fbpx

Rosszul sikerült arcfiatalitás hialuronsavval

2016-01-15

Kedves Doktor Úr! Érdeklődve olvastam a hyaluronsavas töltésekről amit pacienseknek írt. Én is feltöltettem juvaderm anyaggal a nazolabiális redőimet ami jól is sikerült az esztétikai bőrgyógyásszal megbeszélve tett egy pici anyagot a száj alatti két oldali részbe. Na ez sajnos nagyon érdekesen néz ki. A töltés három nappal ezelőtt történt, azon kívül, hogy eléggé belilult ami elég csúnya /bár ez nem zavar mert tudom, hogy a bevérzések elmúlnak/ viszont ez olyan mint ha két pukli lenne a szám alatt két oldalt. Visszamentem a dokihoz azt mondta, hogy nem csomós ne ijedjek meg ez csak a szöveti reakció és elmúlik. Hát nem tudom nem alszok három napja a sírás kerülget.. Olvastam a hyaluronidázról a cikkében és szeretném megkérdezni ha ki akarom szedetni az anyagot annak mi a folyamata és milyen következményei vannak. Tényleg ez a normális, hogy bedagad, vagy ez nem az. Nagyon várom válaszát és az esetből tanulva biztosan felkeresem ha legközelebb ilyenre szánom el magam. Zsanett


PMA

Kedves Zsanett!

Köszönjük megkeresését.

Említése szerint a töltés 4-5 napja történt. Ez még rövid idő, hogy teljesen beálljon a végleges állapotára a hialuronsav. Masszírozza, lehetőleg vegyen be Panadolt (lehúzza gyulladást és az esetleges ödémát) és hűtse naponta 2-3 alkalommal. (ezt közvetlen a beavatkozás után 2-3 napig kell is alkalmazni).

Legyen türelemmel és ha 3-4 hét múlva sem tapasztal változást, akkor esetleg szóba jöhet a bontó enzim(hialuronidáz). Azt érdemes tudni, hogy az enzim sajnos nem csak azt a részt bontja, mely zavaró és rossz helyen van, hanem akár máshonnan is bont. Persze ha megfelelő szakember végzi, megfelelő hígításban és jó helyre van beadva, akkor szép eredmény születhet.

Reméljük, megoldódik problémája, amennyiben szeretne eljönni hozzánk, szívesen adunk Doktor úrhoz időpontot.

Forduljon hozzánk bizalommal a jövőben is!

Üdvözlettel:

Klára

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.