Brit mellimplantátum aggályok

2016-05-20

Kedves Doktor Úr! Lassan 8 hónapja kaptam Nagor implantátumokat, sajnos a műtét sem esztétikailag sem sikerült jól és azóta van gondom is. A bal hónaljamban azóta fájó reaktív nyirokcsomó keletkezett a műtéttől. Az Mr kimutatott egy bizonytalan képletet szintén a bal mellemben amiből uh vezérelt biopsziát akartak venni. Uh-val semmi nem nem látszik, ezért nem történt mintavétel. Legalább 4 Uh készült, egyik sem látta azt amit az Mr ezért, csináltak mammográfiát, melynek eredménye negativ. Ennek ellenére, a hónaljamban maradt a kb 1 cm-es nyirokcsomó, mely hol jobban hol kevésbé fáj. Közben találtam egy cikket miszerint Angliában népszerű implantátumtól rák alakulhat ki.. Kissé meg vagyok ilyedve,hogy esetleg a Nagor implantátumról van szó, ráadásul azóta van nyirokcsomóm amióta beültették. Hol lehet ennek utána nézni Ön szerint, mert hiába kerestem sehol sem találtam a márkára vonatkozó információt? Köszönöm elóre válaszát, Virág


dr. Pataki Gergely

Kedves Virág!

A cikkben sajnos nem szerepel tudományos háttérre történő hivatkozás (például a kutatást vezető szakértő neve, vagy a tanulmányt megjelentető szakfolyóirat címe), márpedig annak hiányában nem érdemes komolyan venni.

Eddig 40 év orvosi tapasztalata és utánkövetéses vizsgálatai bizonyítják, hogy az orvosi szilikon használata biztonságos. Ez az anyag biokompatibilis, ami azt jelenti, hogy a szervezet „barátként” azonosítja, így nem reagál rá. Ennélfogva nyirokcsomó-duzzanatot sem okozhat. A Nagor implantátum is orvosi szilikonból készült.

Problémát a nem megfelelő minőségű szilikon, illetve a jellemzően gyártási hiba miatti buroksérülés okozhat.

Valószínűleg más állhat a nyirokcsomó-duzzanat hátterében: mechanikai vagy egyéb irritáció, ritkán tokzsugorodás, lappangó fertőzés vagy immunrendszeri betegség kísérőtünete lehet.

Az MR-kontroll mellett célzott tűaspirációs biopsziát javasolunk. Amennyiben a csomó mérete nem változik, akkor pedig annak eltávolítását szövettani mintavételre.

Ha esztétikailag elégedetlen a műtét eredményével, implantátumcsere segíthet méret-, forma- és pozícióváltással.

A mellplasztikai beavatkozásokról részletes információt talál a drpataki.hu/mellplasztikainfo oldalunkon.

Üdvözlettel,

dr. Pataki Gergely

plasztikai sebész, a Premium Plasztikai Sebészet vezető orvosa

 Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Szerzői jogvédelem alatt álló tartalom.