fbpx
vissza a bejegyzésekhez

Mértékadó esztétikai plasztikai sebészeti kongresszus Fokvárosban

Blog 2019. április 15.

Meghívott nemzetközi előadóként két előadást tartottam a mellszimmetrizálásról és az anatómiai implantátumok kiválasztásáról a Nemzetközi Esztétikai Plasztikai Sebészeti Társaság Dél-afrikai Esztétikai Kongresszusán, Fokvárosban 2019. március 23-án.

Nagy megtiszteltetés volt a Dél-Afrikai Köztársaság Plasztikai Sebészeti Társaságától, hogy Mario Pelle, Giovanni Botti, Amin Kalaaji mellett lehettem magyar orvosként a nemzetközi meghívott előadók közt.

A kongresszuson egyértelmű konszenzus volt arról, hogy a texturált és poliuretán mellimplantátumoknak – előnyeik miatt – létjogosultságuk van a piacon, és visszahívásuk számos megoldhatatlan probléma elé állítaná az orvosokat és pácienseiket.

(Erről itt írtunk bővebben: Veszélyesek-e a makrotexturált felületű és a poliuretán borítású mellimplantátumok? Milyen összefüggés van a ritka nyirokrendszeri daganatokkal?)

A kongresszuson lehetőségem nyílt a dél-afrikai kollégáknak – főként a már craniopagus ikreket kezelt Dr. Scottnak és Dr. Hoffmannak – megköszönni azokat a tanácsokat, amelyeket a jelenleg is hazánkban, a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány általam koordinált orvoscsapata által kezelt, fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikerpár plasztikai sebészeti ellátásával kapcsolatban adtak.

A rövid kint tartózkodás során előadást tartottam Alapítványunk humanitárius munkájáról a híres Kirstenbosch Rotary Clubban, és volt alkalmam a környéken egyik szenvedélyemnek, a madarak fotózásának hódolni:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

dr. Pataki Gergely (@drpataki) által megosztott bejegyzés,

A Dél-Afrikai látogatások – a tavalyi Red Cross War Memorial Children’s Hospital-ban tett látogatásommal az élen – eddig komoly inspirációt adtak a lehetetlennek tűnő feladatok megoldásához.

(PG, 2019.04.15.)


Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.