fbpx

Anyajegy

2010-05-03

Kedves Doktor Úr! Van a combomon egy tenyérnyi nagyságú anyajegy, amit lézeres kezeléssel próbálnak eltávolítani. Az első 2 kezelésnél nem is volt baj, de a 3. nál az egész anyajegyet úgy megégették, hogy több nagy hólyag volt rajta amit napokig betadine-oztam és utána is nagyon fájt. Az lenne a kérdésem, hogy ez normális? Vagy az orvos rontott el valamit? Mert ha az anyajegy el is tűnik, akkor tele leszek égési hegekkel? (mert ezek most csúnyábbak, mint maga az anyajegy) Válaszát előre is köszönöm! M.


PMA

Kedves M. !

Tenyérnyi nagyságúra az ún. veleszületett “Tierfell” naevus nőhet meg, ennél a szekvenciális excisió, azaz a részenként történő plasztikai sebészi eltávolítás és szövettani vizsgálat a legjobb megoldás. (1% körüli rosszindulatú elfajulási lehetőség).
Therápiaként (ha már van szövettan) egyes részek eltávolításaként szóba jön a lézer, itt sajátos mellékhatás (nem feltétlenül szövődmény) lehet a felületes égési sérülés. Ez hólyagokkal járhat, azonban nem jelent maradandó heget. Eleinte csúnyának hathat.

Beszélje meg kezelőorvosával (gondolom a lézeres beavatkozás bonyolultsága miatt: plasztikai sebész vagy bőrgyógyász szakorvos??!!) !

Minden jót !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.