fbpx

Botox kezelés, hialuronsavas kezelés

2015-01-17

Tisztelt Doktor úr! Olvastam Önről az interneten illetve hallottam a médián keresztül is karitatív munkájáról ill. orvosi sikereiről. Gratulálok, nagyon szép célt tűzött ki maga elé. Egyébként a botox és hialuron kezelésről kérdezném Önt, mivel úgy gondolom ezen a szakterületen Ön a legjobb. Szóval milyen botox készítmények nem allergizálnak, illetve Ön mit használ, mit ajánl? Nagyon elgondolkodtam a glabella, homlok területének feltöltésén, de nem merek belevágni, mivel olvastam lóló szémhéjról, felugró szemöldökről, allergiás problémákról stb. Nem szeretnék nevetségesen kinézni. Még egy kérdés, remélem nem bánja: Botox/Dysport-ból minden kliensnél külön friss ampullát használnak vagy pedig előre felbontott anyagból használják a szükséges mennyiséget? (Ez klinikanként valtozó, így is, úgy is meg szoktak oldani, de azért megkérdezem.) Áraik kezelt területre vagy adott egységnyi anyagra vonatkoznak? Hialuronsavas ráncfeltöltés is érdekel. Kontrollokra általában mikor (a kezeles utan hany nappal), hányszor, és miért van szükség? A kontrollok során csak arról gyozodünk meg, hogy kielégítő lett-e a kezelés eredménye vagy más funkciójuk is van? Tudna nekem segíteni? Várom válaszát! További jó munkát és egészséget kívánok munkájához! Üdvözlettel: Sz. Dóra


dr. Pataki Gergely

Kedves Dóra!

Köszönöm megkeresését, méltatását!

Botox készítményeknél rendkívül ritka az allergiát okozó készítmény.
Pataki doktor Allergan (Vistabel) és Dysport készítményekkel dolgozik, ezeknél nem fordult elő allergiás reakció.
A rossz minőségű anyag, a túlzott adagolás vagy a rossz helyre beadott injekció okozhat “felemás” eredményt: lógó szemhéj, aszimmetrikus szemöldök.
Ugyanakkor az arc nem szimmetrikus, tehát a mélyben az irha elrendeződése nem ugyanolyan az arc egyik oldalán, mint a másikon, így 500 esetből egynél előfordul, hogy jó helyre, megfelelő adag kerül, mégis kialakul aszimmetria. A gyógyulási hajlam és az egyéni arcfelépítés nagyban befolyásolja az eredményt.
Valamennyire lehet korrigálni, így nincs belőle maradandó probléma.
A Vistabel, amely az egyik legjobb butulinumtoxin tartalmú készítmény 50 Allergan egységes kiszerelésben kerül forgalomba. Általában egy teljes arcfiatalításhoz 40 –50 egységet használunk, így a a teljes üveg elfogy. A Vistabel 24-48 óráig eltartható aktivitásvesztés nélkül, így a steril dobozból, steril tűvel leszívott 10 egység elvileg felhasználható más páciensnél is. A Dysport 500-as kiszerelésben 5-6 páciens arckezeléséhez elég (100 Dysport egység kb. 40 Allergan egység).
A steril üvegből, steril tűvel leszívott páciensenkénti egységek itt tanulmányokkal igazoltan 10 napig aktivitáscsökkenést nem szenvednek, így felhasználhatóak több páciensre is teljes sterilitást és hatékonyságot biztosítva. A Dysport 100 as egység általában egy páciens kezelésére elég.
A hialuronsav készítményeknél más a helyzet, itt nem lehet biztosítani a fentieket, csak ha külön ampullát és fecskendőt bontunk kezelésenként és páciensenként. Magam is szorgalmazom orvosi fórumokon és kongresszusokon, hogy minden pácienshez külön ampullát bontsunk.
A hialuronsavas töltés és a botox után is le szoktuk kontrollálni a kezelt területet, és a hialuronsavas kezeléseknél egy speciális masszázst is alkalmazunk a szebb és tartósabb eredmény érdekében.
Javaslom, hogy jöjjön el egy konzultációra!

Bejelentkezés:
Tel.: (+36) 20 512 7492 és Tel.: (+36) 20 512 9192
e-mail: info@drpataki.hu

Üdvözlettel:

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.