A melliplantátum keménysége

2012-03-03

Kedves doktorur! Mitől függ hogy valakinek full tóltöttségü implantot raknak be vagy puhábbat? Ezt külön kérni kell vagy valami alapján az orvos dönt?mik az elönyei hátrányai? Üdvözlettel Andi


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !
Ez attól függ többek közt, hogy milyen a mellszerkezete (állománya) és milyen formájú és tapintású melleket szeretne. Döntések alapja ez, de pl. kérdés, hogy megereszkedett-e a mellállomány az implantátum felett, illetve a terhesség kapcsán és a szoptatási időszakban változott-e, változhat még nagy mértékben a melle stb.

Nem teljesen \”full\” töltöttségű implantátumok nagyon kellemes tapintást adnak, ez a benne lévő gél kohezivitásától (állag) és a tok és felszínének rugalmasságától függ. (Pl. \”egy bizonyos cég\” Soft Touch(R) bevonatú implantátumai anatómiás és kerek kivitelben)

Kétségtelen, hogy a formatartást próbálja néhány cég a \”full töltöttséggel\” elérni, más cégek ezt az implantátumban lévő gél kohezivitásának (állag) és a gél visszarendeződési képességnek befolyásolásával, valamint a tok és felszíne rugalmasságának változtatásával érik el. Az utóbbit gondolom jobbnak az esetek többségében, hiszen a női mell sem full töltöttségű (legfeljebb néhány esetben).

Amennyiben véleményt szeretne kérni az implantátumok Önnel kapcsolatos alkalmazhatóságával kapcsolatba, szívesen megvizsgálom egy konzultáció keretein belül. Csak így lehet precízen tanácsot adni !

A ma gyártott jó minőségű implantátumok évtizedekig jók lehetnek.

Üdvözlettel:

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.