fbpx
vissza a bejegyzésekhez

Fogyást ígérő injekciókról és ál-plasztikai sebészekről a Tényekben

Kommentárok 2018. július 31.

„Áldoktor ígért fogyást injekciókkal” című anyaghoz kérték dr. Pataki Gergely szakvéleményét a TV2 Tények című műsorában 2018. július 30-án egy hazai ügy kapcsán. Alább a műsorrészlet, illetve Pataki doktor bővebben kifejtett véleménye.

Elképedve hallgatják a magyar plasztikai sebészek, hogy már hazánkban is végeznek képesítés nélküliek helyreállító típusú alakformálást, injekciós zsírbontást, vagy zsírleszívást. A veszélyekre fel kell hívni a figyelmet: akár a szövetek torzulása, elhalása, a páciens csonkítása is lehet a végeredmény.

Alakformáló beavatkozásokhoz mindenképpen plasztikai sebészt kell választani, aki képzése során a legtöbbet (éveket!) foglalkozott a test anatómiájával, működésével, helyreállításával.

A bőrön való emeltebb szintű tájékozódás képessége (kozmetikusoknál) nem helyettesíti a plasztikai sebészeti képzést, szemléletet, és adott esetben szükséges művészi látásmódot sem. Egy kozmetikus képzettsége általában pedig messze nem éri el a beavatkozáshoz szükséges kívánalmakat! Egy nem plasztikai sebész kedvessége vagy kedvező ára nem pótolja a szakértelmet, az kevés a szép eredmények eléréséhez!

Eszközös alakformálásra csak a plasztikai sebészeti zsírleszívás az egyedüli jó és korszerű megoldás. Injekciós zsírbontásra csak egy anyag van Magyarországon jelenleg törzskönyvezve, az is kizárólag a toka alatti zsírszövet csökkentésére.

A gyakran csak minimális változást nyújtó ultrahangos, kavitációs, rádiófrekvenciás zsírbontásokat szintén csak plasztikai sebészeti rendelőben javasoljuk elvégeztetni.

Fontos, hogy plasztikai sebészt válasszunk orvosunknak. Minőségi szint lehet az is, ha a plasztikai sebész a Magyar Plasztikai Helyreállító és Esztétikai Sebész Társaság tagja.

A plasztikai sebészet az orvoslás egyik leggyorsabban fejlődő tudományága. A plasztikai sebészetben és az anti-aging kezelésekben a természetesnek ható, harmonikus eredmények elérése a cél. Ehhez ma a legkorszerűbb lejárások és anyagok állnak rendelkezésünkre, nemcsak Amerikában, hanem itthon is. Gyakorlatunkkal a legmagasabb szintű, személyre szabott ellátást biztosítunk pácienseink számára a fiatalító műtétek és esztétikai kezelések terén.

Az expressz plasztika alatt a legrövidebb idő alatt szövetkímélő módszerekkel végzett nem invazív plasztikai-esztétikai beavatkozásokat és az általuk elért eredményeket értjük, elsősorban az arcon. Újabban a mellen is végeznek ilyen beavatkozásokat.

A bizalom a gyógyítás alapfeltétele minden szakmában. Ez a plasztikai sebészetben hatványozottan érvényesül. Az autómat sem bíznám rá arra, akiben nem bízom, hát még saját magamat, arcomat vagy mellemet! És ott van a szorongás, a félelem, amit sokan éreznek az orvos jelenlétében. Ideális esetben az orvos jelenléte biztonságérzetet kelt és nem szorongást, főleg egy kórházi osztályon. A nyugodt környezet, a biztos háttér a jó együttműködés alapja. Ezért helyezünk erre nagy hangsúlyt a működésünkben.

Pataki doktor megszólalása 01:55-től hallható:


Feliratkozás új bejegyzésekre

Thanks for subscribing!

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.