Körülmetélés? – folytatás

2011-09-11

T. Doktor Úr! A jeligém 16 év, ez a válaszom is a kérdésére is, hogy hány éves a fiam.2 évesen már volt egy bemetszése, most szükült be neki újból,krémekre kissé javult, hátrahúzható, de gyűrűt képez. Ön szerint tehát a körülmetélés a megoldás? Utána pedig milyen problémát okozhat ez neki, hiszen a fitymának szerepe van. Nem éri ezért majd esetleg kellemetlenség? köszönöm


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem / Uram !

Amint korábban leírtam a fitymaszűkület megoldása nem feltétlen a “körülmetélés”, egyéb plasztikai megoldások is léteznek. Ezeket a műtéteket általában gyermekkorban gyermeksebészek, felnőttkorban urológusok, ritkábban plasztikai sebészek végzik. Ha urológusok circumcisiót javasolt, annak minden bizonnyal meg van a szakmai oka, tehát ő ettől várja a legjobb eredményt. A “circumcisio” milliószámra végzett műtéti beavatkozás, csekély műtéti rizikóval, számos előnnyel .
Egyik nagy előnye (volt) – főleg folyó vízzel általánossá válása előtti régebbi korokban – hogy a pénisz tisztántarthatóságának megkönnyítése.
Bizonyos kultúrákban teljesen általános eljárás a fitymaszűkülettel nem rendelkező fiúgyermekeknél is.
Szexuális ingerlékenység csökkenéssel és egyéb késői kellemetlenséggel a műtét nem jár.

Én azt gondolom, hogy fogadja el urológusa javaslatát. Egyébként van nem teljes circumcisio is, ennek során a fityma egy része megtartásra kerül. Beszélje át a műtét lényegét választott szakorvosával, hiszen Ő látta fiát.
Interneten senki nem tud mindenre kiterjedően választ adni.

Minden jót !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.