fbpx

Arccsont kiemelése

2020-04-24

Kedves Doktor úr! Elég szokatlan kérdéssel fordulok Önökhöz. 19 éves vagyok, 50 kg, 172 cm. Az alkatom vékony, tovább fogyni már nem tudok, viszont az arcom genetikailag nem vékonyítható tovább diétázással. Modell szakmában szeretnék dolgozni, viszont a "pufi" arcom nem előnyös sajnos ezen a területen. Az arccsontomat, járomcsontomat szeretném kiemelni, vagy az arcom középső részéről eltávolítani a zsírt, ezzel karakteresebb arcot elérni úgy, hogy a természetesség megmaradjon. Ebben szeretném a segítségét kérni, milyen beavatkozást ajánl? Előre is köszönöm a választ! Üdvözlettel: Katalin


dr. Pataki Gergely

Kedves Katalin!

Köszönjük, hogy írt nekünk.

Nehéz kérés, mivel amit leír, az a komolyabb arctípus átalakító műtétek, a karakterváltoztató (befolyásoló) műtétek kategóriájába tartozik. Az arccsontot, járomívet lehetséges szilikon, vagy egyéb tartós implantátumokkal kiemelni, formázni, de az Ön esetében talán inkább a felszívódó töltőanyagok (pl. hialuronsav, kálcium-hidroxiapatit) alkalmazását lehetne támogatni. Az arca közepéről a zsírt eltávolítani veszélyes lehet, mivel az arcközépnek fontos strukturális szerepe van, pl. az alsó szemhéj alátámasztásában, de funkcionálisan az arcüregek védelmében és pl. a hangképzésben is.

Elképzelései megvalósítása érdekében fiatal kora miatt is, hosszas arc-konzultáció szükséges, melynek során fel kell mérni, hogy mennyire vannak realisztikus elvárásai, azok mennyire konstansak és mennyire valósíthatóak meg reverzibilis módon. Várjuk szeretettel egy mindenkinek alkalmas időpontban.

Arcplasztikai beavatkozásokkal kapcsolatban további információt talál weboldalunkon.

Üdvözlettel:

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.