátum kezdetleges tokzsugorodás gyanús,de tapíntásra ennek jellegzetes jeleit nem mutatta, a jobb oldali felcsúszott .Amennyiben a tokzsugorodás a műtét során bebizonyosodik, a cserét nem végezné el. Az implantátumokat eltávolítaná, majd néhány hónap után az új implantátumikat behelyezné. Az első doktor a kezével nagyon gyengén vizsgált meg, míg a második doktor sokkal erőteljesebb szakértelemmel. Nekem fájdalmam nincs, csak formailag látom, hogy bizony az idő megviselte a kicsikéket. 12 év alatt érkezett meg egyetlen gyermekem , ezidő alatt 15 hónapig szoptattam, probléma mentesen, fogyás-hízás, futás-sportolás, nos mozgalmas évek voltak. Genetikámnak köszönhetően a mellem nem ereszkedett meg, olyan mértékben , hogy a bimbóudvart feljebb kellene varrni , ebben mindkét doktor egyetértett. Viszont mégis rengeteg kérdés felmerült bennem , amire szükségem lenne. Az implantátum mindkét esetben Polytech lenne. Az első doktor javaslata: formát én eldönthetem , a már meglévő zsebbe” izom alá”, és méretnöveléssel helyezné be az új implantátumot, hogy a mell bőre kitöltődjön. A méretet én is eldönthetem. Mivel nem vagyok tisztában a mostani pontos mérettel , így neki gondot okoz az implantátum kiválasztása a későbbiekben. Sem a tokosodásról sem a mostani méret behatárolásáról nem eset szó. Míg második doktor: semmikép nem ugyanabba a zsebbe, és nem izom alá, hanem izom elé, forma anatómiai, a méret hasonló , mint a mostani, vagy egy mérettel nagyobb, de ezt még nem eldöntött, hisz a régi implantátum eltávolításánál derül majd ki pontosan melyik méretet tudja úgy behelyezni, hogy a mellett kitöltse. A mostani implantátum lehetséges méretét (tól-ig) behatárolta, ezáltal 3 méretet rendel majd be, melyek közül dől majd el melyik lesz a nyertes. Ezek tudatában kérem tanácsát, hogy az információk közül melyiket tekintsem az én esetemben meggyőzőnek. Ami aggaszt, az a izom elé helyezés, mert félek ennek hatására, a melleim gyorsabban elindulnak majd lefelé, az évek elmúltával. Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel, Piroska

Tovább a válaszhoz 2018-09-12

Kedves Doktor Úr! Két hét múlva fogja elvégezni a régóta dédelgetett álmom, a mellnagyobbítást. A tegnapi konzultáció óta felmerült pár kérdésem. 1. A műtét napján várhatóan a menstruációm kb. 3 napján leszek. Ez befolyásol- e valamit, hogy készüljek? 2. A műtét napjától számítva 1 hónap szabadságot vettem ki. Gyógytornász- manuálterapeutaként dolgozom, tehát szükségem van kezemre, erőkifejtésre a kezelésekhez. A vélemények között olvastam, hogy a nagyobb implantátum behelyezésénél, belső felvarrással kombinálva hosszabb gyógyulási időre van szükség. Az én esetemben ez hogy fog alakulni előreláthatólag? Egy hónap után vissza tudok menni dolgozni, vagy számoljak esetlegesen több gyógyulási idővel? 3. A belső felvarrás pontosan a mellállomány mely részében történik, fog-e okozni kívülről látható elszíneződéseket az első időszakban, amennyiben igen, ez mennyi idő alatt regenerálódik? Amikor az implantátum cserére kerül sor, akkor a belső felvarrást is ismételni kell, vagy ez minden estben függ a szövetek állapotától? 4. Jól emlékszem, hogy a Polytech Mesmo felszínű implantátum behelyezésére van nagyobb esély? 5. Kb. mikortól térhetek vissza a flamenco táncórákra, (ami sok kopogással és karmunkával is jár)? 6. Előkészületként a mellizmot nyújtom, járok masszázsra, és erősítem a mély hátizmokat, nem végzek mellizom gyakorlatokat. Javasolt még ezenkívül más felkészülési mód a műtét előtt? 7. A tervezett méret D kosárnak felel meg? Szeretném, ha ez testmagasságomhoz és vékony testalkatomhoz arányos, esztétikus, természetes hatást keltő legyen. 8. A szoptatás alatt bekövetkező mellnagyobbodást a szövetek még bírni fogják ennél az implantátum méretnél? Nem fog megrepedezni a bőr, túlzottan megnyúlni? 9. Szeretnék rendelni pluszban még egy posztoperatív melltartót. Nagyon köszönöm a segítséget! Üdvözlettel, Evelin

Tovább a válaszhoz 2018-09-06

Tisztelt Doktor Úr! Egyik barátnőm pár hónapja esett át mellnagyobbításon az Ibériai-félsziget kisebbik országában. A barátnőm vékony. Nagyon érdekes műtétje volt, itthon még nem is hallottam ilyenről. Az egyik mellét a mellbimbó körül 180 fokban alul vágták körbe – ha a teljes kört egy óra számlapjának képzeljük el, akkor „3 órától 9 óráig” –, és nem látszik semmi heg, vagyis nem lehet szabad szemmel látni. A másik mellén „12-től 6 óráig” benn a barna részben – a bimbóudvarban – vágták, ez hajszálnyit látszik. A kinti orvos azt mondta, nem a barna részen kívül vág, hanem a barna részen belül, mert a barnában sokkal jobban gyógyul. Az implantátumok a mellmirigyek alá, izom fölé kerültek, 360 köbcentis kerek, enyhén érdes, ázsiai gyártmány. A műtét úgy történt, hogy a barátnőm reggel 9-re bement, délután 3-kor pedig hazaengedték. Azt mondták neki, hogy a kutatások alapján az otthon jobban, gyorsabban gyógyulnak a betegek. A műtét után volt 10 alkalmas mell masszázs, benne volt az árban. Hetente 3-szor műtét után 1 héttel kezdődött. Segíti a mellműtét utáni duzzanat lemenetelét. Ezt nyilván nem az orvos csinálta. Mindezért 5000 eurót kellett fizetni. Pataki doktor úrnak mi a véleménye erről, tényleg jobb a mellnagyobbítás így? Köszönettel: Katalin

Tovább a válaszhoz 2018-09-04

Kedves Doktor Úr! Régóta gondolkozom a mellnagyobbításon (kb 13 éve). Sok vegyes vélemény terjeng viszont az Önök honlapján sok hasznos információt olvastam. Amiben én gondolkodok az inkább a természetes hatású ámbár nagyobb mellek mint ami most van. Kb A kosaras most. Olyat szeretnék amit nem szükséges cserélni tehát újabb műtétre nem kerül sor. Mindemellett meg nincsenek gyermekeim de egyszer majd szeretnék így a mellizom alatti beultetest részesítem előnyben úgy tudom ez a legkimeletesebb a mirigyeknek illetve azokat a technikákat amivel a legtermeszetesebb eredményt lehet el érni de később a baba szoptatasanal se okozzon gondot. Polytechrol hallottam hogy nagyon megbízható. Ezeket tényleg nem kell cserélni? Ha ezt választom nem kell több műtét szules után sem? Ezek már tényleg nem mozdulnak el a mindennapokban sem pl sport? A kosarasbol szeretnék B vagy C lenni attól függően melyik illik hozzám jobban. Vékony testalkatom van, 29 éves vagyok. A válaszokat előre is köszönöm, Dóra

Tovább a válaszhoz 2018-08-16

Tisztelt Doktor Úr! Érdeklődni szeretnék, hogy van-e Önöknél lehetőség SRS műtétre (FTM/N-double incision)? Ha nem, tudnának nekem külföldi elérhetőségeket ajánlani? Köszönöm! Bea

Tovább a válaszhoz 2018-08-13

Tisztelt Doktor úr. Végső elkeseredesemben fordulok önhöz. Mell korrekciós műtétre lenne szükségem,de sajnos nem találok orvost aki segítene,vagy segíteni tudna. Eddig 2 mutetem volt ,mind kettő 4 évvel ezelőtt kb. Gondoltam megpróbálok együtt élni a mostani melleimmel, de időről időre egyre jobban lóg le és meg sorolhatnám.Több híres orvosnál is jártam az utóbbi 1 évben, sok-sok mindenkinél, eddig reménytelenül .Ma már kimerem jelenthetem hogy Magyarországon nem vállalja el senki a helyre állító mutetemet. Ön az utolsó remenyem ,hogy itthon Magyarországon segítséget kaphatok.Tobszor is próbálkoztam már önhöz bejutni,de hossz a várólista:)Kedves kolléganője elmondta,hogy doktor úr csak valamikor jövőre tudna megnézni,és esetleg műteni.Igazaból nekem bármikor jó lenne a műtét ,persze jobb lenne minél előbb ,de természetesen tudnék varni is..Csak fontos lenne tudnom hogy a doktor úr tud-e segíteni vagy nem.Nem szeretnek meg hónapokig kételyek közt maradni,hogy kaphatok e öntől segítséget,vagy külföldön kell tovább probalkoznom. Kérem doktor úr,szanjon rám egy kis időt hogy meg mondhassa nekem hogy tudja-e nekem ön segíteni,vagy probalkozzak tovább külföldön .Par fotót csatolok a melleimről. Tisztelettel, Linda

Tovább a válaszhoz 2018-07-24

Tisztelt Doktor Úr! Két évvel ezelött emlönagyobbításon estem át, 315 polytech texturális felületü anatómiai implantátum kerültizom alá beültetésre. Az egy éves kontrollon minden rendben volt, viszont néhány hónappal késöbb tokzsugorodás s bevérzés alakult ki,minek következtében januárban dréncsövel eltávolítottak 3dl vért, s februárban a bal mellemen korrekciós mütétet is végrehajtottunk. Az üreg kitisztítása s részleges tokeltávolítás történt a hátsó falról, implantátumcsere nem történt. Amütét után szeróma alakult ki,amely kb. 8hét alatt húzódott le, azóta redök s hullámok mellett az egész implantátum kitapintható. Ennek 5 hónapja, s a bal mellem formára már azonos a jobbal,viszont hason fekvésnél még mindig keményebb, s még melltartó keresztül is kitapintható a hullámosodás, elöre hajolva pedig rettentöen látni is. Aktív sportolást nem végzek, ha befeszül a mellizom, mintha két részre dudorodna az implantátum, nagyon kellemetlen. Az orvosom szerint egy újabb mütét, implantátumcserével sem segítene, a mütét óta úgy érzem, csak az idöt húzzuk. Rettentöen csalódtam ebben az egészben, s tanácstalan vagyok, ezért szükségem lenne egy másodvéleményre. Olvastam a polyuretán implantátumokról is,de jelenleg leginkább arra hajlok, hogy véglegesen eltávolíttatom. Az anyagi vonzata már nem érdekel a dolognak, csak problémák nélkül szeretnék aktív életet élni. Köszönöm a válaszát. Anna

Tovább a válaszhoz 2018-07-03

Kedves doktor úr! Kérem olvassa el levelem. Remélem a választ még ha nem is posztolják ki, hiszen majd olvasni fogja nem vagyok egy szilikonreklám. Mara vagyok ,43 éves . 24 évesen döntöttem úgy, hogy a mellnagyobbítást választom. Akkor is fontos volt az egészségem, és a legjobb minőségű kohezív géllel töltött implantátumot választottam. Kár ezt már latolgatni, hogy mit mondott az orvos és én mit fogtam fel ,mert sajnos total úgy emlékszem hogy azt mondta nekem,hogy ez a műtét egy életre szól, és nem kell cserélni az impit. Természetesen 15 év után már nem volt szép , az egyik zsugorodni kezdett,így cserélni kellett. Orvost váltottam mert nem akartam b kosárnál nagyobbat,és sajnos az első orvosom azt eröltette hogy nagyobb legyen. Orvosváltással is műtétem jól sikerült. Nem lett nagyobb, és nem lóg ,szerencsém van(az olvasottak után) be is fogadta a szervezetem, van egy kis rippling, de el tudom fogadni 😊. Viszont ami nagyon foglalkoztat mostanában, hogy mi vár rám e tekintetben a hátralévő életemben, hiszen fiatalon,amikor még elvileg regenerálódnak a sejtjeink…még így is 15 évet bírt akkor most hogyan fogunk kinézni 70 évesen? Erre sajnos azt mondta nekem az első orvosom hogy azok a hölgyek akik mellet nagyobbítatnak erre nem szoktak gondolni. Bocsánatot kérek , de kivétel vagyok és szerintem még bőven vannak társaim. Lehet ítélkezni hogy hiúságunk áldozatává válunk. Nem vagyunk sem szentek sem angyalok. De a legjobbat szeretném kihozni a helyzetből ha már megcsináltam magamnak a problémát. Ha a legjobb esetben 20 évet bír az implantátumom,akkor 54 éves leszek amikor következne a műtét(jobb esetben ha ráverünk még pár évet, de 60 évesnél tovább biztosan nem húzom) Sajnos az én orvosom idősebb korban van ,javában nyugdíjas lesz. Mindenképp másik orvost kell majd keresnem. Ezért is írok. Az ön oldala nagyon bizalom ébresztő😊. 100% -os a döntésem , hogy nem tetetnék be a régi implantátum helyére újat. Ha csak valami nagyon meggyőző érvet olvasnék, vagy találkoznék olyannak aki idősen is teljes, és nő implantátummal együtt. Mert ilyet nem nagyon lát az ember a neten sem sehol, csak a nevetségesebb nem követendő példákat. Nem nagyon találtam implantátum eltávolításával kapcsolatban írásokat, de valami azt sejteti, hogy ez kockázatos, és talán nagyobb műtét, nehezebben gyógyul mint a mellnagyobbítás. Itt jön a kérdés: Ha ez nagy műtét, akkor nem érdemesebb-e fiatalabban elvégeztetni. Lehet jobb ha nem várja meg az ember a muszály kategóriát. A szervezet regenerálódása szempontjából nem szerencsésebb-e? Hiszem hogy sok egészségére igényes nő hozza majd meg ezt a döntést. Hiszen rengeteg nő tetet be implantátumot, és ez a korosztály még fiatal. Ez probléma 20 év múlva beérik sajnos. Évekkel érik a személyiség és háttérbe szorul a külsőség. valamint félő hogy 70-80 éves korban régen műtött implantátumos mell nem túl esztétikus.(biztosan vannak kivételek én tiszteletben tartom a más döntését) Kor csak egy szám. Én unokáját pátyolgató egészséges nagymama kort álmodtam meg magamnak.Nem szeretnék 70 évesen mellplasztika elött állni (már ha az altatást engedné az egsézségem) . Én csak próbálom ezt az egészet reálisan látni. UI.: Tudja mi a fura Doktor úr? Megműtettem a melleim, mert nem tudtam akkor elfogadni hogy kicsike, azt gondoltam minden pasi azt vislatja hogy nincs, és sajnos csak ennek hiányát láttam a tükörben. Szépek lettek műtét után, de soha nem éreztem magaménak. Ha az idézőjeles szépségemre gondolok,hogy mi lehet vonzó rajtam,,a mellem eszembe sem jut . Soha nem lett éke a testemnek. most meg szinte csupán egy probéma forrása. De nyilván ha nem is a méret a lényeg, az ember szeretne egy elviselhető látványt a tükörben látni. -volt már ilyen kérés? implantátum végleges eltávolítása?mi a tapasztalat? Talán felvarással még viselhető látványt is lehet elérni,még ha nagyon aprócska mellekről van is szó.. Ha erre kerül a sor számít hogy az implantátum mennyi idős (problémamentes implantáumról van szó) 10-15, vagy akár várjam meg a 25 évet ha nincs gond? eltávolítás szempontjából számít az utolsó műtét után eltelt idő? Az ön munkája gyönyörű, főleg amikor valóban boldogságot okoz hölgyeknek, és álmokat vált valóra. Az én kérésem, kérdésem nincs ilyen felemelő. És biztosan nem is motiváló, hiszen szépíteni hivatott a hölgyeket. De aki így gondolkodik mint én, az ugyanúgy visszakapja önmagát a műtét által. És talán nem kisebb kihívás ez sem mint egy mellnagyobbítás. És higgye el ,ugyanolyan hálás lennék ,mint aki nagy mellekre vágyik. A problémám nem tűzoltás, és nem is sürgős 😊 .A legnagyobb tisztelettel várom a választ , és reális gondolatot a témáról. Köszönöm hogy elolvasott.! M.

Tovább a válaszhoz 2018-06-26

Tisztelt Doktor Úr. Kb. 8 hete egy rosszindulatú melanomát távolítottak el a jobb alsó láb száramról, 1 cm-es biztonsági körben bőrátültetéssel. A donor bőrt ugyanarról a lábamról vették a sebtől kb. 4 cm-rrel. A donor bőr még mindig piros, a kórházban javasolt zsíros körömvirág kenőccsel kenem. A munkahelyemen a munkakörülmények miatt sajnos nadrágot kell hordanom ami nagyon irritálja + rövid időn belül leszedi a krémet a lábamról, ezért kénytelen vagyok bekötni 10-12 órán keresztül. Kérem segítsen milyen kötszert tegyek rá, mert minden amit ráteszek irritál ( cosmopor, mepore, sima mullap - ez utóbbit nagyon nehezen húztam le a körömvirágos területről stb ) + leszedi az összes krémet a donor felületről.. Mire hazaérek fáj, húzódik és nagyon száraz a terület. Ha esetleg tudna javasolni egy olyan kötszert, vagy kötözési módot vagy bármilyen megoldást amit használhatnék a donor terület nappali bekötésére és a rákent krém megtartására, annak nagyon örülnék, mert a nadrágot nem tudom elhagyni munka közben.. Még szeretném megkérdezni, hogy a donor bőrterületnek mennyi a gyógyulási ideje, hogy legalább legyen egy kis reményem, hogy ez még mennyi ideig fog tartani. Tisztelettel köszönöm a segítségét és a válaszát: Üdvözlettel: Mónika

Tovább a válaszhoz 2018-06-24

Tisztelt Doktor úr! 42 kg-os fogyást követően, 2 hete műtötték TB finanszírozással.( kötényhas). Jelenleg 63 kg vagyok. Szeretnék még kB 5 kg-ot fogyni, - úgy gondolom ez lenne a számomra ideális testsúly. Az lenne a kérdésem, hogy fogyást követően, a bőröm ismét megereszkedhet - e? Segítségét előre is köszönöm! Köszönettel: Tina

Tovább a válaszhoz 2018-06-19

Tisztelt Doktor úr! Általam látott munkái és a különböző fórumokon olvasott vélemények alapján gondoltam,hogy bizalommal fordulhatok önhöz, szükségem lenne még egy szakvéleményre. Németországban élek, itt volt mellnagyobbitasom 2018 májusában. Az orvosom,mivel ez igen nagy ország és itt nincs ismerősöm aki ajánlott volna bárkit is, internetes értékelő oldalak alapján választottam. Igyekeztem az anyagi korlataimon belül a legjobb orvost megkeresni. Münchenben volt a műtétem egy ambuláns klinikán. 200 cm3 dél Kóreai középmagas texturalt felszínű implantátumot kaptam, mondván, hogy nagyobb nem fér be.Emelett bimbó körüli felvarrásom is volt. Az operáció 7900 euróba került, gyakorlatilag az összes spórolt pénzem erre az álmomra ment el. Az, hogy nem vagyok elégedett, nem kifejezés. A mellbimbóm egyszerűen borzasztóan néz ki, a méret szerintem nevetségesen kicsi a mellkasi adottságaimhoz. A kívánságom egyébként egy szép teli B kosár lett volna, én is és a férjem is a kis melleket preferáljuk. Tegnapi nap folyamán a 3 hetes kontroll vizsgálaton jeleztem a problémát az orvosomnak, a válasza az volt, mind a mellbimbóm állapotát mind pedig a szerencsétlen méretválasztást illetően,hogy nagyon sajnálja, de gyakorlatilag az én "hibám" ebből ami nekem volt, ennyit lehetett kihozni. Én ezt a választ nem tudom elfogadni, számos mellnagyobbitas galéria tanulmányozasa után ezt egyszerűen csak a felelősség alól való kibújásnak tartom. Korrekció, stb szóba sem került,fogadjam el, próbálják meg együtt élni vele... Komplikaltabb esetekben is sokkal szebb eredményeket láttam,igy nem szeretném ezt az állapotot elfogadni. Szeretném a véleményét kérni,a mellékelt fotók alapján,hogy fogadjam e el az orvosom véleményét, vagy pedig én látom jól és ez bizony egy rosszul sikerült mellplasztika? Egy másik orvos véleményét is kértem, mert úgy hiszem, minimum kettő másik orvos véleménye szükséges, illetve a betegjogi képviselet is ennyit fog kérni amennyiben hozzájuk fordulok. A másik doktor véleménye egyébként az, hogy ez egy rosszul sikerült mellplasztika,sem az implantátum mérete, sem a választott technika nem volt megfelelő. 177 cm vagyok, 60-62 kg, mell alatti körméretem 74-75cm, 33 éves, két gyermekem van, többet nem tervezünk. Szép melleket szerettem volna,ehelyett szomorúságot és újabb rengeteg kiadást kaptam... E-mailben küldök képet az alapomról és a mai, 3 hetes műtét utáni állapotomról. További szép napot kívánok önnek, tisztelettel : Amina

Tovább a válaszhoz 2018-06-15

Üdvözlöm, Doktor Úr! Egy kérdésem lenne és nagyon köszönöm ha válaszol! Februárba volt 9 éve,hogy mellnagyobbító műtétem volt! Mentor implantátum került beültetésre. Eddig nagyon meg voltam vele elégedve. De kb 1 éve,mindkét mellem széle hullámos lett. Eddig csak érezni lehetett,mostmár látni is. 3 éve szültem,nem tudom,hogy számít e ez. 176cm vagyok és 57 kg. 9 éve is ennyi voltam. Akinél volt a műtétem azt mondta,hogy ez teljesen normális,mert vékony vagyok! De 9 éve is vékony voltam,mindig is. De azt mondta ez normális. Ön szerint is az? Nagyon köszönöm előre is a válaszát! Betti

Tovább a válaszhoz 2018-06-12

Kedves Doktor úr! Az asszisztens hölggyel történt telefonbeszélgetésemnek megfelelően, ezúton szeretnék tanácsot kérni Öntől, egyébként pedig, kedves ismerősöm, akin 6 hete hajtott végre kombinált mellplasztikai műtétet-ajánlotta Önt. Éppen ma 11 hete volt nekem is kombinált mellpalasztikai beavatkozásom. Ez a 2. ilyen jellegű operációm volt, előzőleg 5 éve estem át rajta, csak sajnos újra megereszkedtek az emlők. A saját mirigyállományom is tekintélyes, először 365 cc , most 250 cc méretű implantátum lett behelyezve. Az elsődleges problémám. -amellett, hogy nem azt a formát kaptam, amit szerettem volna-hogy nagyon ki van fehérdve a mellbimbó udvara. Az első műtét után nem emlékszem, hogy lett volna ilyen mértékű elváltozás. Az orvosom azt a választ adta, hogy napoztassam, majd attól pigmentálódik, nekem ez kicsit furcsán hangzik, legyen szíves -amennyiben ideje engedi- véleményt mondani róla! A formát illetően az a gondom, hogy a mell alul már most meg van nyúlva, számomra fontos lett volna az áthajlási redő, hogy ne lógjon rá a mellkasra, bordára. Állítólag vékony a bőröm és nem vagyok fiatal, ezért ez megoldhatatlan. Ön lát erre megoldást? Mellékelve küldök fotókat. Köszönettel, Kinga

Tovább a válaszhoz 2018-06-06

Tisztelt Doktor Úr! Egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a saját zsírral való feltöltés is ugyanúgy felszívódik mint a hialuronsav ? Engem egyik helyről úgy tájékoztattak, hogy 1x-i ismétlésre lehet szükség de ezen kívül egy életen át megmaradhat ha jól megtapad a zsírszövet. Egy másik helyről viszont úgy tájékoztattak, hogy ugyanúgy felszívódik mint a hialuronsav. Tudna engem röviden tájékoztatni ezzel kapcsolatban ? Ha való igaz, hogy felszívódik akkor tulajdonképpen a "karikás szemre" nincs is végleges megoldás ? Ez a "feltöltés" saját zsírszövettel ez halványít ezen a "lilás" elszíneződésen vagy csak a "beesett szemet" illetve "árkot" tölti ki ? Még egy kérdésem lenne Önhöz, Önöknél milyen árban elérhető ez a szolgáltatás (alsó szemhéjfeltöltés saját zsírszövettel) ? Válaszát előre is nagyon köszönöm, sokat segítene ! Üdvözlettel, Szilvia

Tovább a válaszhoz 2018-06-06

Tisztelt Pataki doktor! Kombinált mellnagyobbító műtétem volt 8 hete. Jobb mellemben belső mirigyállomány felfüggesztés és bimbóudvar áthelyezés történetét implantátum behelyezéssel, még a bal mellemben csak implantátum behelyezés történt . A 4 hetes kontrollon jeleztem az orvosomnak, hogy két mellem nem hasonló méretű, de nem is hasonló formájú. Ő azt mondta senki melle nem egyforma, az én alapom sem volt egyforma, 3-4 hónap még változnak, legyek türelmes, ősszel jelentkezzek majd. Közben a bal mellem alján úgy éreztem, hogy ott mozog valami, súlya is van, a bőröm feszül alul, néha szúr, fáj, nyom . Mikor kicsit előre hajolok, pl. fogmosásnál, érzem hogy valami mozog a mellemben , vagy ha krémezem a karom , s kicsit felemelem , minta ugrálna ott bent valami, igen rossz, kellemetlen érzés. Éreztem valami nem stimmel a bal mellemmel. A jobb olyan, mintha nem is lenne, teljesen eggyé vált már velem, pedig azon ugye felvarrás is volt. Nem értem el a doktort, így az asszisztensnő javaslatára e-mailt írtam képekkel és sok kérdéssel, de nem kaptam rá valaszt. Kicsit vártam, gondoltam sok a munkája,majd egy hét elteltével kértem időpontot konzultációra. Mutattam a doktornak hogy a bal mellem lejebb van , más az íve alul mint a jobb mellemé. Elmondtam miket érzek, semmilyen melltartó, top nem kényelmes, 5 percenként igazítom vagy a mellem vagy a melltartókat húzom lejebb. Azt mondta igen látja, tényleg lejebb van a bal mellem fél centivel. Valószínű a kötőszövetem laza , így megereszkedett az implant,A jobb mellem szép, az a jó forma, és az jó helyen van. Ősszel korrekció kell. Kérdésem az lenne 7 hetesen még nem korai , hogy megereszkedett az implantátum ? A bal mellem is fel kellett volna varrnia? Dual Plane technikával lettek behelyezve az implantátumok. Előfordulhat, hogy az implat kicsúszott az izom alól, nem a szöveteim ereszkedttek meg? Másik emailben küldök képeket és részletesebb leírást is . Nagyon hálás lennék, ha megnézné a képeket és válaszolna kérdéseimre. Előre is köszönöm válaszát. Üdvözlettel: Hedvig

Tovább a válaszhoz 2018-06-03

Tisztelt Doktor Ur! Mellnagyobbitásom volt 5 hónapja, és az egyik mellemet sajnos fel is kellett varrni. A felvarrt mellbe (bal) került 350cc a másikba pedig 400cc méretű implantátum került. Nyilván az első 2-3 hétben hatalmas volt a különbség és a felvarrt, kisebb implantátumú mellem sokkal nagyobb volt az ödémák miatt, tudom ez teljesen normális. Viszont most,hogy eltelt 5 hónap sajnos még mindig a bal mellem sokkal nagyobb mint a jobb és nagyon csalódottnak érzem magam. A sebészem elmondta,hogy nyugodjak meg, 6-8 hónap is lehet mire (viszonylag) egyformák lesznek , és mindkettő implantátum a helyére kerül. Igazából az lenne a kérdésem,hogy létezik ilyen,hogy a nagyobb egyszer csak összemegy pár hónapon belül? Hogy tud elfogyni a mellszövet fogyás nélkül,hogy jóval kisebb lesz? Nekem ez nagyon kilátástálannak tűnik. Nagyon el vagyok keseredve, már az újabb műtéten gondolkodom. Köszönöm! Barbara

Tovább a válaszhoz 2018-06-02

Kedves Doktor úr! Foglalkoztat a mellnagyobbítás implantátummal. Nem szeretnék túl nagy méretet, csak a jelenleginek szeretnék egy kicsivel teltebb formát adni. Nem lenne szükség nagy méretű implantátumra. A formáját nagyon szeretem és egy kis korrigálás után tökéletesnek gondolnám. Szeretném megkérdezni, hogy a tinédzserkori terhességem szerepet játszat-e abban, hogy terhességem után a mellem már nem fejlődött? A babát nem szoptattam. Most 24 éves vagyok és 2-3 éven belül szeretném megcsináltatni a műtétet. 2 éve diagnosztizáltak nálam Crohn betegséget, amivel azóta is tünetmentes vagyok, jól érzem magam. Ez nálam szerencsére nagyon enyhe intenzitásban jött elő. Nem szedek rá szteroidokat, viszont egy Imuran nevű gyógyszer napi szinten szedek rá, ami az immunrendszerem meggyengítésére szolgál. A betegségem kezdeti és enyhe, a kezelés során semmi bajom nem volt, amennyiben nem lángol fel a későbbiekben és tünetmentes vagyok, van lehetőség a beavatkozásra? Válaszait előre is köszönöm. Szimona

Tovább a válaszhoz 2018-06-02

Üdvözlöm! Már 6 éve pattanásmentes az arcom(hurrá!:),de komoly lelki problémáim vannak a besüppedő hegektől,amelyek egymás mellett vannak kisebb-nagyobb mélységben. Nem akarok tökéletes bőrt hisz tudom,erre nem vágyhatom,de szeretném,ha javítanánk rajta feltöltéssel.Elegem van a lézeres,hámlasztós,d.rolleres hasztalan hókusz-pókuszoktól. Nekem nem javult tőle.Elegem van abból,hogy szégyellem magam,s hogy akadályozzon sok mindenben.Kipróbáltam már,és hálás vagyok,mert rávezettek a megoldásra.De sajnos nem értem,miért csomókban hagyják ott,ahol feltöltik.Miért nem lehet elnyomkodni,elteríteni.Tudom nem értek hozzá,csak mint laikus elgondolkodtató.A heg másabb,mint a ránc,igen.Alig 2!év alatt,7 alkalommal adtak be 1 ml-t,1.alk.2 ml.Nagyon hamar kimegy belőlem,de tudom ez is szervezetfüggő.Az utóbbi 3 alkalom meg sem látszott a bőrömön.Mintha semmi nem történt volna.Nem vagyok már bolond,vagy belebolondulva,nagyon külső szemmel látom ezt.Mi ennek az oka?Tud segíteni rajtam? Köszönettel: Zsanett

Tovább a válaszhoz 2018-05-31

Kedves Doktor Úr! 45 éves vagyok, két gyermek édesanyja , megereszkedett melleimbe 2006 augusztusában implantátumokat ültettek be Ausztriában . 325 ös méretben. 2007 ben bal mellemet újra műtötték szintén Ausztriában tokzsugorodás miatt és jobb mellbimbó udvaramat kisebbítették és kicsit felvarrták. 10 év múlva ismét úgy éreztem bal mellem gömbölydedebb ismét tokzsugorodás volt valoszínűsíthető és szerettem volna kicseréltetnibaz implantátumokat. Eddig mirigy alatt voltak az implantátumok. 2017 júliusában ismét műtöttek izom alá helyezett implantátumokat kaptam és a bal tok eltávolítása után erre az oldalra 345 ös míg jobb oldalra 325 ös kerek sima Negor típusu implantátumokat kaptam. Jobb mellemmel teljesen elégedett vagyok, de bal oldalon nem jött le az implantátum és a formája is deformált volt ezért orvosom 2018 április végén újra műtött.Újra alakította a tokot de 2 héttel a műtét után ismét aggodom nem tetszik a formája. Szeretném kérdezni mi lehet a baj, változhat e a formája... Kérem segítsen ! Már lassan 1 éve strandra , uszodába nem megyek mert még ruhában is feltűnő a két mellem assszimmetriája. Jelenlegi orvosom azt mondja ha most sem megy a helyére az implantátum végleg el kell távolítani. Nagyon kétségbe vagyok esve. Várom mielőbbi válaszát. Tisztelettel: Anikó

Tovább a válaszhoz 2018-05-26

Kedves Doktor Úr! Az Arab Emirátusokból írok, segítségre volna szűkségem. Mellfellvarrást szeretnék mert a terhességek után eléggé megereszkedtek a melleim. Régebben B-s volt a kosárméretem, most C-s. Két éve napi szinten sportolok nagyon intenzíven (crossfit). Sokat súlyemelek, rúdra húzódzkodok.) Eddig megjártam pár kört, két magyar orvos véleményét kértem és kaptam meg. Csakhogy két teljesen ellentétes véleményt kaptam. 1., Az első magyar orvossal élőben konzultáltam Dubaiban. Ő azt mondta, hogy persze, szépen fel lehet ezt varrni a “Lollipop” körbe a mellbimbót és lefelé vágással. Ő azt mondta, hogy hiszen csak sok a felesleges bőr. És akkor csak KICSIT kisebbek lennének a melleim, és persze sportosabbak lennének majd utána mint most. (Azt persze letisztáztuk, hogy persze lesznek hegek. De az inkabb megéri nekem mint a “lógás érzés”. Én amúgysem soha nem rohangálok meztelenül sehol, csak fürdőruhában vagy sportmelltartóban nézzenek ki jobban. Most viszont már legszívesebben még aludni is melltartóban mennék, nagyon zavar ha nincsen rajtam melltartó.) És egyben a mellbimbókat is le tudná kicsinyíteni egy kicsit. A két mell sem teljesen egyforma, az egyik kicsit nagyobb es jobban lóg mint a másik. Azt mondta azt is ki lehet javítani de nem biztos, hogy sikerül tökéletesen illetve a mellkas sem biztos, higy egyforma jobb es baloldalon, szóval az eredmény annak is függvénye. De itt az Emirátusokban rettenetesen drága a mellfellvarras műtét, majdnem háromszor annyi mint otthon és SEMMILYEN utólagos korrekció nincsen benne, sem ellenőrzés. Ez nekunk lehetetlenül túl drága. (És segítségem sincsen itt.) De a konzultáció ingyenes volt, és a doktornő magyar, úgyhogy bíztam a véleményében, szaktudásában. És persze előre nem tudtam mik itt az árak. 2., A második “híres” doktorral e-mailben konzultáltam Magyarországról. Mert úgyis csak otthon egy nyár elején tudnám megműttetni magam mert otthon reálisabbak az árak és a segítség is ott oldható csak meg, gyerekeknek nyáron nincsen iskola legalább. Tehát az otthoni neves doktor úrnak is pont úgy küldtem a képeket mint most önnek, és ő a következőt mondta: Ő semmiképpen nem varja fel a melleimet mert szerinte “sokkal kisebbek lennének utána” és esztétikailag ő ezt nem vállalja, hogy felvarrja. Ő azt mondta, hogy implantatummal emelné meg csakis. Én mondtam, hogy én semmiképpen nem szeretném, hogy egy milliméterrel is nagyobbak vagy kerekebbek legyenek a melleim, és semmiképpen nem szeretnék implantatumot bele. Mondtam újra, hogy én csak örülök ha kicsit kisebbek lennének a melleim es sportosabbak, természetesek. (Nem tudom jó szó-e rá, hogy “háromszög alakúbbak”?) Az otthoni doktor úr azt mondta, hát akkor ő nem tud segíteni de ő nem vállalja, hogy felvarrja nekem. Én elég alacsony vagyok, a következők a méreteim: 158 cm magas, 53 kg és 36 éves. (Nem tervezek több terhességet.) Terhességek elott B-s melleim voltak de akkor csak 46 kg voltam és nem sportoltam.) Azt szeretném kérni, hogyha van ideje a doktor úrnak valamikor, akkor kérem nézze meg a csatolt képeimet és mondjon véleményt, hogy akkor ezt lehet-e implantatum nélkül szépen megcsinalni vagy nem? (És ha nem akkor inkabb felejtsem el az egészet?) És akkor most kicsit vagy sokkal kisebbek lennének a melleim egy felvarrástól? Mert az egyik orvos azt mondta csak nagyon kicsit lennének kisebbek, a másik azt mondta, hogy sokkal. Akkor most melyik? Régóta terveztem ezt a dolgot és most meghökkentem egy kicsit, hogy akkor most ezt lehet-e vagy nem csak felvarrni es szep kicsi sportosra csinálni. És, hogy két teljesen ellentétes véleményt kaptam. Előre is nagyon hálás vagyok ha a doktor úr véleményt tudna mondani. Elnézést a hosszú levélért. E-mailben küldöm a képeket. Köszönettel, Gizella

Tovább a válaszhoz 2018-05-21


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.