fbpx

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész válaszol

Kérdezzen dr. Pataki Gergely plasztikai sebésztől, illetve nézze meg az eddigiekre adott válaszokat! (Közlés esetén minden esetben megváltoztatjuk a kérdező keresztnevét, illetve szükség esetén szerkesztjük a kérdést, hogy minél informatívabb választ tudjunk adni.)

Itt az érdeklődésének megfelelően tetszőleges kifejezésekre és szóösszetételekre kereshet, pl. „mellnagyobbítás + mellfelvarrás”.


Leggyakoribb témák

Mellplasztika Mellnagyobbítás implantátummal Zsírleszívás Sajátzsír-átültetés Hasplasztika Mommy Makeover Arcplasztika Botox Hialuronsav Szemhéjplasztika Orrplasztika Ajakfeltöltés Hegek kezelése Anyajegy Gyermekplasztika Kézsebészet


Rendezés: Legújabb | Legnépszerűbb

Kedves Klinika! Kérdés: Helyileg hol végzik, mennyiért, mennyi időt vesz igénybe, hol kell bejelentkezni az injekciós kezelésre? Tisztelettel: Sándor.

Tovább a válaszhoz 2017-02-01

Kedves Doktor Úr! A véleményét szeretném kérni az ínszalagszakadásommal kapcsolatba. 30-án történt hogy egy éles üveg elvágta a hüvelykujjam felső részét úgy hogy az ínszalagot is sikerült elvágnom.hétfőn lesz a műtétem sebész csinálja, nem kézspecialista, nem tudom hogy emiatt hátrányom származhat? nagyon sokat kellett volna várnom, de szretnék mihamarabb túllenni az ínszalag összevarráson. így is már 2 hét eltelt. nem tudom h ez is mennyire probléma. lehet %os arányt tudni h ilyen esetben az adott ujj mennyire fog jól működni, nagyon félek h nem tudok majd vele fogni. válaszát köszönöm

Tovább a válaszhoz 2013-01-12

Üdvözlöm Dr. Úr!Köszönöm gyors válaszát.Fogok kérni egy időpontot Önhöz,hogy megvizsgálhasson.Még annyi kérdésem lenne,hogy akkor azért fáj műtét óta,mert nem szabadították fel megfelelően az idegszálat a könyökömben?A műtét óta a nyakamig kisugárzik a hónaljon keresztül a fájdalom.Ez is attól lehet?Mehet felfele a fájdalom?Köszönöm válaszait!Úgy érzem nemsokára találkozunk.Minden jót Önnek!

Tovább a válaszhoz 2011-11-26

1 es ujj gyakorlatilag au ujjbegy szinte egyharmadban hosszirányban amutálva csak egy kisbőr fogja ip izület magaságában a köröm részban laválva. az ujjbegy megmaradásának esélyei ill maennyi időt szükségel. válaszát köszönöm.

Tovább a válaszhoz 2011-11-25

Üdvözlöm Dr.Úr!Én vagyok az a hölgy aki azt kérdezte Öntől,hogy vállal-e cubitalis alagút szindróma műtétet is a karfájdalmam miatt.Ma kaptam meg az ENG vizsgálat eredményét ezért szeretném Önnek leírni.3 eredmény lett rossz azt mondják,de mit jelent ez tudna segíteni? 1. Nerve:Ulnar Note:A DL, ampl.fiziol.Az Erb-ponton történt ingerléskor jelentős ampl.redukcio látható.A MCV az Erb-pont hónalj szakaszon csökkent, dist.-abban fiziol. 2. Nerve:Ulnar Note:A SCV az Erb-hónalj szakaszon csökkent,distalisabban fiziol. 3. Nerve:Brachial Plex Note:Fiziol latenciák.A lelet a jobb n ulnaris prox. szakasznak laesiojára utal. Várom válaszát amit előre is köszönök!Minden jót!

Tovább a válaszhoz 2011-11-25

Üdvözlöm Dr.Úr! Már váltottunk e-mailt,de skyp-on is szerettem volna beszélni Önnel amire sajnos nincs lehetőség,mert gondolom elfoglalt.Azt szeretném kérdezni,hogy Ön elvállal-e cubitalis alagút szindróma műtétet és milyen árban lenne?Már volt egy műtétem,de sajnos félre sikerült.Nem lett megfelelően felszabadítva az idegszál.Sajnos a karjaim már nagyon fájnak a nap 24 órájában és alig tudom mozgatni őket, ami zsibbadással jár.Semmi fájdalomcsillapító nem használ rá és semmi krém.Várom válaszát amit előre is köszönök.Minden jót Önnek!

Tovább a válaszhoz 2011-11-25

Tisztelt Dr.Pataki Gergely Kérdésem a következő lenne: 17 éves vagyok(fiú)1,5évet hagytam ki az edzésből(súlyzózás,mert a könyököm megsérült,de a sérülés előtt 7 hónapig tudtam edzeni,aztán jött a könyöksérülés)felépültem szeptemberre,tehát 3. hónapja edzek,és a jobb csipőmnél feszítő érzést érzek,és a lágyékomnál és szokott feszíteni,járásnál is,ha futópadon átmozgatom megszűnik valamennyire ez a feszítő érzés,de ha megpihen újra feszít,de van amikor elmúlik 1 hétre,aztán visszajön ez a feszítő érzés,voltam vagy 3 hete dokihoz,és azt mondta nincsen sérvem,de nem ultrahangozott,csak tapintással nézte meg,a múlthéten megint voltam dokihoz,persze másik dokihoz,ő sem ultrahangozta meg csak tapintással nézte meg,azt mondta hogy nem sérv,Ön szerint mi lehet? Kézzel meg lehet állapítani 100%-osan hogy nincs sérvem??? Vagy valami kis izomletapadás lehet,vagy zsírletapadás? Válaszát előre is köszönöm: Attila

Tovább a válaszhoz 2011-11-19

Tisztelt doktor ur! Nem tudom jó helyen érdeklödöm e? 39 éves nö vagyok 6 hónapja küzködök gerinc fájással és kéz és láb zsibbadással. 3 évvel ezelöt már voltam kórházba a gerincem végett infuziós kezelést kaptam. A nyakamnál szuró fájdalom ami lemegy egy csikba a lapockához és olyankor a balkéz kisujjam mégjobban elzsibbad, 1 hónapja a másik kezem is a kisujjba.Este arra ébredek hogy lezsibbad mind a kettö kezem, kis izomfájdalommal kisérve. A nyakam reggelente be szokott merevedni. És a csukjánál is fáj. A derékrésznél is szuró fájdalmam van ami lemegy a fenekembe és izomlázszerü fájdalom van a bal lábamba és a talpamba is. Reggelente nem birok rá álni szinte huzom a lábam. Terhelésre fokozódik, és mikor fekszem annyira fáj minden mozdulatnál sirni tudnék. A reumatológus orvos elküldött Mri re mert ö nyaki sérvre gyanakodott. És azt mondta hogy kis degenerativ változások vannak a röntgenen semmi más. Kaptam Panodil 500- mg os és Diclofenac 50- mg os gyógyszereket, semmilyen kezelést nem irt ki nekem. Elkültek ENG vizsgálatra, és ott azt monta az orvos mind a kettö kezembe le van tapadva könyöknél az idegszál. Majd küldenek kézsebészetre. Az volna a kérdésem, nekem a nyakam és a derekam fáj, az lehetséges hogy nem a nyakamtól zsibbadnak a kezeim? És a lábam? Menjek tovább? Ön mit tanácsol legyen szives irni nekem. Tisztelettel várom válaszát. Veronika.

Tovább a válaszhoz 2011-11-01

Tisztelt Doktor Úr! Szeretném a véleményét és tanácsát kérni. 1 éve már, hogy neurológián laesio nervi ulnarist diagnosztizáltak nálam. ENG vizsgálat a könyök alatt ÉS felett is amplitúdócsökkenést, lassult ingervezetést igazolt, ezért nyaki MR-re küldtek, ami lényegében negatív lett. (enyhe discopathia) Azóta sem derült ki, hogy mi okozza a zsibbadásos panaszokat, ami a kapott elektromos kezelések és az állandó tornáztatás ellenére csökkent formában ugyan, de jelenleg is - a nap 24 órájában - fennáll, és bizony problémát okoz a munkavégzésemben is. Most voltam neurológiai kontrollon és teljesen összezavarodtam, mert helyettes orvos volt, aki a leleteket átnézve azt mondta, hogy ez cubitális alagút syndroma, meg kell műteni, és menjek kézsebészhez - és mindezt szóban, nem írta le az ambuláns lapra. Azt hittem rosszul értettem, vissza is kérdeztem erre a mondatra. A leleten csak annyi van, hogy ENG vizsgálat történt, ami cubitális alagút syndromát igazolt. /A vélemény az ENG leleten az volt, hogy: Laaesio nervi ulnaris l.s. (gyöki laesio?)/ Eddig az volt, hogy a könyök és nyak között lehet valami leszorítás, ami a panaszaimat okozza, nem a könyökömnél van a baj, valami Tinnelnek nevezett jel sincs, nem tudnak műtéttel segíteni, csak a kezelésekkel. Ne haragudjon, de én ezt nem értem és azt se szeretném, ha a kézsebészeten idiótának néznének. Én belemennék a műtétbe is, ha megoldaná a problémámat, de nem tudom mi lenne a helyes. Kérem kedves Doktor Úr, írja meg a véleményét és adjon tanácsot nekem ! Előre is nagyon köszönöm és nagyon várom a válaszát! Tisztelettel: Csilla

Tovább a válaszhoz 2011-09-06

Tisztelt Doktor Úr! Bal kezemet műteni kellene, javasolt contractúra miatt műtét, Epping plasztika végzése. A státusz: bal nyeregizületben synovitis, az izületben tap. subluxatio, adductios kontraktúra. 2 hónapig szedtem Syno-Tabs-ot. Kérdésem, hogy további porcépítő szedésével el tudnám kerülni a műtétet? Ill. halogatható-e ilyen műtét anélkül, hogy nagyobb baj lenne, tehát, jobb előbb megcsinálni, mint próbálkozni különböző szerekkel a műtét elkerülése végett? Én szeretném elkerülni, de nem tudom, hogy mit tegyek ennek érdekében. Ma vettem Proenzi 3-at is, amiben már kollagén is van, hátha segít. Önnek mi a véleménye? Előre is köszönöm a válaszát.

Tovább a válaszhoz 2011-09-05

T. Dr. Úr! Kézközépcsont törés után cisztát mutatoot a röntgen, ami 4 hónap után is látható volt, bár egy kicsit meszesedett a széle.Ősszel kell ismét röntgenre mennem. Azt szeretném kérdezni mennyi az esély arra, hogy a ciszta telítődik és ha nem akkor miből áll ez a műtét? Mennyi a gyógyulási idő? Válaszát előre is köszönöm

Tovább a válaszhoz 2011-08-11

Tisztelt doktor úr! Kérdésem az lenne, hogy Ön végzett e már syndactilia műtétet? Én egy ilyen műtétre készülök, már nagyon régóta zavar, hogy ilyenek a lábujjaim, ezért szeretném megműtetni! De most az kezdett el foglalkoztatni, hogy ugye nem kell attól tartanom, hogy esetleg műtét után nem fogom tudni mozgatni az ujjaimat? Ha Ön már végzett ilyen műtétet, utána mindig minden rendben volt, és elégedettek voltak a páciensek? Valamint még az lenne a kérdésem, hogy ha a csont egy kicsit deformálódott, nem egyenes, azt valahogy lehet korrigálni ennél a műtétnél, vagy az már olyan marad? Azt még tudni kell, hogy a csontnál nincs összenövés, csak a bőr, vagy esetleg a körömnél egy kicsit a csont, még nem voltam röntgen vizsgálaton, habár azt mondták, hogy ez nem is befolyásolja a műtétet, ha a körömnél egy kicsit össze van nőve, úgy is minden gond nélkül elvégezhető a műtét. Kérem irja meg, hogy Önnek mik a tapasztalatai ezt a műtétet illetőleg! Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Tovább a válaszhoz 2011-06-12

Tisztelt Doktor úr ! Röviden : 39 éves férfi vagyok és lelki okokból kifolyólag az utóbbi 2 évben jelentősen lefogytam ( 88 kg- ról 71-re) . Mivel a bőröm már nem tudott megfelelően regenerálódni : ennek most már komolyan látható nyomai maradtak : a bőröm elvékonyodott , porózus lett és megjelentek a ráncok és erős őszülés is ( ez persze nem orvosolható). Természetesen tudom, hogy képek vagy konzultáció nélkül nehéz bármit konkrétumot mondani , de mivel a közel jövőben mindenképpen szükségessé válik 1-2 beavatkozás : ez ügyben kérném a tanácsát. Mindenképpen tartósabb megoldás lenne az ideális. Ebben kérném a segítségét - van e megoldás ezekre a problémákra Konkrétan : - a legzavaróbb a szemem környéke: a fogyás következtében a szemem beesett , karikás lett , a szemhéj alatti bőr elvékonyodott , ráncos és jelentősebb bőrfelesleg alakult ki. A szemgödör erősen kirajzolódik- mintha mindig fáradt lennék. A homlokom is megereszkedett és ráncosodott így a felső szemhéjam rálóg a szempilláimra . Ezzel együtt természetesen az arcom bőre is laza lett és itt is van 1-2 kisebb zavaró ránc. Nem tudom ez ügyben van e megoldás : időtállóbb feltöltés vagy műtét esetleg. Gondolok itt több beavatkozásra is. - a másik gondom nem biztos, hogy plasztikai úton megoldható : a fogyástól az alkaromon - de főleg a kézfejemen kidagadnak az erek , ami nem a legszebb látvány. Pár hónapja még nem volt ilyen és csak az kézfejeimen ilyen csúnya - köszönhető a szinte papírvékony bőrrétegnek. Erre esetleg ha lenne tanácsa nagyon megköszönném. Üdvözlettel: Attila

Tovább a válaszhoz 2011-04-28

Tisztelt DR Úr! Nekem 3-éve volt egy balasetem amit müteni kellett 2szer, de a kezem a mai napig korlátozottam müködig, 1 hete újra elmentem vele sebészetre mert úgy meg van dagadva hogy az újjaimat nem tudom mozgatn, ökölbe sem tudom szorittani a kezem,, röntgenezték de semmit sem mutatott, vettek mintát punctioval haematomát nyerünk melyet tenyésztésre küldünk ez szerepel a lapomon, az eredmény steril lett, de akkor mitöl duzzad lilul a kezem, és lüktet, én örülnék ha felnyitnák mert nem birom a fájdalmat már, kKöszönöm hogy elolvassa és remélem tud tanácsot adni

Tovább a válaszhoz 2011-03-19

Tisztelt Doktor Úr! 18 éves elmúltam. Egyik ujjammal sincs probléma, kivéve a jobb kislábujjamat. Teljes, komplex syndactiliat lehet műttetni? Kicsit úgy néz ki, mintha egy hatodik ujj fele nőtt volna hozzá. A köröm is szélesebb rajta. A többi lábujjam is kezd miatta egy kicsit befordulni, ami nem látszik, de kényelmetlen cipőben. Különben is jó lenne, ha nem kéne mindig rejtegetni. Meg tudna adni egy árintervallumot, hogy műtét esetén mire számítsak? TB támogatná-e az ilyen műtétet? Válaszát előre is köszönöm.

Tovább a válaszhoz 2011-03-04

Tisztelt Doktor Úr! Asztalos vagyok és egy korábbi kis újj begy sérülésem történt.A sürgősségi osztályon elláttak majd egy ujrakötözésen vettem részt és azzal engedtek el,hogy ha panaszom van akkor találkozzunk ujra.A gyógyulásom nagyon hosszadalmas volt,sőt még most sincs rendben.Úgy érzem mintha a begy végére egy kis vadhús nőtt volna.A bőr lezárult de az ujjvég érzékeny és nincs egybe velem,a kisujjamat nem tudom teljesen behajlítani.70 éves vagyok,tudok a beteg ujammal együtt élni és dolgozni,azt szeretném megtudni,hogy amennyiben nem csinálunk semmit az érzékeny ujvéggel származhat-e ebből valami komoly gondom.Szivességét elöre is köszönöm: Tisztelettel: Arató István +36306520772

Tovább a válaszhoz 2010-05-26


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.