Aszimmetria mellnagyobbító műtét után: mitől lehet?

2020-01-03

Kedves Doktor Úr! 6 hete volt a mellnagyobbításom egy másik klinikán. Az egyik mellem jelenleg feljebb helyezkedik el hiába hordom a leszorító pátot és masszírozom. Ezáltal a jobb mellem (amelyik feljebb van) jóval nagyobbnak tűnik, mint a bal, ami szépen a helyén van és teljesen panaszmentes. A melleim láthatóan szimmetrikusak voltak kiinduláskor. Nagyon aggódom mi lesz így és helyre áll e ez az állapot, mivel sajnos jól látható a különbség. Ha esetleg külső segítség kell hozzá azt a műtét után mennyi idővel lehet és érdemes megtenni? Válaszát előre is köszönöm! Szabina


dr. Pataki Gergely

Kedves Szabina!

Köszönjük megkeresését. Aggodalma érthető, viszont jó, ha tudja, hogy a műtét után 6 héttel 1-1,5 cm-es aszimmetriát okozhat az izom vagy a környező területek szöveti vizenyője, ödémája is. Ez a probléma átmeneti, „magától” megoldódik.

Ha ennél nagyobb az aszimmetria, akkor azonban az implantátum pozíciója aszimmetrikus. Ez esetben mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával, hogy mennyi időt érdemes várni egy másodlagos optimalizációs műtéthez. A klinikai megjelenés függvényében ez az idő 3-6 hónap. Bízunk benne, hogy orvosával közösen mindenképpen sikerül olyan megoldást találnia, melynek köszönhetően elégedett lesz az eredménnyel!

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.