fbpx

Névjegy

Dr. Pataki Gergely sebész és plasztikai sebész szakorvos vagyok. A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen diplomáztam.

1996-tól az egyetemen hivatalos gyakorlatvezetőként magyar és külföldi orvostanhallgatóknak az emberi test szépségeit: anatómiát, szövettant és fejlődéstant oktattam. 1999-től 2002-ig sebész gyakornokként dolgoztam az egyetemen.

Ezt követően évekig a németországi Bottroppban, a Knappschaftskrankenhausban szereztem gyakorlatot sebész szakorvosjelöltként. Sebészként és plasztikai sebész szakorvosjelöltként nyertem felvételt a németországi Schleiden Szent Anton Kórházának Plasztikai Sebészeti Osztályára, ahol főállásban 2008-ig dolgoztam.

Időközben többször tanulhattam a szakmát a plasztikai sebészetéről híres Brazíliában (São Pauló-ban és Rio de Janeiro-ban) és ösztöndíjjal hosszabb tanulmányutakat töltöttem Hollandiában és az Amerikai Egyesült Államokban is.

Hazatértem után egy évig az Állami Egészségügyi Központ Esztétikai Plasztikai Sebészeti Részlegén, illetve a Plasztikai és Égési Részlegén további szakképzésemet végeztem, majd 2010-ig a Szent István Kórház Égési és Plasztikai Sebészeti Osztályán dolgoztam főállásban sebészként, majd plasztikai sebész szakorvosként.

2010. óta vezetek plasztikai sebészeti magánrendelőt Budapesten, ahol az általam megálmodott környezetben és minőséggel tudom fogadni és kezelni pácienseimet.

2010. óta a Premium Plasztikai Sebészet alapítója és vezetője vagyok, ahol célunk a legmagasabb szintű plasztikai-esztétikai sebészeti ellátás.  Az általam 2010-től vezetett Kútvölgyi Premium Plasztikai Sebészet először nyújtott hivatalos plasztikai sebészeti magánellátást a Semmelweis Egyetem Oktatókórházának keretein belül. A Gellérthegyen található rendelőm a Kútvölgyi Premium Egészségközpont és Kórház Plasztikai Sebészetének kihelyezett rendelője volt egyben.

A Szt. János Kórház Gyermeksebészeti Osztályának plasztikai sebészeti ambulanciáját is vezetem, több mint egy évtizede, itt gyermekeken végzek helyreállító plasztikai sebészeti műtéteket. Ezen kívül a kórház Ortopéd-Traumatológiai Osztályának plasztikai sebész konzulense vagyok.

Az elmúlt években számos szakmai világkongresszuson vettem részt előadóként, és több  külföldi szakmai lapban publikáltam munkánkról, technikai újításainkról (pl. az amerikai vezető plasztikai sebészeti folyóiratban, a Plastic and Reconstructive Surgery-ben és  Surgery Journal-ban).

Az első magyarországi orvos vagyok, aki páciensei ajánlására felvételt nyert az amerikai RealSelf.com regisztrált plasztikai sebész szakértői közé.

Évek óta minden évben hazai és nemzetközi szépségversenyek zsűrielnökének és fővédnökének kérnek fel. 2011-ben három rangos szépségverseny, a Miss Bikini International, a Miss International és a Miss Hungary döntőjének zsűrielnöke voltam. Zsűriztem a Miss Alpok-Adria, a Miss Winter és a Magyarok Világszépe szépségversenyen is.

1997-től részt vettem a Máltai Szeretetszolgálat bajai csoportjának és az Osteuropa Hilfe Szervezet itthoni munkájában. Inspirálódások után, az évek során több karitatív szervezetet alapítottam, illetve koordinálok jelenleg is. 2002-ben alapítottam a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítványt, mely közhasznúvá vált. 2010-ben kollégáimmal az ázsiai Bangladesben hoztam létre az első magyar alapítású plasztikai sebészeti missziót, ahol főként rászoruló gyermekeken és nőkön segítünk rendszeresen helyreállító plasztikai sebészeti műtétekkel. A Cselekvés Alapítvány magyar orvoscsapata 33 órás maratoni műtéttel végezte el egy fejüknél összenőtt sziámi ikerpár végső szétválasztását 2019. augusztus 1-jén és 2-án. A teljes egészében magyar tervezésű és kivitelezésű „Operation Freedom” szétválasztó műtétsorozatra – melyben fő koordinátorként, valamint a misszió vezetőjeként vettem részt –, az akkor másfél éves Rabeya és Rukaya szétválasztására 2017-ben kérték fel csapatunkat, immáron 15 évnyi hazai közhasznú orvosi és egészségügyi minőségjavító tevékenység és 7 évnyi bangladesi missziós munka után. 2017-ben Nigériában alapítottunk missziót alapítványunkkal.

2006-ban volt németországi főnökömmel (dr. Klaus Peitgen Főorvos) és a düsseldorfi Semmelweis Társasággal ösztöndíjat alapítottam a Semmelweis Egyetemem szigorló orvostanhallgatóinak, melynek keretein belül az elmúlt 11 évben több mint 140 leendő orvos kaphatott két hónapos intenzív sebészeti és baleseti sebészeti képzést. Bolyai Műhely Alapítvány felügyelőbizottsági tagja vagyok 2013 óta. A műhely a középiskolában és a felsőoktatásban valamilyen területen kiváló eredményt felmutató középiskolások, főiskolások és egyetemisták tehetséggondozására alakult.

2012-ben az International Medical College Dhaka vendégprofesszori kitüntetését kaptam humanitárius, tudományos és oktató munkámért. Számomra a magánpraxis melletti karitatív tevékenység szakmai és emberi kiteljesedés is.

Rangos állami elismerésben részesültem 2020-ban. A fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikrek világszínvonalú orvostudományi eredményt jelentő szétválasztásáért” a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetését 2020. augusztus 18-án vettem át.

A plasztikai és helyreállító sebészeti missziók rendszeres szervezése és kivitelezése, s a nemzetközi szakmai munka nyomán kapott megtisztelő felkérésnek köszönhetően 2018-tól a Bangladesi Népi Köztársaság tiszteletbeli magyarországi konzulja lehetek.

Külföldi tapasztalatszerzéseim:

  • Hollandia 1996 (Amszterdam, alapképzés és plasztikai sebészet)
  • Brazília 1997, 2001, 2004, 2013, 2014 (São Paulo – Prof. Ferreira és Rio de Janeiro – Prof. Pitanguy, plasztikai sebészet)
  • Írország 1998 (Portlaoise, szülészet és nőgyógyászat)
  • Németország 1998, 2001-2008 (Bonn, Bottrop, sebészet, plasztikai sebészet)
  • Ausztrália 2001 (Sydney, sürgősségi, plasztikai és baleseti sebészet)
  • Németország 2006-2008 (plasztikai sebészet)
  • USA 2010, 2012 (Az Amerikai Plastic Surgery Research Foundation meghívására – plasztikai sebészet -Prof. William Kuzon), 2016 Weston (Prof. Oscar Ramirez)
  • Bangladesh 2010-

Egyéb végzettségeim:

  • Egészségügyi szakközgazdász és egészségügyi menedzser (2001 JATE, Szeged)

Tagságok:

Az 1999-ben alapított, a magyarországi szakorvos-jelölteket képviselő érdekképviseleti szervezet, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke voltam 2001-2003-ig. A szövetség a szakorvosképzés minőségének javításáért, tágabb értelemben az egészségügy rendszer reformjáért küzdött és küzd.

Többek között tagja vagyok a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaságnak, a Társaság Esztétikai Szekciójának és a Német Plasztikai-, Helyreállító és Esztétikai Társaságnak. Tagjaként tart számon a Magyar Kézsebész Társaság és a Magyar Égési Egyesület is. Vezetőségi tagja vagyok a Semmelweis Egyetem Baráti Körének, alapító tagja az Európai Plasztikai Sebészeti Kutatási Társaságnak (EPSRC).

 

 

 

Missziós nyilatkozatunkból:

„Célunk, hogy a személyre szabott ellátás során ne csak az elérhető legmagasabb szakmai színvonalat biztosítsuk pácienseinknek; hanem megnyugtató, ideális körülményeket is nyújtsunk számukra. A plasztikai sebészet olyan változtatásokra ad lehetőséget, melyek célja a test és lélek, valamint a környezet természetes harmóniájának megteremtése és megtartása. A modern plasztikai sebészeti eljárások, a megfelelő technológiai és szakmai háttérrel biztonságosak, és kiváló eredmények elérését teszik lehetővé.”

dr.  Pataki Gergely plasztikai sebész

 

 

Magyar Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Társaság

Német Plasztikai, Helyreállító és Esztétikai Társaság

Német Sebész Társaság

A Plasztikai-, Helyreállító és Esztétikai Sebészek Nemzetközi Szövetsége

Magyar Kézsebész Társaság

Semmelweis Egyetem Baráti Köre


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.