Az alsó állcsont kifejezett alulfejlettsége

2011-03-23

Tisztelt Doktor Úr!! A problémámat nem igazán tudnám megfogalmazni,ezért egy linkelt képet küldenék. http://drrichardjoseph.com/assets/patients/101-lg-side-2.jpg Arra lennék kiváncsi,hogy Magyarországon hol és mennyiért végeznek ilyen jellegű műtétet? Kérem segitsen,mert már nagyon el vagyok keseredve! Minden jót!


PMA

Kedves Hölgyem/ Uram !

Az alsó állcsont kifejezett ! alulfejlettsége ( mandibula retrognathiája) ritkán tapasztalható állapot és ez lágyrészprofilt nagyon előnytelenül befolyásolja, a páciens arca szemből, valamint oldalnézetből komolyan torzul, kifejezett rágási problémák vannak. A profil az állkapocs átfűrészelésével és előrehelyezésével sokszor közel tökéletesre változtatható (ez fejezi ki az amerikai kolléga által készített műtét előtti és utáni kép), de mint minden műtétnek, ennek is számos rizikója lehet.
Az anamnézis felvétele és a diagnosztikai adatok elemzése alapján megoldás lehet pl. az Obwegeser-Dal Pont műtét, mely a mandibula (állkapocs) előrehelyezésére irányul, a szükséges repozíciót (helyre emelést) sokszor szinte miliméter pontossággal meg lehet oldani.

Szájsebész, maxillofaciális sebész kezeli a csontos részeket, plasztikai sebész a lágyrészek pontos kialakításában tud segíteni.

A terápia legalapvetőbb lépéseit egy mandibularis – monomaxillaris dysgnathia sebészi ellátását pl. a Semmelweis Egyetem Arc és Állcsontsebészeti klinikáján végzik. (orvoselérhetőséget emailben szívesen adok)
Jómagam akkor tudok segíteni, ha a tökéletesség a műtéttel nem volt elérhető, vagy pl. más, kisebb profiljavító műtét szóba jön.

Egyébként könnyen lehet, hogy az ön problémája nem olyan kifejezett, mint a fotón és nem a nagy műtét, hanem a kisebb áll-implantátum, vagy áll közeli, eltolásos állnagyobbítás jön inkább szóba.

Mindezek eldöntésére fotókat és röntgenképeket, esetleg CT-t kellene Önről látni, ill. a személyes konzultáció sem maradhat el.

Üdvözli Önt,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.