fbpx

Karitatív tevékenység

Dr. Pataki Gergely az évek során több karitatív szervezetet alapított, illetve koordinál jelenleg is. 2002-ben alapította meg a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítványt, mely közhasznúvá vált. Számára a magánpraxis melletti karitatív tevékenység szakmai és emberi kiteljesedés is.

Az Alapítvány több mint 50 magyarországi kórháznak és szociális intézménynek segített orvosi segédeszközökhöz, műszerekhez, betegágyakhoz való ingyenes hozzájutásban.  Pataki doktor a Szent János Kórház Gyermeksebészeti és Traumatológiai Osztályának plasztikai sebészeti ambulanciáján is folytat kiegészítő és minőségjavító tevékenységet eszközök beszerzésével vagy annak támogatásával.

Pataki doktor 2010-ben kollégáival az ázsiai Bangladesben hozta létre az első magyar alapítású plasztikai sebészeti missziót, ahol főként rászoruló gyermekeken és nőkön segít rendszeresen helyreállító plasztikai sebészeti műtétekkel. 2012-ben megkapta az International Medical College Dhaka vendégprofesszori kitüntetését humanitárius, tudományos és oktató munkájáért.  2018-ban dr. Pataki Gergely és munkatársainak sokéves segédletével jön létre Bangladesben a világ ezidáig legnagyobb – 500 ágyas- plasztikai és égési sebészeti intézménye.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány tevékenységéről ide kattintva olvashat bővebben.

Pataki doktor személyes motivációjáról pedig többek között ebben az interjúban számolt be: Kinek jár az ingyen mellműtét?

Aki támogatni szeretné az Alapítvány munkáját, itt megteheti:

Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány
1118 Budapest, Számadó u. 6.

Adószám (SZJA 1%): 18108220-1-43

Bankszámlaszám: 10918001-00000107-05280007 (UniCredit Bank)

Köszönjük!


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.