fbpx
vissza a bejegyzésekhez

Berki Krisztián kombinált arcfiatalítása a HOT! Plasztika különszámban

Hírek 2018. március 31.

Ma már nemcsak a nők vállalkoznak arra, hogy botoxszal és hialuronsavval formálják az arcukat, hanem férfiak is. A médiaszemélyiség három eljárásnak vetette alá magát– olvasható a HOT! magazin 2018. március 28-án megjelent Plasztika különszámában.

Krisztiántól nem annyira meglepő, hogy úgy döntött: ifjabbá varázsolja magát. Az már annál inkább, hogy korábban még nem vállalkozott kombinált arcfiatalító kezelésre! Most viszont elhatározta, hogy ennek is eljött az ideje – igaz, ennek nem mindenki örült maradéktalanul.

– Harmincnyolc leszek, most kezdek el igazából beérni. Jelenleg fél évet tudok letagadni a koromból, ha pedig végeztünk, tízet tudok majd. Hialuronsavat töltenek az arcközépbe, és botoxot kapok a szarkalábaimba, a homlokomba, a szemöldökívembe. A homlokomnál speciális a helyzet: fociztam, és ha sokáig kint voltam a szabadban, az erős fények miatt hunyorítottam, és a bőr megrepedt. Annyira elmélyültek a ráncok, hogy botoxszal sem lehet visszacsinálni, de fiatalítani igen. Ez az első ilyen kombinált kezelésem, de botoxon persze már jártam – magyarázta a celebritás.

Van egy bőrkinövés is az orromon, amivel kapcsolatban a Doktor úr már régóta jelzi, hogy szedessem le. Azért gondolkodom rajta évek óta, mert ez egy műtét, megvágnak, össze kell varrni, emiatt nem mehetek edzeni, szaunázni, wellnessbe, és lehet, hogy egy darabig szexuális életet sem élhetek. Sőt, napra sem mehetek!

Kemény fickó vagyok, de ha hőemelkedésem van, akkor mentőt kell hívni, mert minden ilyesmitől félek – tette hozzá Krisztián, akinek a szerelme, Katona Renáta, azaz Mazsi nem örült a hírnek. –Azt mondta, hogy szép bőröm van, nincs baja az arcomnak. De később megbékélt az eredménnyel.

A híresség dr. Pataki Gergely plasztikai sebészt kereste fel, hogy segítsen neki. Benne tökéletesen megbízik, korábban is járt már nála kezeléseken.

– Rengeteg férfi fordul hozzánk panaszokkal. A fiataloktól az idősebbekig mindenkinél előfordul térfogatvesztés, az arcközép megereszkedése, illetve ráncosodás. A dinamikus ráncok a homlokon vízszintes vonalakként vagy barázdaként, a szemöldökök között ún. „haragosráncként”, a szem oldalsó részén pedig „ szarkalábként” fordulnak elő. Ezek jól kezelhetők azzal, ha a kiváltó tényezőt, vagyis a fokozott izom-összehúzódást gátoljuk. Erre jó a botulinum toxin (közismertté vált nevén a botox). Ez egy fehérjemolekula, amely gátolja az ideg-izom átmenetben az ingerületátvitelt, azaz relaxálja a túlműködő izmokat. A mérték a legfontosabb, akkor szép az eredmény. A kevesebb sokszor több. A botox nagymértékben tudja gyengíteni a ráncképződést és a ráncok bevésődését– árulta el a plasztikai sebész.

– A statikus kontúrdeformitások csoportjába tartoznak a nevetőráncok, a szem alatti karikák, a középarc kiüresedése, a járomívtájéki kötőszövet megsüllyedése. Ezeknél kétfajta terápia képzelhető el: az egyik a saját zsírral való feltöltés, a másik pedig a hialuronsavas eljárás. Ez utóbbi egyébként az élő szervezetben is megtalálható anyag, amely vizet köt meg. Ebből épülnek a csontjaink, a szöveteink, a bőrünkben is található. Ez fogyatkozik meg a korral, ezt tudjuk visszapótolni.

A legjobb, ha plasztikai sebész végzi a beavatkozásokat: mi rendelkezünk azzal a tudással, ami a bőr alatti rész anatómiájára vonatkozik. Manapság terjed az, hogy más szakmák képviselői, fogászok, bőrgyógyászok végzik ezeket a beavatkozásokat, ezt én helytelennek tartom. Általában nem tartanak fél óránál hosszabban, „ebédidős” beavatkozásnak is mondjuk őket – magyarázta dr. Pataki Gergely.

Kinek ajánlott? Férfiaknak és nőknek egyaránt, akik szeretnék eltüntetni a ráncaikat, fesztelenné váló arcukat feszesíteni műtéti beavatkozás nélkül.

Mikor nem alkalmazható? Nincs ilyen.

Miért jó? Mert megfelelő szakember segítségével tartós és szép eredményt lehet elérni a kombinált arckezeléssel.

Mi történik? Fertőtlenítés után helyi érzéstelenítőt adnak, de sokszor a hialuronsav-készítmény is tartalmaz lidokaint. Érösszehúzó anyagot is adnak, megtervezik a beavatkozást, virtuálisan megrajzolják. Ezután injekciós tűvel vagy kanüllel juttatják be az anyagot a kiüresedett területre. Nagyjából húsz perc a kezelés, majd jegelés után el is mehet a páciens.

A jóindulatú bőrelváltozás eltávolítását helyi érzéstelenítésben végzik. Szikével metszik ki, így kisebb lesz a heg, és lehet belőle szövettani diagnózist végezni. Hajszálvékony varrattal varrják, egy hét múlva kell kivenni a varratokat. Ezt követően közvetlenül dióda-lézerrel lehet szépíteni a hegeket.

Kockázat: A kombinált arcfiatalítás esetén a bevérzések, duzzanatok pár nap alatt elmúlnak, hosszan tartó bevérzések ritkán alakulnak ki. Ha megfelelő szakember végzi (plasztikai sebész !), akkor a súlyos szövődmények – artériába, vénába való fecskendezés, szövetelhalás, esetleg megvakulás – extrém ritkán fordulnak elő. Magyarországon egyelőre nem ismerünk ilyen esetet.

Gyógyulási idő: Egy-két hét.

Ár: Kombinált botox-hialuronsavas kezelés: 40 000 – 400 000 Ft; a bőrelváltozás eltávolítása egyéni mérlegelést igényel (Premium Plasztikai Sebészet – dr. Pataki Gergely vezető plasztikai sebész – www.drpataki.huwww.plasztikai.huwww.esztetika.hu)

(HOT! Plasztika, 2018. március 28.)


Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.