Áll kisebbítő műtét

2013-10-20

Tisztelt Doktor Úr! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy milyen jellegű, illetve, ha tud pontos választ adni, melyik kórházakban végeznek állkisebbítő műtétet? A múlt év nyarán volt egy fejlődési rendellenességből adódó állplasztikai műtétem, bulldog-harapásom volt, amit a budapesti Szent Imre Kórházban végeztek. A műtét teljes egészében TB támogatott volt, azonban akkor szóba került, hogy a későbbiekben lehetséges, hogy szükség lenne arra, hogy az állam alsó részéből levágjanak. Akkor úgy tűnt, hogy erre nem lesz szükség, de ahogy minden duzzanat eltűnt, és minden "helyre" állt, ez már másként látszik. Valójában nagyon zavar... A műtétet követően még kb. fél évig jártam fogszabályzásra, de anyagi okokból kifolyólag a fogszabályzó készülék levétele után nem tudtam semmiféle kezelésre, se a sebészetre elmenni. Érdeklődnék, hogy ezen okokból kifolyólag tudna-e a Doktor Úr választ adni arra, hogy a műtétet támogatja-e a TB? Válaszát előre is köszönöm! Hannus


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Az alapvetően a funkcionális problémát okozó, fejlődési rendellenességből, balesetből vagy daganateltávolításból adódó állkapocs deformitások (rövidülés, hosszabb állás) műtéti korrekciói a TB által finanszírozott műtétek közé tartoznak, ezeket szájsebészek, arc-állcsont sebészek és fej-, nyaksebészek plasztikai sebészekkel együttműködve végzik. Az Ön esete komplex, és mivel elmondása szerint fejlődési rendellenességből indult a műtétsorozat, egy bizonyos határon (és a lehetőségeken) belül OEP finanszírozott műtétet vehet igénybe.

Az áll vagy állcsont funkcionális problémát nem okozó, külső részének előre állása, vagy egyéb deformitása azonban általában tisztán esztétikai műtét, nem helyreállítás, így a TB nem finanszírozza. Plasztikai sebészek (vagy a társszakmák: lásd fent) plasztikai sebészeti módszerekkel tudnak az állon alakilag változtatni.

Javaslom, hogy látogassa meg az alábbi honlapot is http://www.plasztikai.hu .

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.