fbpx

Ajaknagyobbítás

2012-09-30

Tisztelt Doktor Úr ! Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a véleménye a fogorvos által fogászaton végzett arcesztétikai kezelésekről, ajaknagyobbításról ? Kaptam egy kedvező ajánlatot, de bizonytalan vagyok abban, hogy szabad-e fogorvossal ilyet végeztetni. Köszönettel: Laura


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Nem értek egyet azzal, hogy ezen beavatkozásokat (ajaknagyobbítás, haragos-ránc feltöltés, orrszárny-szájzugredő kezelése, főként az arc térfogati töltései) fogászok is végezik/végezhetik! Mélységesen elkeserít, hogy ezen szolgáltatásokat még reklámozzák is! Vállalhatatlannak ítélem meg az ilyen, nem plasztikai sebész által végzett beavatkozásokat.
Véleményemet sok kolléga osztja. Az egyik legkiválóbb fogorvos-szájsebész is : dr. Kemper Róbert. (www.parodont.hu)
Nem szívesen osztom, meg, de véleményemet néhány németországi bírósági ítélet is alátámaszthatja: Panasz okán kimondták, hogy az adott tartományban arcesztétikai beavatkozást fogorvos nem végezhet. Csak a szájüregen belüli beavatkozásokat végezhet a fogorvos.

Véleményem szerint arcesztétikai műtétet és az arcbőr ill. kötőszövet mélyebb részeit érintő minimál-invazív esztétikai beavatkozást (ide tartoznak a hialuronsavas injekciók is) csak plasztikai sebész végezhet !

Honlapomon megtalálható a Kiskegyed Fitt egyik idei száma, melyben az alábbi mondatokat nyilatkoztam: ( http://www.drpataki.hu/az-ajakformalas-muveszete-ajakfeltoltes-ajaknagyo… )

” Sajnos az ajakformálást más szakmák – pl. fogászok – is kezdik végezni. Ezért fontos olyan szakembert választani, aki képzése során a legtöbbet foglalkozott az ajkak anatómiájával, helyreállításával. A szájüregben való pontos tájékozódás nem helyettesíti a plasztikai sebészeti képzést, szemléletet és adott esetben szükséges művészi látásmódot.”

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.