vissza a bejegyzésekhez

Érdekes statisztikák és trendek a plasztikai sebészetről

Cikkek 2014. október 04.

Világszerte egyre többen veszik igénybe a plasztikai sebészet szolgáltatásait, a legdinamikusabban az USA-ban nő az esztétikai céllal kés alá fekvők aránya.

Ráadásul nem csak a nők körében jelentős a bővülés: az Egyesült Államokban az elmúlt évben 16 százalékkal nőtt a férfi páciensek száma. A világon a legtöbb plasztikai sebészeti beavatkozást az USA-ban végzik. Itthon a legtöbben a mellüket szeretnének korrigáltatni, a zsírleszívás népszerűsége kicsit veszített. 2013-ban 23 millió plasztikai beavatkozás volt. Habár ma még a nők négy-ötször gyakrabban vállalkoznak plasztikai beavatkozásra, a férfiak 13 százaléka is felvállalta azt. A legkeresettebb beavatkozás a zsírleszívás, de szemhéj-, valamint orrplasztikai műtétet is sokan vesznek igénybe. A plasztikai beavatkozásokon átesettek közel fele a 35-50 év közötti korcsoportból kerül ki, de a 18-35 éves korosztály több mint 20 százaléka is élt már a plasztikai sebészet adta lehetőségekkel.

Európában a britek vezetik a sort, őket követik az olasz, francia és német páciensek. Magyarországon pontos statisztikai adatok nem állnak rendelkezésre, a becslések szerint azonban nemcsak, hogy elérjük az Európai Uniós átlagot, hanem az OECD szerint egy főre esően nálunk van a legtöbb esztétikai beavatkozás.

A közelmúltban közzétett statisztika is azt mutatja, hogy a kozmetikai sebészet világszerte terjedőben van.
2014. szeptemberében, Brazíliában volt egyébként az Esztétikai Plasztikai Sebészeti Világtársaság – hagyományosan a kétévente megtartott –, sorban ezúttal a 22. kongresszusa, amelyen 75 ország szakértői cserélték ki tapasztalataikat az újdonságokról, a legújabb technikákról, anyagokról, s általában is a folyamatosan bővülő szakterületükről. Pataki doktor is a vendég volt a kongresszuson, erről itt olvashatnak: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.774018522655863.1073741842.105…

A 2014-es amerikai trendekről pedig itt: http://www.plasticsurgery.org/news/plastic-surgery-statistics/2014-stati…


Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.