fbpx

Arcplasztika

2015-08-04

Kedves Doktor úr! Én az arcom alsó részével vagyok elégedetlen, ezért szeretném visszaállítani. Nem teljes arc felvarrást szeretnék! Nem szeretnék szemhéjplasztikát, csak az arcom alsó részét szeretném plasztikáztatni! Az arcom többi részével, az orromon kívül meg vagyok elégedve. Az orr korrekciója érdekelne még a jövőben. Mellékelek fotót az arcomról. Jelenlegit és 10 évvel ezelőttit. Várom véleményét! Köszönöm szépen válaszát! Karolina


PMA

Kedves Karolina!

Pataki doktor bőrének elasztikusságának vizsgálata után a konzultáción tud pontosabb diagnózist felállítani. Olyan eljárás nincs “hogy csak az alsó arc felemet szeretném helyreállíttatni”, mert minden mindennel összefügg az arcon! Doktor úr a fotók alapján javasol Önnek arcplasztikát és kiegészítő beavatkozást, melyet szívesen elmagyaráz részleteiben.

Amennyiben a homloki részhez nem nyúlunk, az arc többi (nagyobb) részén ugyanazt a technológiát kell alkalmazni, mint a teljes arcplasztika esetén. Az alsó szemhéjplasztika obligát, elengedhetetlen része az arcplasztikai műtétnek, mivel ha a bőrt megfeszítjük, felhúzzuk az redőt képez, és ezt a felesleget el kell távolítani!

A zsírleszívás a toka részén ugyancsak szükségszerű, hogy szép eredmény legyen. A felső szemhéjnál, főként a jobb oldalon jelentkező felesleg eltávolítás‎a opcionális, azaz kihagyható az Ön esetében.
A korszerű arcplasztikai műtét nem csak az arc egyes szintjeit, pl. az alsó arcfelén levő bőrt húzza meg, vagy az alsó arcfél kontúrját javítja az által, hogy mélyebb szöveteket is a helyére emeli, hiszen az öregedés folyamata az arc összes szöveti rétegét érinti, nemcsak a bőrt, hanem a zsírréteget, az izmokat, a kötőszövetet is.

Az  arcot kétfelé osztjuk gondolatban (a szem alatt választjuk el a homlok és a felsőszemhéj területétől), így az arc alsó része és a nyakplasztika együtt, valamint ‎a teljes arc, az arc középső területével együttesen változtathatóak meg, és legtöbbször szükség van a szemhéjak kiegészítő korrekciójára is.
Általában nem az arc alsó része ereszkedik meg, hanem az egész arcunk, bármennyire is nem így éljük ezt meg. Csakis összetett megoldás lehet a komplex problémákra.

A fent említett módszerrel lehet természetes és harmonikus eredményt elérni. Ennek feltétele, hogy az esztétikailag és anatómiailag összetartozó területek pl. alsó arcnak nevezett mandibulaél vagy állkapocstájék (arcközép-állkapocs ív-nyak) műtéte mindig egyszerre történjék, elkerülendő, hogy ne legyen szembetűnő a korrigált és a nem korrigált terület különbsége.

A műtet során nemcsak az arc alsó területének bőrét, hanem a határterületek és az egész arcbőr alatti mélyebb, izom, zsír és kötőszöveti részeit kell megemelni, korrigálni. Ilyen műtétek során lehetséges izomműködés okozta redők, ráncok korrekciója, lehetséges a megereszkedett zsírpárnák, kötőszövet, izmok megemelése (petyhüdt, megereszkedett alsó arc, állkapocsív, fáradt szem, megereszkedett homlok, halánték, szemöldök, arcközép, nyaki húrok, oldalsó toka) is, melyeket meghatározott anatómiai pontokhoz rögzítünk (bőnye, vagy csont, csonthártya) a tartós eredmény érdekében.‎

A páciens művi eredményt kap és elégedetlen lesz, ha nem ezen koncepció mentén halad az operáló orvos.
Nagyon fontos, hogy a konzultáció és a műtét között teljen el elegendő idő, de ne 1-2 nap. Minden plasztikai beavatkozást alaposan körül kell járnia mind a páciensnek, mind az orvosnak. A műtét egy konszenzus alapján történhet. A döntés fejben és lélekben is meg kell, hogy szülessen a legszélesebb körű tájékozottsággal.

Várjuk mielőbbi válaszát!

Üdvözlettel:

Klára

dr. Pataki Gergely plasztikai sebész asszisztense

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.