fbpx

Anyajegy

2011-03-15

Tisztelt Doktor Úr! Köszönöm a gyors válaszát! Mindenképpen plasztikai sebész által szeretném eltávolíttatni a festékes anyajegyeimet. Olvastam a babérmetszésről is, hogy úgy is eltávolíthatják a festékes anyajegyet a plasztikai sebészek. A babérlevél metszés egyenlő a kimetszéssel és az egyenlő a szikés eltávolítással? Elnézést a kérdésekért, de nem vagyok járatos ebben. Amennyiben eltávolítjuk a festékes anyajegyet, mindenképpen szövettani vizsgálatra küldik, ezt is olvastam. Mi történik akkor, ha rosszindulatú volt, végülis nem teljesen mindegy, hogy milyen volt az anyajegy, ha már úgyis kivettük? Köszönöm előre is a válaszait! Üdvözlettel: Dóra


PMA

Kedves Dóra !

Az esetek túlnyomó többségében a plasztikai sebész babérlevél alakú metszésből távolítja el az anyajegyeket (babérmetszés), ennek egyszerű mértani magyaráza van: így illeszthetőek a bőrszélek a legpontosabban a képlet eltávolítása után. A szövettani vizsgálat a páciens szemszögéből is elengedhetetlen, ezért kifogásolható szakmailag a leégetett (akár lézerrel is) vagy lefagyasztott anyajegyek esete. Ha a képlet rosszindulatú volt, tisztázni kell, hogy milyen típusú, maradtak-e a mélyben sejtek, vagy az épben történt a kimetszés. Ha rosszindulatú adhat-e áttétet és hová ? Mindezek alapján dönt az orvos a további kezelésről, esetleges újabb műtétről vagy egyéb terápiáról.
De ne ijedjen meg ! Az anyajegyek többsége teljesen jóindulatú és kimetszés után semmilyen utókezelést nem igényel.

Én azt javasolnám, hogy mielőtt elvész az internet által ránk ontott fontos és kevésbé fontos (vagy fél-) információk között, keressen fel egy plasztika sebészt és személyesen beszélje meg teendőket!

Minden jót kíván !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.