fbpx

Arcplasztika

2015-01-06

Kedves Pataki Doktor! Önnek nagyon jó híre van országok kívül is, ezért fordulok Önhöz. Arcom esztétikai és öregedési problémáival keresem meg Önt. Mivel külföldön élek küldök Önnek részletes fotókat mellékelve. Több plasztikai sebésznél jártam már, mindenki mást javasolt, ezért tisztában vagyok a legtöbb arcfiatalításnál használt fogalommal. Zavar megereszkedett arcközepem, alsó és felső szemhéjaim, homlokom, szemöldököm, halántékom, kis mértékben állkapocs tájékon kialakult bőrfeleslegem. Zavarnak a szem oldalsó részén jelentkező szarkalábak, a kialakult orrszárny-szájzug redő és a marionett-ráncok. Milyen eljárásokat tudna nekem javasolni ? Lehet-e már arcplasztikában gondolkodnom ? Milyen előkészületek vannak ? Milyen alternatívák vannak, ha nem szeretnék műtétet? Nagy köszönettel, L. Vilma USA


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem !

Kérésére tanulmányoztam a fotókat és az alábbi javaslatot adom. Sajnos ezek fényképen keresztül történő állapotfelmérések és nem helyettesítik a személyes konzultációt és javaslatokat.

A fotókból ítélve Önnél a következő elváltozásokat látni : Statikus-dinamikus homloki, orrgyöki és oldalsó szemtájéki izom-bőrredők. A könnyárok területének behúzódása, enyhe karikák kialakulása. Kifejezetten megereszkedett szemöldök, halánték és arcközép, bőrtöbblet az alsó és felső szemhéjakon. Aszimmetria: a jobb oldalon az elváltozások kifejezettebbek. A fül előtt meggyűrődött, mintegy 1 cm es bőrtöbblet, a középarcon és az állkapocs vonalában kissé megereszkedett SMAS (bőr alatti izombőnye-izom rendszer) réteg.

Ok és megoldás: A fentiek (pl. arcközép süllyedése) következményei a fenti helyekről történő volumen (kötőszövet és zsírszövet) felszívódásának, melyet csak volumetrizálással lehet kompenzálni. Ezen kívül bőrfelesleg alakult ki és a bőr elaszticitása csökkent. Jelentős bőrfelesleg eltávolítását és a bőr minőségének javítását legjobban arcplasztikával kombinált sajátzsír visszaültetéssel lehet elérni.

Egyénre szabott javaslatok, alternatívák :

A.) Minimál invazív hialuronsavas kezelés helyi érzéstelenítésben, ambulánsan

Komplex térfogati arcfeltöltés (liquid facelift), hialuronsavval történő volumetriázálás a könnyárok, az arcközép, a járomív és a szemöldök területén.

Felületi hialuronsav töltés az orrszárny-szájzug redő, a marionett-ráncok, a homlokráncok területén.

Kiegészítésképpen botoxszal a szarkalábakra és a homlokráncokra, a valamint az állcsúcs bőregyenetlenségeire lehetne kedvező hatást gyakorolni.

Kiegészítésképpen helyi érzéstelenítésben végezhető felső és alsó szemhéjplasztika (a töltéssel egy ülésben, vagy a töltések után 3 héttel)

A kezeléshez több ampullára van szükség és évente fenntartó dózis kell.

B.) Metszések nélküli sajátzsír visszaültetés az arcba

Külön végezhető a mikrostrukturális sajátzsír visszaültetés az arcba. Az arc különböző területein más és más a kötőszövet és a bőr szerkezete és vastagsága, ezért más és más technikákat kell alkalmazni, hogy maximális eredményt érjünk el. A saját zsír természetes anyag, természetes hatást kelt, nem változtatja meg az arckaraktert. A saját zsírral a térfogatot pótló zsírsejtek mellett szöveti regenerációs és rejuvenációs faktorokat is viszünk a bőrbe, melyek szintén hozzájárulnak a bőrt és kötőszövetet fiatalító és regeneráló hatáshoz.

A zsír levétele a has- és comb- illetve a nyaktájékról történik. A Micro Fat Grafting módszert alkalmazzuk elsődlegesen a középarc, a halánték és az orrszárny-, szájzug redő kezelésére. A Nano-fat Grafting technikát az alsó szemhéj és a könnyárok területén a Sharp Needle Fat Grafting módszert az ajak finom ráncainál, az orrszárny-szájzug redő felső részénél és a marionett ráncoknál. A szemhéjak területén is lehet a sajátzsír töltést alkalmazni a bőrfelesleg kivételével együtt. A beavatkozás altatásban, 1 napos bent fekvéssel, vagy szoros kivételképpen helyi érzéstelenítésben történhet.

C.) Invazív műtét: arcplasztika sajátzsír visszaültetéssel

Altatásban, 1 napos bentfekvéssel fül körüli behatolásból és bőrkimetszéssel az arc középső és alsó harmadának korrekciója SMAS emeléssel és lat. nyaki bőnye emeléssel (platysmopexiával), nyaki zsírleszívással. Az arc felső részének korrekciója nyitott homlok-, szemöldök-, halánték-, arcközépemelés, az alsó szemhéjakon bőrkimetszéssel, a homlokon és orrgyökön izomcsík kimetszésekkel. Az arcplasztikákkal egy ülésben végezzük a mikrostrukturális sajátzsír visszaültetést az arcba. A Micro Fat Grafting, a Nano-fat Grafting és a Sharp Needle Fat Grafting módszert alkalmazzuk (lásd fent).

Az első két megoldáshoz egészséges páciens esetén nem szükségesek laborvizsgálatok.

Az arcplasztikához szükséges laborvizsgálatok:

Se bilirubin; SGOT; SGPT; Se kreatinin; Se karbamid; Se glukóz; Se Na; Se K; Vérsüllyedés, Se FVS; HGB; HTC; Se prothrombin R; V fehérje; V cukor; V aceton; V UGB; V fajsúly; V üledék; HIV és Hepatitis C Teszt; Vércsoport

Szükséges egyéb vizsgálatok:

40 év felett EKG; 50 év felett 1 éven belüli Rtg. mellkas felvétel;

Szükséges egyéb segédeszközök:

Arcplasztikához: kompressziós arcmaszk és nyakpánt

Gyógyszerek: Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító

Amennyiben kielégítőnek találta tájékoztatásomat és szeretne eljönni egy konzultációra, vagy műtétre, úgy jelentkezzen be a honlapon található telefonszámon.

Üdvözli Önt:

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.