fbpx

Anyajegy-levétel

2010-12-29

Kedves Doktor úr, anyajegy-levételem volt, több is, több helyen (szám szerint 10, két műtét alatt) A kérdésem az, hogy varratszedés után mennyi idővel zuhanyozhatok? Ha zuhanyozhatok, kell-e elővigyázatosság? (ne érje egyáltalán víz, vagy ha víz éri... stb.) Kenhetem-e körömvirágkrémmel, és ha igen, mikortól? Köszönöm és kellemes ünnepeket kívánok! ka


PMA

Kedves KA !

Meglepő a kérdése, hiszen úgy gondolom, hogy ha plasztikai sebésszel végezteti az anyajegy levételt ezek a kérdések nem merülnek fel.
Ezekre a kérdésekre részletesen választ kell, hogy kapjon orvosától műtét előtt illetve után akkor is, ha nem plasztika sebész . (általános sebész, fül-orr-gégész stb.)
Fontos tudni: a legszebb eredmény, a legjobb heg akkor várható, ha olyan specialista kezeli, aki tanulmányai és munkája során a legtöbbet foglalkozott a szövetkímélő technikák elsajátításával és alkalmazásával. Ez minden bizonnyal egy plasztikai sebész.
Fenti kérdésére a válasz függ az elváltozások elhelyezkedésétől és a sebgyógyulási hajlamtól. Én a pácienseimnek anyajegy levétel után azt szoktam tanácsolni, hogy varratszedés után 1 nappal nem szappanos folyó vízzel már zuhanyozhatnak. Vegyszer (szappan sem) ne érje a friss heget és ne dörzsöljük. Hegápoló (Cicaplast, Contractubex stb.), vagy lehetőleg tartósítószer és színezékmentes (Epikar, de síma zsíros babakrém ill. jó minőségű ! körömvirágkrém) hidratálókrém mindenképpen szóba jön varratszedés után néhány nappal.
A szilikontartalmú krémek ill. szilikontapasz használata is előnyös lehet. (csökkenti a bőr felületi feszültségét, hidratálja, segíti a friss heg hőszabályozását stb.)
Legyen szabad megismételnem : anyajegyekkel, bőrelváltozások eltávolításával forduljanak bizalommal plasztikai sebészhez !

Boldog Új Évet kívánok !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.