fbpx

5 kérdés az arcfiatalításról saját zsírral

2018-03-30

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék pár kérdést feltenni a saját zsírral történő arcfeltöltéssel kapcsolatban. 1. Ez ma a legkorszerűbb arcfiatalítási beavatkozás? 2. Veszélyes is lehet? 3. A beavatkozást követően mennyi idő múlva lehet emberek közé menni:)? 4. A beavatkozást követően lehet-e sportolni (futás) vagy heteket kell várni? 5. A beavatkozás után folytatott fogyókúra hatására a betöltött zsírt le lehet-e fogyni? Ez így lehet, h furcsán hangzik, de biztos, hogy kb. 7 kilót még szeretnék fogyni, nem tudom, h ez gond-e. Vagy a már betöltött zsír az ott fog maradni, és az eredmény tartós marad, súlyingadozás ellenére is. Köszönettel: Bea


PMA

Kedves Bea!

Továbbítottam levelét Doktor úrnak, akivel egyeztetve az alábbi választ tudom mondani Önnek:

1. Igen, a sajátzsír-visszatöltés ma az egyik legkorszerűbb arcfiatalítási módszer. A szervezet saját szöveteit használjuk volumenképzésre és regenerációra (szövetfiatalításra), amely őssejteket és növekedési faktorokat is tartalmaz, így különösen alkalmas a sejtek megújítására, az arckontúr javítására.

2. Nem megfelelő kezekben sajnos veszélyes lehet. Csakis és kizárólag plasztikai sebésszel végeztesse el, és olyannal, aki ilyen eljárásokban jártas!

3. Sminkelve gyakran pár nap múlva már lehetséges társasági életet élni. Legnagyobb duzzanattal járó eseteinknél is várhatóan kb. 2, maximum 4 hét után tud menni, attól függően, hogy mi a munkája, és mekkora területet érint a töltés.

4. A saját zsírral való arctöltés után az intenzív sportolás 3 hét után indulhat újra. Addig arca véraláfutásoktól lesz elszíneződve, duzzadt lesz, gyulladásos reakciók zajlanak benne normális esetben, emiatt nem javasolt még tovább fokozni a keringést, vérbőséget.

5. A fogyókúrával kapcsolatban az a célszerű, ha előbb leadja a kívánt 7 kg-ot, és utána végezzük el a beavatkozást. Közismert ugyanis, hogy a fogyókúra alkalmával kifejezetten meg tud fogyatkozni az arc zsírmennyisége is. Ez a közvetlenül a műtét előtti státusz megítélése miatt fontos. Azonban itt nem feltétlen erről van csak szó: a fogyásnak leginkább a betöltött zsírszövetre van hatása, és ez olyan viselkedésű lesz (donor dominancia), mint az adóterület. Ha a hasi zsírszövetet egyébként gyorsan le tudja fogyni, esetleges fogyás előtti beültetés esetén, az onnan átültetett szövetmennyiséget is, mely az eredmény kevésbé optimális hatását vonja maga után. Ez nem rosszul sikerült műtétet jelent majd, hanem azt, hogy orvosával helytelenül döntöttek a műtét idejével kapcsolatban. Jó lenne, ha a műtét napján az ön által elképzelt ideális súllyal indulnánk neki a zsírleszívásnak és a visszatöltésnek is.

A visszatöltött zsír kevésbé reagál a súlyingadozásra, ha pont azokról a területekről nyerjük le, amik a fogyókúrának leginkább ellenállnak. Természetesen az addig is az arc eredeti zsírszövetéhez tartozó zsírmennyiség ugyanúgy reagál majd a fogyókúrára, vagy az öregedéssel járó további zsírmennyiség atrófiára, mint eddig. Annyi különbséggel talán, hogy a transzplantált zsírsejtekkel jelentős mennyiségű őssejt is átültetésre kerül, ami megfiatalítja és talán (fogyással szemben is) ellenállóbbá teszi az egész környezetet.

Remélem, kérdéseire kielégítően tudott Doktor úr válaszolni.

Üdvözlettel,

Zita

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.