A saját zsírral való arcfeltöltés is ugyanúgy felszívódik, mint a hialuronsav?

2018-06-06

Tisztelt Doktor Úr! Egy olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy a saját zsírral való feltöltés is ugyanúgy felszívódik mint a hialuronsav ? Engem egyik helyről úgy tájékoztattak, hogy 1x-i ismétlésre lehet szükség de ezen kívül egy életen át megmaradhat ha jól megtapad a zsírszövet. Egy másik helyről viszont úgy tájékoztattak, hogy ugyanúgy felszívódik mint a hialuronsav. Tudna engem röviden tájékoztatni ezzel kapcsolatban ? Ha való igaz, hogy felszívódik akkor tulajdonképpen a "karikás szemre" nincs is végleges megoldás ? Ez a "feltöltés" saját zsírszövettel ez halványít ezen a "lilás" elszíneződésen vagy csak a "beesett szemet" illetve "árkot" tölti ki ? Még egy kérdésem lenne Önhöz, Önöknél milyen árban elérhető ez a szolgáltatás (alsó szemhéjfeltöltés saját zsírszövettel) ? Válaszát előre is nagyon köszönöm, sokat segítene ! Üdvözlettel, Szilvia


dr. Pataki Gergely

Kedves Szilvia!

Köszönjük érdeklődését.

Az arcfiatalításnak, ránctalanításnak több alternatívája van, de azt, hogy Önnek melyik lenne a legmegfelelőbb, egy részletes személyes vizsgálat után tudjuk megmondani. Egyik alternatíva a sajátzsír-visszatöltési eljárás az arcba, mely jó megtapadási ráta mellett, a donor terület adottságait „megörökölve” valóban hosszú távú – a hialuronsavas kezeléssel ellentétben – nem felszívódó megoldást jelenthet, amire csak a testsúly-változás lehet hatással.

A sajátzsír visszatöltésre való alkalmassága első lépésként egy konzultáción dől el. A személyes vizsgálat minden esetben szükséges, utána rövid időn belül biztosítunk időpontot, vagy kisebb beavatkozás esetén pedig akár egybe tudjuk kötni azzal.

Mit kezelünk és biztonságos-e a kezelés? Az évek múlásával megakadályozhatatlanul együtt jár az arc szöveti sorvadása, látványosan fogy az arcon lévő zsír- és kötőszöveti állomány, ami bőrfelesleghez, ráncosodáshoz vezet. Gyakran a folyamat már a harmincas éveinkben elkezdődik.

A sajátzsír-visszatöltési eljárás az arcba az elmúlt években lett kiforrott és elfogadott technika, amely visszaadja a bőr rugalmasságát, karbantartja az izmokat, visszaállíthatja a fiatalabb arckontúrt. A sajátzsír-visszatöltési technika fejlődésének köszönhetően a megfelelő eljárással kezelt, majd visszajuttatott (injektált) sajátzsír vált az egyik legbiztonságosabb és legideálisabb ráncfeltöltő anyaggá, ami újra teltebbé, kisimultabbá teszi az arcot. Nem kell allergiás reakciótól tartanunk akkor sem, ha nagyobb területen alkalmazzuk az eljárást. A saját zsír természetes anyag, amely szakavatott kezek által használva teljesen természetes hatást kelt, nem változtatja meg az arckaraktert.

Mi a módszer lényege? A test több részéről származhat a zsírszövet. A has, a fenék, a csípő, a belső combok környékén található zsír reagál leglassabban a fogyásra, és bármilyen sok bosszúságot okoz e tény egy fogyókúra során, az arcfeltöltés esetében az erről a területről leszívott zsírszövet az optimális. A megfelelő zsírszövet helyes technikával bejuttatva stabilan beépül a feltöltés helyén, csak bizonyos része szívódik fel az első hetekben, hónapokban. A beültetett zsírszövet végleges megmaradási arány praxisunkban 60-90% körül van.

A befecskendezett zsírsejtek 10-40%-a szívódik majd fel, ezért a beavatkozás során indokolt kissé túltölteni az arcot. Ez az első napokban olyan hatást kelt, mintha a páciens felszedett volna néhány kilót. Optimális esetben pár héttel később azonban már csak a frissebb, fiatalosabb, kisimult vonásokat és helyreállt arckaraktert látják majd. Ha szükséges, a beavatkozás ismételhető, így fokozható az eredmény és elkerülhető (vagy időben kitolható) egy teljes arcplasztikai műtét.

Mely arcterületekre alkalmazzuk? Saját zsírral akár az ajkak is feltölthetőek dúsíthatók, de szép eredmény érhető el a szemöldök közötti haragos ráncok (glabella), az orr melletti orrszárny-szájzug-redő feltöltésével. Kezelhetőek a sokakat érintő szem alatti karikák, illetve táskák is. Megemelhető a járomív területe, s ez által a megereszkedett arcközép és a környező területek is feszesebbé válnak. Az akné nyomok vagy egyéb hegek kiemelésére is alkalmas az eljárás.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.