Az alsó szemhéj megereszkedett

2013-04-07

Kedves Doktorúr! Kérdésem az lenne hogy , hogyan lehet megállapitani azt hogy az alsó szemhéj megereszkedett, nekem az egyik szemem alatt tűnt fel de csak pár hete hogy folyton, beesett és nem feszes mint a másik, nem annyira kipárnázott , és az egész szemhéjam sötét.Már zavaró is Erősen gondolkozok rajta hogy megmutatom plasztikai sebésznek, de nem akarok elhamarkodottan dönteni. Szeretném megkérdezni Öntől, hogy milyen megoldások lehetnek, feltöltéseken kivül? Olvastam interneten az Eye Cell nevű speciális szemkörnyék kezelésről. hogy speciális rollerrel megfiatalítják a bőrt. Ön mit gondol erről , megoldás lehet az én esetemben? Válaszát köszönöm. Üdvözlet!


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem/Uram !

A helyes diagnózist plasztikai sebész tudná felállítani, egy konzultáción lehet közösen megfogalmazni a problémákat és kaphat megoldási javaslatokat.

A probléma oka legtöbbször nem is elsősorban a bőrfelesleg, hanem az arcközép megereszkedése és a zsírszövet (kötőszövet) által képzett térfogat (volumen) eltűnése (csökkenése).

Az alsó szemhéj és a középarc területének műtétei az egyik leggyorsabban változó fejezetek az esztétikai plasztika sebészetben. A trend a volumetrizálás, a zsír megtartása, esetleg sajátzsírszövet bejuttatása az elvékonyodott területekbe; a feltöltés után az esetleges bőrfelesleg kimetszése. Amennyiben az alsó szemhéj kötőszöveti rostjai megereszkedtek, szükség lehet a szemhéj vázának feszesítésére külső “szemzúgrögzítés” formájában (canthopexia). Nagyon táskás szemeknél esetleg szükséges lehet a zsírfelesleg (táskák) részleges eltávolítására, de gyakran inkább a zsír-átcsoportosítást választjuk, azaz pl. eloszlatva egyenlegesebbé tesszük a területet. Mi is ezeket az elveket valljuk és a volumetrizáláshoz gyakran használok a saját zsír mellett/ helyett hialuronsavat is. Főként fiataloknál.

Kérem, hogy informálódjon itt is : http://www.drpataki.hu/szemhejplasztika

A roller nem fog beválni (csak esetleg igen kicsi bőrfelesleg esetén), hiszen a probléma oka legtöbbször nem is a bőrfelesleg, hanem az arcközép megereszkedése és a térfogat (volumen) eltűnése (csökkenése).

Remélem segíthettem a válasszal !

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.