fbpx

Aszimetrikus mellek

2013-03-24

Tisztelt Doktorúr! Nekem olyan problémám van h asszimetrikus a mellem. Az egyik C kosaras méretű, a másik pedig A kosaras, nagyon sok problémám származik ebből. Most eljutottam odáig h inkább legyen műtét, mert már ezt már nem bírom elviselni. Szeretnék közel egyforma méretű szilikon cicit, van erre lehetőség, azaz meglehet csinálni úgy hogy mind a 2 mellembe szilikon legyen? Illetve az ilyen műtétet támogatja-e a tb? Válaszát előre is köszönöm. Éva


dr. Pataki Gergely

Kedves Éva!

Az aszimmetrikus mellek gyakoriak a nők körében, de általában kisebb fokú eltérést látunk (20-40 ml.) Az Ön által leírt térfogati különbség igen nagy és megértem, hogy nagyon zavaró a mindennapi életben.
Mindenképpen szükség van szakorvosi vizsgálatra, azt javaslom, hogy keressen fel egy plasztikai sebészt.
A két mell 30%-nál nagyobb eltérésének korrekcióját, azt, ha a testsúly fél százalékánál több mellállományt kell eltávolítani az egyik mellből, valamint ha valamely fejlődési rendellenesség következménye a kialakult állapot: a TB finanszírozza.
Amennyiben 18 év körüli Ön, esetleg még várakozás lehet indokolt (ha még mellmérete változik), de az is lehet, hogy a beavatkozást el lehet végezni (ha melleinek mérete megállapodott).

Az aszimmetria megoldása a leggyakrabban különböző méretű implantátumok behelyezése a mellbe, de egyéb műtéti technikák kombinációja is segíthet.
Mi általában ilyen esetben (is) anatómiai (csepp) alakú implantátumokat helyezünk izom alá (részben a mellizom alá).

Bízom benne, hogy segíthettem válaszommal és a beavatkozás után meg találja teste és lelke közötti harmóniát, az elégedettséghez szükséges nagyobb szimmetriát és az Ön számára ideális mellformát és mellméretet!

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.