fbpx

az implantátumot szeretném eltávolíttatni és a melleimet felvarratni implantatum eltavolitas felvarras

2020-10-16

Téma: Mellimplantátum eltávolítás Tisztelt Doktor Úr! A problémám a következő: tavaly májusban estem át mellnagyobbitáson (mentor kerek 300cc) másnál, mert a szoptatások teljesen elsorvasztották a melleimet (B,C méretűről A-sra zsugorodott a méretük, és emellett striás kiürült "zacskók" maradtak a melleim helyén). Írásban nem részletezném az okait (nem is tehetem) annak miért vagyok ennyire elégedetlen. Ami publikus lehet az az, hogy vékonyak a szöveteim, látszik oldalt az implantátum és az összes hullám. Emellet (számomra) durva,tolakodó,mű dekoltázsom lett, de az egész mellemről virít, hogy plasztikázva van, ami ellentétes az én igényemmel, hiszen természetes hatású melleket szerettem volna. A lényeg, hogy az implantátumot szeretném eltávolíttatni és a melleimet felvarratni. Nem szeretnék a jövöben soha implantátumot, csak annyit, hogy a "helyén" legyen a mellem akármekkora is. Érdekelne az Ön véleménye a kis mell felvarrásáról. Továbbá az is foglalkoztat, hogy mennyi a felépülési idő (amig újra fizikailag aktiv tevékenységeket pl. sport végezhetek)? Ami aggaszt, hogy az interneten több helyen olvastam, hogy a kerek implantátum tovább sorvasztja az amúgy is gyenge szöveteket, hiszen nem alulról támasztja alá mint az anatómiai,hanem a saját állomány előre, az implatátum elé "lóg",tovább nyújtva ezzel a viseletes bőrt. Félek, hogy az a kevés is eltűnik a mellemből ami elötte volt. Az implantátum mérete jól lett megválasztva, nem feszíti túl a bőrömet, nem lettek nagyobbak, mint amekkorákra a szoptatások idején megnőttek. Remélem sikerült érthetöen fogalmaznom. Szerettem volna sokmindent, lehetőleg tömören leírni. Válaszukat, javaslatát előre is köszönöm! Gizella (külföldről)


dr. Pataki Gergely

Kedves Hölgyem!

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült Önnél, az Ön számára szebb és jobb eredményt elérnie az Önt operáló plasztikai sebésznek. A leírtak alapján nem lehet könnyű az Ön szöveteivel dolgozni és felmerül az is, hogy szövetei esetleg nem teszik lehetővé az Ön által elvárt, adott esetben irreális eredmények elérést.

Nézzük az első problémáját:

“A problémám a következő: tavaly májusban estem át mellnagyobbitáson (mentor kerek 300cc) másnál, mert a szoptatások teljesen elsorvasztották a melleimet (B,C méretűről A-sra zsugorodott a méretük, és emellett striás kiürült “zacskók” maradtak a melleim helyén). Írásban nem részletezném az okait (nem is tehetem) annak miért vagyok ennyire elégedetlen. Ami publikus lehet az az, hogy vékonyak a szöveteim, látszik oldalt az implantátum és az összes hullám.”

Egy a szoptatások hatására teljesen elsorvadt, jelentős mértékben zsugorodott mellnél nyilván nem várható az, hogy nem tapintható az implantátum még ha izom alá is helyezték annak felső részét, alsó fele sajnos kitapintható maradhat: ez az önéhez hasonló állományú nőknél az úgynevezett “kompromisszumos” része a történetnek. A legtöbb nőt az enyhén kitapintható implantátumok nem zavarják. A vékony szövetekre rátapintva – enyhe esetben – azért érzi a mellimplantátuma hullámait, mert az ujjai hatására benyomódhat, mely jelenség természetes. Ha nagyobb és rányomás nélküli hullámosodás is előfordul, akkor az az implantátum esetleg tokbeli gyűrődése, a tok vastagodása, a tokban lévő “ráncképződés”, vagy egyéb okok is lehetnek.

“Emellet (számomra) durva, tolakodó, mű dekoltázsom lett, de az egész mellemről virít, hogy plasztikázva van, ami ellentétes az én igényemmel, hiszen természetes hatású melleket szerettem volna.”

Ez esetben valószínűleg jobban oldalra pozícionált és anatómiai implantátumokat lett volna szerencsésebb alkalmazni. A kerek implantátum általában (főként vékony nőknél) kevésbé szerencsés megoldás a természetesnek tűnő eredmények eléréséhez.

“A lényeg, hogy az implantátumot szeretném eltávolíttatni és a melleimet felvarratni. Nem szeretnék a jövöben soha implantátumot, csak annyit, hogy a “helyén” legyen a mellem akármekkora is. Érdekelne az Ön véleménye a kis mell felvarrásáról.”

Szekunder optimalizációs műtét szükséges. Én nem vetném el az implantátum koncepciót, mivel nagy valószínűséggel nem az implantátummal van a baj. Összességében véve a fent említett anatómiai implantátumokat pozícionálnám újra, és a mell szöveteit sajátzsír beültetéssel “frissíteném” fel. A mikrostrukturális sajátzsír beültetés a sorvadt szövetek volumenjét pótolja és a benne lévő kötőszöveti őssejtek, növekedési faktorok a szöveteket regenerálják. Adott esetben méretváltás, formaváltás, pozícióváltás, felületváltás szükséges. Ez utóbbi arra vonatkozik, hogy a gyenge szöveteknek jobb egy mindenhova kirögzülő poliuretán borítású implantátum, mert az jól behelyezve a szöveteket “belső melltartóként” tarthatja. Amennyiben nem szeretne új implantátumot, úgy az esetek többségében a saját zsír önállóan is elegendő volument nyújthat egy kis mell megformálásához, a mellfelvarrás a tág bőrköpenynél elengedhetetlen lehet, azonban mindezt – tehát az Ön szöveteit- személyesen is látni kell, így adható biztos tanács.

“Továbbá az is foglalkoztat, hogy mennyi a felépülési idő (amíg újra fizikailag aktiv tevékenységeket pl. sport végezhetek)? “

Az első műtét a kérdésre vonatkozó “felépülési” ideje 4-6 hét, a másodiké 3-5 hét, azaz sportolni normális esetben ekkor kezdhet.

Ami aggaszt, hogy az interneten több helyen olvastam, hogy a kerek implantátum tovább sorvasztja az amúgy is gyenge szöveteket, hiszen nem alulról támasztja alá mint az anatómiai,hanem a saját állomány előre, az implatátum elé “lóg”,tovább nyújtva ezzel a viseletes bőrt. Félek, hogy az a kevés is eltűnik a mellemből ami elötte volt. Az implantátum mérete jól lett megválasztva, nem feszíti túl a bőrömet, nem lettek nagyobbak, mint amekkorákra a szoptatások idején megnőttek.

A tapasztalatom is megerősíti ezt:  az anatómiai implantátum jobban alátámasztja a melleket, a megereszkedett és felvarrt, vagy megereszkedésre hajlamos szövetek kevésbé ereszkednek meg rajta.

Remélem sikerült érthetöen fogalmaznom. Szerettem volna sokmindent, lehetőleg tömören leírni.
Válaszukat, javaslatát előre is köszönöm!

Javaslom, hogy menjen el egy szekunder optimalizációs mellműtétekben járatos plasztikai sebészhez és kérje ki a tanácsát. A fentiek útmutatásul szolgálhatnak. Adott esetben mi is szívesen látjuk !

Gizella (külföldről)

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.