vissza a bejegyzésekhez

Banglades 2013

Blog 2013. augusztus 27.

Az alábbi riportfilm az áldozatokról és a túlélőkről szól….. Részlet Pataki doktor plasztikai sebészeti missziója során leírtakból (Dhaka, 2012. november) “…megdöbbentő volt azt hallani, hogy a végtagfejlődési rendellenességgel született gyermekek anyukái, mind terhesen is dolgoztak a ruhagyárakban, 90%-uk a festékek alapanyagával is állandó kapcsolatba került, annak gőzét szívta, sokszor éjjelente is, hiszen hazamenni nem tudott. Mind ismert márkák ruháit vagy cipőit varrják, melyet főként Európában vagy Amerikában adnak majd el a gyárosok, busás hasznot termelve az éhbérért dolgoztatott nők munkájából…..ezt az összefüggést ők nem látták, senki más nem merte kimondani, gondolom félelemből…….mi is félve adnánk ennek publicitást, hiszen a ruhagyárak bezárásával, a maradék megélhetési forrásuk is megszűnik..”

900 ember, túlnyomó részt nő halt meg idén tavasszal egy sokemeletes ruhagyár összeomlásakor Dhakában. Az alábbi riportfilm róluk és a túlélőkről szól (az intro átugrása jobb oldalon alul)…..

A 2012-évi novemberi magyar alapítású plasztikai sebészeti misszióban a Pataki doktor által vezetett 7 fős plasztikai sebész- csapat 142 helyreállító plasztikai sebészet műtétet végzett, főként gyermekeken és nőkön (olyanokon, akik közül sokan hasonlóan sérültek). Csepp a tengerben…..

Jelenleg három és fél millió fiatal nő dolgozik varrodákban szerte Bangladesben. Nekik is tartozunk azzal, hogy folytatjuk….


Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.