fbpx

Ars Poetica

„A plasztikai sebész bizonyos szempontból lelket gyógyít, a lélek igényét elégíti ki, hiszen a plasztikai sebészet helyreállító és esztétikai ága olyanná, vagy hasonlóvá teszi az emberi test funkcióját és formáját (esztétikáját), mint az korábban volt, vagy “szeretett volna lenni”. Nincs helyreállítás esztétika nélkül és nincs esztétika funkcionális helyreállító gondolkodás nélkül. Ez az egység és egyensúly adja a harmóniát. Egy magát jobban elfogadni képes ember szívesebben létesít kapcsolatokat és nyitottabb a társadalom, a külvilág felé.”
(Pataki Gergely)

„A misszió az itthoni magánpraxis mellett szakmai és emberi kiteljesedés is, de nem azért dolgozunk, hogy megvalósítsuk önmagunkat. Belső motivációból cselekszünk, nem pedig munkaköri kötelességből; célunk a valóban szükséget szenvedők, az ártatlan áldozatok megsegítése.”
(Pataki Gergely)

Kedvelt idézetek:

„Jót s jól!  Ebben áll a nagy titok.  Ezt ha nem érted, Szánts és vess, s hagyjad másnak az áldozatot.” (Kazinczy Ferenc:  A nagy titok (1808))


„A szépség és az azt megtestesítő alkotás vágya elválaszthatatlan az embertől, enélkül jószerivel nem sok örömet talál a földön. Az ember megkívánja, megtalálja és befogadja a szépséget minden feltétel nélkül, csak azért, mert szépség, és áhítattal leborul előtte, nem kérdezi, mire használható…” (Dosztojevszkíj a szépségről)


„…Úgy érzem, a mosoly teszi, amit egy arc szépségének neveznek; ha a mosoly hozzáad valamit az arc bájához, akkor az arc gyönyörű, ha nem változtatja meg közben, akkor mindennapi, ha elrontja, csúnya…” (a másik nagy orosz író, Tolsztoj írta a szépségről)


„Egy kis tudomány elválaszt minket Istentől, sok tudomány közel visz hozzá.” (Louis Pasteur)


„Egy szög miatt a patkó elveszett. A patkó miatt a ló elveszett. A ló miatt a lovas elveszett. A lovas miatt a csata elveszett. A csata miatt az ország elveszett. Máskor verd be jól a patkószeget!” (angol népköltés, Károlyi Amy fordításában)


„Kevés idő adatik itt a Földön mindenkinek. Talán csak néhány igazán jelentős dolgot alkothatunk, ezért mindent igazán jól kell megcsinálnunk.” (Steve Jobs)


„E fölosztott föld körül
sír, szédül és dülöng
a léckerités leheletünktől,
mint ha vihar dühöng.
Fujjunk rá! Föl a szivvel,
füstöljön odafönt!
Mig megvilágosúl gyönyörű
képességünk, a rend,
mellyel az elme tudomásul veszi
a véges végtelent…”
(József Attila: A város peremén)


“A kétely? Szerintem nagyon fontos. Hogy ne válj túl magabiztossá, hogy szkeptikus légy, és keresd, hogyan javulhatnál. Mindig úgy éreztem, nem vagyok elég jó, és dolgoznom kell magamon. Azt hiszem, ez volt az egyik recept, ami azzá tett, aki lettem.” (Michael Schumacher)


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.