fbpx
vissza a bejegyzésekhez

B-Lite: a könnyített súlyú „lightweight” mellimplantátumoké a jövő?

Cikkek 2017. szeptember 02.

A forradalmian új technológiával készülő, az eddig megszokottnál lényegesen kisebb súlyú mellimplantátumoknál ritkábban van szükség későbbi korrekcióra, hiszen csekélyebb a megereszkedés mértéke, illetve kockázata.

Noha a műtéti technikának – tehát a behelyezés módjának és a kivitelezés precizitásának – kulcsszerepe van a tartós végeredmény kialakításában, magának az implantátumnak a minősége is meghatározza azt. Írtunk már arról, hogy a kisebb térfogatú implantátumok egyre közkedveltebbek. Ez nem véletlen, hiszen amellett, hogy a szépségideál egyre inkább a természetesség felé tendál, az ilyenek beültetése után ritkábban van szükség cserére, mert az idő múlásával a mellszövetek kevésbé nyúlnak meg.

A kisebb térfogatú – körülbelül 300 köbcentiméter alatti – implantátumok sokaknak valóban tökéletes megoldást jelentenek, ám felmerült a jogos igény arra, hogy az ennél nagyobbaknál is mérsékelni lehessen az évek során bekövetkező nem kívánt mellforma-változás veszélyét. Ezért kezdtek kifejleszteni olyan változatokat, amelyek eleve pehelysúlyúak.

Fotó: lbps.co.uk

Az úgynevezett „lightweight” implantátumok szerkezete lehetővé teszi, hogy adott térfogat mellett a megszokottnál akár 30%-kal – vagy a jövőben még többel – is könnyebbek legyenek. Az egyik ilyen „könnyítő” technológia például az apró (levegőt tartalmazó) gömböcskékkel behálózott struktúra. Ezek a mikrogyöngyök abszolút szövetbarát, biokompatibilis boroszilikátból állnak, a kohezív szilikonba fixen rögzítve: tehát az implantátumon belül sem mozdulnak el. Az eddigi fejlesztéseknél az implantátum külső része megegyezik a szokványossal, nagy szakítószilárdságú és „repedésbiztos”.

A „pehelysúlyú” implantátumok tehát kevésbé terhelik meg a saját szöveteket, ami bizonyos anatómiai adottságokkal fiatal korban elvégzett első mellnagyobbításnál is szempont lehet; ám korábbi beavatkozást korrigáló, várandósság és szoptatás utáni, vagy daganat-eltávolítást követő rekonstrukciós műtét esetén különösen lényeges.

A könnyített implantátumoknál jelenleg a legnagyobb hátrány, hogy drágábbak.

Klinikánkon Dr. Pataki Gergely mellett Dr. Fekete Attila végez mellnagyobbítást B-Lite implantátumokkal.

(PG, SAV)

Kapcsolódó beavatkozások:

Cikkek:

Mellnagyobbítással kapcsolatos kérdések: a plasztikai sebész válaszol

Mindent a mellplasztikáról: drpataki.hu/mellplasztikainfo

 


Mellplasztika infó

Komplex tájékoztató oldal a mellplasztikai beavatkozások leírásával, egyedülálló szószedettel – amely a legfontosabb kifejezések magyarázatát tartalmazza –, illetve nélkülözhetetlen tudnivalókkal a műtét előtti és utáni időszakról.


Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.